- Konu Sahibi mihmandariye
-
hayır hayır. demek istediğim mümkün olduğunca . yani tuzlu çubuk yerine 2 tane havuç yesek kötü mü olurdu? yediğim o saçma bisküvileri düşünğnce gider iki elma alır yerdim daha iyi.
hangi Avrupa bu, hepsi obez benim bildiğimsiz ne diyorsunuz kızlar, avrupada millet çocuklarını vejetaryan hatta vegan büyütüyorlar. ben çocuklar asla yemesin demiyorum ki farkında olsunlar diyorum. ben yemekhaneden yemiyorum , evden getiriyorum. imkansız mı değil. üstelik şimdi parası olmayan çocuklar yok mu? onlar da dışarıda yemiyor.
Kimse kötülük olsun diye demiyordur.Veya ev alan araba alan,uçuk kaçık fikirden dolayı almıyor.Yatırım amaçlı,kirada debelenmemek,kendi evini bilmek için alıyor.Evlatları için çaba sarfediyor.Kendin istemiyorsan istemiyorsundur.Ama başkalarının istemesi de normal gelmeli.eşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?
Valla bu yorumunda çok sağlıklı bir düşünce değil.İnsan hayata bir kez geliyor.Yemekten kısmak ne demek.sanki ben BİLEREK-İSTEYEREK kirada kalarak parayı dışarıya atıyormuşum gibi oluyorum. Halbuki 1 yıldır minimalist yaşayarak hayatımı sadeleştirdim. az yiyorum, az tüketiyorum, alışverişi azalttım vs. kısıyorum ama insana ev almadığı için deli gözüyle bakıyorlar.
hem dini açıdan hem de yaşam tarzı olarak benimsemiyorum faizi ve bankayı. maaşımız az değil yaşımız 30 civarı artık. ben varsa bir yerde 1+1 de alırım param yetse ama bu sefer istekler çoğalıyor, yok en az 2+1 olsun şuraya yakın olsun vs. sanki paramız varda almıyoruz:)
hangi Avrupa bu, hepsi obez benim bildiğimYaşasın Burgerlar Mc Donaldslar
Düşünceniz güzel ama biraz sivri gibi geldi.. Ben asla yemekten kısılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu dünyaya 1 kere geliyoruz. Gençken yiyip içemedikten sonra ne önemi var. Canın baklava çektiğin de yiyemeyeceksen, yada dışarıdan pizza çektiğinde yiyemeyeceksen minimaliz olacağım diye ne önemi var.. Yaşlanınca istesen de yiyemezsin.. Bir sürü hastalık var..Tamam kendinden kısarsın ama çocuktan nasıl kısacaksın.. Gözü görür canı ister.. Sırf sağlıksız diye de çocuğun boynu bükük mü kalsın.. Zaten çikolata çocukken yeniliyor..
Valla bu yorumunda çok sağlıklı bir düşünce değil.İnsan hayata bir kez geliyor.Yemekten kısmak ne demek.
Tamam fazla yeme az ye ama abartma.Vücudunun tüm vitaminlere ihtiyacı var.Bazen bilemezsin,en sevdiği şeyi yemek veya canının çektiği şeyi yemek bile mutluluk verir insana.Güzel bir sofra kurmak,güzel yemekler yemek bu da terapidir inan.nasıl yemekten kıstığımı görsen şaşarsın. nefsimi terbiye ediyorum ve azalttıkça mutlu oluyorum:) midenin sadece 3 de 1i dolu
benimde aklımdan geçeni yazmışsınız. arsa alıp çok kar eden insanlar varmış. ya mütahit giriyor sana daire, dükkan... veriyor. yada aldığın fiyattan çok daha fazla fiyata satıp(zaman geçtikçe) ev alınabilir.Madem kazancın iyi, biriktir paranı al bir arsa, sat bi kaç sene sonra katla paranı denkleşince al evini..ya da ver mütahite versin bir daire..kredi işini ben de sevmiyorum dini yönü tamam bir de ödenen faiz 10 çekersin 20 alırlar bunun neresi mantıklı bilmem..
Merhaba..Dinimize gösterdiğiniz saygıdan ötürü Allah razı olsun sizden.Bizde eşimle faiz konusuna dikkat ediyoruz hatta zorladık çabaladık elhamdülillah kredi kartlarımızdan bile kurtulduk .Ev almak istiyoruz ama çok pahalı bizede jerkes kredi seçenegini sunuyor böyle bi günah nasıl bu kadar kolay göz ardı ediliyor Allah düşürmesin işte.Araştırdık EMİNEVİM diye bi sistem var faizsiz caiz deniyor sizdr bi bakin çevremizdede başvuran var güvenilir bi sistem gibi görünüyo umarım reklam gibi olmamistır ben fikir anlaminda yardimci olmak istedim.Allah Hak yolundan ayirmasin.Sevgiyle kalin.eşim, ailelerimiz ve çevremiz bana veya bize ev alalım diye baskı kuruyorlar ancak ben kredi çekmek istemiyorum. hiç bir bankanın faizsiz iş yaptığına inanmıyorum. katılım bankaları dahil. bana kredi çekelim biraz üstüne koyarız ev alırız diyorlar. evet kira pahalı ama ben 1+1De yaşamayı göze aldım, yeter ki krediye bulaşmayalım. herkesin uçuk kaçık fikri var ev, araba, tatil, kıyafet. ben elimdeki parayı harcarım. yoksa yok. niye bu kadar üsteliyorlar anlamıyorum? eskiden kimsenin evi arabası yoktu, şimdi 10 yıl borçlanınca daha mı iyi oluyor anlamıyorum. benim durumumda olan var mı?
Avrupada yasiyorum burda ev sahibi olmak demek en az 25-30 yil borc ödemek demek :)
Eminevimde gecikmeden dolayı fazla ödeme yani faiz alınıyorsa caiz demek mümkün değil.Merhaba..Dinimize gösterdiğiniz saygıdan ötürü Allah razı olsun sizden.Bizde eşimle faiz konusuna dikkat ediyoruz hatta zorladık çabaladık elhamdülillah kredi kartlarımızdan bile kurtulduk .Ev almak istiyoruz ama çok pahalı bizede jerkes kredi seçenegini sunuyor böyle bi günah nasıl bu kadar kolay göz ardı ediliyor Allah düşürmesin işte.Araştırdık EMİNEVİM diye bi sistem var faizsiz caiz deniyor sizdr bi bakin çevremizdede başvuran var güvenilir bi sistem gibi görünüyo umarım reklam gibi olmamistır ben fikir anlaminda yardimci olmak istedim.Allah Hak yolundan ayirmasin.Sevgiyle kalin.
işte araştırmak lazım. her şey yalan dolan.Eminevimde gecikmeden dolayı fazla ödeme yani faiz alınıyorsa caiz demek mümkün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?