kredi istemiyorum

kira ödemek mantıklı değil diyorlarda eğer birikiminiz yoksa kredi çekerek bir ev parası da bankaya ödüyorsunuz.
bende sizin durumunuz da ve sizin mantığınızda olan bi insanım.
aynen ev almadığımız için bizde sürekli eleştiriliyoruz.
artık cevap bile vermiyorum.

hayır hayır. demek istediğim mümkün olduğunca . yani tuzlu çubuk yerine 2 tane havuç yesek kötü mü olurdu? yediğim o saçma bisküvileri düşünğnce gider iki elma alır yerdim daha iyi.

Anlamaniz zor yaşamadan.. biliyorum anlıyorum da bu yüzden yasayinca göreceksiniz aslinda tam anlamıyla bahsettiğiniz yasamin yasanmayacagni.....

Yasayan vardır ama çok parasi olup hayatinin her yerine bunu aktarabilir.5 liraya muz elma ve kivi mi yoksa hamburger mi de butun öğrenciler hamburger der çünkü elmayla karninin beş dakika sonra acikacagni hepsi bilir. Vs vs...

Her neyse... Ama inşallah siz bunu en uzun sureye yayip mutlu yasarsiniz..

hangi Avrupa bu, hepsi obez benim bildiğim Yaşasın Burgerlar Mc Donaldslar

elma havuç deme ya. özledim.

koruyucu olmanın en kötü örneği benimde. abartmamak lazım diye ondan yazdım. abartmayacaksanız sorun yok.

Düşünceniz güzel ama biraz sivri gibi geldi.. Ben asla yemekten kısılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu dünyaya 1 kere geliyoruz. Gençken yiyip içemedikten sonra ne önemi var. Canın baklava çektiğin de yiyemeyeceksen, yada dışarıdan pizza çektiğinde yiyemeyeceksen minimaliz olacağım diye ne önemi var.. Yaşlanınca istesen de yiyemezsin.. Bir sürü hastalık var..Tamam kendinden kısarsın ama çocuktan nasıl kısacaksın.. Gözü görür canı ister.. Sırf sağlıksız diye de çocuğun boynu bükük mü kalsın.. Zaten çikolata çocukken yeniliyor..

Minimalist yaşamak benimde hayat felsefem.

Çok eşya, çok alışveriş, çok yemek, çok eğlenmek, her şeyin çokluğundan zarar görüleceğine inanıyorum. Ama ev sahibi olmak bunların dışında.

Hayatın gerçekleri var. Kirada kalıp ev almasam bile, 10 yılda ödeyeceğim kira hemen hemen bir ev parası. Yazık değil mi? Faiz deseniz, o konuda sizden farklı düşünüyorum. Dediğiniz gibi kredi çeksem ve 10 yılda bankaya ödesem, vereceğim faiz, ödeyeceğim kiradan daha az.

Evleneceğim, çocuğum olacak, masraflar artacak. Bunun hastalığı var, kazası var, belası var. Allah korusun, bana, eşime bir şey olsa, en azından çoluğuma çocuğuma ilerisi için bir ev bırakmak, bırakmamaktan iyidir. Ya da bir hastalık olsa, çalışamayacak olsam, evimin olması avantajdır. Bunları da düşünmek lazım. Her gününüzün böyle olacağına dair garantiniz var mı?

Kimse kötülük olsun diye demiyordur.Veya ev alan araba alan,uçuk kaçık fikirden dolayı almıyor.Yatırım amaçlı,kirada debelenmemek,kendi evini bilmek için alıyor.Evlatları için çaba sarfediyor.Kendin istemiyorsan istemiyorsundur.Ama başkalarının istemesi de normal gelmeli.

Valla bu yorumunda çok sağlıklı bir düşünce değil.İnsan hayata bir kez geliyor.Yemekten kısmak ne demek.

Boşverin insanları biriktirin paranızı, neye yetiyorsa onu alın
Üç günlük dünya, yanımızda da götürmeyeceğiz evi barkı
Yaşlılık için şart bir yatırım ev almak, ancak inandığınız şekilde yapmak en doğrusu
Faiz konusunda sizin gibi düşünüyorum, ayrıca 10 yıl borçlanmak bana doğru gelmiyor, ne olacağımız belli değil çünkü

neden hasta olunuyor işte sence yaşlanınca? canı tatlı çekerse evde yaparım. ya abartmıyorum ben , yani asla yemesin demiyorum ama şu an biz ve çocuklar ne kadar ÇOK yiyoruz onu demek istiyorum sadece. insan her gördüğpünde çikolata yemeli mi?

nasıl yemekten kıstığımı görsen şaşarsın. nefsimi terbiye ediyorum ve azalttıkça mutlu oluyorum:) midenin sadece 3 de 1i dolu
Tamam fazla yeme az ye ama abartma.Vücudunun tüm vitaminlere ihtiyacı var.Bazen bilemezsin,en sevdiği şeyi yemek veya canının çektiği şeyi yemek bile mutluluk verir insana.Güzel bir sofra kurmak,güzel yemekler yemek bu da terapidir inan.

Madem kazancın iyi, biriktir paranı al bir arsa, sat bi kaç sene sonra katla paranı denkleşince al evini..ya da ver mütahite versin bir daire..kredi işini ben de sevmiyorum dini yönü tamam bir de ödenen faiz 10 çekersin 20 alırlar bunun neresi mantıklı bilmem..

benimde aklımdan geçeni yazmışsınız. arsa alıp çok kar eden insanlar varmış. ya mütahit giriyor sana daire, dükkan... veriyor. yada aldığın fiyattan çok daha fazla fiyata satıp(zaman geçtikçe) ev alınabilir.

Merhaba..Dinimize gösterdiğiniz saygıdan ötürü Allah razı olsun sizden.Bizde eşimle faiz konusuna dikkat ediyoruz hatta zorladık çabaladık elhamdülillah kredi kartlarımızdan bile kurtulduk .Ev almak istiyoruz ama çok pahalı bizede jerkes kredi seçenegini sunuyor böyle bi günah nasıl bu kadar kolay göz ardı ediliyor Allah düşürmesin işte.Araştırdık EMİNEVİM diye bi sistem var faizsiz caiz deniyor sizdr bi bakin çevremizdede başvuran var güvenilir bi sistem gibi görünüyo umarım reklam gibi olmamistır ben fikir anlaminda yardimci olmak istedim.Allah Hak yolundan ayirmasin.Sevgiyle kalin.

Avrupada yasiyorum burda ev sahibi olmak demek en az 25-30 yil borc ödemek demek :)

Oralarda öyle ama oranın şartlarında yaşayan insanların ev alma ihtiyacı yok ki
Yaşlılık ev almada en önemli etken, çünkü bizim yaşlıların aldığı maaşla hem kira hem geçim mümkün değil, mecburen gençken evini alıp, tedbirini almaya bakıyor herkes. Avrupa'da insanların böyle bir endişesi yok, emekli maaşları ile yaşanabiliyor, o yüzden zaten kimse mülk almak istemiyor.

Eminevimde gecikmeden dolayı fazla ödeme yani faiz alınıyorsa caiz demek mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…