Kredi Kartı Aidatı hakkında

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhabalar, benim bir sıkıntım var ve tahmin ediyorum ki aramızdan da birilerinin başına bu tarz şeyler gelmiştir. Şimdi ben üniversite öğrencisiyim, ailemle İzmir'de yaşıyorum ama başka bir şehirde üniversite okuyorum ve şu an sömestr tatili nedeniyle İzmir'deyim. Okuduğum şehirde devlete ait bir bankadan, Ziraat Bankası'ndan öğrencilerin kullanımına yönelik yıllık kart aidatı, ücreti vs. olmayan bir kredi kartı aldım fakat aldığımın 3. günü bu karttan 18,00 TL tutarında kart aidatı kesildiğini gördüm. Klasik senaryo, kart aidatı yok diye size vaat ediliyor ama alışveriş dahi yapmadan kart aidatı kesiliyor. Aldığım şubeye gittim ve durumu söyledim, banka görevlisi bana bu kesintinin iade edileceğini söyledi. Aradan biraz zaman geçti, iade yapılmayınca ben birkaç kez daha şubeye gidip konuştum, bir kez bile olumsuz birşey söylenmedi bana çalışanlar tarafından, iade talebimin ilgili yerlere iletildiği falan söylendi. Fakat aradan nerdeyse iki ay geçmesine rağmen bu ücret bana iade edilmiyor. Ocak sonunda online olarak Başbakanlık'a şikayette bulundum, bugün bankadan uzunca bir e-posta gelmiş iade olmayacağı yönünde. Sizce bu haksızlık değil mi? Neye dayanarak iade etmiyorlar? 18 TL büyük bir para değil ama isterse 1 TL olsun, neden alınmayacağı söylenen kart aidatı insanlardan alınıyor? İnsan kendini enayi gibi hissediyor. Bu nasıl bir haksızlık? Aranızda bankacı olan ya da bu kart aidatı olayı ile uğraşan, geri alabilen vs. var mı? Varsa nasıl geri aldınız? En etkili çözüm nedir? Ben bu kartla yalnızca bir kere 15 TL'lik bir alışveriş yapmıştım ve onu da çoktan ödedim zaten yani şu an borç olarak yalnızca aidat tutarı gözüküyor. Burada sorunumu çözmeye yönelik deneyimli birileri varsa yorumlarınızı bekliyorum. Ben bunu nasıl geri alabilirim?

Son düzenleme:
Tüketici hakem heyetine başvruman gerekiyor. İnternette bununla alakalı dilekçeler mevcut, 6 ay- 1yıl süre içerisinde geri iade yapıyorlar.Eğer ailende kredi kartı kullanan varsa onların geri dönük olarak son 10 yıllık aidat ücretlerini geri alma hakları var.

Ve kesinlikle 1 lira bile olsa haklısın, insanı aptal yerine koyuyorlar.

Bahsettigin bankanın bahsettigin kartindan bende aldim ve kapatana kadar basima bela olmuştu. 500 TL limiti olan karti neredeyse 600 TL ödeyerek kapattim üstelik aylik asgari ödeme tutari da çok fazla geliyor. Kredi kartinin her turlusunden kacinmali ama devlete ait olan yerle özellikle is yapma tam tersi olmasi gerekir ama nasil somureceklerini sasiriyorlar. Ve evet tüketici haklarına basvur.

Bir de öyle bir şey ki, ne zaman şubeye gidip bu konu hakkında konuşmaya çalışsam benden kesilen paranın birkaç gün içinde bana iade edileceğini söyleyip duruyorlar. Kimse iade edilmeyecek falan demiyor. Başka şeyler zırvalamıyorlar yani. Nasıl bir bankaysa artık... Ben öğrenciyim, çevremde kredi kartı borcuna bulaşmış arkadaşlarımı gördükçe rahatsız oluyorum. 2012'den beri İş Bankası'nın kartını kullanıyordum, hadi dedim aidatsızına başvurayım onu kapattırıp... Ayrıca bu karta tanımlanmayacak denildiği halde 125 TL nakit çekme limiti tanımlanmış, bu nasıl bir tuzak yöntemidir öğrenci adama? Varsa yoksa sömürmek. Zaten kredi kartını sadece online alışverişler için kullanan biriyim; otobüs bileti, kitap ve ufak tefek teknolojik ürün falan satın alırım. Kullanabilen insanların zarar gördüklerine şahit olmadım ama haksız yere alınan ücretler sinir bozuyor. Az önce BİMER'e online başvuru yaptım, işe yarar mı bilmiyorum. En kısa zamanda da Tüketici hakem heyetine gideceğim.

Valla ben yalan olmasın -sanırım 2013 yılında- 120 küsür lira kart aidatı ödemiştim tek bir kart icin. Arayıp sorduğumda da süreci öyle cetrefilli anlattılar ki, uğraşmadıgım icin geri de alamadım. Baska bir banka da süresi biten kartın aidatını da ekstreme yansıtmıs yeni gönderdikleri kartın da. Kart basına 85 lira mı neydi. Bir baktım ekstreye 170 lira kart aidatı. Arayıp biraz da aksi konusunca hemen iade ettiler.

Tüketici hakem heyetine başvruman gerekiyor. İnternette bununla alakalı dilekçeler mevcut, 6 ay- 1yıl süre içerisinde geri iade yapıyorlar.Eğer ailende kredi kartı kullanan varsa onların geri dönük olarak son 10 yıllık aidat ücretlerini geri alma hakları var.

Ve kesinlikle 1 lira bile olsa haklısın, insanı aptal yerine koyuyorlar.
Merhaba acaba kartımızı kapamış olsakta alabiliyor muyuZ bilginiz var mı acaba?

Bir de öyle bir şey ki, ne zaman şubeye gidip bu konu hakkında konuşmaya çalışsam benden kesilen paranın birkaç gün içinde bana iade edileceğini söyleyip duruyorlar. Kimse iade edilmeyecek falan demiyor. Başka şeyler zırvalamıyorlar yani. Nasıl bir bankaysa artık... Ben öğrenciyim, çevremde kredi kartı borcuna bulaşmış arkadaşlarımı gördükçe rahatsız oluyorum. 2012'den beri İş Bankası'nın kartını kullanıyordum, hadi dedim aidatsızına başvurayım onu kapattırıp... Ayrıca bu karta tanımlanmayacak denildiği halde 125 TL nakit çekme limiti tanımlanmış, bu nasıl bir tuzak yöntemidir öğrenci adama? Varsa yoksa sömürmek. Zaten kredi kartını sadece online alışverişler için kullanan biriyim; otobüs bileti, kitap ve ufak tefek teknolojik ürün falan satın alırım. Kullanabilen insanların zarar gördüklerine şahit olmadım ama haksız yere alınan ücretler sinir bozuyor. Az önce BİMER'e online başvuru yaptım, işe yarar mı bilmiyorum. En kısa zamanda da Tüketici hakem heyetine gideceğim.

Kesinlikle git. Ben hem kendi hem ailemin kartları için bunu yaptım ve iadeleri de aldım. İşin maddiyatında değilim ama totale bakınca inanılmaz bir rakam çıktı ortaya, sonrasında da çatır çatır yedik o paraları sefamız olsun.

Simdi aidatsız kredi kartları var üstlerinde aidatsız diye yazıyor ben onlardan edindim kendime...

Her yıl ugrastiriyorlar diğer türlü... Kredi kartinizi kapatin geri dönüyorlar kapamamaniz için yok puan verelim yok aidatnizi odeyelim vs gibi ...

Simdi aidatsız kredi kartları var üstlerinde aidatsız diye yazıyor ben onlardan edindim kendime...

Her yıl ugrastiriyorlar diğer türlü... Kredi kartinizi kapatin geri dönüyorlar kapamamaniz için yok puan verelim yok aidatnizi odeyelim vs gibi ...
Bahsettiğim kart aidatsız kredi kartı zaten. Buna rağmen mağdur ediliyorum, internette araştırınca zaten bu işgüzarlığı yapan tek bankanın Ziraat olmadığı görülüyor. Aidatsız diye almak için başvurdum, iki farklı görevliden de gerçekten aidat kesintisi olmayacağına yönelik teyit aldım ama aidatsız dedikleri kart için aidat kestiler. Dikkat edin sizinkinden de aidat kesmesinler.

Bahsettiğim kart aidatsız kredi kartı zaten. Buna rağmen mağdur ediliyorum, internette araştırınca zaten bu işgüzarlığı yapan tek bankanın Ziraat olmadığı görülüyor. Aidatsız diye almak için başvurdum, iki farklı görevliden de gerçekten aidat kesintisi olmayacağına yönelik teyit aldım ama aidatsız dedikleri kart için aidat kestiler. Dikkat edin sizinkinden de aidat kesmesinler.

Allah Allah bak simdi iskillendim hesap dökümüne bakacagm hemen. Üstünde kocaman aidatsiz yaziyor gözlerine sokarım vallahi. Siz bu isin peşini birakmayin. Hakem heyetine gidin çok bir ugrasi yok hemen halledersiniz

Kesinlikle git. Ben hem kendi hem ailemin kartları için bunu yaptım ve iadeleri de aldım. İşin maddiyatında değilim ama totale bakınca inanılmaz bir rakam çıktı ortaya, sonrasında da çatır çatır yedik o paraları sefamız olsun.
Ben de maddiyatında değilim, kaldı ki aidat vs. kesmek yasal da değil zaten. Bankalar BDDK ile ilgili bir maddeyi örnek gösteriyorlar ama Tüketici Hakları da başka bir maddeyi örnek gösteriyor mesela. Şubedeki görevliye sormuştum neden aidatsız diye verilen karttan aidat kesildi diye, kartı tanımlatırken bir yanlışlık olduğu için kesilmiş. Sorunu düzelttiğini ve ilgili yere kesilen aidatın iadesi için dilekçe yazdığını falan söyledi görevli ama doğru mu söylüyor bilinmez. Çok işgüzarlar, aklım almıyor... Bir de kartın asgari borcunun benim Ziraat Bankasındaki vadesiz hesabımdan kesilmesi için otomatik ödeme talimatı verilmiş ve bunu söyleme gereği bile duymadılar, internet şubesini kurcalarken ben farketmiştim ve iptal etmiştim. Müşteri hizmetlerine zaten ulaşılamıyor, kimse çıkmıyor, boş yere bekletiyorlar ve olan telefon hattınızdaki paraya, dakikaya falan oluyor. Şikayetvar'a yazmıştım, ona istinaden sanırım herkese yolladıkları bir e-posta yollamışlar, aidatsız kart uygulamasına geçebilirsiniz falan diye. Rezillik yani. Ve yine e-postada yazdığına göre aidatsız kartı çok kısıtlıymış, taksit yapılmıyormuş da bilmem ne. Durum böyle yani. Hakem heyetinin bu konuda beni mağdur etmeyeceğini düşünüyorum.

Allah Allah bak simdi iskillendim hesap dökümüne bakacagm hemen. Üstünde kocaman aidatsiz yaziyor gözlerine sokarım vallahi. Siz bu isin peşini birakmayin. Hakem heyetine gidin çok bir ugrasi yok hemen halledersiniz
Bahsettiğiniz kart İş Bankası'nın kartı mı? İşlem kısıtlaması falan var mı yani taksitli alışveriş yapabiliyor musunuz mesela?

Ziraat'ten iade alabilir miyim bilemiyorum açıkçası, sonuçta köpek köpeği ısırmaz derler ama... Otomatik ödeme talimatını iptal ettim, banka diğer hesabımdan "asgari tutar" adı altında ödeme yapmazsa (vadesiz hesabımdan kredi kartıma para aktarmazsa yani benden bir para çıkmazsa) ve hakem heyetinden de sonuç alamazsam kartı kapattırırım, ödemeyeceğim çünkü o parayı. Zaten kartı kullanmıyorum, öylece duuyor ve iademi aldıktan sonra muhakkak kapattıracağım, ne yapacakları belli olmaz belki yine başka bişey adı altında kesinti yaparlar...

şekerim sen neden şubeye gidiyorsun ki onların bir şey yapmaya yetkisi yok
başbakanlığa neden yazıyorsun ki onlarda zaten dünden hazır halkı soymaya sen bankanın telefondan müşteri hizmetleri arayacaksın
ve diyeceksin ki ben kartı iptal ettiriyorum
neden diye soracaklar kart aidatı yüzünden diyeceksin.

yada kart aidatını geri verin yasal hakkım diyeceksin onlarda yok filan diyecekler o zaman iptal et kartı diyeceksin.
onlar şikayet kaydı açarlar bir haftada sana ulaşırlar eğer yine iade etmezlerse ( ziraat bu konuda çok terbiyesiz ) hemen iptal et bankamı yok güzelim
finansbankla çalışırım ben ünv öğrensiyken almıştım kartı her sene sembolik keserler ben ararım aaa kusura bakmayın iade edelim derler 2 yıldır para puan olarak yüklüyorlar olsun zaten alışverişte kullanıyorum.

hakem heyetinde işi yokuşa sürebilirler hem öğrencisin sen uğraşma böyle şeylerle bence

şekerim sen neden şubeye gidiyorsun ki onların bir şey yapmaya yetkisi yok
başbakanlığa neden yazıyorsun ki onlarda zaten dünden hazır halkı soymaya sen bankanın telefondan müşteri hizmetleri arayacaksın
ve diyeceksin ki ben kartı iptal ettiriyorum
neden diye soracaklar kart aidatı yüzünden diyeceksin.

yada kart aidatını geri verin yasal hakkım diyeceksin onlarda yok filan diyecekler o zaman iptal et kartı diyeceksin.
onlar şikayet kaydı açarlar bir haftada sana ulaşırlar eğer yine iade etmezlerse ( ziraat bu konuda çok terbiyesiz ) hemen iptal et bankamı yok güzelim
finansbankla çalışırım ben ünv öğrensiyken almıştım kartı her sene sembolik keserler ben ararım aaa kusura bakmayın iade edelim derler 2 yıldır para puan olarak yüklüyorlar olsun zaten alışverişte kullanıyorum.
Ziraat'e bulaştığım için pişmanım zaten. Aidatı söylemek ve kartı iptal ettirmek için müşteri hizmetlerini de kaç kere aradım, ilgilenmiyorlar. Bekletiyorlar bekletiyorlar sadece. Adamlara ulaşabilsem derdimi anlatacağım ama ulaşamıyorum ki. Ben de başka çözümler aramaya başladım.
Ayrıca iptal ettirmeyle de alakalı soru işaretleri var; şu an sadece 18.00 tl kart aidatı borcu gözüküyor, bildiğim kadarıyla bankalar kartta borç varken kartı kapatmıyorlar. Ziraat'in bana "borç ödenmeden kartı kapatamayız" demeyeceğinin bir garantisi de yok ki. Başka borç olsa tamam ödersin de haksız yere kestikleri aidat borcunu ödemek zorunda bırakırlar mı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ziraat'e bulaştığım için pişmanım zaten. Aidatı söylemek ve kartı iptal ettirmek için müşteri hizmetlerini de kaç kere aradım, ilgilenmiyorlar. Bekletiyorlar bekletiyorlar sadece. Adamlara ulaşabilsem derdimi anlatacağım ama ulaşamıyorum ki. Ben de başka çözümler aramaya başladım.
Ayrıca iptal ettirmeyle de alakalı soru işaretleri var; şu an sadece 18.00 tl kart aidatı borcu gözüküyor, bildiğim kadarıyla bankalar kartta borç varken kartı kapatmıyorlar. Ziraat'in bana "borç ödenmeden kartı kapatamayız" demeyeceğinin bir garantisi de yok ki. Başka borç olsa tamam ödersin de haksız yere kestikleri aidat borcunu ödemek zorunda bırakırlar mı diye düşünüyorum.

hayır 5 dakikadan daha fazla bekletemez.
ve bağlanınca müşteri temsilcisine derdini anlat anlamzsa yok derse sert bir ses tonuyla bir üst yetkilinizle görüşmek istiyorum de

sen ilk önce iadesini talep et
yoksa iptal et de ödemiyorum de mahkemeye gidiyorum de paşa paşa iptal ederler
emsal kararlar bankanızın bundan haberi yok mu de

hakem heyetinde işi yokuşa sürebilirler hem öğrencisin sen uğraşma böyle şeylerle bence

yok sürmez...

hesap ekstrenle ve dilekçenle hakem heyetine git. dilekçende aidatsız kart olmasına rağmen aidat alındığından da bahset. uzun sürer ama mutlaka sonuç alırsın. çok dilekçe olduğu için uzun sürüyor. yoksa gıcıklıktan değil

X