Merhabalar, benim bir sıkıntım var ve tahmin ediyorum ki aramızdan da birilerinin başına bu tarz şeyler gelmiştir. Şimdi ben üniversite öğrencisiyim, ailemle İzmir'de yaşıyorum ama başka bir şehirde üniversite okuyorum ve şu an sömestr tatili nedeniyle İzmir'deyim. Okuduğum şehirde devlete ait bir bankadan, Ziraat Bankası'ndan öğrencilerin kullanımına yönelik yıllık kart aidatı, ücreti vs. olmayan bir kredi kartı aldım fakat aldığımın 3. günü bu karttan 18,00 TL tutarında kart aidatı kesildiğini gördüm. Klasik senaryo, kart aidatı yok diye size vaat ediliyor ama alışveriş dahi yapmadan kart aidatı kesiliyor. Aldığım şubeye gittim ve durumu söyledim, banka görevlisi bana bu kesintinin iade edileceğini söyledi. Aradan biraz zaman geçti, iade yapılmayınca ben birkaç kez daha şubeye gidip konuştum, bir kez bile olumsuz birşey söylenmedi bana çalışanlar tarafından, iade talebimin ilgili yerlere iletildiği falan söylendi. Fakat aradan nerdeyse iki ay geçmesine rağmen bu ücret bana iade edilmiyor. Ocak sonunda online olarak Başbakanlık'a şikayette bulundum, bugün bankadan uzunca bir e-posta gelmiş iade olmayacağı yönünde. Sizce bu haksızlık değil mi? Neye dayanarak iade etmiyorlar? 18 TL büyük bir para değil ama isterse 1 TL olsun, neden alınmayacağı söylenen kart aidatı insanlardan alınıyor? İnsan kendini enayi gibi hissediyor. Bu nasıl bir haksızlık? Aranızda bankacı olan ya da bu kart aidatı olayı ile uğraşan, geri alabilen vs. var mı? Varsa nasıl geri aldınız? En etkili çözüm nedir? Ben bu kartla yalnızca bir kere 15 TL'lik bir alışveriş yapmıştım ve onu da çoktan ödedim zaten yani şu an borç olarak yalnızca aidat tutarı gözüküyor. Burada sorunumu çözmeye yönelik deneyimli birileri varsa yorumlarınızı bekliyorum. Ben bunu nasıl geri alabilirim?
Son düzenleme: