Kredi kartı limit ile ilgili..

Tuliptice

..Kün Fe Yekün..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
753
1
66
Diğer
Merhaba Arkadaşlar;
Kafamı kurcalayan bir durum varda lütfen yardımcı olun..
Şimdi ben kredi kartımdan 250 tl kadar bir harcama gerçekleştirdim. Ve hesap kesim tarihimde ayın 3ünde, yani 3 şubatta kesilcek.
Şimdi elime 250 tl geçti ve ödemek istiyorum. Şimdi yatırsam hesap kesilmediği için sadece limitim mi yükselir. Yoksa borcum kapanır mı ?
Sadece limitim yükselirse o zaman gene 250 tl ayrıyeten mi ödeyeceğim ? Bankacı arkadaşlarım ve bilenler lütfen yardımcı olun ona göre ödeme yapıcam. :26:

O zaman benim toplamda 600 tl borcum var kredi kartına ama taksitli kullandığım için aylık kesiliyor. O şekilde ödüyoruz. 600 tlyi komple kapatsam kredi kartımın borcu kapanacak. Doğru mu anladım. Bi daha taksitler hesap kesim tarihinde kesilmeyecek dimi...
O zaman o mantıkla böyle olması gerekiyor... :26:

Başka borcunuzda olduğu için, 250 yi ödedikten sonra kalan tutar için yine hesap kesilir diye biliyorum.

Evet hesap kesilicekde demek istediğim borcumun üzerine, hesap kesilince 250 tl gene kesilir mi acaba..

Merhaba Arkadaşlar;
Kafamı kurcalayan bir durum varda lütfen yardımcı olun..
Şimdi ben kredi kartımdan 250 tl kadar bir harcama gerçekleştirdim. Ve hesap kesim tarihimde ayın 3ünde, yani 3 şubatta kesilcek.
Şimdi elime 250 tl geçti ve ödemek istiyorum. Şimdi yatırsam hesap kesilmediği için sadece limitim mi yükselir. Yoksa borcum kapanır mı ?
Sadece limitim yükselirse o zaman gene 250 tl ayrıyeten mi ödeyeceğim ? Bankacı arkadaşlarım ve bilenler lütfen yardımcı olun ona göre ödeme yapıcam. :26:

Hesap kapanır.
250 tl limitinde kullanılabilir hale gelir.

600lük harcaman varsa toplam, 250 sini ödersen, kalan 350 için şubatın 3ünde yine hesap kesilecektir.

600ün hepsini ödersen, başka borcun kalmadığından ekstre gelir ama borcun gözükmez

Hım anladım çok teşekkürler bayanlar. o zaman ben ödeyeyim limitimde dolmasın boşu boşuna :)

ben biraz daha farkli biliyorum.

diyelim ki 1000TL limitli kartin var. 5x200 taksitle harcama yaptin ve kullanilabilir limitin 0 TL oldu. Ekstrende 200TL odeme tutari gorunecek. Bu rakami odersen kullanilaiblir limitin de 200TL olacak. 200 yerine 1000TL yatirirsan kullanilabilir limitin 1000TL olur borc sifirlanmaz. 1000TL odedikten sonra karti hic kullanmadigini dusun, bu durumda her ay 200TL borcundan otomatik dusecek ve 5.ay kapanacaktir borc.

taksitli alisverislerde kart iptal olmadikca, taksit ayi gelmeden borc kapanmaz, yatirilan fazla paralar kullanilaiblir limiti artirir.

diyelim ki 1000TL limitli kartin var. 5x200 taksitle harcama yaptin ve kullanilabilir limitin 0 TL oldu. Ekstrende 200TL odeme tutari gorunecek. Bu rakami odersen kullanilaiblir limitin de 200TL olacak. 200 yerine 1000TL yatirirsan kullanilabilir limitin 1000TL olur borc sifirlanmaz. 1000TL odedikten sonra karti hic kullanmadigini dusun, bu durumda her ay 200TL borcundan otomatik dusecek ve 5.ay kapanacaktir borc.

taksitli alisverislerde kart iptal olmadikca, taksit ayi gelmeden borc kapanmaz, yatirilan fazla paralar kullanilaiblir limiti artirir.

hmmm taksitliyse doğru haklısın

Evet taksitlide demek istediğim buydu.Ama şimdi bu 250tlyi tek geçtim ben onu hemen ödesem 250 tl,taksitlerim üzerine eklenmez dimi..

kesim tarihinden önce ödeyemezsiniz, ödeme anca kesimden sonra olur, sadece kartınızda + para olur. Sakın ola kesimden once para yatırmayın
yoksa borc odendi sanırsınız ama odenmez. Sadece o kartı iptal ettircem derseniz borcu kapatabilirsiniz. Bu bi kez başıma geldi baktım 1 ay onceki
borc aylık faizi ile sonraki aya gecmiş, benim yukledigim parada + para olarak gozukuyor.

ödediğiniz tutar artı bakiye olarak hesabınızda bulunur, kesim tarihinde artı bakiye hesaptan düşerek ekstreniz kesilir.

taksitli işlemlerde ise diyelimki siz hepsini ödediniz,yine tutar artı bakiye bulunur,ekstre kesildikçe taksidiniz düşer,
ama o arada başka bir harcama yaparsanız ,taksidinizden önce yaptığınız o tek çekimlik işlem önce düşer.

Back
X