Kredi sıkıntısı yüzünden ev alamıyoruz kiraya mı gitsek kafam karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok canım krediyi cekebilsek çok fazla sıkıntıya düşmeyiz diye düşünüyoruz. Nakit paramız iyi miktarda ve çekeceğimiz krediyi de bütçemize göre çekeceğiz çünkü.
Bakın ısrarla öderiz diyorsunuz bende size geçmişte neden ödeyemediniz acaba diyorum?!! Diğer krediyide öderiz diye çekip ödeyememişsiniz ve miras gelen parayla kapatmışsınız.Evin giderlerini tam olarak biliyor musunuz?Almak istediğiniz evlerin fiyatı ne kadar?Sizde ne kadar peşinat var?Kaç yıllığına ne kadar kredi çekeceksiniz?aylık ödemesi ne kadar olacak?

Bütçemiz derken? Eşinizin aldığı asgari maaş dışında düzenli geliriniz var mı? Ben atlamış olabilirim
Belki şuanki evimizin kira geliri bize kalır. Çünkü ailemiz de buranın artık bizim için zor olduğunu ve 3 çocukla çok iyi şartlarda ev alamayacagimizi biliyor.

Bakın ısrarla öderiz diyorsunuz bende size geçmişte neden ödeyemediniz acaba diyorum?!! Diğer krediyide öderiz diye çekip ödeyememişsiniz ve miras gelen parayla kapatmışsınız.Evin giderlerini tam olarak biliyor musunuz?Almak istediğiniz evlerin fiyatı ne kadar?Sizde ne kadar peşinat var?Kaç yıllığına ne kadar kredi çekeceksiniz?aylık ödemesi ne kadar olacak?
Geçmişteki borc üst üste gelince yükü ağır oldu. Bakacağımiz ev çok pahalı olmayacak. 7 ya da 10 yıllığına demişti eşim. Kb da arada yardımci olur. Ev parasının çoğunu elimizdeki para karşılıyor zaten. Ama tek başına yetmiyor.

Aynen biraz zorlanacagiz ama şuan elimizdeki nakit para öyle düşük miktarda değil. Krediyi de fazla cekmeyecegiz, az miktarda olacak. Kb falan da yardımcı olur.Öyle lüks bir yer alamayız zaten. Burdan da eninde sonunda tasinacagiz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Tatlım sen bu işlerden hiç anlamıyorsun belli ki, burada sana yapılan uyarıları yanlış anlama lütfen ama miktarı az da olsa sizin şu anda kredi çekip ev almanız sizin için ÇOK büyük bir risk...eşin de iyi niyetli olabilir seni mutlu etmek ister elbette ama sen anne olarak çocuklarını daha çok düşünmek zorundasın, 2 gün sonra tek bir taksidi bile odeyemediginizde ne bankadaki tanıdık, ne eşinin patronu , ne de kb değil siz zor durumda kalırsınız, ya sen de çalış gelirinizi 2 ye katlayın ya da şu an oturduğunuz evden asla ayrılmayın ama sakın başkasına güvenerek asgari ücretle kredi çekmeyin

Tatlım sen bu işlerden hiç anlamıyorsun belli ki, burada sana yapılan uyarıları yanlış anlama lütfen ama miktarı az da olsa sizin şu anda kredi çekip ev almanız sizin için ÇOK büyük bir risk...eşin de iyi niyetli olabilir seni mutlu etmek ister elbette ama sen anne olarak çocuklarını daha çok düşünmek zorundasın, 2 gün sonra tek bir taksidi bile odeyemediginizde ne bankadaki tanıdık, ne eşinin patronu , ne de kb değil siz zor durumda kalırsınız, ya sen de çalış gelirinizi 2 ye katlayın ya da şu an oturduğunuz evden asla ayrılmayın ama sakın başkasına güvenerek asgari ücretle kredi çekmeyin
Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim. Çok teşekkür ederim ❤️

1 seneye gerek yok kredi notunun yükselmesi için bir kaç ay düzenli ödeme yapın. Elinizdeki parayı hesaba yatırın orda dursun zaten yükselir. 1200 puan ve üstüne çıkıyor zaten kredi hatta bazı bankacılar 1000 olunca bile krediyi çıkartabiliyor

Geçmişteki borc üst üste gelince yükü ağır oldu. Bakacağımiz ev çok pahalı olmayacak. 7 ya da 10 yıllığına demişti eşim. Kb da arada yardımci olur. Ev parasının çoğunu elimizdeki para karşılıyor zaten. Ama tek başına yetmiyor.
Bu planlar çok iyi gitmez. Kayınbabaya onların evinden gelecek kiraya güvenmeyin. Şartlar değişir, bir şey olur, ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

1 seneye gerek yok kredi notunun yükselmesi için bir kaç ay düzenli ödeme yapın. Elinizdeki parayı hesaba yatırın orda dursun zaten yükselir. 1200 puan ve üstüne çıkıyor zaten kredi hatta bazı bankacılar 1000 olunca bile krediyi çıkartabiliyor
Hah işte aynen canım bize de öyle demişlerdi. Eline geçen nakit parayı hemen hesaba yatırdı. Kartla alış veriş yapıp hemen ödeme yapıyoruz. Fatura vs bankadan ödeniyor. Şuan 824müş puanı. Şimdi sordum.

Bu planlar çok iyi gitmez. Kayınbabaya onların evinden gelecek kiraya güvenmeyin. Şartlar değişir, bir şey olur, ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Elimizdeki paraya da arasak belki kötü semtlerde bulabiliriz. Ona da eşim yanaşmadı. Daha iyi yer olsun diyor. Aynen canm kolay karar verilecek şeyler değil.

Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim ve kv ile altli üstlü oturuyoruz. Kv ile ufak tefek tartışmalar dışında öyle bir sıkıntımız olmadı. Ancak evim küçük 3 çocukla rahat edemiyoruz. Kbdan bize belli bir miktar miras kaldı. Kredi de çekersek lüks olmasa da burdan daha iyi bir yer alacaktık. Ancak kredi çekemiyor, puanı çok düşük. Ben de umutlanmiştim yaza kadar gideceğiz diye. Ama olmuyor. Patronu da 'bu sene kiraya git kira paranı bu sene veririm, seneye de kredi çeker ev alırsınız 'demiş. Bir anda' bir haftada ev bulup kiraya gidelim' dedi. Ancak öyle kolay değil bir anda çıkmak. Millete ne diyeceğiz ne oldu da bunlar birden gitti. Bi de ev alma değil, kiraya. Bir diğeri bir seneligine gidip yerleşip ordan tekrar çıkıp taşınmak ta zor olur. Etraf ta kesin laf edecek öyle bir çevre. Ama artık burda kalacak ne gücüm ne isteğim var. Yaza kadar tasinacagiz diye hayaller kurmaya başlamıştım. Ah doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor. 😔

eşinin sigortası yok mu neden çıkmıyor ki kredi ? Bir de o nası ptronmuş ya

Elalemin ne dediginin cok onemi yok bir yil icin ev de degistirilir ama ben olsam baskasina guvenip de kiraya cikmam.adam bir yil oderim demis.hadi diyelim bir yil odedi ya seneye de kredi cikmazsa ya faizler daha da yuksek olursa.isler istediginiz gibi de gitmeyebilir.b planiniz varsa, oyle bir durumda kirayi odeyebiliriz ev alana kadar diyosaniz cikin degilse idare edin derim ben.

Elalemin ne dediginin cok onemi yok bir yil icin ev de degistirilir ama ben olsam baskasina guvenip de kiraya cikmam.adam bir yil oderim demis.hadi diyelim bir yil odedi ya seneye de kredi cikmazsa ya faizler daha da yuksek olursa.isler istediginiz gibi de gitmeyebilir.b planiniz varsa, oyle bir durumda kirayi odeyebiliriz ev alana kadar diyosaniz cikin degilse idare edin derim ben.
Kesinlikle ben de seneye de çıkmazsa diye düşünüyorum. Elimizdeki nakit paraya göre bir yer alalım para değerini kay etmesin dedim. Kiraya çıkma fikrini kabul etmedim,o da en son kabul etti ev almadan çıkmama fikrini.

Var sigortası ama sicili etkilenmiş puanı 824 düşük yani. Patrona ben de şaşırdım ama Allah razı olsun diyorum.

kiralık eve çıkmak zor. Hele geçici olarak çıkmak daha zor. Taşınmak zor. Parası cebinizden çıkmayacak ama plan bana çok mantıklı gelmedi şu an.

kiralık eve çıkmak zor. Hele geçici olarak çıkmak daha zor. Taşınmak zor. Parası cebinizden çıkmayacak ama plan bana çok mantıklı gelmedi şu an.
Kesinlikle bana da mantıklı gelmedi. Kabul etmedim. Büyük konuşmayım ama kesinlikle kiraya gitmem mecbur kalmadıkça.

Kesinlikle bana da mantıklı gelmedi. Kabul etmedim. Büyük konuşmayım ama kesinlikle kiraya gitmem mecbur kalmadıkça.

yani kirada oturulur ama 1 seneliğine de kira evi temizlemezsin.
Ben kiradayım. bir daha kiraya taşınmam şnşallah diyorum. Alırsam taşınırım burdan tekrar milletin pisliğini temizlemek istemiyorum. Bana çok zor geldi mutfağı banyoyu kullanmak baştan. Şimdi 1 sene için o eziyete değmeyeceğini düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X