Kredi sıkıntısı yüzünden ev alamıyoruz kiraya mı gitsek kafam karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Okyanusmavisiyim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
222
209
33
39
Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim ve kv ile altli üstlü oturuyoruz. Kv ile ufak tefek tartışmalar dışında öyle bir sıkıntımız olmadı. Ancak evim küçük 3 çocukla rahat edemiyoruz. Kbdan bize belli bir miktar miras kaldı. Kredi de çekersek lüks olmasa da burdan daha iyi bir yer alacaktık. Ancak kredi çekemiyor, puanı çok düşük. Ben de umutlanmiştim yaza kadar gideceğiz diye. Ama olmuyor. Patronu da 'bu sene kiraya git kira paranı bu sene veririm, seneye de kredi çeker ev alırsınız 'demiş. Bir anda' bir haftada ev bulup kiraya gidelim' dedi. Ancak öyle kolay değil bir anda çıkmak. Millete ne diyeceğiz ne oldu da bunlar birden gitti. Bi de ev alma değil, kiraya. Bir diğeri bir seneligine gidip yerleşip ordan tekrar çıkıp taşınmak ta zor olur. Etraf ta kesin laf edecek öyle bir çevre. Ama artık burda kalacak ne gücüm ne isteğim var. Yaza kadar tasinacagiz diye hayaller kurmaya başlamıştım. Ah doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor. 😔

düşünecek fazla birşey yok bana göre, kiranız 1 sene ödenecek, sıkıntıya bir dakika bile tahammülünüz yok, 1 sene de az değil, derhal kiraya çıkın, eşinizle ailenizle biraz rahat edin, aile içi iletişim artsın, moraller düzelsin, sonra nasıl kredi çekeceğinizi düşünürsünüz, taşınmak o kadar da zor değil, çocuklar bizden daha hızlı adapte oluyor, arkadaşlarıyla da sık sık görüştürürsünüz başlarda, sonra yeni arkadaşlar edinirler

ben patronun kirayı ödemesine takıldım

yani neden ödesin ki kirayı zaten alınan maaş bunun için değil mi

eşinizin kredi notunun düşük olmasının patronla ilgisi var mı yani ona kredi falan mı çekti

olağan şartlarda bir sene kiranı öderim demez kimse hadi bu sene sana iyi zam yaparım vs olur da "kiranı öderim" cümlesini iş hayatında ancak başka şehre transfer edip düzenini bozduğun iyi çalışanına dersin

şimdiki evinizin büyüklüğü nasıl, kiraya gideceğiniz yahut alacağınız evinki nasıl

yani eşiniz hemen gidelim patron versin modunda da patron onu zam olarak versin sıkın dişinizi sonra ev alın daha makul

kiraya giderseniz o ev hiç alınmayabilir alıştık patron ödüyor vs denilebilir

düşünecek fazla birşey yok bana göre, kiranız 1 sene ödenecek, sıkıntıya bir dakika bile tahammülünüz yok, 1 sene de az değil, derhal kiraya çıkın, eşinizle ailenizle biraz rahat edin, aile içi iletişim artsın, moraller düzelsin, sonra nasıl kredi çekeceğinizi düşünürsünüz, taşınmak o kadar da zor değil, çocuklar bizden daha hızlı adapte oluyor, arkadaşlarıyla da sık sık görüştürürsünüz başlarda, sonra yeni arkadaşlar edinirler
Eşimle de aramız bozuluyor bu gideceğiz gidemeyeceğiz konuları yüzünden. Çok teşekkür ederim canım. Fikirleriniz çok önemli.. 💞

Kayınvalideyle büyük sorun yok demişsiniz
Bu durumda 1 yıl iÇin taşınıp da patrona kira ödetmeyi gerektiren durum yok öyle acil olarak
1 yıl idare edin seneye kendi evinizi alırsınız
1 yıl için taşınmak bence çok yorucu
Eve şimdiye kadar sığılmış bir yıl daha sığılır
Kendi evinizi zaten alamıyormuşsunuz

Şu elalem ne der derdi varya hayatımıza öyle müdahale ediyorlar ki...
Elaleme aldık veya almadık deseniz ne olur yahu? Onlara ne parasını onlarmı veriyor. Takmayın bu kadar
Aynen canım çok haklısın. Zaten ömrümüzün çoğunu bu elalem ne der düşüncesi yiyor. Çok çok haklısın..

Elalemin ne önemi var ki? ama çok takıyorsanız, eve sığamadık taşındık deyin olsun bitsin. Yalnız bu sene çıkmayan kredi seneye çıkacak mı? Anladığım kadarıyla şu an kirada değilsiniz. İyi hesaplamalısınız.
Evet kirada değiliz çok şükür ama bize ait değil ve beş kişilik bir aile için çok küçük. Eşim dün patronuyla bankaya gitmiş kredi konusunu görüşmek için. Seneye olur demişler.

Patron kiranızı ödemek yerine o parayı zam olarak eşinize versin, 1 yıl daha şimdiki evinizde kalın. O parayı da ev peşinatına ekleyin diyeceğim de patron kira parasını zam olarak verir mi? Vermez gibime geldi nedense. Ayrıca kiranı öderim diyen patron ilk kez duydum.

15 yillik evlisiniz, 3 cocugunuz var ve elalem ne der diye tasinmayalim diyorsunuz,
enteresan geliyor bana.

ev kucukse ve 3 cocuk icin yeterli imkan saglanamiyorsa,
ozellikle su evde yasadigimiz donemde ben olsam tasinirdim.
Saglik sihhatin hayatta en onemli sey oldugunu ogremedik mi bu surecte.
cocuklarin gelisimi kisitlaniyorsa o evde tasinmali.
Patron odemese bile ilk kira odeyen siz olmayacaksiniz.

Ben de kendi evimden is yerime uzak ve kucuk cocugum var diye, is yerime yakin bir eve kiraya tasinmistim.
Pek anlam verilememisti bu kararimiza ozellikle es ailesi tarafindan (Zira kendi evim esimin is yerine cok yakindi :KK70:)

Patrona ne kadar guveniyorsunuz? İşe ne kadar guveniyorsunuz?
Bence risk..benim eski patronum da böyleydi. Eli çok açıktı. Adam battı. Maaşlarım içerde kaldı, istifa ettim.

ben patronun kirayı ödemesine takıldım

yani neden ödesin ki kirayı zaten alınan maaş bunun için değil mi

eşinizin kredi notunun düşük olmasının patronla ilgisi var mı yani ona kredi falan mı çekti

olağan şartlarda bir sene kiranı öderim demez kimse hadi bu sene sana iyi zam yaparım vs olur da "kiranı öderim" cümlesini iş hayatında ancak başka şehre transfer edip düzenini bozduğun iyi çalışanına dersin

şimdiki evinizin büyüklüğü nasıl, kiraya gideceğiniz yahut alacağınız evinki nasıl

yani eşiniz hemen gidelim patron versin modunda da patron onu zam olarak versin sıkın dişinizi sonra ev alın daha makul

kiraya giderseniz o ev hiç alınmayabilir alıştık patron ödüyor vs denilebilir

bazi masraflar vergiden dusulebiliyor ya o sekilde olabilir mi?

onun disinda maasa o kadar brut zam yapildiginda nete o sekilde yansimiyor ve tabi ki isveren icin baglayici oluyor. Bunu bonus gibi dusunmek uygun bu durumda, adam bir yillik ev kirani bonus olarak odeyeyim ama vergiden de biraz yardim alayim diye dusunuyor gibi geldi bana.

Sizin duruma benzer yaşadım. evimiz bitmemişti bir haftaya biter dediler bizde eşyanızı taşıyıp geldik memleketteki evimize ..mutayitle sorunlar oldu evin içini bitirmedi. kaynanamla yaşadım bir yıl kiraya çıkmak istedim eşyalarım sıfırdi herkez yipranacagini söyledi değmez dediler. bir iki ev baktım yinede bir yıllığına gireceksen girme dediler devamlı kiracı istiyorum dediler şimdi iyiki diyorum cikmamisim su gibi geçti bir yıl iki senedir oturuyorum evimde 😊 çabuk geçiyor zaman .. bekleyin derim çok sorunlar yoksa..

Yalnız tamam da size en yakın kişiler destek veriyor. Patron desen tamam kayınvalide deseniz tamam.

“Millet”, “elalem” olarak nitelendirdiğiniz kişiler kimler tam olarak? Sizi iki güne unutacak yeni komşunuz? Bir kira kadar borç parası istemeye cesaret edemediğiniz, etseniz de vermeyecek olan dıdının dıdısı?

Biraz ağır olacak ama insanların gerçekten sizi bu kadar umursadıklarını düşünüyor musunuz? Siz gidip “Şu kişi bu evde şu kadar gün kalmış ay ay ay” diye takip ediyor musunuz? En fazla yeni eve taşınmışlar der geçilir.

İsmini sayamadığınız kişiler için yaşamınızı şekillendirmeyin.

Merhaba arkadaşlar 15 yıllık evliyim ve kv ile altli üstlü oturuyoruz. Kv ile ufak tefek tartışmalar dışında öyle bir sıkıntımız olmadı. Ancak evim küçük 3 çocukla rahat edemiyoruz. Kbdan bize belli bir miktar miras kaldı. Kredi de çekersek lüks olmasa da burdan daha iyi bir yer alacaktık. Ancak kredi çekemiyor, puanı çok düşük. Ben de umutlanmiştim yaza kadar gideceğiz diye. Ama olmuyor. Patronu da 'bu sene kiraya git kira paranı bu sene veririm, seneye de kredi çeker ev alırsınız 'demiş. Bir anda' bir haftada ev bulup kiraya gidelim' dedi. Ancak öyle kolay değil bir anda çıkmak. Millete ne diyeceğiz ne oldu da bunlar birden gitti. Bi de ev alma değil, kiraya. Bir diğeri bir seneligine gidip yerleşip ordan tekrar çıkıp taşınmak ta zor olur. Etraf ta kesin laf edecek öyle bir çevre. Ama artık burda kalacak ne gücüm ne isteğim var. Yaza kadar tasinacagiz diye hayaller kurmaya başlamıştım. Ah doluya koysan almıyor boşa koysan dolmuyor. 😔

size laf edecek elalem mi sağlıyor geçiminizi?
oturmuş evim kurulu düzenim var buna rağmen biri çıksa dese ki 1 yıllığına kiranı vereceğim vala gider ev değiştiririm. 1 yıl kira az para mı?
laf söyleyen çevrenin lafı için eşinizle tartışacağınıza o laf söyleyen çevreyi acilen değiştirmenizi öneririm.

1 yıl sonra ev alacaksanız bence hiç taşınmayın. 1 yıl daha sabredin evinizi alıp öyle taşının.

Şimdi kiraya cıksanız illaki yeni eşya alacaksanız en basiti perde, 1 yıl sonra ev alıp taşınınca o perdeleri ve diger alacagınız eşyaları kullanamayacaksınız.

bazi masraflar vergiden dusulebiliyor ya o sekilde olabilir mi?

onun disinda maasa o kadar brut zam yapildiginda nete o sekilde yansimiyor ve tabi ki isveren icin baglayici oluyor. Bunu bonus gibi dusunmek uygun bu durumda, adam bir yillik ev kirani bonus olarak odeyeyim ama vergiden de biraz yardim alayim diye dusunuyor gibi geldi bana.

o da kazanılmış hak olur ama

yani önce kiralayacak sonra lojman olarak tahsis edecek

sonra dam işten çıkarken kıdem tazminatına esas gelirine dahil olacak vs vs

konudaki patron o büyüklükte bir yer değil

yani abi ben kredi çekecektim, hanım taşınalım ev alalım dedi ama banka kredi vermedi deyince, aa nedenmiş bir birlikte gidelim deyip neyse ben sana kiranı vereyim diyen babacan patron

ama bu kredi neden çıkmıyor konu sahibi bir yazsa

yani konut kredisi çıkmaması için kara listede falan olması lazım zira ipotekli zaten kredi

resmi maaşı mı düşükmüş mesela da patron aldığını kayda geçmek yerine ben sana kirayı ödeyeyim diyor

yani bir söylesen konu sahibi bu kredi neden çıkmıyor ona göre yaparız yorumu

Patron kirayı öderim dedi diye kiraya çıkmam ben olsam. 1 göz olsun benim evim olsun mantığındayım.
Kredi faizleri çok yüksek seneyede alamazsınız bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X