Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

mathilda48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
82
1
86
Eşimle konut kredisi alarak ev aldık.Krediyi eşim kendi adına çekti.tapuyu ortak alabilir miyiz?Yani evin yarı hissesi benim yarısı eşimin adına olabilirmi?Bi de tapu masrafı ne kadar olur.Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?Evin değeri 92 bin lira.

Eşimle konut kredisi alarak ev aldık.Krediyi eşim kendi adına çekti.tapuyu ortak alabilir miyiz?Yani evin yarı hissesi benim yarısı eşimin adına olabilirmi?Bi de tapu masrafı ne kadar olur.Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?Evin değeri 92 bin lira.

borç kimin adınaysa tapu da onun adına olur ipotek edilecek gayrimenkul ve borçlunun geliridir medeni kanun geregi mal ortak zaten hisseli tapuya lüzum kalmadı mal kadar borç da ortak eşten muaffakiyet alınıyor hatta

artı ev alındıktan sonra aile şerhi koydurabilirsin eşin senin imzan olmadan satamaz onun ruhu bile duymaz muhtardan bir yazı onu da baglı oldugun tapu müdürlügüne ibraz etmen yeterli
evin raiç bedeli ne kadar yani belediyedeki ederi :92,000liraysa binde otuz oranında harç çıkar artı 100tl civarı da dask 150lira da döner sermaye harcıbizim burda öyledir alıcı satıcı iki tarafın ödemesini de alıcı yapar ;ama siz nasıl anlaştınız hepsıni siz öderseniz kısaca enaz 3000papel gider

Son düzenleme:
krediyle alınan evde kredi kimin adınaysa tapu da onun adına oluyormuş fakat daha sonra aynı tapu masrafını yaparak evin yarısnı başkasının üzerine alabilirmişiz.merak eden olursa diye yazıyorum:)

Bu konuyu tekrar bir soru ile güncellemek istiyorum. Kredi ile alınan kredisi halen ödenen,ipotekli olan mülke sonradan ortak tapu olur mu? Tapuya şimdi ortak olmak istiyorum örneğin. Mümkün mü?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X