- 8 Şubat 2017
- 1.877
- 993
- 73
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
@Mune içerik silinmiş.
senin için yazmadım ablacığım kırdıysam özür dilerim genel olarak yorumladım ben burda açılan konuların çokluğundan böyle.Ayrıca az once kaba bır yorum yapılmış sana kib ledim hemen kimse kimseye öyle hakaret edemez torbacın diyerek.Ben sadece hayatın çok pahalı olduğundan öyle ucu ucuna hesapla yaşanamayacağından örnekler verdimCanim ablam ben kimsenin malına goz dikmiyorum. Devamlı ogluna dedigi sey şu bi tane oglumsun ve sonuna kadar hakettin ben bu evin hissesini sana veriyorum" bak bunu defalarca yazdim ama anlasilmadi yine yaziyorum. Hisse bizde ama demek istedigim adam bu yaşına gelmis bize vermesin hazira konmayalm biz yapmaya calisalm o sadece biraz yardim etsin destek çıksın yeter genciz yapariz hatta gerekirse el ele verip yaparz bende girerim ise. Ama o adam evi bize vermesin dursun onda kendisi yaşasın hayatını kendi istedigi bisey yapsın bundada amacım ben sevmiyorum ailelerin biseyler yapip çocukların hazira konmalarini. Bize devrettigi hisse 200 bin ama VERMESIN sadece 4 de biri kadar destek versin ki üstünü de biz zorlanalm edelim ama tamamlayalm ama BIZ YAPALIM kpederden ev gelecek die beklemek yerine kiraya vercegimz parayi 8 10 yil her neyse krediye verelim ev onda kalsin demek istiyorum yani umarim anlatabilmisimdir yıldım artik pesss
Ve burdaki yorumlardan sonra vazgectim o dusunceden bunuda belirteyim
Eee normali o değil mi?? Miras denen şey miras sahibi vefat edince geçer zaten onun öncesinde miras bile denmez. Hayır normalde olması gereken şeyleri bile lutufmus gibi anlatmak... Yanlış anlamayın size denk geldi ama başka yazanlar da gördüm. Göz dikmedik gibi şeyler yazmışlar zaten normali o yazılacak bişey bile degil.40 yaşına gırdım 3 ay once kirada oturuyorum ankarada aylık gelirim 10 bın cıvarı olmasına rağmen .memleketlerımzıdeki mal varlıklarımız hep mıras kendımız 2 araba aldık sadece.1300 tl kıram artı aidat .istedığım ev 700 bın cıvarı arsadan gırdım bu sene 400 bıne malolacak borca gırmeyeyım dıye bırıkımden vereceğim ödeyemem dıye 2 seneye yakın daha kıradayım.ha evde annemde var emeklı maaşı var onunda ayrıca.kadının maaşına göz dıkıp krediye gırmedık asla çalışmış çabalamış istedığı gibi harcar ..20 yaşındaki kızlarımız daha evlenmeden ev derdine düşmüş kayınbaba malının hesabına duşmuş şaşıyorum .bizimde mıraslarımız var ama hiç sormadık satalım mı yada verin bize yıyelım ev alalım dıye .kendileri kazanmış vefat etmeden asla hak ıddıa etmeyız karı koca.ınsanlar tuhaf olmuş çalışmadan çalışanın emeğine göz diker olmuş pesss
haklı olabilirsiniz ben kendi açımdan yazdım defalarca annem teklif etti satayım bazılarını ev alayım size diye ama kabul etmedik yani ısrar olmasına rağmen ıstemedık kendi emeğiyle kazanılan herşeyın tadı daha guzelEee normali o değil mi?? Miras denen şey miras sahibi vefat edince geçer zaten onun öncesinde miras bile denmez. Hayır normalde olması gereken şeyleri bile lutufmus gibi anlatmak... Yanlış anlamayın size denk geldi ama başka yazanlar da gördüm. Göz dikmedik gibi şeyler yazmışlar zaten normali o yazılacak bişey bile degil.
O zaman haklısınız tabii yazdiklarinizda.haklı olabilirsiniz ben kendi açımdan yazdım defalarca annem teklif etti satayım bazılarını ev alayım size diye ama kabul etmedik yani ısrar olmasına rağmen ıstemedık kendi emeğiyle kazanılan herşeyın tadı daha guzel
Herkes senin ne dediğini anlamışta sen anlamamakta ısrar ediyorsun.kp inin geliri ne kadar?sana her ay çıkarıp verebilecekmi,vermek isteyecekmi?ayrıca hangi şehirde oturuyorsun 1000 tl kira dediğine göre pahalı bir şehir.diyelimki kp inde tamam dedi eline kalacak parada 1000 tl, belliki sen hiç ev geçindirmemişsin, o parayla kıtkanaat geçinirsin,çocukta yaparsan geçinmen imkansız.kp parada vermezse artık evin sıvasından boyasından başlarsınız yemeye.Bence baba evinde annene söyle 1 aylık bütçeyi sen takip et,al sat öde bi gör bakalım ne kadara geçiniliyor.halanı örnek vermişsinde ayrıntıları biliyormusun gerçekten?sadece asgari ücretmi alıyorlar,yoksa ek işler yardımlarmı var,borç dert varmı bi iyice ayrıntısını sor bakalım neler çıkacak altından.Benim işyerinde var asgari ücretle çalışanlar,çocukları oldu yardım paralarıyla aldılar mamalarını,fitre alıyorlar mesela ramazanda,haftasonu ek iş yapıyorlar.Herkes hayatının her ayrıntısını size anlatmıyor olabilir.Bencr ilk olarak dediğim gibi yaşadığın evin bütçesini bi takip et,sonra o mucizeler yaratan halanla samimice konuş,bide şunuda unutma sen yeni ev kuracaksın yeni ev kuranlar bilir evin eksiği bitmez sürekli bişeyler alman gerekecek.bana kalırsa küçük kirası az bir ev tutup para biriktirip bir süre beklemek daha doğru bu durumdaBirde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun
tam olarak gelirinizi,borcunuzu belirtirmisiniz?konu sahibiyle aynı şartlar demişsinizde merak ettim.ayrıca borç varmı mesela kredi kartı vs gibi.çocuk varmı?gerçekten merak ettimValla cok sukur zorlanmadik cnm. Nekdr kazanirsan okdar yasarsin. Ben bi sene istende ciktim. Esimden aldigi para cokta degil. Biz aylik olarak heryere odenen paralari odeyip kalani masanin ustune koyariz. Harcanan yerlerede yazarak icinden aliriz. Cokta duznli gidiyorz gayette yetiyor. Arada asiloyor oda kredi kartiyla hallediloyor. Yani hesaplar onemli. Benm esim bankaci cok hesap kitap yapar oyuzde. Belkide duzenli ilerliyor
:)Bildirmenize gerek yok ben sizden once bildirdim görecektir kendim teslim oluyorum
Is ben 2 saatte 10 cesit yemek yaparım arada ütü yaparim sonra gider kahvemi içerim diye hava atmaya dönüyorbu konuları okuyunca kendimden şüphe eder oldum acaba çok mu müsrifim diye düşünüp durdum hesapladım yok yav dedim sadece insan gibi yaşıyorum lüks değil .bugün kabak aldım kızartma yapmak için kilosu yaz günü 4.25 di pide 4.5 dondurma 14 tl taş mı yiyelim anlamadım ki
tanımadan beni yorumlamayın 2 satırla hayat pahalı dıyorum ben geçinmek zor dıyorum ne hava atması basit şeyler bile dünyanın parası tutuyor demek istiyorum anlayanlaraIs ben 2 saatte 10 cesit yemek yaparım arada ütü yaparim sonra gider kahvemi içerim diye hava atmaya dönüyor
Ben zaten sizin için yazmadım yanlış anlamissiniztanımadan beni yorumlamayın 2 satırla hayat pahalı dıyorum ben geçinmek zor dıyorum ne hava atması basit şeyler bile dünyanın parası tutuyor demek istiyorum anlayanlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?