- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi byzaahuseyin
Pembik gelinmi olacan çenama 700tlye pembik gelin sunumlari yapamazsin ki
![]()
çok güldümm

kendi evimde oturdum sunum yapıyorum, kendi evim kira değil

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pembik gelinmi olacan çenama 700tlye pembik gelin sunumlari yapamazsin ki
![]()
Zorluk olmadığı sürece çalışmam diyor konu sahibi. 600 tl ile geçinmeyi zorluktan saymıyor.Maadem bu kadar ev merakınız var girin işe 1600 lirayi siz odeyin krediye? Birinizin maasiyla ev gecinir birinizin maasiyla da kredi odenir.
Canim senin yasin kac ya?Simdi hesapladim hatta 8 yil boyunca 600 verse 8 senede 57600 ediyor 8 yil sonra evlerin fiyati en asagi 200 olur tahminimce o 200 vermek yerine 57600 vermis olacak ve ona kalacak gerisi. Bizde evimiz icin odeyp 8 yil sonra bitirecegiz bos yere kira odemeden :) zaten bi cocuk olsa okul çağına kadar bezi mamasi kiyafeti hastanesi tutacak. Cocuk asıl okula basladiktan sonra artiyor masrafi ve o zamanda biz borcumuzu bitirip rahatlamis oluyoruz diye düşünmüştüm
O tam öyle değil paranın bugünkü değeri kavramı var . Nasılmış bugünkü 100 bin 8 sene önceki 100 bin değilse evde değerlenir burda nasıl mesele nasıl ödeyeceği saksı da çiçek olsa aylık 5 litre su içerKira ödemeyi boş yere görüyor ama 100 bin kredi çekince faizsiz aynı şekilde geri ödeyeceğini sanıyor zaar. 100 bin çektiğin ev kredisini 8 yılda 200 bin olarak ödersin. Yani o evi misal 100 bin liraya aldığını sanıyorsun ama aslında 200 bin liraya almış oluyorsun. Alım-satım, taşınma masrafları dahil değil buna.
Yasi cok kucuk anladigim kadariylaCanim senin yasin kac ya?
8 sene boyunca her ay 600 verecegine nasil inaniyorsun?
Senet mi imzalatacaksin?
Adamin 8 sene yasayacaginin garantisi bile yokken?
Valla dunyadan haberin yok senin.
Hesap kitapla olmuyor bu isler
Isin zor senin takmissin ko para verir diye
Insallah nisanlin sana uyup bir hata yapmaz![]()
çok güldümm![]()
kendi evimde oturdum sunum yapıyorum, kendi evim kira değil![]()
![]()
Elektrik , su , telefon , dogalgaz , internet , mutfak masrafi , temizlik malzemesi , yol parasi , evin vergisi ... bunlar aklima ilk gelen kalemlerZorluk olmadığı sürece çalışmam diyor konu sahibi. 600 tl ile geçinmeyi zorluktan saymıyor.
Açlık sınırı 1700 tl iken
Yoksulluk sınırı 5000küsür iken konu sahibi 600 tl ile geçinirim ve çalışmam diyor.
Arz talep bu şekilde olursa asgari ücret artacağına yakında düşer kanımca..
Size kalan para çok az o yüzden olmaz derim2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Pembik tasarimlari kiradaki eve yaptiramaz malummmpembik dolaplar olmasi lazim ...tüllü perdeler kendi evinin ölçusune gore olacak
![]()
Bence ayda 1000 lira kira resmen çöpe gidiyor kesinlikle 600 TL daha odeyin ev sahibi olun çok mantıklı.2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
+10005 kuruş kazanmadan kocalarının ve kayınailelerinin kazancını yönetmeye çalışan kadınlara hayret ediyorum. Nasıl bu kadar sahiplenebiliyorlar nasıl çekinmiyorlar. Ben öz babamdan annemden para alırken çekinirdim. Çok şükür çalışıyorum da kendi kazancımın tasarrufu kendi elimde. Çalışmak istemiyorum ama parayı ben yöneteyim ne güzel dünya.
Konunuzu guncelleyinDinliycem sözünüzü tesekkurlerbunlari bana ac gozlu muamelesi yapanlara ithafen yazmıştım. Bi fikir almak ne nasil olur diye sormak icin konuyu açtım çoğunluğa gorede suclamayarak kirmayarak mantiklica yapilan olumsuz yorumları aldım iclerinden ve vazgectim dusundugumden. Tesekkurler :)
şimdi dıdımın dıdısı diyecekki 'Ev almışlar hmm gördün mü kızz, kendi evine çıkmış en iyisini yapmış' ama bilmiyorlarki evde 600 liradan fazla para yok!
elektrik su doğalgaz internet cep telefonu faturaları, aylık market alışverişi, pazar alışverişi, kış gelir kışlık kıyafet yaz gelir yazlık kıyafet, ayakkabı çanta abovvv
ama olsun sunum önemli
he bir de çalışmama gerek yok, nasılsa ihtiyaç yok para yeterli