Krediyle ev

Maadem bu kadar ev merakınız var girin işe 1600 lirayi siz odeyin krediye? Birinizin maasiyla ev gecinir birinizin maasiyla da kredi odenir.
Zorluk olmadığı sürece çalışmam diyor konu sahibi. 600 tl ile geçinmeyi zorluktan saymıyor.
Açlık sınırı 1700 tl iken
Yoksulluk sınırı 5000küsür iken konu sahibi 600 tl ile geçinirim ve çalışmam diyor.
Arz talep bu şekilde olursa asgari ücret artacağına yakında düşer kanımca..

Simdi hesapladim hatta 8 yil boyunca 600 verse 8 senede 57600 ediyor 8 yil sonra evlerin fiyati en asagi 200 olur tahminimce o 200 vermek yerine 57600 vermis olacak ve ona kalacak gerisi. Bizde evimiz icin odeyp 8 yil sonra bitirecegiz bos yere kira odemeden :) zaten bi cocuk olsa okul çağına kadar bezi mamasi kiyafeti hastanesi tutacak. Cocuk asıl okula basladiktan sonra artiyor masrafi ve o zamanda biz borcumuzu bitirip rahatlamis oluyoruz diye düşünmüştüm
Canim senin yasin kac ya?
8 sene boyunca her ay 600 verecegine nasil inaniyorsun?

Senet mi imzalatacaksin?
Adamin 8 sene yasayacaginin garantisi bile yokken?

Valla dunyadan haberin yok senin.
Hesap kitapla olmuyor bu isler

Isin zor senin takmissin ko para verir diye
Insallah nisanlin sana uyup bir hata yapmaz;)

Kira ödemeyi boş yere görüyor ama 100 bin kredi çekince faizsiz aynı şekilde geri ödeyeceğini sanıyor zaar. 100 bin çektiğin ev kredisini 8 yılda 200 bin olarak ödersin. Yani o evi misal 100 bin liraya aldığını sanıyorsun ama aslında 200 bin liraya almış oluyorsun. Alım-satım, taşınma masrafları dahil değil buna.
O tam öyle değil paranın bugünkü değeri kavramı var . Nasılmış bugünkü 100 bin 8 sene önceki 100 bin değilse evde değerlenir burda nasıl mesele nasıl ödeyeceği saksı da çiçek olsa aylık 5 litre su içer
Tamam yıllar içinde maaşlar artar da bu oranda krediden kalan bu cuzzi miktarla geçim olmaz

peki en azından 1 yıl kirada otursanız nasıl olur? hem evliliği, geçim şartlarını görürsünüz, nişanlınızı ve onun ailesini biraz daha tanırsınız. belki işe girersiniz iş sadece bıçak kemiğe dayandığında gerekli değil ki. isterseniz bu maaşınızla birikim yaparsınız ya da eşinizle gezip eğlenmek için harcayacabileceğiniz bir para olur bu.

evet keşke evimiz olsa kira ödemesek hatta ikinci üçüncü olsa ordan kira alsak.. ama bunun sonu yok. insanın gözünün doyması çok zor. nişanlınız tek kardeş sanırım o yönden şanslısınız. ben ailelerin dişlerini tırnaklarına takıp her türlü fedakarlık yapıp aldıkları malların ilerde çocuklarının arasını bozduğunu gördüm şimdiye kadar. insan hayata bir defa geliyor. ben anne ve babama şunu söylüyorum bizi bu yaşa getirdiniz eğitim almamızı sağladınız yapacaginiz baska bisey yok. bize hicbir sey birakmayin gonlunuzce harcayın bizim başımıza mal bela etmeyın.

yazdiklarinizdan maalesef ben cok asiri ve gereksiz hesap kitap yaptiginizi algiladim. nisanliniz calisip ailesine destek vermisse bundan daha normal ne olabilir o evde yasiyordu eline de para geciyorsa tabiki annesine babasina destek olacakti. kaldi ki anne baba dunyanin en zengini olsa da cocuk para kazaniyorsa evin ihtiyaclarina katki saglamaktan mutluluk duyar.

bunlar benim aklimdan gecenlerdi sonuc olarak emin olun burdaki kimse sizin kotulugunuzu istemez evliliginizde mutluluklar dilerim.

Evliliğin en güzel zamanlarını borç ödemekle geçirmeyin. Ekonomik sıkıntılar evliliği çatırdatıyor.Bir ara araba almak için kredi ödedik. Gelirimizin çok altında bir ödeme olmasına rağmen 1,5 yıl düşünerek harcamak yordu bizi. Bir kere geleceğiz dünyaya. Ev olacak diye hayatınızdan çalmayın. Ha bu arada biz de nişanlıyken kayınpederim evinin birinin kirasını veriyordu güya, 5 yıl oldu. Konu açılınca 5-10 sene sonra vereceğim diyor. O zamana kadar kesin yaşayacak yani adam. Yani kimseye itimat etme.

Canim senin yasin kac ya?
8 sene boyunca her ay 600 verecegine nasil inaniyorsun?

Senet mi imzalatacaksin?
Adamin 8 sene yasayacaginin garantisi bile yokken?

Valla dunyadan haberin yok senin.
Hesap kitapla olmuyor bu isler

Isin zor senin takmissin ko para verir diye
Insallah nisanlin sana uyup bir hata yapmaz:KK66:
Yasi cok kucuk anladigim kadariyla
Hayata dair hicbir bilgisi yok
Hani bilgisi olmamasi sorun degil de kendinden hem yasca hrm hayat tecrubesi buyuk olanlari da dinlemiyor burada
Yani niye konu aciyorlar ben hic anlamiyorum

Zorluk olmadığı sürece çalışmam diyor konu sahibi. 600 tl ile geçinmeyi zorluktan saymıyor.
Açlık sınırı 1700 tl iken
Yoksulluk sınırı 5000küsür iken konu sahibi 600 tl ile geçinirim ve çalışmam diyor.
Arz talep bu şekilde olursa asgari ücret artacağına yakında düşer kanımca..
Elektrik , su , telefon , dogalgaz , internet , mutfak masrafi , temizlik malzemesi , yol parasi , evin vergisi ... bunlar aklima ilk gelen kalemler
600 lirayla nasil gecinilecegini anlatsa da hrpimiz bilgilensrk , valla kendi adima tesekkur ederim konu sahibine
Cunku ben her ay en az 3 bin lira veriyorum bu sayfiklarima

Bizde 100 bin kredi cektik ev icin ayda 1400 oduyoruz. 10 yillik faiz 0.95 di dusmustu o ara. Zorlanacaksaniz 10 yillik cekin. Bnde suan calismiyorum esimin maasi iyi ama yine de zorlaniyoruz. Kimseye bel baglamayin. Ama kira vermek de bosa gidiyor bnde 1 yil kirada oturdum keske diyorum hic oturmasaymisim. Ama cok zorlayacaksa da kira daha mantikli. 8 yil 10 yil cok uzun sure cnku. Cocuk vs olursa sıkıntı buyuk

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Size kalan para çok az o yüzden olmaz derim
2200 - 1600 kaldi 600

600 lirayla fatura mi ödeyeceksiniz market alışverişi mi yapacaksınız
Yakın bir şehre gidemezsiniz bile 8 yıl boyunca
Hastalık durumlarını bebek olursayi vs. Hiç söylemiyorum

Sürekli parasız kalir bundanda belli bir süre sonra sıkılırsiniz
Ya eve giren para miktarı artmalı ya daha düşük bir kredi ödemelisiniz

Pembik tasarimlari kiradaki eve yaptiramaz malummm :halay: pembik dolaplar olmasi lazim ...tüllü perdeler kendi evinin ölçusune gore olacak:KK45:

şimdi dıdımın dıdısı diyecekki 'Ev almışlar hmm gördün mü kızz, kendi evine çıkmış en iyisini yapmış' ama bilmiyorlarki evde 600 liradan fazla para yok!

elektrik su doğalgaz internet cep telefonu faturaları, aylık market alışverişi, pazar alışverişi, kış gelir kışlık kıyafet yaz gelir yazlık kıyafet, ayakkabı çanta abovvv :KK53:

ama olsun sunum önemli :KK45:

he bir de çalışmama gerek yok, nasılsa ihtiyaç yok para yeterli

Ayrıca kayınpeder bir verir iki verir en sonunda yeter artik deyiverir
Ayrıca kim evi gecindiriyorsa o evi yönetir o yüzden kimsenin her ay düzenli para vermesini istemezdim

2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Bence ayda 1000 lira kira resmen çöpe gidiyor kesinlikle 600 TL daha odeyin ev sahibi olun çok mantıklı.

Arkadaşlar, konu sahibi arkadaşımız sayfa 20 de, yazılan yorumlara istinaden fikrinden vazgeçtiğini bildirdi zaten.daha fazla üstüne gidip kırıcı olmayalım isterseniz. B byzaahuseyin sen de ilk sayfadaki mesajına düzenleme ilave et bence.

5 kuruş kazanmadan kocalarının ve kayınailelerinin kazancını yönetmeye çalışan kadınlara hayret ediyorum. Nasıl bu kadar sahiplenebiliyorlar nasıl çekinmiyorlar. Ben öz babamdan annemden para alırken çekinirdim. Çok şükür çalışıyorum da kendi kazancımın tasarrufu kendi elimde. Çalışmak istemiyorum ama parayı ben yöneteyim ne güzel dünya.
+1000
Ev hanımları çalışanlardan cok daha fazla gözü kara para konusunda
Ne var yaparız ne var aliriz diyor bir çoğu

Dinliycem sözünüzü tesekkurler :KK66: bunlari bana ac gozlu muamelesi yapanlara ithafen yazmıştım. Bi fikir almak ne nasil olur diye sormak icin konuyu açtım çoğunluğa gorede suclamayarak kirmayarak mantiklica yapilan olumsuz yorumları aldım iclerinden ve vazgectim dusundugumden. Tesekkurler :)
Konunuzu guncelleyin
Konunuza istinadrn yorum yapmaya devam ediyoruz

şimdi dıdımın dıdısı diyecekki 'Ev almışlar hmm gördün mü kızz, kendi evine çıkmış en iyisini yapmış' ama bilmiyorlarki evde 600 liradan fazla para yok!

elektrik su doğalgaz internet cep telefonu faturaları, aylık market alışverişi, pazar alışverişi, kış gelir kışlık kıyafet yaz gelir yazlık kıyafet, ayakkabı çanta abovvv :KK53:

ama olsun sunum önemli :KK45:

he bir de çalışmama gerek yok, nasılsa ihtiyaç yok para yeterli

Ahaha sunum olsunda sıkintı değil...hey maaşallah desinler:halay:

Kredi oranları düşükken hemen alın temmuzda krediler yükselecekmiş. Biz ayda 2500 ödüyoruz ama iyi ki almışız ev. 3 yıl önce aldık şimdi satsak 50 bin lira kârdayız. Kiraya boşa para vermektense fırsatı olan ev alsın

Back
X