Krediyle ev

600 tl ile ev geçindirmek hayal ürünüymüş gibi dalga geçtiğinize inanamıyorum ya. Asgari ücretle kiraydı 2 cocuktı ev geçindiren var. Evine et almayanlar var. Biz ilk ev aldığımızda yapılandırmadan önce 2300 ödüyorduk eşimin ilk maaşları 3000 tlydi. Evimize et almadığımız soğukta battaniyeyle oturduğumuz oldu. 1 sene sonra ben de çalışmaya başladım eşimin maaşı üç beş arttı üstüne yapılandırma yaptık yılımızı düşürüp ödediğimiz kredimizi artırdık ben de arabamızı aldım maaşımla üstelik ben asgari ücrete çok yakın maaş alıyordum. İnsan isterse her şeyr sahip olabilir yeter ki sabretsin şükretsin ve çalışsın. Yaşamadığınızdan imkansız geliyor. İmkansız değil ama çok zor. Bir gün olmadı ki eşimden bir şey istedim. Üstelik ailelerimizin durumu çok çok iyi ama kimseye yansıtmadık. Ayağımıza ayakkabı almadık üniversite zamanımızdan kalma ne kıyafet var ne ayakkabı varsa onlaro giydik. Bence bu konu sahibinin tek hatası buraya soru sormak. Fikirler çeşitli olabilir ams dalga geçerek konuşmak ayrı bir durum.
İyi de bu anlattıklarınız yaşamak mı oluyor şimdi? Yeme, içme , ısınma..ee?? Ölmekten bir tık öncesi

İyi de bu anlattıklarınız yaşamak mı oluyor şimdi? Yeme, içme , ısınma..ee?? Ölmekten bir tık öncesi
Abartma bence ölmek dediğiniz şeyi her an yaşayan insanlar var. Biz bir yıl sabrettik o kadar. Bu durumu çoluk cocuk sahibi yaşayan bir sürü insan var

Zorluk olmadığı sürece çalışmam diyor konu sahibi. 600 tl ile geçinmeyi zorluktan saymıyor.
Açlık sınırı 1700 tl iken
Yoksulluk sınırı 5000küsür iken konu sahibi 600 tl ile geçinirim ve çalışmam diyor.
Arz talep bu şekilde olursa asgari ücret artacağına yakında düşer kanımca..
600 liraya sabah aksam peynir ekmek yeseler anca gecinirler. Evlensin ilk market alisverisinde şok falan geçirir bu mantikla :)

akşam markette avakoda görünce siz aklıma geldiniz:)
yeminle almıyorum artık soğudum meyveden 700 sitedi röfleye kuaförüm pahalı buldum yaptırmadım çıktım yazdım ama yorumlarda gene burjuva oldum .yav yaptırdım o para mı sefam olsun yazmadım pahalı olduğunu yazdım zaten daha ne diyim ben .ha 300 e yaptırdım 10 gün önce e noldu uçları yandı kestırdım bir de ona para verdim e bakım ürünü aldım lastık gibi oldu e bir de ona para verdim ucuz hesap semeriyle seksen oldu bana ahahaa

Evinize et almayıp,soğukta battaniye ile oturup,ayağınıza ayakkabı almayıp ve eski kıyafetleri giymek evet çok mantıklı bir kararmış.. (!) Ve bu şekilde yaşamaya da geçinmek diyorsunuz..

Aslında düşündüğümde bakış açısı ve hayattaki öncelik meselesi bu tür mevzular.
Kimisi yemez içmez,giymez,icabında aç yatar, yeter ki bir mal sahibi olayım der,kimisi de hayatın kısa olduğunu düşünüp olabildiğince tadını çıkarmayı gezip tozmayı,yiyip içip,çeşit çeşit giymeyi yeğler.. Ben bahsettiğim ikinci gruptanım o yüzden tuhaf geliyor bana ev sahibi olmak için genç yaşta insani ihtiyaçlardan vazgeçmek..
Siizn bu şekilde geçinmek dediğiniz şeyi her gün yaşayan insanlar var ya. Ben sizin zihniyetinize inanamıyorum. Nesiniz siz fabrikatör kızı mı? Ev sahibi de oldum arabamı da aldım her şeye sahibim altı üstü 1 yıl dişimizi sıktık. Ne için cocuğumuz olursa gelecekte sıkıntı çekmesin diye. Ne abarttınız ya ! Ben dize bu yorumunuzdan sonra müsrif yazsam doğru mu? Empati kurarsan ne kadar mantıklı hareket edilmiş anlarsın. Benim çevremdeki insanlar bizi örnek alıp ev araba sahibi oldular. Kirada kalsak ne olacaktı? Yine ev alamayacaktık maaş yükseliyor ama ev fiyatları da yükseliyor. Biz idare ettik başkası idare edemez bilemem aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz ;)

600 liraya sabah aksam peynir ekmek yeseler anca gecinirler. Evlensin ilk market alisverisinde şok falan geçirir bu mantikla :)
Şoktam alışveriş yapan insanları küçümseyen bir insan daha:) komiksiniz ya ne diyim ben size hayretle okuyorum yazdıklarınızı.

Eşimin maaşı 5 bin ev masrafları birde 1300 kredi ödüyor, benim maaşım 3 bin kendi kredi kartımı ve aylık kenara 1400 atıyorum, 1000 di yeni arttırdım 1400 oldu, kalan para bana bile yetmiyo yine eşimden alıyorum, kolay değil öyle geçinmek bi marketten 300 500 çıkamazsın aylık

Siizn bu şekilde geçinmek dediğiniz şeyi her gün yaşayan insanlar var ya. Ben sizin zihniyetinize inanamıyorum. Nesiniz siz fabrikatör kızı mı? Ev sahibi de oldum arabamı da aldım her şeye sahibim altı üstü 1 yıl dişimizi sıktık. Ne için cocuğumuz olursa gelecekte sıkıntı çekmesin diye. Ne abarttınız ya ! Ben dize bu yorumunuzdan sonra müsrif yazsam doğru mu? Empati kurarsan ne kadar mantıklı hareket edilmiş anlarsın. Benim çevremdeki insanlar bizi örnek alıp ev araba sahibi oldular. Kirada kalsak ne olacaktı? Yine ev alamayacaktık maaş yükseliyor ama ev fiyatları da yükseliyor. Biz idare ettik başkası idare edemez bilemem aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz :KK66:
Arkadaşım sen çalışmışsın almışsın ne güzel konu sahibi çalışmam diyo

Abartma bence ölmek dediğiniz şeyi her an yaşayan insanlar var. Biz bir yıl sabrettik o kadar. Bu durumu çoluk cocuk sahibi yaşayan bir sürü insan var
İlk sene 700tl kalıyormuş elinizde ya. Onca zorluk çektiğiniz dönem....
Hah işte o ne zamandı?
Üç yıl önce olsun hadi en iyi ihtimalle... Üşenmedim baktım altının gramı 95tl imiş üç yıl önce siz 700tl nizle yaklaşık 7.5gram altın alabiliyordunuz. Arkadaş ise 600tl si ile 3gram altın alabiliyor. İki katı?
Şimdi arkadaşa ev al diye nasıl akıl veriyorsunuz?
Bir yıl sıkıntı çekip çözmüşsünüz kendi tabirinizle.. arkadaş ise 8yıl çekecek bu sıkıntıyı.

Şoktam alışveriş yapan insanları küçümseyen bir insan daha:) komiksiniz ya ne diyim ben size hayretle okuyorum yazdıklarınızı.
Ahahaha :) ne aşşağılaması mesajimi yanlis anladiniz hanimefendi :) konu sahibi belli ki bir evin mutfak masrafı ne kadar tutar bilmiyor bilse şok gecirir dedim market adı olan şok degil :)

Şok u küçümsememiş cnm sanki ...
İlk market alışverişiniz de fiyatları görünce afallarsınız yazmış sanki

öyle yazmamış ilk alışverişinizde fıyatları görünce şok olurusunuz yani pahalı demek istemiş hepimiz şok bim A bılmemneden de alışveriş yapıyoruz neresi uygunsa ordan alıyoruz gelirimiz olsa da.hatta ben buyuk alışverişi gross marketlerden yaparım ankara da bilenler bilir ostım taraflarındadır

Bir karı-koca akrabamız vardı, bu akrabamız ev yapıyordu ama ev yaparken herşeyden de kısıyordu. Sürekli hamurdan biseyler yapardı,evde doğru dürüst yemek pişmezdi,akşamları ışık yakmazlardı,tv.bile sınırlı izlerlerdi,tuvalete girerler suyu çok harcamamak adına sifonu çekmezlerdi üst üste kalırdı o vücut atıkları,soğukta battaniye altında otururlar ya da bizlere gelirlerdi ısınmak için,kıyafet zaten almazlardı,yamalı çoraplar giyerlerdi,ayakkabıları,kıyafetleri hep eskiydi,gezmek tozmak hiç yoktu.. Evlerini bu şekilde yaptılar ve ev bittikten taş çatlasın 2-3 ay sonra bir kazada yaşamlarını yitirdiler.. Korkunç birşeydi ikisinin birden vefat etmesi. Ve aklımda şu kaldı yıllarca; acaba onlara tekrar yaşama şansı verilse mal hırsıyla aynı şekilde hayatlarını ipotek altına alırlar mıydı?

geçen kızıma avakado alıyorum seviyor dedım diye ne burjuvalığım kaldı ne müsrifliğim ahhaha.soğudum meyveden almıyorum o zamandan beri
Ben bu avakado meselesinin gectigi konuyu okumustum ama yorum yapmamistim. Hatta aklima buzdolabindaki avakado gelmisti, eve gidince yiyeyim bayadir duruyor buzdolabinda diye dusunmustum. Tadini cok sevmiyorum ama yine de cok faydali diye yemeye calisiyorum, tabi sonra unuttum ve cope gitti. Yani demem o ki uzulmeyin, sizden de daha musrifleri var:)

Espriler espriler.... havada uçuşmuş. Konu sahibi seni çok takdir ettim, belliki çok aklıbaşında ve geçim ehlisin.(nişanlın ve ailesi çok şanslılar) niyetin çokkkk güzel fakat evdeki hesap çarşıya uymaz. Bi evlenin, alışın birbirinize, keyfinize bakın, ev çokkkkk her yer dolu sürekli fırsatlar çıkar. Şimdiden evliliğinizi bankaya ipotek etmeyin (çok kredi ödemiş abla tavsiyesi)
Ayy sarılıp opesim geldi gercekten :))) surdaki yorumlara, dediklerimin hepsini okumadan kendi kafasindan yazan herkese oyle bi bitiyorum ki okudukca sormayin gerçekten sabır diledim okudukca :D

Şok u küçümsememiş cnm sanki ...
İlk market alışverişiniz de fiyatları görünce afallarsınız yazmış sanki

öyle yazmamış ilk alışverişinizde fıyatları görünce şok olurusunuz yani pahalı demek istemiş hepimiz şok bim A bılmemneden de alışveriş yapıyoruz neresi uygunsa ordan alıyoruz gelirimiz olsa da.hatta ben buyuk alışverişi gross marketlerden yaparım ankara da bilenler bilir ostım taraflarındadır

Arkadaş şoktan alışveriş yapanlara birşey mi demiş şok mu olmuş?
Tabiki de şok gecirir manasinda dedim yoksa şoktan alisveris yapanlari niye aşşalayayim. Kendim Bim ciyimdir mesela :KK53:

Back
X