Krediyle ucuz bir araç almak mantıklı mi

Allahimyardimet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
45
8
1
32
Herkese merhaba. Artık iki güne bir konu acar oldum. Bir şey danışmak istiyorum. Her şey dert olmaya başladı artık. Uzun yıllardır çalışıyorum fakat aileme hatta evli kardeşlerime maddi yönden yardım etmemden dolayı maddi bir birikimim yok. Yasim 28. Yasitlarimin çoğunun arabası ya da güzel bir birikimleri var. Benim elde var sifir. Ona buna üzülmekten yardım etmekten kendimi görememisim. Olur da ilerde evlenirsem diye bı 20 25 bin kadar birikimim var. Şuan kredim var onu da ailem için çekmistim. Ama artık kendim icin biseyler yapmak istiyorum. Sevdigim var ama ne zaman evleneceğimjz de belli değil.
Krediyi erken odemek istiyorum. Tekrar Kredi çekip bir araba almak istiyorum. Çünkü borcun altına girmeden bana rahat yok onu anladim. Çeyiz için biriktirdiğim parayı da pesinat vermek istiyorum. Şuan araba sürmeyi bilmiyorum. Sadece ehliyet alabildim. O yüzden bı yere çarpınca ya da cizilince uzulmeyecegim bı araba istiyorum. Tabi 2. El piyasaları çok yüksek. En fazla 50 60 bin kadar bı araba bakıyorum. Çoğunuz 50 60 bine araba mı olur diyeceksiniz ama şuanki durumun için mantıklı olan bu. İlerde satmak için sorun yaratır mi 50 60 binlik arabalar. Bı akıl verir miisniz? Yoksa hiç bulaşmayım mi?.( Bu arada araba sahibi olmayı çok istiyorum).

Canım 50 ,60 bine şu aşamada araba bulamazsın . He bulacağın araba ağır hasar kayıtlı ve eski model olur . Bu arabaların da derdi hiç bitmez sürekli cebinden para çıkar.şu aşamada beklemeni tavsiye ederim . Girme o işlere

Gayet de olur 50-60 binlik araba neden olmasın ? Herkes 150 binlik araca mı binecek?
Yerinizde olsam alırdım araba ama şu an piyasa çok karışık. Bir bilenden destek almak gerekir. İkinci el araba fiyatları aşırı yükseldi. Ama sanırım siz de hemen şu an düşünmüyorsunuz.

Hayır şuan düşünmüyorum. Çünkü daha ödemem gereken bı kredim var

Bu zamana kadar yardım ettiğiniz aileniz ve kardeşleriniz bir el atsın o zaman, 30 bin falanda onlar versin, daha yüksek bir model alın vermediler mi, sizede hayır demek için çok güzel bahane olur, paranızdan elini çekmek zorunda kalırlar.Almadan vermek yaradana mahsus çünkü.

Kimse yardım eder mi bana. Babam için aldığımız arabalar traktör evin onundeyken benden kredi istedi kardeşim icin. Sonra kendi zevki için arabasını sattı.

Tabi ki de bulursunuz o fiyata neden olmasın milletin çok mu parası var sanki
Bence ilk etapta o fiyat araligina yakın ya da 20 bine kadar üzerinde bir araba modeli belirleyin ya da birden fazla
Sonra sahibinden de falan sürekli araç ekleniyor orda o modelde araçları takipte olun
almadan önce ekspertiz muhakkak yaptırın ki bilmediğiniz bir hasarı çıkmasın sonradan

Kimse yardım eder mi bana. Babam için aldığımız arabalar traktör evin onundeyken benden kredi istedi kardeşim icin. Sonra kendi zevki için arabasını sattı.
Sizde de hata var o zaman, kardeşinize kredi çekmek sizin yükümlülüğünüz değil. Bakın çocuğunu büyütmek okutmak ailenin yükümlülüğü, ama bizim memlekette ne hikmetse , oğlan çocuk için, bunlar görev gibi görülürken, kız çocuk olunca ailenin kızına yaptığı nimet gibi gösterilip, ölene kadar maddi manevi ailesini sırtlanması bekleniyor. Gözünüzü açın, kimseye beş kuruş vermeyin artık.

Yani o civarda bulursunuz da anlayan biriyle bakın ki sonra her haftayı tamircide geçirmeyin.Bunun vergisini benzinini kaskosunu osunu busunu hesaplayın, araba kullanmayı öğrenin bi şekilde dersle falan önce.

Ucuz araç kaldı mı bacım ahh ah

Şu dönemde değil. Hele bunun için kredi çekmek hiç mantıklı değil. Ucuz diye aldığınız araç ya yüksek kilometreli, ağır bakımı gelmiş ya da ağır hasarlı çıkar. Sıfır arabalar piyasaya sürülecek Eylülde, o zaman yavaş yavaş 2.el fiyatları düşer. Siz bu süreçte şu malum 2.el sitesinden fiyat takibi yapın, aşağı yukarı kafanızda bir şeyler oluşsun.

Eşim 74 bin TL ye araba bulmuştu . Aklına da yatmıştı satınca kâr ederim falan diye düşündü peugeot 207 model arabaydı . Her gün oraya buraya bakıp araştırdı. Arabanın ederi 40 -50 bin TL normalde alanda bu fiyata almış dedi . O arabalarda sorun oluyor sıklıkla, sürekli masrafı olacak saniyeden çıkamayacağım dedi eşim ve vazgeçti . Onu da geçtim Eylül ayında ikinci el piyasası normale dönecek 74 bin TL ye peugeot nun üst modelini ve sorunsuz modelini alırım dedi . Sonuç olarak şu sıralar hiç bir şey alınmaz:)

Araba almak icin suan acele etmeyin corona bitiminden sonra arabalarin fiyatlari zaten düsecek.. bu sürecte biriktirmeye devam edin arabayi anlayan birinden tavsiye isteyin iyice arastirin gönlüne göre karsisina uygun araba bulacak.

araba yerine ev al bence 100, 150bine. hem yatirimin olur, vergisiydi, muayenesiydi, sigortasiydi ugrasmazsin hem de kaza derdi yok.

Araba ile yatırım yapılmıyor maalesef. Vergisi, muayenesi, benzini, masrafı bitmiyor. Şuanki fiyatlara göre, dediğin fiyatlara araba bulman çok zor. 20-30 bin fazla fiyatlar istiyorlar şuan. Kasımdan önce, bu fiyatlar düşmez. Yatırım için en uygun yatırım ev almak ya da hesaptan düzenli borç öder gibi gram altın almak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…