Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreş konusunda yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

alk-can

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2015
144
100
103
herkese merhabalar. bu aralar bu konu yüzünden çok stresli ve gerginim, iş dolayısıyla diyarbakırda oturuyoruz. 2 yaşında bir çocuğum var ve tam zamanlı bir kreşe göndermeyi düşünüyorum. Diyarbakırda oturanlar yada bir şekilde fikri olanlardan yardım istiyorum. Önerebileceğiniz güvenilir ve temiz bir kreş var mı. Bir de çocuğunu kreşe gönderen anneler fikir verebilir misiniz kreş seçiminde nelere dikkat etmeliyim..

iyi günler. bende çalışan bir anneyim diyar bakırlı değilim ama kreş konusunda fikirlerimi yazmak istedim..
kreş için bence 2 yaş bir bebeğin çok küçük olduğunu düşünüyorum ben . birde çok çabuk hastalanıyorlar yarı zamanlı belki ama tam zamanlı çok uzun bence.
çevremde gördüklerim gözlemlediklerim.
benim bebeğime şu an bakıcı bakıyor ve 3 yaşında göndermeyi düşünüyorum.
eğer ki bakıcı düşünmüyorsanız tabi ki mecburen göndereceksiniz

bakıcı bakıyordu şimdiye kadar ancak özel sebepleri dolayısıyla artık bakamayacak yeni bakıcı arıyorum ama bulamıyorum ve açıkçası bütün gün evde bakıcıyla zaman geçirmesindense kendi yaşıtlarıyla oyunlar oynadığı eğitildiği bir ortama göndermek daha mantıklı geldi. bakıcı da arıyorum ama bulamazsam kreş tek çarem..

Benim kizim da 2 yasinda bakiciyla kaliyor. Bulundugum yerde kres yok malesef. Keske olsa da gonderebilsem cok sikiliyor evde yalnizliktan. Yasitlariyla oynamasi daha iyi olurdu. Tuvalet egitiminden sonra gonderilmesi daha iyi olur bence.

Oğlum geçen yıl 2,5 yaşındayken kreşe başlattık, üstelik alışana kadar yarım gün diye başlamıştık.

Kreş de genel olarak iyiydi, öğretmeni de iyiydi. Fakat olmadı, 2 ay dayanabildik. Bu yaş grubu için uygun olmadığını anladım.

3-3,5 yaşındayken tekrar kayıt yaptırdık. Bu kez yaz okulu olarak başladı ve alıştı.

Ona rağmen bazı sabahlar kalkmak istemiyor. Evde sıkılmayacağını bilsem ve okul yakın olsa yine yarım gün düşünürdüm belki.

inşallah bakıcı bulabilirsiniz ama ben dediğim gibi bu yaş için uygun bulmuyorum. birde havalar ısınıyor bakıcı parka cıkardımı ordada oyalanır.. vakit geçer sıkıntı kışın zaten onuda atlattk bayagı biz.

bende sizin gibi düşünüyorum.. bence çok küçük 2 yaş kreş için. o yüzden bakıcıyla 3 3 .5 yaşına kadar devam edeceğim. cevremdeki insanları gözlemlediğim kadarı ile herkes aynı şeyi düşünüyor gönderen anneler özellikle geri alıyorlar

off napacağımı bilmiyorum ki kafam çok karışık en azından tuvalet eğitimini verip öyle başlatmak istiyordum kreşe ama bakıcı bulamıyorum..bulduklarım da evimize getir diyorlar başkasının evindense kreş daha iyidir diye düşündümm

İşiniz zor..benim kızım 2 yaşında oyun amaçlı yarım gün kreşe başlamıştı tam da şubat ayıydı.Herşey çok iyiydi fakat nisana kadar kaç kez hasta oldu hatırlamıyorum.Yılsonunu bekleyemeden aldım kreşten.Ağustosta tekrar başlattım hastalıkta tekrar etti ,düzenli hiç gidemedi.Tam gün nasıl olur bilemiyorum.Sabah erken uyanmaya belki alışır ama küçük yaşta okadar hastalıkla vücudu yıpratmak bilemiyorum.

2 yaş kres icin cok kucuk bi yas.ne tam kendini ifade edebilir nede ihtiyaclarini karsilayabilir.d.bakirda bu yaş icin kres yok bildigim kadariyla.en az 3 yas olmasi gerekiyor.bence baska bi bakici bulun yazik daha bebek

Diyarbakır konusunda yardımcı olamayacağım ama 4 yaşında bir oğlum var ve 8 aylıkken başladı kreşe... Olumsuz hiç bir şey yaşamadığım gibi çocuğun pek çok açıdan evde bakılan çocuklardan yaşıtlarının çok ilerisinde olduğunu söyleyebilirim. Üstelik okulunu da çok seviyor ve severek gidiyor. Kreşin varsa sosyal medya hesaplarını ekleyip takip edebilirsiniz , orada ki veliler ile tanışıp fikir alabilirsiniz. İyi araştırıp düzgün bir yer bulabilirseniz bakıcıdan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gün içerisinde mutlaka fotoğraf ve video kaydı isteyin ilk zamanlar orada ki çocuğun yüz ifadelerinden keyfinin yerinde olup olmadığını anlayabilirsiniz. Zaten akşam eve geldiğinde de anlarsınız. İlk 15 gün sıkıntı olabilir ama sonrasında sorun yoksa çocuğun davranışlarında içiniz rahat olsun. Bir kaç gün oryantasyon süresince kreşe gidip gelmeniz iyi olur , doğru dürüst yemek veriyorlar mı vs diye gözlemlersiniz. Zaten konuşmaya başlayan çocuklar her şeyi anlatıyorlar.Hayırlısı olsun umarım iyi bir yer bulursunuz kuzunuz için..

ben bu konuda kendimi baya tecrübeli görüyorum. 20 aya yakın annem baktı oğluma sonra kreş bakıcı üçgen aralığında gidip geldik. sonuç : çocuk okuldan nefret ediyor 4 yaşında.

bence imkan varsa yarım gün yollayın. ama bu 3 yaşında olsun. yarım günde bakıcı bulun. kreşin bahçesi var mı, yemek menüleri nasıl, listeye uyuluyor mu, wc özellikle temiz mi, çalışanlar temiz mi, uyku odasında çocuklar uyurken bekleyen var mı, öğrenci sayısı nasıl. bunları bakın

siz hata etmişsiniz. 1 yıl gidecekti başlamışken. bundan sonra ne zaman başlasa durum aynı olacak. bu ilkokulda olsa hastalık peşinizi bırakmaz. oğlumdan biliyorum 1 yıl bu şekilde oldu. şimdi maşallahı var. bağışıklık kazandı

Bilemiyorum ,bu yıl 5 yaşında ve ilaç kullanmadık diyebilirim okulundan hiç kalmadı.Benim gittiğim doktorlar kreşi tavsiye etmedi.Her doktor farklı konuşur tabi,anne mantığına yatanı kabullenir.Bana söyledikleri 2 yaşındaki bir bünyenin hastalıkla savaşması ayrı 7 yaşındakinin ayrı.2-5 yaş en hızlı büyüdükleri ve geliştikleri dönem.Kreş hastalık sıklığını arttırıyor.Vücut büyümeye harcayacağı enerjiyi hastalıklarla savaşarak kaybediyor.Gelişimi etkileniyor,yemek ve uyku düzeni bozuluyor vücut çok erken antibiyotikle zehirleniyor.Ben zaten sadece oyun amaçlı yolluyordum .

fikirleriniz için teşekkürler hepinize...inş aklıma yatan bir bakıcı bulurum yada bulamazsam kreş..bakalım hayırlısı olsun kuzum için. Her şey onların mutluluğu için Allah kötülerle karşılaştırmasın hiç birimizin evladını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…