Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş mi bakıcı mı anneanne dede mi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Betul56

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
323
Bunu düşünmek için daha çok erken biliyorum ama aklımdan çıkmıyor. Bebeğim şuan 15. ayın içerisinde. Ben izindeyim, çalışmıyorum şuan. Seneye şubatta iznim bitiyor. Haziran ayına kadar bebeğimi kime ya da nereye emanet edeceğimize karar veremedik. Burası küçük bir ilçe. Aileler 450km uzaklıkta. Bakıcı olayına çok sıcak bakmıyoruz çünkü çok iyi tanıdığımız kimse yok. Anneanne dede gelebilir 4aylığına. Ama zor mu olur onlar için bilemiyorum. Kısa süre değil sonuçta. Sizce mantıklı olan hangisi? Ben gelmeleri taraftarıyım ancak haksızlık mı olur onlara diye düşünüyorum. 3yaş kesin kreş bu arada. Ama o 4ay ne yapsak bilemedik. Tuvalet eğitimini falan kendim vermek istiyorum çünkü. Hata yapılmasından korkuyorum bu süreçte kreş tarafından. Bu arada işim yarım gün. Ve bebeğim 28aylık olacak o zaman.

Yarım gün için aileyi getirmek olmaz arkadasınızın annesi falan yokmu ğüvenilecek biri.

Ben bebeğimi 10 aylıkken kreşe verdim. Ne annem baksın isterim ne kayınvalidem. Ne de bilmediğim tanımadığım insanla aynı evin içine hapsedip giderim. Çok şükür 5 aydır kresten çok memnunum bebeğime güzel bakıldı

Ama kreş olursa da ertesi yıl tekrar kreş değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü istediğimiz kreş 3yaştan öncesini kabul etmiyor. Hemen uyum sağlar mı yoksa yadırgar mı bilemiyorum.

kres
yasıtlarıyla bırlıkte zaman gecırmesı gelısımı acısından daha ıyı olur
dort duvar arasından tv karsısından kurtulup dırek yasıtlarıyla oyun oynar enerjısını atar
:)
ve merak etmeyın cocuklar gercekden cabuk uyum saglıyor

seneye şubat mı dediniz?

bu şubat bi geçseydi önce :)
şaka bi yana çok ilerisi için planlar yapmamak lazım
belki çok iyi bir bakıcı denk gelecek
belki anne babanız gelmek istemeyecek
ya da güzel bir kreş imkanı olacak
2017 şubattan bahsediyosunuz.

Ama kreş olursa da ertesi yıl tekrar kreş değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü istediğimiz kreş 3yaştan öncesini kabul etmiyor. Hemen uyum sağlar mı yoksa yadırgar mı bilemiyorum.

Size tavsiyem kesinlikle kres sizin sandiginizdan daha cabuk uyum saglayacaktir eminim.
Bakici guvenli degil
Anneanne babaanne icin can cigerdir torun amenna ama sizin cekirdek aile duzeninizin bozulmamasi daha onemli.
Sosyal ortam her zaman daha iyidir. Guvenlik kameralari var mi ve teslim edeceginiz kisiye guven duymanizda onemli tabi.

Ne var ki annenin sonuçta 4 ay idare edecek kadar gücü varsa sorun olmaz...olmazsa kres

Bazi arkadaslar kücük yasta neden kresi uygun görüyorlar anlamiyorum..cocugun 3(bence 4)yasina kadar birebir ilgiye ihyiyaci var..kres bunu karsilamiyor..sicak yatagindan sabah kaldirip giydirmek hic kolay degil..üstelik verilen kahvalti falan yetersiz bence..

Bak cnm hepsini deneyen biri olarak söylüyorum..eviniz müsaitse gelsinler..rahat edersin..4 ay cok da uzun degil..seminer döneminde yaninda götürürsün..3,5 ay olur..inan bana pisman olmazsin..uzmanlar 3 yasa kadar anne,ama imkan yoksa bi akraba diyorlar..

Bi de cocuklar yazik 2 yasindan itibaren krese gidiyorlar..sonra okuldan nefrer edenler var..cünkü kac sene ayni seyleri yapiyorlar okulda..

Cocugun tut ki hasta..nolcak??evde biri olsa o ilgilenebilir..yoksa refakatci raporu icin doktorla konusacaksin..bi yandan da okul skinti ediyor..

Sabah cocugu uyandirmak giydirmek o kadar zor ki..hele de sabah soguk havada..

Evde annene yardimci olacak materyaller koy..ben cesitli aktivite kitaplari almistim..oyun hamuru,parmak boya,kesme yapistirma aktiviteleri de yardimci olur..

Bazi arkadaslar kücük yasta neden kresi uygun görüyorlar anlamiyorum..cocugun 3(bence 4)yasina kadar birebir ilgiye ihyiyaci var..kres bunu karsilamiyor..sicak yatagindan sabah kaldirip giydirmek hic kolay degil..üstelik verilen kahvalti falan yetersiz bence..

Bak cnm hepsini deneyen biri olarak söylüyorum..eviniz müsaitse gelsinler..rahat edersin..4 ay cok da uzun degil..seminer döneminde yaninda götürürsün..3,5 ay olur..inan bana pisman olmazsin..uzmanlar 3 yasa kadar anne,ama imkan yoksa bi akraba diyorlar..

Hangi uzmanlarin kitabini okuyorsunuz bilmiyorum fakat uzmanlar asla ilk 3 yil anne baksin demiyorlar. En fazla ilk yili anne baksin diyorlar ki bu herkes icin bir opsyon degil. Sonucta herkesin anne babasi olmayabilir, yakinda bile olmayabilir ve faturalar bebek var diye gelmek ile durmuyor ne yazikki.

Bir cocuk 1 ve özelikle 2 yasindan sonra yasitlara ihtiyaci var. Anneden daha cok dis dünyayi kesf etmeye ihtiyaci var. Kres iyi yönetildiginde cocuklara inanilmaz iyi geliyor. Sosyal olmayi ögreniyorlar, paylasmayi, arkadaslik yapmayi,.. Annenin ögretemeyecegi seyleri kendileri ögreniyorlar.

Herseyden önemli olan düzendir. 4 ay, yarim gün icin düzen degistirilmez. Ben sahsen kendi annem ile 4 ay ayni evde kalmak istemezdim. Ister istemez karisir bide, büyük oldugu icin daha iyi bilir diye karisir.

Bence kres en iyi opsyon.

Kreş !
Çocuğun sosyalleşmeye, oyuna, yaşıtlarına ihtiyacı var. Yaşlı bir anneanne ve dede ile eve kapanmak değil ihtiyacı olan. Ya da evde bakıcıyla oturmak...
Hamile olan ya da 2. çocuğu düşünen tüm velilerime bunu usanmadan söyleyeceğim, çocuğunuzun okul kapılarında ağlamalarını istemiyorsanız ve verimli bir çocukluğu olsun istiyorsanız kreş kreş kreş...

Back
X