Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş mi bakıcı mı anneanne dede mi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Anneanne dede gelip bakar da senin düzenin ne olacak? her şeye tamam diyen anneanne gidince bu çocuk kreşte afallayacak. Oyun da oynayamazlar ki çocukla. Ağlayınca karnını doyurup uyutup eline bi çikolata tutuşturmaktan başka pek bir katkıları olmaz. Tabi yine Allah eksikliklerini göstermesin sağolsunlar en güvenli limanlar da çocuğun gelişimine katkı açısından kreşten sonra gelir.Ayrıca kreş denilen şey askeriye değil ki niye bıksın çocuklar. Belli bir alışma evresinden sonra kendini güvende hisseder yaşıtlarıyla oyun oynar ayrılmak bile istemez her yer rengarenk çünkü. Arkadaşımın çocuğu tuvaletten korkuyordu gitmiyor hala bezleniyordu. Pedagog çözüm olmadı. Kreşte akranlarını örnek aldı ve hem tuvalet alışkanlığı kazandı hem de sosyalleşti davranışları o kadar değişti ki.

Aslında arkadaş orada kötü birsey dememiş demek ki size hiç denk gelmemiş ama torunlarina bakmak istemeyen anneanne ve babaannelerde var ve azinlikta değil ki ben de çevrem de çok rast geldim torunlarina bakmak istemeyen anneanne ve babaannelere .

Normalda bu lafa takilmam ama kendisi über bilimsel oldugunu savundugu icin tuhaf olmus..

Bunun dogrusu hekesin kendi sartina göre belirlemesi..kres de kres diyip bu olayi tabulastirmamak..

Kres cagimizin getirdigi bi kurum..anne calisiyorsa, imkani yoksa veriyor..ya da belli yasa gelmis bir cocuk cevresi güvenli degilse ve oyun arkadasi yoksa krese veriliyor..aslinda sartlar zorluyor..yoksa mükemmel oldugundan degil..

Konu sahibinin 3.5 ay icin bir firsati var..bunu degerlendirebilir..sonra zaten krese verecek..
Tuvalet eğitimi vs ben vermek istiyorum derse 4 aylığına ailesi baksın. Lakin bu demek değil ki işi kolaylaşacak. Hatta kreştekinden daha zor onların bakması. TV karşısına oturtulmaması lazım, kuralların yıkılmaması lazım. Kaç çocuk anneanne dede tavizinden önüne geçilmez oldu. O yüzden kreş daha mantıklı dedim.

Burada 2017 senesi için mi soruyorsunuz B Betul56 .o zaman 28 aylık olacak demişsiniz ve yarım gün olacakmış .yarım gün krese gidebilir.

Anneanne dede gelip bakar da senin düzenin ne olacak? her şeye tamam diyen anneanne gidince bu çocuk kreşte afallayacak. Oyun da oynayamazlar ki çocukla. Ağlayınca karnını doyurup uyutup eline bi çikolata tutuşturmaktan başka pek bir katkıları olmaz. Tabi yine Allah eksikliklerini göstermesin sağolsunlar en güvenli limanlar da çocuğun gelişimine katkı açısından kreşten sonra gelir.Ayrıca kreş denilen şey askeriye değil ki niye bıksın çocuklar. Belli bir alışma evresinden sonra kendini güvende hisseder yaşıtlarıyla oyun oynar ayrılmak bile istemez her yer rengarenk çünkü. Arkadaşımın çocuğu tuvaletten korkuyordu gitmiyor hala bezleniyordu. Pedagog çözüm olmadı. Kreşte akranlarını örnek aldı ve hem tuvalet alışkanlığı kazandı hem de sosyalleşti davranışları o kadar değişti ki.
İşte demek istediklerim. :KK50:

Anneanne dede biraz gereksiz gibi.
Kreş için 28 ay küçük değil. 4 ay için çocuğu bir öyle bir böyle alıştırmak doğru değil. Yine de kreş içinize sinmiyorsa bir bakıcı ve eve kameralar. Telefonunuzdan izlersiniz.
Bakıcı da olsa Anneanne dede de olsa tuvalet eğitimi için boşta olan yarım gün kendi bildigini yapacak bakan. Bakıcıya hiç değilse istediğiniz şekli soylersiniz.

Kreş !
Çocuğun sosyalleşmeye, oyuna, yaşıtlarına ihtiyacı var. Yaşlı bir anneanne ve dede ile eve kapanmak değil ihtiyacı olan. Ya da evde bakıcıyla oturmak...
Hamile olan ya da 2. çocuğu düşünen tüm velilerime bunu usanmadan söyleyeceğim, çocuğunuzun okul kapılarında ağlamalarını istemiyorsanız ve verimli bir çocukluğu olsun istiyorsanız kreş kreş kreş...

Kaç yaşından itibaren kreşe vermek en mantıklısı çocukları? Yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum çocuğum falan yok ama olduğunda konu sahibinin açtığı konunun benzerini ben de açacağım sanırım.

Tabii benim durumum biraz farklı, en fazla 8 ay kalabileceğim çocuğumun yanında (ücretsiz izin alamıyorum tek maaş ile geçinmek zor, geri kalan kendi yıllık izinlerim + devletin verdiği izinler + rapor en fazla 8 ay oluyor)

Bu durumda gündüz bakım evlerini tavsiye edenler var mı acaba? kendi annem uzakta kv kp sigara konusu büyük problem, kendi evleri olmaz, bizim evimizde de düzenimiz bozulsun istemiyorum.

Konu sahibinden özür dilerim bu arada araya kaynamış gibi oldum ama :KK43:

Konu sahibinin yerinde olsam ve sadece 4 ay için anneanne derdim,

ondan sonrası zaten kreş olacak

iki farklı kreş olacağına 4 ay anneanne sonrasında kreş daha mantıklı geldi bana

tabii konunun uzmanı değilim ama bana mantıklı geleni yazdım.

tuvalet egiitimi varsa tabiki kreş daha çok sosyalleşiyorlar
cümle yapıları dahi zenginleşiyor uyumlu hale geliyorlar

Kaç yaşından itibaren kreşe vermek en mantıklısı çocukları? Yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum çocuğum falan yok ama olduğunda konu sahibinin açtığı konunun benzerini ben de açacağım sanırım.

Tabii benim durumum biraz farklı, en fazla 8 ay kalabileceğim çocuğumun yanında (ücretsiz izin alamıyorum tek maaş ile geçinmek zor, geri kalan kendi yıllık izinlerim + devletin verdiği izinler + rapor en fazla 8 ay oluyor)

Bu durumda gündüz bakım evlerini tavsiye edenler var mı acaba? kendi annem uzakta kv kp sigara konusu büyük problem, kendi evleri olmaz, bizim evimizde de düzenimiz bozulsun istemiyorum.

Konu sahibinden özür dilerim bu arada araya kaynamış gibi oldum ama :KK43:

Güvenebileceginiz bi bakici..sonrasinda kres en mantiklisi olur..

Çocuk öğlene kadar yatsın mı? 7 erken doğrudur, ama çocuğun saat 8, 8.30 gibi kalkması lazım. Kaldı ki konu sahibi 7'de gidecek diye bir şey dememiş. Kreşte uyku saati denen bir şey var. Belki çocuk saat 8.30 civarı gidecek kreşe?
Burada herkes duygusal yönden tavsiye vereceği için 1-2 kişi de çıkıp işin mantık tarafından konuşsun istedim, haksız olduğumu da düşünmüyorum.
Sizin çocuğunuz hastaysa 4-5 yaşından itibaren gönderin.

Yasadigim ülkede (kendinzi siki tutun hanimlar!) 2.5 yasindan itibaren cocuklar ana okuluna gider. 6 yasindada ilk okula gider. Hayir yani 4 duvar arasinda kaliyorlar deniliyorda, sanki ev hanimlar sürekli ilgi gösterip durmadan disardalarmis gibi bir algi var.

Gercek hayat öyle degil. Cogu cocuk 1-2 saat en az (cogu zaman daha fazla) tv önüne konuluyor, temizlik, yemek yapilcak diye. Onun haricinde hava fazla soguk degilse biraz park'a gidilir o kadar. Eger kk'ünde birsey ögrendiysem anneligi cok fazla abattiklaridir. Sürekli anne kendini feda etmesi lazim. Kadin mutsuzlugun dibine vurmus, sorumsuz bir es var ve halen "evladin var, babasiz büyümesin" diye yorumlar var.

Türk anneleri cocuguna bagli degil, bagimli yasiyorlar. Sinir cizilmiyor. Ondan dolayi mesela "benim oglum/kizim cok hareketli/fena/yaramaz" deniliyor ki degil. O cocuklara sadece disiplin uygulanmiyor, ceza verilmiyor. Ondan dolayi huysuz oluyorlar. Bu feda etmek dogustan bile basliyor. Burda konular var, 2 yildir, 5 yildir cocuk ile ayni yatakta, oda'da kalan. Ki bunlar hepsi cok yalnis.

Bir anne kendini feda etmemeli. Sadece cocugu icin yasamamali. Bu cocuk icin uzun vadede zor bir psikoloji oluyor. Cocugunu birakamayan anneler mesela zaman ile cocuk ergenlige girdiginde gezmesini istemiyenlerden, oglu evlendiginde esini rekabet görenlerden.

Bundan dolayi kresi her zaman desteklerim. Hem anne biraz nefes alir, hem cocuk yasitlari ile oynayip mutlu olur. Ha cocugunu evinde birakan anneler kötü mü? Elbette degil, fakat "uzmanlar 4 yasindan sonra kres'e verilsin" diye yalan atilmasinada gerek yok.

:) Bakıcı eeeen son çare zaten. Aileye teklif etmek uygun olmaz mı bilemedim. Teklif edersem gelirler çünkü. Ama kimseyi zor durumda bırakmak istemiyorum.
Ben 4.5 aylıkken bakıcıya vermek zorunda kaldım çok şükür öyle güzel bakıyor ki. :nazar::nazar::nazar: Tabi iyi araştırmak gerekiyor. Ben eski baktığı çocuğun annesiyle vs konuşmuştum.

Yasadigim ülkede (kendinzi siki tutun hanimlar!) 2.5 yasindan itibaren cocuklar ana okuluna gider. 6 yasindada ilk okula gider. Hayir yani 4 duvar arasinda kaliyorlar deniliyorda, sanki ev hanimlar sürekli ilgi gösterip durmadan disardalarmis gibi bir algi var.

Gercek hayat öyle degil. Cogu cocuk 1-2 saat en az (cogu zaman daha fazla) tv önüne konuluyor, temizlik, yemek yapilcak diye. Onun haricinde hava fazla soguk degilse biraz park'a gidilir o kadar. Eger kk'ünde birsey ögrendiysem anneligi cok fazla abattiklaridir. Sürekli anne kendini feda etmesi lazim. Kadin mutsuzlugun dibine vurmus, sorumsuz bir es var ve halen "evladin var, babasiz büyümesin" diye yorumlar var.

Türk anneleri cocuguna bagli degil, bagimli yasiyorlar. Sinir cizilmiyor. Ondan dolayi mesela "benim oglum/kizim cok hareketli/fena/yaramaz" deniliyor ki degil. O cocuklara sadece disiplin uygulanmiyor, ceza verilmiyor. Ondan dolayi huysuz oluyorlar. Bu feda etmek dogustan bile basliyor. Burda konular var, 2 yildir, 5 yildir cocuk ile ayni yatakta, oda'da kalan. Ki bunlar hepsi cok yalnis.

Bir anne kendini feda etmemeli. Sadece cocugu icin yasamamali. Bu cocuk icin uzun vadede zor bir psikoloji oluyor. Cocugunu birakamayan anneler mesela zaman ile cocuk ergenlige girdiginde gezmesini istemiyenlerden, oglu evlendiginde esini rekabet görenlerden.

Bundan dolayi kresi her zaman desteklerim. Hem anne biraz nefes alir, hem cocuk yasitlari ile oynayip mutlu olur. Ha cocugunu evinde birakan anneler kötü mü? Elbette degil, fakat "uzmanlar 4 yasindan sonra kres'e verilsin" diye yalan atilmasinada gerek yok.

Konunun yalan atani benim galiba..düzgün okuyun ondan sonra böyle seviyesizce ithamlarda bulunun..ben 3 yas dedim...siz de siki durun 2.5 yas demissiniz..size de abarti gelmis galiba ki..

Sartlara göre karar verilmeli..yoksa 5 6 ayliklen de krese verenler var ülkemizde..mükemmel oldugu icin degil..sartlari karsilastirinca en iyisi o oldugu icin..

Bi acin okuyun..kres yasi 3tür..oyun cagi baslar cünkü..tuvalet egitimi de verilmistir ayrica..ama herkesin sarti farklidir..

Çok küçük değilki. Ben 8 aylıkken işe dönücem. Bencede kreşe verin. Yaşı uygun.

Eğitim kurumlarının avantajlarını ve dezavantajlarını sizinle tartışacak değilim, zira benim işim bu.
Çocuğunuzun kaç yaşında kreşe gittiği de beni ilgilendiren bir konu değil açıkçası..
Tartışmyin efendim, ilk alıntı yapan siz oldugunuza gore tartışmayı başlatan da sizsiniz...
cocugunuzu dort bes yasinda gonderin diye siz izin buyurdunuz ya karisamazsiniz diye hatırlattım, ise de yaramis siz de anlamissinz sizi ilgilendiren bir mesele olmadığını....
Madem isiniz dezavantajlarını egaje etmenin hatta avantaja çevirmenin yollarını arayın.... Burada kreş şöyle iyidir demekle, göz kapamakla sorunlar hallolmuyor

Konunun yalan atani benim galiba..düzgün okuyun ondan sonra böyle seviyesizce ithamlarda bulunun..ben 3 yas dedim...siz de siki durun 2.5 yas demissiniz..size de abarti gelmis galiba ki..

Sartlara göre karar verilmeli..yoksa 5 6 ayliklen de krese verenler var ülkemizde..mükemmel oldugu icin degil..sartlari karsilastirinca en iyisi o oldugu icin..

Bi acin okuyun..kres yasi 3tür..oyun cagi baslar cünkü..tuvalet egitimi de verilmistir ayrica..ama herkesin sarti farklidir..

Ana okullar 2.5 yasinda basliyor ve tuvalette egitimi almayan cocuklari almiyorlar. Tuvalette egitim 2 yaslarina baslamasi lazim 3 biraz gec oluyo. Üstelik bu konudada söz edilen bebek 26 aylik, yani neredeyse 2.5 yasinda oluyor. Ve zaten 4 AY sonra gercekten kres'e baslayacakmis.

Halen tutturuyorsunuz bakici anneanne dede diye. Artik ne diyelim. Bir avrupa ülkesinin ana okul sistemi bile fikrini degistirmiyorsa, fazla söze hacet yoktur.

Ana okullar 2.5 yasinda basliyor ve tuvalette egitimi almayan cocuklari almiyorlar. Tuvalette egitim 2 yaslarina baslamasi lazim 3 biraz gec oluyo. Üstelik bu konudada söz edilen bebek 26 aylik, yani neredeyse 2.5 yasinda oluyor. Ve zaten 4 AY sonra gercekten kres'e baslayacakmis.

Halen tutturuyorsunuz bakici anneanne dede diye. Artik ne diyelim. Bir avrupa ülkesinin ana okul sistemi bile fikrini degistirmiyorsa, fazla söze hacet yoktur.

Ben bakici demedim zaten..anneanne dedim..

Avrupa ülkesindeki sartlari az bucuk biliyorum da..orda oluyor diye orasini mükemmel görmek sacma..

Orda aile kavrami bizim gibi degil..kadinlar mecbur kaliyor biraz da..

Her cocugun sartlari farklidir..kimisi 2 yasinda tuvalet egitimine baslar..kimisinin ki 3 yasina kadar sürer..her cocugun da kres yasi farklidir..ama insanlarin sartlari uygun olmuyor maalesef..

Tutturdugum falan yok..konu sahibi icin en mantiklisini söyledim..tüm anneler icin olmasi gerekeni degil..

Back
X