- Konu Sahibi elifecrin44
-
Merhaba, oglunuzu 2.5 yasinda krese baslattiginizi ve memnun kaldiginizi yazmissiniz, benim oglum da su an 2.5 yasinda krese vermek icin bana erken geliyor, acaba siz tam gun ve hergun vererek mi baslamistiniz yoksa daha mi az?Bende büyük oğlumu (2,5 yaşında) geçen hafta yazdırdım, 2 haftada inanılmaz değişim gösterdi. Konuşması düzeldi, oyunlar öğrendi, kardeşine hiç bir oyuncağını vermezdi şimdi bütün oyuncaklarını paylaşıyor. Ben faydası olduğuna inanıyorum. Hastalık olucağı doğru ama çocuk psikoloğu bir arkadaşım ilk okuldada anaokuldada olucak bunlar, kreş en doğru seçim dedi.
Merhaba, oglunuzu 2.5 yasinda krese baslattiginizi ve memnun kaldiginizi yazmissiniz, benim oglum da su an 2.5 yasinda krese vermek icin bana erken geliyor, acaba siz tam gun ve hergun vererek mi baslamistiniz yoksa daha mi az?
merhaba. benim oğlum 4,5 aylık ve kreşe başladı. tabiki zor oluyor ama yapılabilecek birşey yok. çocuk erken yaşta hatta benim oğlum açısından erken ayda kreşe başlaması ilk bakışta zor görünsede çocuğun gelişimi ve düzeni açısından çok güzel birşey. kreş konusunda çok korkak olmayın. çocuk erken yaşta hayatı ve ayaklarının üzerinde durmayı öğreniyor. kendine öz güveni olan çocuklar oluyorlar. merak etmeyin içnizi ferah tutun.
canım sen naptın yaa vur dedık öldurdun :)) cok erken annesı senın kokunu ıster calısmak zorundamısın o yuzdenmı vermek zorunda kaldın ben yerınde olsam kuru ekmek yerım gene bırakmam onu en guzel zamanlarını her gecen gun degısımını goremıceksın bı anne ıcın cok acı benım oglum 2.5 yasında ve hala tereddutluyum vermekte calısmak zorundaysan kımse yokmu cnm bakıcak uzuldum duruma
merhabalar bende okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyim bu yıl son senem ayrıca bir yıl okulumu dondurup özel bir anaokulunda öğretmenlik ve koordinatörlük yaptım okul öncesi eğitimin yeri gerçekten çok ayrı ve önemli bunun eğitimini almama rağmen çocuğum olduğunda asla ve asla anaokuluna vermeyi düşünmüyorum. Ancak 5 yaşında iken göndermeyi düşünüyorum.. Öncelikle 2 yaş kreş için çok çok erken evet belki gelişimini desteklemek açısından katkıları olabilir ama yaşanacak travmaları da düşünmek gerekli.. Böyle bir risk almaya değer mi bilmiyorum. Çalıştığım anaokulu istanbulda iyi semtlerde şubeleri olan özel bir anaokuluydu ve dönen dolapları velilere söylenen yalanları bilseniz yüreğiniz dayanmaz. Bir kere çocuğunuz kendini ifade edebilecek yaşta ve kendini savunabilecek güçte değil. Tamamen öğretmenin vicdanına kalmış durumda bakıcıda olsa aynı durum tamam ama bunun yanında çocuğunuz ağladıkça susturmaya çalışacaklar yada saatlerce odada ağlamasına müsade edip ilgilenmeyecekler.. Belki sussun diye yada yaramazlık yapmasın koşmasın diye sarsıcaklar cimcikleyecekler öyle şeylere şahit oldumki hiç bir çocuğun yaşamaması gereken durumlar.. Sık sık hasta olacak başka çocuklar tarafından itilip kalkılacak düşücek kafası morarıcak oyuncak araba çarptı başına diyecekler..Çocuğunuz okula ilk başladığında ağlayıp gitmek istemeyebilir daha sonra isteklide gidebilir ama bu süreçte yaşanan travmalar çocuğunuzun ileriki yaşamını olumsuz yönde etkileyecektir. Ben şahsen kreşlere güvenmiyorum 2 yaşı da çok erken buluyorum.. Sevgiler..Merhaba;oglum bu hafta başında kreşe başladı 2 yaşını da yeni doldurdu. alıştırma dönemi yapmadan sabah 07:30 da veriyoruz akşam 18:30 da alıyoruz. Krteşten önce bakıcımız vardı onu severdi ancak ona da giderken ağladıgı zamanlar olurdu. dün kreşten erken aldım bakıcımızı ziyarete gittik kıyameti kopardı bırakacagımı sanarak.
mutsuz oldugunu hissediyorum biraz huyu değişmeye basladı gece ağlamaları arttı ve artık karanlıkta uyumak istemiyor. sizce 1 hafta daha sabredip bakmalı mıyım? denemeden bırakmalı mıyım? istikrarlı davranıp devam etmeli miyim ? kreş deneyimi olan anneler sonrasında neler yaşadılar cok merak ediyorum. cocuklar gercekten okuldan sogudular mı ?
merhabalar bende okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyim bu yıl son senem ayrıca bir yıl okulumu dondurup özel bir anaokulunda öğretmenlik ve koordinatörlük yaptım okul öncesi eğitimin yeri gerçekten çok ayrı ve önemli bunun eğitimini almama rağmen çocuğum olduğunda asla ve asla anaokuluna vermeyi düşünmüyorum. Ancak 5 yaşında iken göndermeyi düşünüyorum.. Öncelikle 2 yaş kreş için çok çok erken evet belki gelişimini desteklemek açısından katkıları olabilir ama yaşanacak travmaları da düşünmek gerekli.. Böyle bir risk almaya değer mi bilmiyorum. Çalıştığım anaokulu istanbulda iyi semtlerde şubeleri olan özel bir anaokuluydu ve dönen dolapları velilere söylenen yalanları bilseniz yüreğiniz dayanmaz. Bir kere çocuğunuz kendini ifade edebilecek yaşta ve kendini savunabilecek güçte değil. Tamamen öğretmenin vicdanına kalmış durumda bakıcıda olsa aynı durum tamam ama bunun yanında çocuğunuz ağladıkça susturmaya çalışacaklar yada saatlerce odada ağlamasına müsade edip ilgilenmeyecekler.. Belki sussun diye yada yaramazlık yapmasın koşmasın diye sarsıcaklar cimcikleyecekler öyle şeylere şahit oldumki hiç bir çocuğun yaşamaması gereken durumlar.. Sık sık hasta olacak başka çocuklar tarafından itilip kalkılacak düşücek kafası morarıcak oyuncak araba çarptı başına diyecekler..Çocuğunuz okula ilk başladığında ağlayıp gitmek istemeyebilir daha sonra isteklide gidebilir ama bu süreçte yaşanan travmalar çocuğunuzun ileriki yaşamını olumsuz yönde etkileyecektir. Ben şahsen kreşlere güvenmiyorum 2 yaşı da çok erken buluyorum.. Sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?