Kreş öğretmeni olanlar bakabilir mı??

Çocuk gelisimi hakkinda hicbir bilgim yok ama bende olusan izlenim su. Siz varsiniz diye bu kadar abartili aglamalar. Kreste daha iyi olacagini dusunuyorum. Tabi bu benim fikrim. Pedegojik olarak durum nedir bilemiyorum

ay aklıma geliyor onu bi öyle düşünüyorum sırıtma geliyor yüzüme ♡♡♡♡ ay tatlım bu ileri düzeyde oluyorsa bi doktor yardımı alabilirsiniz :KK66:
Gittim kaç kez hepsi oyun ilgi gezmek konuşmak diyo e hepsini yapıyorum zaten fazlası var hatta
Ama keratam aksi işte:)
Şimdi de küstü bana neymiş ben ona portakal suyu sıkmışımda kendisine sıktırmamışım:))
Gelde de demi bende yapcam diye ben nereden bileyim aklındakileri

Gittim kaç kez hepsi oyun ilgi gezmek konuşmak diyo e hepsini yapıyorum zaten fazlası var hatta
Ama keratam aksi işte:)
Şimdi de küstü bana neymiş ben ona portakal suyu sıkmışımda kendisine sıktırmamışım:))
Gelde de demi bende yapcam diye ben nereden bileyim aklındakileri
ay ay yerim ben onun portakallarına şuna bak sen sen ♡♡♡♡ ay kız erkek bebiş istemeye başlıyorum senin yüzünden :))

Alıştırmışsınız bence. Ağlayarak istediğini yaptırma durumuna gelmiş. Oyuncağım mı alındı haydi ağlayayım nasılsa annem dayanamaz oyuncağımı geri alır. Neden kendini kavga etme zahmetine soksun ki :) Bebekler düşündüğümüzden akıllı varlıklardır. Ağladığı zaman tepki göstermeyin, kararlı bir şekilde ağlamaya devam ederse oyuncağını alamayacağını gidip alan arkadaşından istemesi gerektiğini tekrarlayın. Ne kadar ağlarsa ağlasın susması için yardım etmeyin. Öğrendiği şey şu oluyor çünkü: "Haa annem bu kadar ağlamama tepki göstermiyor demek ki istediğimi yaptırmak için daha fazla ağlamalıyım."

Çocuk gelisimi hakkinda hicbir bilgim yok ama bende olusan izlenim su. Siz varsiniz diye bu kadar abartili aglamalar. Kreste daha iyi olacagini dusunuyorum. Tabi bu benim fikrim. Pedegojik olarak durum nedir bilemiyorum
Benden ayrı kalınca da aynı durum tekrar ediyor ama artık başedemez hale geldim
O ağlayınca ben ilgilenemiyorum gene ağlıyo nefessiz kalana kadar da ağlanılmazki ama:(

Bir muddet siz de her istediginiz olmayinca aglar gibi yapin madem anlayan bir cocuk boyle boyle anlatirsiniz anne niye agliyon dedikce.Sen aglayinca ben de boyle hissediyorum bir derdin varsa konusarak anlatmayi denemelisin diye

Alıştırmışsınız bence. Ağlayarak istediğini yaptırma durumuna gelmiş. Oyuncağım mı alındı haydi ağlayayım nasılsa annem dayanamaz oyuncağımı geri alır. Neden kendini kavga etme zahmetine soksun ki :) Bebekler düşündüğümüzden akıllı varlıklardır. Ağladığı zaman tepki göstermeyin, kararlı bir şekilde ağlamaya devam ederse oyuncağını alamayacağını gidip alan arkadaşından istemesi gerektiğini tekrarlayın. Ne kadar ağlarsa ağlasın susması için yardım etmeyin. Öğrendiği şey şu oluyor çünkü: "Haa annem bu kadar ağlamama tepki göstermiyor demek ki istediğimi yaptırmak için daha fazla ağlamalıyım."
İşte ben de tepkisiz kalıyorum çoğu zaman ama o zaman da acillik oluyoruz çok ağladığı için morarmaya başlıyor nefesi kesiliyor ve bayılıyor
Kesintisiz 3 buçuk saat ağlıyo çünkü

Bazen bı iki saatliğine komşuma bırakıyorum hastaneye ikizleri götürürken
Döndüğüm de kadın kapıyı ağlayarak açıyor ama çok ağladı susturamadım diye oturup beraber ağlıyorlarmış bide
Ya kreşte de kendi kendine bakabilir WC temizliğini bile öğrendi
Ama diyelim biri elinden bişey aldı artık susmadan ağlarsa ordakiler ne kadar dayanır ve oğlum psikolojik olarak ne kadar etkilenir:KK43:
İnanın görseniz ağlamasını insanlar bana acıyarak bakıyorlar:KK43:
Komşunuza çok güldüm yazık kadincagiza. Evet ögretmen tutumu cok önemli. Iyi atastirin. Ama ellerinden gelenide yapacaklardır. Inanin sabır abidesi olmasalar yapamazlar. Internet üzerinden izlenilebilen bi kres seçerseniz iciniz rahat eder.

İşte ben de tepkisiz kalıyorum çoğu zaman ama o zaman da acillik oluyoruz çok ağladığı için morarmaya başlıyor nefesi kesiliyor ve bayılıyor
Kesintisiz 3 buçuk saat ağlıyo çünkü

Ovv o derece bir durumsa bir pedagog ya da çocuk psikoloğu ile görüşmenizi tavsiye ederim ben. İstediğini yaptırmak için kendine zarar verecek düzeyde ağlaması sağlıklı bir durum değil çünkü.

Bir muddet siz de her istediginiz olmayinca aglar gibi yapin madem anlayan bir cocuk boyle boyle anlatirsiniz anne niye agliyon dedikce.Sen aglayinca ben de boyle hissediyorum bir derdin varsa konusarak anlatmayi denemelisin diye
Bu hiç aklıma gelmemişti deneyeyim teşekkürler
O ağlayınca bı süre sonra sinirleniyorum artık
Taa ki ben bağırıcam korkup susuyor ama dışarıda biri bağırdığı zaman da ondanda korkuyor

Harvey Karp'ın Mahallenin en mutlu yumurcağı kitabını şiddetle tavsiye ederim.. Ağlama ile ilgili çok güzel anlaşılır ve sonuç verici fikirleri var.. Bizde ile yaramıştı:)))

Bu hiç aklıma gelmemişti deneyeyim teşekkürler
O ağlayınca bı süre sonra sinirleniyorum artık
Taa ki ben bağırıcam korkup susuyor ama dışarıda biri bağırdığı zaman da ondanda korkuyor
Ben de bi yerde okumustum ise yaramis onlarda bu yontem.umarim bu sorunu asarsiniz kolay gelsin

Ovv o derece bir durumsa bir pedagog ya da çocuk psikoloğu ile görüşmenizi tavsiye ederim ben. İstediğini yaptırmak için kendine zarar verecek düzeyde ağlaması sağlıklı bir durum değil çünkü.
3 kere gittim hepsinin dediklerini yaptım ama durum düzelmedi işte
Ama acaba bı ilacı varmı bide başka şehirlerde başka doktorlaramı gideyim bilemiyorum ki
Gerçekten ağladığı zaman susmuyor istediğini versemde susmuyor ve sonuç hastane:(

Komşunuza çok güldüm yazık kadincagiza. Evet ögretmen tutumu cok önemli. Iyi atastirin. Ama ellerinden gelenide yapacaklardır. Inanin sabır abidesi olmasalar yapamazlar. Internet üzerinden izlenilebilen bi kres seçerseniz iciniz rahat eder.
Ah komşum çok çekiyor bizi Allah razı olsun ondan
Hani ağlamasına da yürek dayanmıyorki
Var izlenebilen kreş zaten öyle ıstiyorum ama izlesemde sonuç değişmezse ağlayıp orda da susmazsa kötü

Komsumun oglu ayni sizin oglunuz gibi. İki kat yukardan sesi gelir haykirarak aglar adeta.
Sık sık da kizimla oynamaya gelir.
Bu olay oldugunda 8aylik hamileydim.
Onlar bir odada oynuyor ben başka islerle mesgulum.
Cocuk ciglik cigliga aglamaya basladi.
Korktum hemen gittim yanlarina, elini agzina sokmus bagiriyor Allah bagiriyor.
Kucuk lego parcalari vardi önlerinde.
Kesin ya yuttu ya bogazina takildi dedim doğuruyorduml nerdeyse.
Abartisiz 10 dk boyle gecti en sonunda kizimi duydum, anne turuncu lwgoyu vermedigim icin agliyor dedi.
O kadar sinirlendim ki anlatamam.
Cok net bir şekilde bu yaptiginin yanlis oldugunu, bir daha bunu yaparsa kızımla oynayamayacagini anlattim
Oyuncaklarla onu basbaka bırakıp baska odaya gectik.
Oynamalarina izin vermedigimi soyledim.
Ve bir daha asla bizim evde aglamadi.
Cok uzattim ama kreste öğretmenleri nasil davranacagini bilir, size yaptigi gibi onlara yapmaz bence.

3 kere gittim hepsinin dediklerini yaptım ama durum düzelmedi işte
Ama acaba bı ilacı varmı bide başka şehirlerde başka doktorlaramı gideyim bilemiyorum ki
Gerçekten ağladığı zaman susmuyor istediğini versemde susmuyor ve sonuç hastane:KK43:

Müdahalede geç kalmışsınız yani en başta ağlamasının isteklerini gerçekleştirmeyeceğini gösterseydiniz bu kadar histerik duruma girmezdi diye tahmin ediyorum. Anlayıp tepkisiz kalmışsınız ama o da dikkat çekmek için hep daha fazla ağlamış, daha fazla ağlamış şimdi kendi de önünü alamıyor demek ki. Tek sefer mi gittiniz yoksa düzenli terapiye götürdünüz mü?

kız ağlaması da tatlı gelir bana ya kıs kıs gülerim ben ♡♡♡♡
Sen bide ağlarken gör canım çocuktan soğursun:((

Harvey Karp'ın Mahallenin en mutlu yumurcağı kitabını şiddetle tavsiye ederim.. Ağlama ile ilgili çok güzel anlaşılır ve sonuç verici fikirleri var.. Bizde ile yaramıştı:)))
Hemen yarın alicam
Kim ne derse yapacam çünkü artık durum çok ciddi:((

Back
X