Kreş öğretmeni olanlar bakabilir mı??

Ah komşum çok çekiyor bizi Allah razı olsun ondan
Hani ağlamasına da yürek dayanmıyorki
Var izlenebilen kreş zaten öyle ıstiyorum ama izlesemde sonuç değişmezse ağlayıp orda da susmazsa kötü
Deneyimlerimden yararlanarak, ilk zamanlar evet zorlanaksınız ama daha sonra gercekten duzelecektir. Çünkü kendi yaşıtlariyla zaman geçirmek ona iyi gelicek

Komsumun oglu ayni sizin oglunuz gibi. İki kat yukardan sesi gelir haykirarak aglar adeta.
Sık sık da kizimla oynamaya gelir.
Bu olay oldugunda 8aylik hamileydim.
Onlar bir odada oynuyor ben başka islerle mesgulum.
Cocuk ciglik cigliga aglamaya basladi.
Korktum hemen gittim yanlarina, elini agzina sokmus bagiriyor Allah bagiriyor.
Kucuk lego parcalari vardi önlerinde.
Kesin ya yuttu ya bogazina takildi dedim doğuruyorduml nerdeyse.
Abartisiz 10 dk boyle gecti en sonunda kizimi duydum, anne turuncu lwgoyu vermedigim icin agliyor dedi.
O kadar sinirlendim ki anlatamam.
Cok net bir şekilde bu yaptiginin yanlis oldugunu, bir daha bunu yaparsa kızımla oynayamayacagini anlattim
Oyuncaklarla onu basbaka bırakıp baska odaya gectik.
Oynamalarina izin vermedigimi soyledim.
Ve bir daha asla bizim evde aglamadi.
Cok uzattim ama kreste öğretmenleri nasil davranacagini bilir, size yaptigi gibi onlara yapmaz bence.
Bende anlatıyorum oğluma
Anlatırken tamam annecim ağlamayacağım diyo anlıyor beni ama gene aynı gene aynı:(

Deneyimlerimden yararlanarak, ilk zamanlar evet zorlanaksınız ama daha sonra gercekten duzelecektir. Çünkü kendi yaşıtlariyla zaman geçirmek ona iyi gelicek
İnşallah düzelsin artık
Hayır ben yarın ölsem inanın kimse çekmez benim annem bile çekemiyor çünkü ağlayınca:(

Müdahalede geç kalmışsınız yani en başta ağlamasının isteklerini gerçekleştirmeyeceğini gösterseydiniz bu kadar histerik duruma girmezdi diye tahmin ediyorum. Anlayıp tepkisiz kalmışsınız ama o da dikkat çekmek için hep daha fazla ağlamış, daha fazla ağlamış şimdi kendi de önünü alamıyor demek ki. Tek sefer mi gittiniz yoksa düzenli terapiye götürdünüz mü?
Hamileyken her ay gittik
Sonra benim doğumum ikizlerin küvöz süreci sancılı oldu daha gidemedik
Ama gittiği zamanlarda da değişmedi ki
Ama evet daha küçükken hiç ağlatmadım 1-2 yaş arası ne derse yaptım
Böyle olacağını bilseydim yapmazdım:(

Bazen bı iki saatliğine komşuma bırakıyorum hastaneye ikizleri götürürken
Döndüğüm de kadın kapıyı ağlayarak açıyor ama çok ağladı susturamadım diye oturup beraber ağlıyorlarmış bide
Ya kreşte de kendi kendine bakabilir WC temizliğini bile öğrendi
Ama diyelim biri elinden bişey aldı artık susmadan ağlarsa ordakiler ne kadar dayanır ve oğlum psikolojik olarak ne kadar etkilenir:KK43:
İnanın görseniz ağlamasını insanlar bana acıyarak bakıyorlar:KK43:
Ah bunun aynısını bende yasiyorum 4 yasinda oğlum.aglamsindan tukendigimi hissediyorum bazen.
Bir yere gittigimizde aglayinca insanlar aciyarak bakiyor. 2 yasinda birde kardesi var onu kıskanıyor ondan boyle uapiyor falan deyip duruyorlar.
Insanlar sürekli çocuğun aglama sebebinin ne olduğu konusunda yorum yapiyorlar .Buda beni daha cok yoruyo..

Ah bunun aynısını bende yasiyorum 4 yasinda oğlum.aglamsindan tukendigimi hissediyorum bazen.
Bir yere gittigimizde aglayinca insanlar aciyarak bakiyor. 2 yasinda birde kardesi var onu kıskanıyor ondan boyle uapiyor falan deyip duruyorlar.
Insanlar sürekli çocuğun aglama sebebinin ne olduğu konusunda yorum yapiyorlar .Buda beni daha cok yoruyo..
Aynen yaa inanın bide yorumları daha çok can yakıyor
Durumumuzun daha ciddi boyutlara ulaşmasından korkuyorum
Böyle giderse heryerde ezilecek dayak yiyecek istenmeyecek
Ama halbuki ağlamak yerine ne istiyorsa yapsa olay bitecek zaten

Hamileyken her ay gittik
Sonra benim doğumum ikizlerin küvöz süreci sancılı oldu daha gidemedik
Ama gittiği zamanlarda da değişmedi ki
Ama evet daha küçükken hiç ağlatmadım 1-2 yaş arası ne derse yaptım
Böyle olacağını bilseydim yapmazdım:KK43:

Çok ilgilenmemişler galiba, üstünkörü 1 yaş önerileri sunmuşlar. Bana göre bu çocukla özel ilgilenip terapi desteği sunulmalı alanında uzman bir çocuk psikoloğu tarafından.

Çocuğunuz size güvenli bağlanmamış gibi geldi. Aslında sorunlu çocuk yok biz anneler bir yerde yanlış yapıyoruz siz de ilk çocuğunuzda baya yanlışlar yapmışsınız sanırım. Büyük ihtimalle görmezden gelmeyi çok sonra yapmışsınız. O da alışmış niye ağlıyorsun diye sorulmasına. Ben kızımı 4 yaşına girerken konuşma terapistine götürmüştüm. Çalışmak istemedi orda ağladı. Kadın bir iki bişey dedi sonra bıraktı kendi haline kızım masanın altında 20 dakikaya yakın ağladı sonra sustu çalıştılar. .önce anlaştılar tabii çalışmak sonra oyun diye. Yani başka yerde bu kadar yapacağını sanmam. Görmezden gelince daha kısa sürede susar sonra bu ağlama süreleri gittikçe kısalır. Umarım düzelir. Çünkü çok zeki insandan ziyade kendine güvenen, sosyal insan her zaman daha başarılı olur. Zeki insan çalışırsa başarılı bir akademik yolu olur ama sonrasında çok zorlanır.

Çok ilgilenmemişler galiba, üstünkörü 1 yaş önerileri sunmuşlar. Bana göre bu çocukla özel ilgilenip terapi desteği sunulmalı alanında uzman bir çocuk psikoloğu tarafından.
Bulunduğum şehirde hepsine gittim
Hani Çin'de çaresi var deseler oraya bile giderim
Birde şu an İngilizce sayıları rakamları sebze meyveleri biliyor
Bazen Rusça söylüyor bazı kelimeleri
Salak mı zekimi anlayamıyorum artık
Herşeyi anlıyor biliyo ama ağlamaması gerektiğini bilmiyor işte

Çocuğunuz size güvenli bağlanmamış gibi geldi. Aslında sorunlu çocuk yok biz anneler bir yerde yanlış yapıyoruz siz de ilk çocuğunuzda baya yanlışlar yapmışsınız sanırım. Büyük ihtimalle görmezden gelmeyi çok sonra yapmışsınız. O da alışmış niye ağlıyorsun diye sorulmasına. Ben kızımı 4 yaşına girerken konuşma terapistine götürmüştüm. Çalışmak istemedi orda ağladı. Kadın bir iki bişey dedi sonra bıraktı kendi haline kızım masanın altında 20 dakikaya yakın ağladı sonra sustu çalıştılar. .önce anlaştılar tabii çalışmak sonra oyun diye. Yani başka yerde bu kadar yapacağını sanmam. Görmezden gelince daha kısa sürede susar sonra bu ağlama süreleri gittikçe kısalır. Umarım düzelir. Çünkü çok zeki insandan ziyade kendine güvenen, sosyal insan her zaman daha başarılı olur. Zeki insan çalışırsa başarılı bir akademik yolu olur ama sonrasında çok zorlanır.
Çok doğru söylüyorsunuz
Zaten ilk çocuk bide tecrübesiz olunca bendede olmuştur hatalar
Ama güvenli bağlanması için neler yapmalıyım başka??
Bide bilmiyorum neden ama bazenleri anne beni bırakıp gitme diye konuşuyor benle
Oysa hiç bırakcam etcem demedim herşeyde yanındayım

Bazen bı iki saatliğine komşuma bırakıyorum hastaneye ikizleri götürürken
Döndüğüm de kadın kapıyı ağlayarak açıyor ama çok ağladı susturamadım diye oturup beraber ağlıyorlarmış bide
Ya kreşte de kendi kendine bakabilir WC temizliğini bile öğrendi
Ama diyelim biri elinden bişey aldı artık susmadan ağlarsa ordakiler ne kadar dayanır ve oğlum psikolojik olarak ne kadar etkilenir:KK43:
İnanın görseniz ağlamasını insanlar bana acıyarak bakıyorlar:KK43:

Peki siz alınca da ağlıyor mu

Ne bileyim araba oynarken aldığınızda ya da o oynarken hadi yemek saati dediğinizde

Bebekler küçük ama babası aldığında

Ya da babası sizinle konuştuğunda size sarıldığında vs vs

Tepki yabancıya mı ona ait olanın o an alınmasına mı

Bende anlatıyorum oğluma
Anlatırken tamam annecim ağlamayacağım diyo anlıyor beni ama gene aynı gene aynı:KK43:
Iste onu size yapiyor muhtemelen.
Eminim aile büyükleri de ilimli yaklasiyordur.
Ogretmenlerini birkaç kez denedikten sonra davranışını degistirecektir

Bu arada katilma nobeti deniliyor sanirim bu ağlayıp bayılma olayina. Tibbi bir cozumu olmuyor mu?

Bulunduğum şehirde hepsine gittim
Hani Çin'de çaresi var deseler oraya bile giderim
Birde şu an İngilizce sayıları rakamları sebze meyveleri biliyor
Bazen Rusça söylüyor bazı kelimeleri
Salak mı zekimi anlayamıyorum artık
Herşeyi anlıyor biliyo ama ağlamaması gerektiğini bilmiyor işte

Yoo çocuk salak değil akıllı gayet. İstediğini yaptırmak için ağlıyor zamanında çünkü bunca zaman ağlayarak istediğini aldı. E şimdi alamıyor anne tepkisiz, anlam da veremiyor haliyle. Diyor daha çok ağlayayım, ağlıyor ağlıyor sonuç krize kadar varmış. Şimdi en ufak gerginlikte ağlıyordur muhtemelen. Hangi şehirdesiniz, Ankara ya da İstanbul'sa önereceğim psikologlar var.

Peki siz alınca da ağlıyor mu

Ne bileyim araba oynarken aldığınızda ya da o oynarken hadi yemek saati dediğinizde

Bebekler küçük ama babası aldığında

Ya da babası sizinle konuştuğunda size sarıldığında vs vs

Tepki yabancıya mı ona ait olanın o an alınmasına mı
Kardeşlerine karşı bı tepkisi olmadı
Hep sevdi öptü
Ben veya babası kucağınıza alsak tepki vermedi

Oyun oynarken hadi yemek dediğim de gelmek istemez ama şimdi yemek saati yiyelim gene devam ederiz oyuna derim gelir yeriz

Arkadaşlarıyla oyun oynarken kendine ait veya diğer çocuğa ait oyuncakları oynuyorsa vermek istemez ama o çocuk bağırır veya zorla alır benimki başlar ağlamaya

Kendisinin çok değer verdiği bazı oyuncaklar var onları ben bile toplarken elime alsam ağlar

Parka gideriz iki saat oynarız eve gitme zamanı derim ağlar ve eve girdikten sonra da ağlar

Ağlayınca dikkatini başka yöne çekemiyorum işte çok ağlıyo

Iste onu size yapiyor muhtemelen.
Eminim aile büyükleri de ilimli yaklasiyordur.
Ogretmenlerini birkaç kez denedikten sonra davranışını degistirecektir

Bu arada katilma nobeti deniliyor sanirim bu ağlayıp bayılma olayina. Tibbi bir cozumu olmuyor mu?
Artık devamlı gittiğimiz için pek de bişey yapmıyorlar gibi diyebilirim
Doktorlar i da sevmiyor artık
İnşallah düzelir inanın tahammül kalmadı

Yoo çocuk salak değil akıllı gayet. İstediğini yaptırmak için ağlıyor zamanında çünkü bunca zaman ağlayarak istediğini aldı. E şimdi alamıyor anne tepkisiz, anlam da veremiyor haliyle. Diyor daha çok ağlayayım, ağlıyor ağlıyor sonuç krize kadar varmış. Şimdi en ufak gerginlikte ağlıyordur muhtemelen. Hangi şehirdesiniz, Ankara ya da İstanbul'sa önereceğim psikologlar var.
Malatya'dayız
Ama kendim bursalıyım
Bursa Eskişehir gidebilirim
Malatya'dakilerin hepsine gittim
2 yaş sendromu dediler
Oyun oyna konuş dediler yolladılar

Kardeşlerine karşı bı tepkisi olmadı
Hep sevdi öptü
Ben veya babası kucağınıza alsak tepki vermedi

Oyun oynarken hadi yemek dediğim de gelmek istemez ama şimdi yemek saati yiyelim gene devam ederiz oyuna derim gelir yeriz

Arkadaşlarıyla oyun oynarken kendine ait veya diğer çocuğa ait oyuncakları oynuyorsa vermek istemez ama o çocuk bağırır veya zorla alır benimki başlar ağlamaya

Kendisinin çok değer verdiği bazı oyuncaklar var onları ben bile toplarken elime alsam ağlar

Parka gideriz iki saat oynarız eve gitme zamanı derim ağlar ve eve girdikten sonra da ağlar

Ağlayınca dikkatini başka yöne çekemiyorum işte çok ağlıyo

Müdahale istemiyor evde yavAş yavaş müdahaleye alıştırın

Oynadığı şeyleri alın siz oynayacağım sileceğim yıkayacağım deyin hatta kızlara uygun olanlarda onlar baksın oynasın diye alın

Tek çocuk sendromu modunda

Yani her şey onun ve müdahale istemiyor mücadele de bilmiyor

Benim oğlan fanusta büyüdüğü için geç öğrendi bunları

Eş dost akraba çocuğu yok pimpirikli babası avm içindeki parkta vs poposunda dolandı sonra böyle oldu

O ağlamasa da suratı düşer mesela ağlayamaz da zira annesi o Zaman hiç yapmaz

Malatya'dayız
Ama kendim bursalıyım
Bursa Eskişehir gidebilirim
Malatya'dakilerin hepsine gittim
2 yaş sendromu dediler
Oyun oyna konuş dediler yolladılar

Öyle olmaz ki, bildiğin baştan savmışlar 2 yaş sendromu değil bu. Ankara'ya gidebilirseniz bir hocam var aslında hem de bu hocam 36-72 ay arası çocuklarda uzman hani Eskişehir dediniz diye söyledim. Ama diğer iller konusunda pek fikrim yok maalesef.

Müdahale istemiyor evde yavAş yavaş müdahaleye alıştırın

Oynadığı şeyleri alın siz oynayacağım sileceğim yıkayacağım deyin hatta kızlara uygun olanlarda onlar baksın oynasın diye alın

Tek çocuk sendromu modunda

Yani her şey onun ve müdahale istemiyor mücadele de bilmiyor

Benim oğlan fanusta büyüdüğü için geç öğrendi bunları

Eş dost akraba çocuğu yok pimpirikli babası avm içindeki parkta vs poposunda dolandı sonra böyle oldu

O ağlamasa da suratı düşer mesela ağlayamaz da zira annesi o Zaman hiç yapmaz
Evet işte mücadele edemiyor ağlayarak tepkisini gösteriyor ama iş çığırından çıktı artık
İkizlerin eşyalarına dokunmaz oynamaz ve kendisininkileri de vermez bende buna karışmamıştım

Geçen hafta yatak odasında biraz değişiklik yaptım ona bile ağladı gardrop burda durcaktı diye...

Ve eş dost akraba herkes uzakta yalnız büyüyoruz bı arkadaş görüyor bı komşu:(

Öyle olmaz ki, bildiğin baştan savmışlar 2 yaş sendromu değil bu. Ankara'ya gidebilirseniz bir hocam var aslında hem de bu hocam 36-72 ay arası çocuklarda uzman hani Eskişehir dediniz diye söyledim. Ama diğer iller konusunda pek fikrim yok maalesef.
Aslında Ankara zor olur ama gideriz siz isim verseniz
İnanın ağlamadığı zamanlarda hayat o kadar güzel kı
Oğlumla oyun oynamak gezmek herşey çok güzel ama bı ağladı mı herşey alt üst oluyor:(

Back
X