• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş seçimi

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Kızlar perşembe günü kreşleri gezeceğim. Kafamızda 2-3 tane yer var. Ne sormam gerekiyor, nasıl fikir edinebilirim kreşleri gezerken, doğru sorular nelerdir? Bir de kreş ücretleri ne kadara kadar normal sizce.

Not: lütfen konum taşınmasın kreş sayfasında hiç hareket yok. En azından perşembeye kadar kalsın. Sevgiler.

Yemek ne çıkıyor?
Sınıfta max kaç kişi olacak, öğretmen kaç adet ve eğitim düzeyleri. Bizim kreşte max 20 kişiye biri lisans biri lise mezunu 2 öğretmen koşulu vardı, aınıf mevcudu arttıkça sıkıntı olabiliyor.
En önemlisi bence bahçesi olması, özellikle tam gün göndereceksen ne kadar mükemmel olursa olsun bahçesiz bir yer düşünme, çocuğun arada dışarı çıkıp güneşlenmesi önemli.

Ben Ankarada servis dahil 750 veriyorum erken kayıt olduğu için fiyat uygun, tam gün, ben yemekleri sordum sadece ve etrafı gezdim hijyen açısından, onun dışında dikkat ettiğim tek şey sevgidolu bir ortam olup olmamasıydı

Kızlar perşembe günü kreşleri gezeceğim. Kafamızda 2-3 tane yer var. Ne sormam gerekiyor, nasıl fikir edinebilirim kreşleri gezerken, doğru sorular nelerdir? Bir de kreş ücretleri ne kadara kadar normal sizce.

Not: lütfen konum taşınmasın kreş sayfasında hiç hareket yok. En azından perşembeye kadar kalsın. Sevgiler.
YEME İÇMEYE ÖNEM VERİYORSA HERŞEY İYİDİR. ÖĞRETMENLER HEP AYNI,YENİ MEZUN 23-24 YAŞINDA ÖĞRETMENLERÇALIŞIYOR KREŞLERDE, YETERKİ YEMESİİÇMESİ DOĞAL VE BOLOLSUN, ANA YEMEK FAZLA OLSUN, MAKARNEPİLAV AZ OLSUN, İNSANLAR GÜVENİLİROLSUN,ÖZELLİKLE KURUMMÜDÜRÜ, UYANIK, TAKİPÇİ, VE İYİNİYETLİ VE GÜVENİLİROLSUN.YETERLİ BUNLAR, YEMEİÇME ÇOK ÖNEMLİ

Kırtasiye masrafı fiyata dahil mi diye sorabilirsin? Ayrıca vereceksen o da çok ciddi masraf kalemi olabiliyor.

oğlum4 yaşına gelince kreşe vericem, en az fiyatı 1000 liraolmalı,olmalıki hizmetkaliteliolsun, fiyatı en yüksekolanından başlayın araştırmaya,şu an zaten 800liradan az olmamalıbu işinmaliyeti, biraz daha iyibir eğitimiçin 1000 lirayı gözdençıkarmalı

1- sınıf mevcudu ve sınıftan sorumlu öğretmen sayısı (öğretmen en az 2 olmalı, mevcut ne kadar azsa o kadar iyi)
2- uyku saatleri ve yemek düzeni. Yemekle ilgili aylık programların sürekli sizinle paylaşılıp paylaşılmayacağı (sonuçta öğlen ne yediğini bilmeniz akşam da size kendi menünüz hakkında bilgi veriyor. mesela öğlen pirinç pilavı yediyse ben akşam pilav vermemeye gayret ederim)
3- Ekstra etkinlikler, ingilizce ve diğer branş derleri için ayrı hoca olup olmadığı (bazıları bu tip dersleri de sınıftaki öğretmenlere verdirtiyor maliyeti düşük tutmak için ve pek verimli olmuyor. Branş hocalarının ayrı olması önemli)
4-Öğretmenlerle gün içinde iletişimde bulunabilme serbestliği, çocuk hakkında malumat alma açısından

Biliyorum fazla detaycıyım hatta görüşmelerde bazı okul yöneticilerine itici gelmiş bile olabilirim bu sorularımla. Ama bunlar ciddi anlamda önemli detaylar. Ve ben okulumuzu bunlara göre seçtim çok da memnunuz çok şükür

oğlum4 yaşına gelince kreşe vericem, en az fiyatı 1000 liraolmalı,olmalıki hizmetkaliteliolsun, fiyatı en yüksekolanından başlayın araştırmaya,şu an zaten 800liradan az olmamalıbu işinmaliyeti, biraz daha iyibir eğitimiçin 1000 lirayı gözdençıkarmalı

900 olursa kalitesiz mi yani, çoğu kreş senin gibi düşünenler yüzünden fiyat uçuruyo

900 olursa kalitesiz mi yani, çoğu kreş senin gibi düşünenler yüzünden fiyat uçuruyo
yani günde 100 gr et verilse yemeklerde doğalyumurta, tavuk balık verilse birçocuğun beslenmesi en az 20 güniçin 200 lira olurmesela, 2 sene önce buişinmaliyetinin 700 olduğunu okumuştum düşünün, 700 ün altında yemeden içmedenkısılır bence.

1- sınıf mevcudu ve sınıftan sorumlu öğretmen sayısı (öğretmen en az 2 olmalı, mevcut ne kadar azsa o kadar iyi)
2- uyku saatleri ve yemek düzeni. Yemekle ilgili aylık programların sürekli sizinle paylaşılıp paylaşılmayacağı (sonuçta öğlen ne yediğini bilmeniz akşam da size kendi menünüz hakkında bilgi veriyor. mesela öğlen pirinç pilavı yediyse ben akşam pilav vermemeye gayret ederim)
3- Ekstra etkinlikler, ingilizce ve diğer branş derleri için ayrı hoca olup olmadığı (bazıları bu tip dersleri de sınıftaki öğretmenlere verdirtiyor maliyeti düşük tutmak için ve pek verimli olmuyor. Branş hocalarının ayrı olması önemli)
4-Öğretmenlerle gün içinde iletişimde bulunabilme serbestliği, çocuk hakkında malumat alma açısından

Biliyorum fazla detaycıyım hatta görüşmelerde bazı okul yöneticilerine itici gelmiş bile olabilirim bu sorularımla. Ama bunlar ciddi anlamda önemli detaylar. Ve ben okulumuzu bunlara göre seçtim çok da memnunuz çok şükür

4. Maddeye bizim okulda onay verilmiyordu, öğretmenler velilerin telefonlarından çok bunalıyorlarmış, cep no vermiyorlardı o yüzden, ancak kreşten daima ulaşabiliyorduk.

M magicat devamlı pedagog var mı diye sorabilirsin, bazı kreşlerde haftada bir iki gün geliyor pedagog, bence tam zamanlı biri olsa daha iyi olur.

İzmit. Çok ünlü bir kreş var burada aylık 1500 müş. Ciddi bir rakam. Bir de kolej buldum 3 yaştan itibaren 11000 yıllık ücreti. Kafam çorba oldu.

Bana da gıcık olacaklar biliyorum çok detaycıyım. Şimdiden kafamda 36251561 tane soru var :-)

onu bunu bilmem kreşebir hafta gidip yemeiçmesine bakmadıkça yorum yapmam,birokul süt alıp yoğurtmayalıyorsa çocuklara, o okul iyidirgözümde, hassastır, haftada 1kez adam gibi et yemeği verilecek en az 100 gr et olacak, balık yemeliçocuklar kışın, hamsiolmuş15 lira

yani günde 100 gr et verilse yemeklerde doğalyumurta, tavuk balık verilse birçocuğun beslenmesi en az 20 güniçin 200 lira olurmesela, 2 sene önce buişinmaliyetinin 700 olduğunu okumuştum düşünün, 700 ün altında yemeden içmedenkısılır bence.

Ben 750 veriyorum ve kısma falan da olmuyo,ayrıca hepsi aynı 23 24 yaşında öğretmenler oluyo demişsin bizim öğretmenimiz 15 senelik öğretmen sınıf 8 kişi bir öğretmen bir de yardımcı öğretmen var kişisel temizlikleriyle ilgilenen kişi ayrı,fiyatı uçuk her yerde gram gram et hesabı yapmıyo emin ol daha da fazla kazanmanın peşinde olan yerler de var
Bizim kreş benim gördüğüm kadarıyla kırtasiyeden oyuncaktan kısıyo nedir bilinen markaların oyuncakları değil de orta düzey ya da bir kola kapağını peçete rulolarını oyuncak yapıyo çocuğa 200 liralık oyuncak da versen aynı kapak da versen aynı, pirinç bulgur irmik bi bakıyorum aktivite malzemesi olmuş

Bir de benim kızım konuşmuyor henüz 2 yaşını bu ay dolduracak. Tuvalet eğitimi konusunda pek ilerleme kaydedemedik bir de. Kendi yemesi canı isterse sevdiği şeyleri yiyor. Köfte yer mesela ama karnabahar yemez. Yedirirler mi kızım aç mı kalır endişeliyim.

En az 1000 tl ödenen kreste dogal yumurta verildigine 100 gr et verildigine nasıl emin olabılıyorsunuz ve hatta et dıye yedirılen seyın gercek et olduguna nasıl emınsınız gıdaların sertıfıkaları mı gosterılıyor et takliti yapan etden 50 gr yapıp sızden 100 gr et parası almadıgına emin olabılıyormusunuz

Bilmedıgım ıcın sordum yanlıs anlamayın

Back
X