Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş sorun

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Bir fikrim var

Ne olur Allah rızası için bı Ferrari🤑
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
879
566
23
35
Arkadaşlar kızım özel bı kreşe gidiyo 5 yarım gun.. 15 gün oldu.. mesele şu ki her gün bir anne yapacakmış banada gün vermisler. İlk kayıt oldugunda bundan bahsedilmemisti.. özel kreslerde böyle bişey var mı ya yoksa hepsini ayni

Bizim zamanimizda kres falan yoktu ben krese verilen paraya aciyorum bizzat tanidigm bi cocuk gelisimcide aynisini soykuyrdu cocugum olursa krese ve anaokuluna vermrm diye . Bence calismiyirsaniz evdeyseniz vermeyn anaokukuna krese fln sahsen ben gerek duymuyrm yil boyunca pek yaptrdklari kattiklari bisey oldgnu dusunmuyrm hatta bi anne olarak onlarn verdigi tuvalet yemek biyama egitimlerini daha iyi verebilcgmi dusunuyrm. Ve ortam cok bozk neler donuyr neler. Bizim zamanzda kreste yoktu anaokukuda direk 1 den basladk bu bizim basarimizi etkiledimi yoo krese ve anaokuluna gidenlerle ayni anda okumaya yazmaya basladk cogumuz. Sizi bilmem amaben zorda kalmadkca kresi anaokulunu dogru bulmuyrum kisacasi. Aylik birsuru para istyrlar malzeme istyrlar halbuki onlari stok yapiorlar cogu aldrdiklarni cocuklara kullandrtmiorlar bile hepsini genelleyemem ama cogu boyle maalesef.

O kadar haklısınız ki amma benim kizim sosyal açıdan biraz zayıf çokta yanlız buyuyo.. gurbetteyiz. O sebebten mecbur kaliyorum

Ben 6 yaşına kadar kreşe vermeyi düşünmem. Ama çalışan anneler var, çocuğu fazlaca içine kapanık olan anneler var, özel eğitimden gelip hiçbir şey yapmasa bile yaşıtları ile aynı ortamda vakit geçirmesi gereken çocuklar var.
Ve şu da var, kreşe vermiyorsan evde o ortamı oluşturman gerekecek, çocuğun eline telefonu verdikten sonra, evde olmasının anlamı yok, hatta zararı var.
Yemek mevzusuna gelecek olursak, özel bir kreşte velilerin sırayla yemek yaptığını ben hiç duymadım.

Özel bı durumu yok şimdilik bildiğimiz. Ama ben yetersiz kalıyorum ne yazik ki ee gurbette olunca da annemiz babamız akraba vs yok kapı acan yok. Bu sebevlerden yabancılara alışkın değil.. yine de yanlız buyumesine rağmen konuşması baya iyi.. ben baya ilgilendim ama artık ben de yetersiz gelmeye başladım.. kreşe verenin mi evde oturup ta kesinlikle aklı yok. Ya da benimki gibi özel bı durumu olmalı yabancıları sevmeme gibi.. mecburum yani kısacası ben

Anlamadım ama yazayım.
Kreş, okul öncesi eğitim vs, neyse adı çocuk gelişiminde önemi tartışılamaz.
Çocuğu topluma kazandırma, bilgi ve becerilerini edindirme aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirme konusunda çok önemli rol oynar.
Benim oğlum başlayalı 1 ay oldu, değişim adeta uçurum.
Konuşması gelişti, ifade yeteneği arttı.
İçine kapanıktı, artık öyle değil, sosyal ilişki kurabiliyor utanmıyor.
Aile dışında güven bağı oluşturabildi, akranlarıyla hem eğlenerek hem öğrenerek zaman geçirme yanında, sürü psikolojisi ile hiçbir zaman yaptıramadığımız şeyleri yapar oldu.
Çünkü bunu yapan çocuklar gördüğünde ‘aa kötü bir şey olsa arkadaşım o yemeği yemez, istemez’ diye düşünerek, deneyime açık hale geliyorlar.

Bizlerin verebilecekleri sınırlı, çocuklar deneyimle hayata alışır ve en güzeli bir öğretmenden öte, kendi güç ve zekasına sahip denkleriyle neleri başarabileceğini görmesi.

Arkadaşlar börek kek ve meyve suyu yapılacakmış ki bende yaptim. Ara sıra otizmmi diye k.k yazıyorum sosyal açıdan zayıf diye müdürle ne zaman konuşsam gayet iyi diyolar bu aklıma takiliyo acaba ticari kaygı tasiyo olabilirmi sorun görse söylemezler mi acaba diye düşünüyorum. Bu arada ufak tefek sorunlar ciksada genel olarak severek gidiyo gibi.. konusamsi bı hayli arttı kreşe başlayınca 3 yaşında bu arada

Aynen kesinlikle faydası var. Zararı var diyen arkadaşlarda haklı ama sosyal açıdan geri olduğu için şu an için faydali. Yemek yiyomus hergun orda çocuklarla masaya oturup evde halbuki hic yemez peşinden koşarak yefiririm üzerinde hergun yemek lekesi oluyo yemeye çalıştığına inaniyorum

Bu kek börek meselesi haftanın 1 günü mü?
Arkadaşlarımın çocuklarının kreşinde paylaşım günü var, o gün anneler pasta börek yolluyor.

Bizimkinde ise oyuncak, puzzle, kitap, kuruyemiş ve meyve.
Haftanın 1 günü bunlara ayrılmış durumda, yanlarında bunlarla yolluyoruz çocukları.

Nesi zararlı ki?
Benim yaptıramadığım şeyleri bir öğretmen eğitimci bilgisiyle onun dilinden konuşarak yaptırıyorsa ki bahsettiğimiz şeyler uyum sağlama, yemek yeme, arkadaşlarıyla oyun oynama, üzerini giyme gibi, zararı neresinde?

Tabi evde o kadar kural dinlemiyorlar ama çocuğum her gün yeni bir şey öğreniyor, güzel zaman geçiriyor, seviyor ve seviliyor diye ben çok mutluyum kreşten.
Çocuk evde benimle iş yapıyordu, oyum falan ama öğrenmesi kendi çabasıydı.
Şimdi yaşına uygun şeylerle gelişiyor.

kres sizde fayda sağlamis oğlunuz uyum göstermiş maşallah. Zarar derken mesela ben sosyal açıdan güçlenmesini istiyorum kreşte öğretmeni veya başka çocuklar kötü davranırsa daha da içe kapanmasına neden olabilir ki bu hiç istediğim bişey değil. Ama dediğim gibi su an için faydası var inşallah müdürün dediği gibi de uyum sağlamıştır umarım para kaygisi için dememistir

Ne yapacakmış anne bunu anlayamadım, ama çocuğun 5 yaş civarında kreşe gitmesini mantıklı ve çocuğun gelişimi açisindan olumlu katkıları olduğunu düşünüyorum. Benim gönderdiğim kreşlerde anneden istenen bir şey olmadı. Çocuğumun ihtiyaçları haricinde. Çok ta memnun kalmıştım. Bizim verebileceğimiz çok şey var elbette çocuğumuza ama sosyalleşme, paylaşımcı olma ,kendini yasıtlarının yanında ifade etme ve farkında olmadığımız yeteneklerini açma konusunda iyi bir kreşin çok faydalı olduğu görüşündeyim. Sevgiler.

Ben böyle bir uygulama duymadım çevremde de ,3 yas için de haftada 3 yarım gün tercihim olmuştu oğlum için ,kreşimizde çok başarılıydı ben çok memnun kaldım. Dışarıdan anneler yapıyor olsa bile ben çocuğumun bir şey yemesini istemem şahsen kreşin sahibinin diyetisyenle belirlediği menüyü belirli yüksek standartlarda sağladığı bir menüyü tercih ederim. Börek çörek de hiç tercihim olmadı çocuğum için.erken yaşta ki karbonhidrat ağırlıklı beslenme şekli obezite yolunda sağlam adımlar atılmasına neden olabilir. Bu konuda bilinçli olmayan bir kürüm ise ben şahsen çocuğumu gönderemem böyle bir kreşe. Meyve suyunu da taze taze kendileri hazırlasınlar sizin yolda görüştüğünüz süreçte zaten tüm vitaminlari kaybolur havasız ortamda dolum yapmıyor iseniz.Bİr de şu konu var önemli olan herkesin sağlığa bakışı beslenmeye bakışı farklıdır,insanlar iyi niyetli olabilir ama 100 tane anne varsa kreşte çocuğu olan 100 değişik beslenme anlayışıyla karşı karşıyasınız demektir. Mutlaka bir çoğu titizdir evlatlarımız için en iyisini yapabilirler. Ama rutinleri zararlı beslenme alışkanlıklarıyla dolu iyi niyetli şeker mi şeker dünya tatlısı çok anne var tanıdığım .Bu sizin hiç bilmediğiniz hiç kontrol edemeyeceğiniz bir alan olur bu yüzden ben olsam bu kreşe çocuğumu gönderme konusunu bir daha düşünürüm.

O
Otizm konusunda bir şüpheniz varsa bence pediatrist ile görüşün onun yönlendireceği alanda ayrıntılı bir harita çizebilirsiniz. Müdür elbette iyi gözlemci olabilir ama bu konunun testleri ve sadece bu konu ile ilgilenen uzmanları var bence onlara tanışın derim. Sevgiler.

Zaten ikindi kahvaltısında veriliyo birekle kek aik yemek listesini atiyolar. Ayrıca benim kızım yarım gün gidiyo 4-5 saat iştahsız bı çocuk börek kek yemez zaten çoğu zaman da aç geliyo evde de yemeyen bı cocuk.

Otizm konusu şüphelerim azaldı kısmen artık kreşle sosyalligi biraz daha arttı. Müdüre 18 yildir bu kreşte çocuktan gerçekten iyi anliyo gibi. Zaten dr demişti öğretmenler daha iyi anliyolar biz 5 dk görüyoruz çocuğu diye.. biraz dikkat dağınıklığı var gibi diyo öğretmeni ise iletişim kuruyo ama yaşıtlarına göre az diyor. Ben zaten farkındayım ev de bizimle baba babane ve benimle iletişimi hep iyiydi iyicede arttı yabancılara karşı iletişimi az çekingen değil ama muhatap olmuyo.. yasinin getirdiği bı surectir diye umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…