- 30 Mart 2023
- 3.370
- 9.950
- 78
- Konu Sahibi Bremenin mizikacisi
-
Salon tiyatrolarinda 4. Varsa 2 yas onerileriniz bana da ozelden iletirseniz sevinirim.çocuk tiyatrolarında yaş sınırı 2 dir. kızımı 2 yaşından beri götürüyorum çocuk tiyatrolarına. siz neden bu kadar abartıp kadının üstüne anlamsız bir şekilde gittiniz anlamadım.
bilmiyor ki soruyor. parası yoksa yoktur yani napsın
evet bana göre de çocuk için her ortam hazırlanıp öyle dünyaya getirilmeli ama olmamış şu aşamada mevzu bu değil. bi insan bi çözüm arıyor ve bence siz gereksiz yükselmişsiniz her mesajınızda
bi de gezgin tiyatrolar var. turneler yapıyorlar 81 ile
Oglumla oyunevine gidiyorduk duzenli sekilde ayda hic olmazsa 3 kez gidiyoduk hic sorun yasamadik.aslinda suan ki sorunda normal iste ogretmen hic olmazsa yardimcisiyla birlikte konusabilirdi cocugum aglar aglamaz koridora salmak yerine zatdn ben ogljmla.surekli konusarak onun yaninda hrr zaman oldugmu belirtiyordum.tum gun degil mesela bugun yarim saat ertrsi gin 40 dk alistirilabilirdo sans taninabilitdi 3 gumde cocugin uyum saglamasi zaten zor
E peki benim oglum egitim almasin mi 2 doneme ertelemek cozer mi sorunu sizce
KPSS odaklandım sizin için bahane.Uyluk kemigi oldugu icin devlete doktora goturduk iyi bir doktora goturseniz daha iyi olur hoca.baksin dedi bizde acibadem e goturduk normal.kiriktan biraz daha.zor iyilesmesi de bir o.kadar zor o yuzden
Evet kesinlikle calismak.zorundayim boyle gercekten olmuyor bu sene kpss odaklandim
Ben 17 senelik evliyim hala bir evim yok. Mala değil çocuğa yatırım yaptım, yapmak zorundaydım çünkü ben onları bile isteye doğurdum. Fiziksel psikolojik gelişimleri eğitimleri yeme içmeleri... her zaman önceliği onlara verdim. Benim yaşadığım ülkede 4 yaşına kadar ücretli kreşler var, sonra devlet okulu (Kindergarten). Büyük kızımı verdim kreşe, o okula başlayınca diğerini verebildim. Çok pahalıydı kreş. Yaz kış demedim her gün çıkardım çocuğu, iki vasıta değiştirdim haftada 3 gün oyun grubuna götürdüm. İkisi de okullu olunca biraz kendimle zaman geçirdim ve çalışmaya başladım.Konu sahibi için yazmiyorum sadece son yıllarda ortaya çıkan bu zihniyet bana göre ekonomik krizden vs daha zararli toplum icin. Kural tanimaz.Kurali kendine yontmaya çalışan, olmadığında öfkelenen, hırslanan. Mantik dışı. Kendi fedakarlik yapmayan ama dis dunyadan olaganustu hizmet bekleyen. Hastanede, devlet dairesinde, okulda her yerdeler.Hep de dillerinde bir Cimer lafi var. Bakin kac kadin laf anlatmaya calisti. Hirsi herseyin onunde. Bir yerlerden duymus kres diye. O yapilacak. Donup hayatlarina bakiyorsun bu kadar hirsliysaniz gidin holding kurun, bilimle ugrasin, üretin o da yok. Hep bir başkasından beklenti.
Çaresiz değilsiniz,3 yaş grubu olmayadabilirdi yakininizda.O zaman hiç gidemeyecekti.Alti üstü 2 ay daha gidemeyecek,neticede çalışıyorsunuz anlamadım niye çaresiz olasınız ki...Sorunlu veli degilim caresiz veliyim suanda bende catismak istemezdim ilk okul deneyimimiz.bpyle olsn 3 gunde ayristirilmak benim hosuma gitmedi
Ikinci dönem gönderin. Kaç yaşında çocuğunuz bu arada?Ne yapmam gerek
3 yaşında çocukIkinci dönem gönderin. Kaç yaşında çocuğunuz bu arada?
Şimdi öğretmende,müdürde böyle dedikten sonra bu dönem şikayet etseniz ve alsalar çocuğu size faydalı olmayacak ki,tek alternatifiniz bu okulsa zaten inatlaşmak yersiz bence, biraz idare etmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Belki umursamaz davranılacak çocuğunuz aylarca ağlayacak,gitmek istemeyecek vs. Öğretmene de hak veriyorum o ağlamalar dönem başında kaldı,oğlumun okulunda da vardı,hatta kendini yerden yere atıp baya hıçkırarak ağlayan çocuklar vardı ve hepsi alıştı artık. Şimdi ağlayan biri olsa en başa saracak o çocuklarda. Oryantasyon döneminde kabul edilebilir ama şu dönemde ikinci dönem başlatın deniyorsa hak veririm.
Evde hazırlayın bu arada da çocuğunuzu, bak okula gideceksin,arkadaşların olacak okulda,birlikte oyunlar oynayacaksınız vb şekilde özendirin. İkinci dönem tekrar denersiniz.
3 yaş mecburi olmazsa olmaz değil diyoruz bizde.Ev kredisi cekerken ayagini kirilacagini uyum haftasini kaciracagimiz.aklimiza gelmedi inanin
Diyelim ki asgari ucretli cocugun hakki yok.mu parasi yok diye
Dönem ortasında başlayan çocukları öğretmenler genelde bu tarz sebeplerle göndermek istiyor. Tabi ki bu haklılar haksızlar demek için değildi. Tüm sınıfın uyumunu sağladıktan sonra bir öğrenci geldiğinde o sınıf eylül ayına dönüyor, onu görüp yeniden ağlamalar, uyum sorunu ve oryantasyon süreci derken öğretmende yıpranıyor.Iyi gunler, oglum iki ay once sol femur kemigi kirildi memletimizdeyken neyse cok sukur atlattik duzeldi ben agustos ta yasadigim sehrin devlet kresine yazdirdim ama saglik sebebiyle ogretmenler gununde basladik cuma gunu 38 aylik oglum aglamis aradilar gittim
Sonra da asla sinifa girmek istemedi bensiz 0gretmen de cuma baslayan cocuga uyum saglamdigi icin pztesi ikinci donem baslasin eylul dogumlu deyip basindan atmak istedi ben ona asker ailesi oldugumuzu kimsemizin olmadigini konsma geriligi oldugundan bahsettim bu sefer oglumla ilgilwnmek yerine alisamiyor demeye basladi cocugin yaninda cpcukla dogru durust konusmadan iletisime gecmeden bu sorunu okulun mudiresine bahsettim cuma bir bigin 3 gun hoca.hanim duzen oturtmys ugrasmak istemiyo sanirim siz onu dinlemeyin dedi ben biraz safca durusum var belki kaale almadi diye dusunerek esim telde gorusmek istiyor dedim diye mudire hanima.sikayet.etmis bende kotuluk.ne var ilk cocugumz oda heyecanli tanimak.istedi gorevlendirmesi olmasa yuzyuze.gelir konusudu dedim bu sefer mudire hanimda 2 donem gelin demeye basladi savmak istiyolar devlet okulu oldugu icin uygun ozele.durumumuz yok bu sehrde.kimsemde yok ne yapmam gerek bir aklimda cimer e yaz diyor.diger cocuklarin 15 gun 1 ay alismasina.sabretmis benimkine niye boyle yapiyor ? Benim coxugumun da egitim hakki yok mu moralm.bozuldu fikirlerinize ihtiyacim v
Öyleymiş bende 5 yaşında zorunlu gidecek sandım.3 yaşında çocuk
Bağımsız devlet anaokulları alıyor.Devlet okulları 3 yaşı alıyor mu ki?
Devlet okullarında yardımcı öğretmen yok. Çok küçük bir ihtimal stajyer olur haftanın belli günleri ona da çocuk sorumluluğu verilmez.Oglumla oyunevine gidiyorduk duzenli sekilde ayda hic olmazsa 3 kez gidiyoduk hic sorun yasamadik.aslinda suan ki sorunda normal iste ogretmen hic olmazsa yardimcisiyla birlikte konusabilirdi cocugum aglar aglamaz koridora salmak yerine zatdn ben ogljmla.surekli konusarak onun yaninda hrr zaman oldugmu belirtiyordum.tum gun degil mesela bugun yarim saat ertrsi gin 40 dk alistirilabilirdo sans taninabilitdi 3 gumde cocugin uyum saglamasi zaten zor
Koridorda duramazsınız ne münasebet ya.Iste.ozel.hastane isi de devreye girince isler.rayindan cikti tek iyi olsun da odenir sorun degil Rabbim can sagligi.versin ogretmenle yarin tekrar konusup haftada 3 gun tekrar oyunevine 2 gunde koridorda da dursa okula goturmeyi dusunuyorum bir sekilde ayrismali okula yavas yvas alismasi gerekiyor. 2..donemde de ogretmen bahane edup basindan savmasindan korkuyrm e suan icin baska.secenekte.yok malesef
Ne.alakasi var cocugumdan kacmak.icin nereden cikardiniz ya zaten suan pyunevine goturrcegim o.benim.dunyam 2.donemde de alisma sureci olacak.ne.degisecek ki yine ogretmen bu sefer de yarim donem.gec basladi diyecek
Zaten hep gondermek istiyrdm okul oncesi egitim alsn hep.istedim cnku ben ona hem.oyun arkadasi.hem.anne olsam da akran iletisimi bir egitimcinin tezgahindan gecmek.bambaska.artilari olur diye.dusunuyorum suan sadece okula.baslama sureci saglikli olmadi olsaydi guzel olurdu
Öyleymiş bende 5 yaşında zorunlu gidecek sandım.
Hayret ettim bu ısrara inada.
Çocuk zaten hastane süreci atlatmış istemiyorsa bu sene gitmese ne kaybeder ki ben inanın anlamadım.
Konu sahibi koridor falan diyor da almazlar zaten, bekleyemez orada. Yasak çoğu kreşte.Koridorda duramazsınız ne münasebet ya.
Diğer çocuklar sizi görüp benim annemde gelsin dese ne olacak.
Ay vallahi öğretmene sabır diliyorum bu nedir?
Ben o okulun velisi olsam sorun çıkarırım koridorda bu dönemde bir veli beklese.
Diğer çocukların günahı ne?
Siz çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, ben olsam göndermezdim evde kitaplar alın birlikte etkinlikler yapın çocuk küçük gerçekten. Öğretmen de kendince haklı sizinki ağlayınca diyer çocukları da etkilerIyi gunler, oglum iki ay once sol femur kemigi kirildi memletimizdeyken neyse cok sukur atlattik duzeldi ben agustos ta yasadigim sehrin devlet kresine yazdirdim ama saglik sebebiyle ogretmenler gununde basladik cuma gunu 38 aylik oglum aglamis aradilar gittim
Sonra da asla sinifa girmek istemedi bensiz 0gretmen de cuma baslayan cocuga uyum saglamdigi icin pztesi ikinci donem baslasin eylul dogumlu deyip basindan atmak istedi ben ona asker ailesi oldugumuzu kimsemizin olmadigini konsma geriligi oldugundan bahsettim bu sefer oglumla ilgilwnmek yerine alisamiyor demeye basladi cocugin yaninda cpcukla dogru durust konusmadan iletisime gecmeden bu sorunu okulun mudiresine bahsettim cuma bir bigin 3 gun hoca.hanim duzen oturtmys ugrasmak istemiyo sanirim siz onu dinlemeyin dedi ben biraz safca durusum var belki kaale almadi diye dusunerek esim telde gorusmek istiyor dedim diye mudire hanima.sikayet.etmis bende kotuluk.ne var ilk cocugumz oda heyecanli tanimak.istedi gorevlendirmesi olmasa yuzyuze.gelir konusudu dedim bu sefer mudire hanimda 2 donem gelin demeye basladi savmak istiyolar devlet okulu oldugu icin uygun ozele.durumumuz yok bu sehrde.kimsemde yok ne yapmam gerek bir aklimda cimer e yaz diyor.diger cocuklarin 15 gun 1 ay alismasina.sabretmis benimkine niye boyle yapiyor ? Benim coxugumun da egitim hakki yok mu moralm.bozuldu fikirlerinize ihtiyacim v
Ben anlamıyorum zaten bu ısrarı. Sanki öğretmen yada müdür tanıyor nefret ediyor da kasti almıyor okula. Kimse tanımıyor seni de çocuğu da şahsi bir durum yok ,kendilerince uygun gördüklerini talep etmişler. Denersin 2.dönem inatlaşmadan,baktın o zaman ne oluyor,nasıl davranılıyor,ona göre hareket edersin. Ama ısrarla eğitim hakkı falan denince bende sandım 5 yaşında zorunlu anaokulu ondan ısrar ediliyor. Seneye gitse ne olur. Annesine düşen evde onu hazırlamak,heveslendirmek zaten. Ben geçen yaz komple oğlumu ikna turundaydım ki artık mecburiydi 5 yaş başlamak zorundaydı. Okula giden arkadaşları ile sohbet ettim ne yapıyorsunuz okulda,seviyormusun okulu diye sorular sorup cevapları oğluma duyurdum. En yakın arkadaşınında okula başlayacağını falan anlattım. Kızıma dedim sende anlat okul zamanını diye o da anlattı ama hep bu konuyu konuştuk. Bu sene hazırlıklı başladı. Şimdi konu sahibinin yerinde olsam odaklanacağım bu olurdu. Aaa bak ne güzel makaslar,rengarenk kalemler var okula gidince sana da bunlardan alacağız,yepyeni arkadaşların olacak ben çok heyecanlanıyorum vb şekilde sohbet eder hazırlardım. Gerekiyorsa evde biraz sıkılmasını sağlar,sıkıldım deyince okulda sıkılmazdın şimdi gitseydin falan diye onu adapte etmeye çalışırdım. Enerjimi tamamen buna harcardım şikayet vb konuları kenara bırakıp.Kaldı ki konu sahibi de çalışmıyormuş. oyun grupları vs varken bu okul sevdasını anlamadım. Çocukta konuşma problemi var ve yeni iyileşmiş. Okula göndereceğine tedavisine odaklanması gerekirken zorla okula gönderiyor üstüne öğretmen 2. dönem gelsin dedi diye müdür ile eşini( askeri personel) konuşturmaya çalışmış. müdür de doğal olarak bunu tehdit olarak algılayınca çocuğun okulda olmasını istememiş
Öyle muhakkak ama kafasında öyle yerleştirmiş hep yazdi koridorda da olsa gidecek diye,ondan dedim olmayin koridorda,çocukta durmamalı zaten diğerleri sınıftayken koridorda,tehlikeli. Başında bekleyen,onu gözeten biri olmayınca da olmaz.Konu sahibi koridor falan diyor da almazlar zaten, bekleyemez orada. Yasak çoğu kreşte.
Başlığı kreş olarak açmış konu sahibi, herkes de kreş diyor ama orası kreş değil okul aslında.Konu sahibi koridor falan diyor da almazlar zaten, bekleyemez orada. Yasak çoğu kreşte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?