Yapacak birşey olduğu için değil bilgi alışverişi yapmak istiyorumNapabilirsiniz ki bu durumda? Çocuk bu kendi bireysel oynamak ister, grupla oynamak ister, birisini seçer onunla oynar. Zorla hepsini birbiriyle oynatamazlar ya
Evet yok tabi de ben yinede buraya yazıp bilgi almak istedimDiğer çocukları zorla oynatamazsınız ki? Çocuğunuz sadece kendi kurduğu oyunda oynamak istiyor olabilir ama diğer çocuklar da oynamak istemeyebilir. Böyle böyle uyum sağlamayı öğrenecek. zorbalık yok, şiddet yok. Yapabileceğiniz bir şey yok
Nasıl bir bilgi olduğunu da anlamadım. Ortada bir sorun da yok. Çocuklar akranlarıyla böyle böyle sağlıklı iletişim kurmayı öğrenecek. Bazen yalnız kalacak bazen dışlanacak, bazen en yakın arkadaşıyla küsecek üzülecek. Bunları yaşamadan büyüyen yoktur sanıyorum. Böyle böyle deneyim kazanıp öğrenecekler.Evet yok tabi de ben yinede buraya yazıp bilgi almak istedim
Sizce ne yapmalıyım diye sormuşsunuz ya ona istinaden yazdım ben de zaten. Çocuklar bu şekilde iletişim kurmayı öğrenecek. Her detaya bu kadar takılmayınYapacak birşey olduğu için değil bilgi alışverişi yapmak istiyorum
Biraz bende takıldım kızımda mı acaba oyun kuramama sıkıntısı var bu şekilde mı olur diye biraz. O zaman ben takılmayayım değil mi giderek alışacaklar bu durumaSizce ne yapmalıyım diye sormuşsunuz ya ona istinaden yazdım ben de zaten. Çocuklar bu şekilde iletişim kurmayı öğrenecek. Her detaya bu kadar takılmayın
Ben sorun göremedim.3 yaşındaki çocuklar akran zorbalığı yapamaz.Sizin de dediğiniz gibi istediği oyun olmadığında geri çekiliyordur.Ama bu da sorun değil.Mühim olan yaşıtlarıyla oynuyabiliyor olması ki bunu yapabiliyor.Bence kızınıza arkadaşlarla oynamanın güzel olduğunu ama bazen insanların başka oyunlar oynamak isteyebileceklerini söyleyin ki bunu beni istemiyorlar şeklinde kişiselleştirmesin.Hanımlar kızım 3 yaşında kreşe gidiyor. Okulunu öğretmenini çok seviyor ama okulda arkadaşlarının onunla oynamadığı onu istemediklerini söylüyor. Daha 3 yaşındaki çocuk sizce istemeyip seninle oynamayacağız dermi acaba. Öğretmenine sordum bu soruyu kızımla oynadıklarını bazen de benim kzımın kendini geri çektiğini söylüyor. Öğretmeni kızım kendini çektiğinde oyundan arkadşlarınının onu çağırmalarını söylediinği söyledi. Bazen kızım oyun beğenmez yada istedği oyunu oynasınlar ister yanındakinden sıkılır hemen öğretmenin dediği gibi başka birşeye yönelir sizce ne yapmalıyım
Diyebilir olmaz diyemiyorum ama zaten kızınız uyumsuz siz farkındasınız öğretmenin gözlemi de ortada herkesin her dk sizin kızınıza oyun beğendirmek oynamak gibi bir ihtimali de yok bırakın biraz üzülsün zamanla uyumlanmayı öğrenir muhtemelen evde her istediği yapıldı yapılmayınca üzülüyordurHanımlar kızım 3 yaşında kreşe gidiyor. Okulunu öğretmenini çok seviyor ama okulda arkadaşlarının onunla oynamadığı onu istemediklerini söylüyor. Daha 3 yaşındaki çocuk sizce istemeyip seninle oynamayacağız dermi acaba. Öğretmenine sordum bu soruyu kızımla oynadıklarını bazen de benim kzımın kendini geri çektiğini söylüyor. Öğretmeni kızım kendini çektiğinde oyundan arkadşlarınının onu çağırmalarını söylediinği söyledi. Bazen kızım oyun beğenmez yada istedği oyunu oynasınlar ister yanındakinden sıkılır hemen öğretmenin dediği gibi başka birşeye yönelir sizce ne yapmalıyım
İşte buna sosyal uyum deniyor..sadece kendi isteklerinin önemli olmadığını anlayacak. Ben kızıma isteyen istediği ile oynar. Kimse kimseyi birşeye zorlayamaz. Sen de istemezsen oynamazsin istersen oynarsın diyorum. Olanı çocuğun anlayacağı zeminde anlatın. Çocuk bu şekilde sosyal hayata uyum sağlıyor toplumsal kuralları sınırları vs öğreniyor zatenHanımlar kızım 3 yaşında kreşe gidiyor. Okulunu öğretmenini çok seviyor ama okulda arkadaşlarının onunla oynamadığı onu istemediklerini söylüyor. Daha 3 yaşındaki çocuk sizce istemeyip seninle oynamayacağız dermi acaba. Öğretmenine sordum bu soruyu kızımla oynadıklarını bazen de benim kzımın kendini geri çektiğini söylüyor. Öğretmeni kızım kendini çektiğinde oyundan arkadşlarınının onu çağırmalarını söylediinği söyledi. Bazen kızım oyun beğenmez yada istedği oyunu oynasınlar ister yanındakinden sıkılır hemen öğretmenin dediği gibi başka birşeye yönelir sizce ne yapmalıyım
Hatta öğretmenin diğer çocuklara onunla oynamalarını demesine bile gerek yok. Akışa bırakmak lazimİşte buna sosyal uyum deniyor..sadece kendi isteklerinin önemli olmadığını anlayacak. Ben kızıma isteyen istediği ile oynar. Kimse kimseyi birşeye zorlayamaz. Sen de istemezsen oynamazsin istersen oynarsın diyorum. Olanı çocuğun anlayacağı zeminde anlatın. Çocuk bu şekilde sosyal hayata uyum sağlıyor toplumsal kuralları sınırları vs öğreniyor zaten
Hiç bir şey. Çocuğa herkes aynı oyunu oynamak zorunda değil. Başka arkadaşınla başka oyun oynayabileceğini söyleyebilirsiniz. Muhtemelen oyunu sevmemiştir başka oyun diye diretince arkadaşları istememiştir. Hem dönem dönem çok iyi anlaştıkları arkadaşları olacak sonra başka arkadaşlara yönelecekler,kırılacaklar, tripleşecekler bunlar hepsi normal.Hanımlar kızım 3 yaşında kreşe gidiyor. Okulunu öğretmenini çok seviyor ama okulda arkadaşlarının onunla oynamadığı onu istemediklerini söylüyor. Daha 3 yaşındaki çocuk sizce istemeyip seninle oynamayacağız dermi acaba. Öğretmenine sordum bu soruyu kızımla oynadıklarını bazen de benim kzımın kendini geri çektiğini söylüyor. Öğretmeni kızım kendini çektiğinde oyundan arkadşlarınının onu çağırmalarını söylediinği söyledi. Bazen kızım oyun beğenmez yada istedği oyunu oynasınlar ister yanındakinden sıkılır hemen öğretmenin dediği gibi başka birşeye yönelir sizce ne yapmalıyım
Benim kızda çok utangaç ve çekingen olduğu için sürekli karşı taraftan bekliyor ilk adımı.Hanımlar kızım 3 yaşında kreşe gidiyor. Okulunu öğretmenini çok seviyor ama okulda arkadaşlarının onunla oynamadığı onu istemediklerini söylüyor. Daha 3 yaşındaki çocuk sizce istemeyip seninle oynamayacağız dermi acaba. Öğretmenine sordum bu soruyu kızımla oynadıklarını bazen de benim kzımın kendini geri çektiğini söylüyor. Öğretmeni kızım kendini çektiğinde oyundan arkadşlarınının onu çağırmalarını söylediinği söyledi. Bazen kızım oyun beğenmez yada istedği oyunu oynasınlar ister yanındakinden sıkılır hemen öğretmenin dediği gibi başka birşeye yönelir sizce ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?