KREŞ VE İSTANBULDA GEÇİNME NASIL OLUCAK YARDIMCI OLUN

asii nuran

birgarip melek
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
461
159
33
39
Merhaba
Bu kaçıncı konum bilmiyorum bu konu hakkında ama artık sona yaklaştık ve karar vermem lazım.
22 aylık bebeğim var annem bakıyor ben çalışıyorum annem şehir dışından geldi bizde kalıyor ve artık kalamayacağını çok bunaldığını işten çıkmamı söyledi dün.Ben çıkmak istemiyorum açıkçası çok zor günler geçirdik.
Benim maaşım asgari ücret kreşe versem en az 1000tl kreş ücreti.Eşim 3000TL alıyor 1000TL kira veriyoruz.
Sizce bebeğim kreş için küçük mü?

İşten çıksam geçinebilir miyiz?
Açıkçası bende annemin evine gitmesini istiyorum.Çünkü beni her gün bunaltıyor her akşam çık işten yeter diyor.Çok kararsız kaldım.
Kreş mi yoksa benim işten çıkmam mı çözüm sizce?
Bu arada iş yerim iyi şartları var çıkarsam bulurum iş ama saatleri güzel buranın sabah 09.00 akşam 18.00
Ne yapayım hanımlar???

Benim anlamadığım hamile kalmadan önce bunların planlarını yapmıyo musunuz cidden? Sonuçta anneniz sürekli sizinle kalamaz, ilkokula başladığında bile problem olacak size.

Sizin bu şartlarda işten çıkmanız daha mantıklı görünüyor. Okula başlayana kadar kreşe çalışacaksınız çünkü. Zaten her türlü sadece eşinizin maaşına kalacaksınız. Bari çoçuğunuza siz bakmış olursunuz böylelikle.

size kalan en fazla 500 tl değer mi? biraz daha büyütüp belediyelerin kreşlerini düşünebilirsiniz?
3 yas altı alınmıyır sanırım cok az bir ücret veriyorsun (su an 100 tl)
bi sene kadar sıkarsınız dişinizi sonra kreşe veriğp tekrar çalışmaya başlayabilirsiniz...

Maaşınız yüksek olsa derdim ki çalışın bakıcı bulun ya da kreş ayarlayın ama asgari ücret alıyormuşsunuz.
1000 tl kreşe ya da bakıcıya verdikten sonra kalacak olan 400 tl size bir fayda getirmez.
Eger daha yüksek maaşa bir yerde iş bulabilirim derseniz çıkıp iş arayışına girin.
İşten çıkmadıgını düşünürsek 400 tl bebeginin masraflarını ve az da olsa mutfak masrafını karşılar sadece bu kadar.

2000 tl ye gecinirsiniz ama birikim yapamazsiniz . bide daha cok kucuk bi 3 yasina virsin en azindan konusmayi biraz daha ogrenip tuvalet egitimi verdikten sonra verirsiniz krese

Bir süre işten çıkmanız daha iyi gibi görünüyor. 400tl arttırmak için çalışmaya değmez.. Ben yapmazdım şahsen.. Anneniz de haklı. Daha ne kadar kalabilir sizinle?

İleride elinize kreş harici daha fazla para kalacak bir iş bulursunuz..

annem para ile bakıyor zaten ayda 500tl anneme veriyorum direk elimden gelen rahatlığı ona sağlıyorum ama o her akşam beni bunaltıyor daha ne yapayım ki ben

çok zor günler geçirdik maddi açıdan tekrar eski günlere dönemk istemiyorum ama haklısınız galiba

lise mezunuyum bulamam sanırım

o paraya kreş mi kalmış bacım ben kamu kurumundayım buranın kreşi bile 3+ yas alıyor ve ucretı 500 tl..
özellerde fiyatlar minimum 750 ortalama 1100-1200 den başlıyor..

çok zor günler geçirdik maddi açıdan tekrar eski günlere dönemk istemiyorum ama haklısınız galiba

Eşin 3000tl alıyormuş. 1000tl kira, kalan 2000tl. 1000tl kreşe ödeme yapsanız sen de çalışmaya devam etsen?..
Yani sonuçta eşinin maaşından kalacak 1000tl ve senin maaşın 1400tl.. 2400tl ile geçinebilirsiniz bence..

Eğer ekstra masrafın yoksa asgari ücret bile iyi paradır ama malesef senin durumunda külfet oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…