- 25 Eylül 2016
- 464
- 756
- 23
- Konu Sahibi asii nuran
-
bakıyorum ama inanın 1000Tl den aşağı ev yok maalesfDaha ucuz küçük bi eve çıksan daha iyi olmaz mı
annem gelmeden önce araştırdım ve komşular 900tl istediler benim evime getir dediler ben de onu kabul etmedimkreş fiyatları çok da ucuz değil
Bursa da devlet anaokuluna gidiyor komşu çocukları 700 liraya maloluyor
tüm gün olunca ekstra ücret ve servisle
tabii seninki daha bebek bu nedenle devlet anaokulu da almıyor
annene 500 veriyorsan ve sizinle yiyip içip kaldığına göre yaklaşık 750 gibi bir masraf oluyor
oturduğunuz semt nasıl bir yer
komşu teyze vs bulma ihtimali var mı bebeğe bakacak
zira iş saatleri istanbul gibi bir şehirde iyi
kreş zor olabilir ama yakında oturan bir bakıcı ile bir süre idare edilebilir anneannesi ile eş özelliklerde bir bakıcı yani öyle eğitimli bakıcı bulunmaz o paralara belki ama komşu teyzelerden birileri olabilir
arkadaşımın çocuklarına onun sitede komşusu bakmıştı
kadın daha önce çocuk bakmamış ama kendi çocukları vardı bu süreçte kızı nişanlanmıştı
kadın arkadaşa çocuk baktı kızı da ev işlerini yaptı böylelikle kıza çeyiz parası çıkardılar
arkadaşımın komşusu 500 e ikiz bakarken benim bakıcım 900 alıyordu o zamanki asgari ücretten fazla alıyordu
eşimle konuştum sen bilirsin diyor Allah hepimizin yardımcısı olsunBenzer durumda yaşıyorum şuan. 1100 tl kira ödüyoruz. 16 aylık bebeğim var. İşim çok iyiydi. Fakay anne kv falan yok. Ben hamileliğimin sonunda çıktım işten. Üç yaşından önce kreşe vermeyi düşünmüyorum. Açıkçası böyle bebeğimin daha iyi yetiştiğini düşünüyorum. Eşinizle konuşun ona göre kara verin. Ama kreş için çok erken. Kolaylıklar dilerim.
çok yaşlı bakamaz denedik de o da olmadıBir de kayınvalıden falan var mı o bakmaz mı
selam ben yazdırdım 100 tl ye 2 ay gitti ama alışamadı ve sık hastalandı diye cıkarmak durumunda kaldık.o paraya kreş mi kalmış bacım ben kamu kurumundayım buranın kreşi bile 3+ yas alıyor ve ucretı 500 tl..
özellerde fiyatlar minimum 750 ortalama 1100-1200 den başlıyor..
çözüm bulamıyorum ben de isterim bulmayı ama olmuyor bir türlü tek çare çıkmak kalıyorAnnenize de yazık ama kadını Mayıstan beri oyalıyorsunuz resmen. Kadın mayıstan beri artık bakmak istemediğini söylüyor. Bir çözüm bulmuyorsunuz. Kalkıp evine dönmek yerine siz çözüm bulun diye beklemeye devam ediyor. Üstüne adı hem para alıyor hem beni bunaltıyor oluyor. 500 tlye gündüzlü bakıcı bile bulamazsınız siz de biliyorsunuz zaten, şuan verdiğiniz emeğinin karşılığı değil cep harçlığı. Artık ev bütçesinden bir -500 daha azalmasına razı olun. Bakıcı ya da kreş ayarlayın çocuğunuza.
1 hafta kreşi denersem aylık ücret alırlar mı acabadenemeden bilemezsiniz,
çevrenizde düzgün, güvenilir kreşler varsa görüşün, yine bakıcı alternatifleri varsa onları da değerlendirin,
baktınız olmuyor işten ayrılmaktan başka alternatifiniz kalmaz zaten.
bende çok istiyorum çalışmayıBen işten ayrılmayın ve krese verin derim. Bugün için düşündüğümüzde evet geriye pek bir para kalmıyor ama sigortanız yatıyor hem bir iki sene idare ederseniz anaokulu yaşı gelir gelmez Anaokuluna yollarsiniz kreş sonsuza kadar sürmeyecek sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?