- 27 Şubat 2017
- 461
- 159
- 33
- 39
- Konu Sahibi asii nuran
-
özel kreş miKres icin kucuk. Isten ayrilsan 1 sene duruma gore 2 sene idare edemezmisiniz? Ben dogum izninden sonra istifa ettim suan bebegim 10aylik. 5 yasindaki kizim da kreste. Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama krese yol ucretiyle beraber 1000tl veriyoruz.Sizin durum icin hem yas hem elde kalacak para itibariyle kres mantiksiz
bende çok istiyorum çalışmayı
çözüm bulamıyorum ben de isterim bulmayı ama olmuyor bir türlü tek çare çıkmak kalıyor
Zam isteyeceğim zaten kesin çoçuğum ufak tefek konuşabiliyor öyel cümle falan kuramıyor dahaAma annenize zaten 500 veriyormuşsunuz. siz bakıcı ya da kreş için şuanki harcamalarınızdan max. +500 fazla harcama yapacaksınız sadece aylık. Bütçenizi ayarlarsanız bu tutarı çıkartabilirsiniz. İşinizde iyiyseniz, işverenlerinizle de zam talebiyle ilgili konuşun karı-koca. İsteyenin bir yüzü kara demişler. 100-150 tl zam olsa bile bayağı azaltır bu yeni harcama kaleminizi.
Çocuğunuz konuşabiliyor mu?
yaşınız bence çok genç tekrar çalışabilirsiniz hemde mis gibiBakın ben mesela, ilk çocuğum doğduğunda sırf bu nedenle bıraktım işi. Aldığım maaş kreşi karşılar eve pek kalmaz diye sonra anaokuluna verip devam edecektim. ikinci çocuğum oldu şükür. oğlumu okula yolladım ama kızım küçük diye yine is bulmadim derken kızım şimdi 2.5 yaşında. ben bir hafta sonra 29 olacağım o okula gittiğinde ben 30 olacağım ve artık çalışmak istiyor muyum ben bile emin değilim. Hem kendime güvenim hemde eski bilgilerim kayboldu. Bence siz calismaya devam edin. Çalışma hayatınız surdukce bir çözüm illa ki bulunuyor. Inşallah maasiniz da kalmaz böyle artar zamanla. Karar sizin.
:) çok teşekkür ederim♡yaşınız bence çok genç tekrar çalışabilirsiniz hemde mis gibi
Merhaba
Bu kaçıncı konum bilmiyorum bu konu hakkında ama artık sona yaklaştık ve karar vermem lazım.
22 aylık bebeğim var annem bakıyor ben çalışıyorum annem şehir dışından geldi bizde kalıyor ve artık kalamayacağını çok bunaldığını işten çıkmamı söyledi dün.Ben çıkmak istemiyorum açıkçası çok zor günler geçirdik.
Benim maaşım asgari ücret kreşe versem en az 1000tl kreş ücreti.Eşim 3000TL alıyor 1000TL kira veriyoruz.
Sizce bebeğim kreş için küçük mü?
İşten çıksam geçinebilir miyiz?
Açıkçası bende annemin evine gitmesini istiyorum.Çünkü beni her gün bunaltıyor her akşam çık işten yeter diyor.Çok kararsız kaldım.
Kreş mi yoksa benim işten çıkmam mı çözüm sizce?
Bu arada iş yerim iyi şartları var çıkarsam bulurum iş ama saatleri güzel buranın sabah 09.00 akşam 18.00
Ne yapayım hanımlar???
Evet.Bulundugum ilcede 600tlye de var 1500e de.Bizimki orta karar cok memnun kizim dolayisiyla biz de oyle.Ama dedigim gibi ben 2 yasinda gonderemezdimözel kreş mi
İstanbul da zor maalesef. 3yaş belediye kresşi de özel ile hemen hemen aynı fiyatlarıbelediyelerin kreşleri oluyor daha makul ücretli onları hiç araştırma fırsatınız oldu mu?
zira kendi maaşınızı beğenmiyorsunuz asgari ücret diye ama akmasa da damlıyor bence.
işten çıkmak uzun vadede emeklilik vs mevzularında külliyen zarar.
22 aylık çocuk artık kreşe gidebilir. bence biraz daha araştırın muhakkak makul ücretli kreşler de vardır.
1 hafta kreşi denersem aylık ücret alırlar mı acaba
kaç yaşında kızınız öyle bir durumda izin alamam ben kimsemde yok ki hastalık vs.olunca baksınOnu kresle gorusmeniz lazim ama 1 haftada zaten anlayamazsiniz kresin en az ilk 1 ayinda da anneniz kalmali ya da izin almalisiniz, ilk hafta adaptasyon haftasi oluyor gunde bikac saat sonra yarim gun sonra tam gun birakiyorsunuz yani ilk gunden cocugu sabah 9 da birakip aksam 6 da alamazsiniz.
Ve yine kisisel gorusum 2 yas icin bakici kresten daha iyi bir secenek. Cunku cok hasta oluyorlar, surekli bakacak biri gerekiyor, mesela benim kizim su an hasta bu hafta evdeyim, ayda en az 1-2 gun gidemiyor, normal bir isyeri bunu kolay kolay kabul etmezdi.
1000 TL kira veriyoruz biz sizce nelerden kısmalıyım ki tasarruf konularını bol bol okumam lazımAylık 404 tl için değer mi?
Eşinizin maaşı az değilmiş, grçinebilirsiniz bu maaşa. Bebeğinizin bu zamanları bir daha geri gelmeyecek.
Aylık telefon faturası, elektrik faturası, su, doğalgaz, internet, aidat vs vs ne kadar tutuyor atıyorum 750. Geri kalan 1250 tl nin 250 si eşinin işyerinde yediği içtiği olsa 750-800 de mutfak masrafınız.1000 TL kira veriyoruz biz sizce nelerden kısmalıyım ki tasarruf konularını bol bol okumam lazım
evde bir kişi çok zor hemde iyi bilirim siz çıkıcakmısınız2.5 yasında kızım var işe başladım ve eşimin ailesini cagırdık. Arkadaşlarımızdan krese gönderenler hastalıktan kurtulamadı yavrucaklar e evde hastaykende bakacak biri lazım. Eş ailesi gelen var bizden başka ve kavga kıyamet haldeler.bende sıkıldım ve işten cıkcam 1yıl daha evde kalcam zira evde birinin olması sıkıntılı hernekadar yardımcıolsada kayınvalidem kalabalık sıkıntılı. Bence işi bırakıp kendiniz bakın çocuğa. 2bın lira ile kafanız rahat gecının bir sure
kaç yaşında kızınız öyle bir durumda izin alamam ben kimsemde yok ki hastalık vs.olunca baksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?