• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kreş ve kafam çok karışık

asii nuran

birgarip melek
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
461
159
33
39
Merhaba arkadaşlar;
Benim 1,5 yaşında bebeğim var annem bakıyor şuan için.Bakmak için bizde kalıyor.Memleketten geldi.Ama artık çok yorulduğunu evinde olmak istediğini söylüyor haklıda.
Eşim 3000tl alıyor yeni zamlandı maaşı şükür.Ben ise asgari ücret.;Evimiz kira 1000 TL.
Şimdi şöyleki kreş fiyatlarıda burda 1000tl den başlıyor.Sizce işten çıkıp kendim mi bakmalıyım bebeğime 3000tl ile geçinebilirmiyiz kira vererek çalışmakda istiyorum ama maaşım kreşe gidicek ve bebeğim sizce kreş için küçük mü_
Bana akıl verin hanımlar.Ne yapmalıyım...

isten cikarsan iside bulamazsin birkac sene dayansan daha iyi cocuk ilkokula baslayana kadar en azindan
yanliz kres icin biraz kücük degil mi 1.5 yas.. en az 3 olmasi gerekir sanirim

bebeğin kreş için çok küçük..kaldı ki ha maaşın kreşe gitmiş ha sen çalışmamışsın..ikiside aynı şey..tek farkı sigortan ödenmeyecek ve bebeğine kendin bakacaksın

Normalde kadının çalışmasını destekleyen biriyim ama 1.5 yaş çok küçük. Anne sevgisine ilgisine ihtiyacı var. Üstelik aldığınız paraya krese +yola gidecek bana kalırsa değmez.

Maddi konuları hesaba katmadan yazıyorum, bence 3 yaşına kadar kendiniz bakın. Bağışıklık sistemi o yaşta kreş için daha uygun oluyormuş diye biliyorum.

Kreş fiyatına veya daha ucuza evinizde bakacak güvenilir birini bulursanız o da olur tabii. Çalışmayı bırakmamış olursunuz.

Bence de kendin bak. Benim kızım üç yaşını doldurdu seneye dört yaşını dolduracak ben daha kreşe göndermede kararsızım.düşün yani

Aslında gitse diye düşünüyorum ama cok kararsızım sizce nasıl olur göndersem mi

Bebeginiz kres icin cok kucuk. Kendiniz bakin. Zaten maddi bir getiriside olmayacak calismanizin.

1 buçuk yaşındaki bebeği değil asgari ücret, 5000tl maaş için bile kreşe emanet edemem.
Çok ufak. Daha konuşamıyor,derdini ancak annesi anlar.

Annenin de acelesi nedir yani? En azından dursun 1 sene daha.
Büyüklerin bir işe kalkışınca biraz önünü sonunu da düşünmesi gerekiyor. Bu resmen yarı yolda bırakmaktır..

annemde artık çok yoruldugunu evine gitmek istediğini söylüyor kaç zamandır bende hergün dinlemekten sıkıldım açıkcası

Maasim sizinkinden oldukca yuksekti yine de ayrildim isten, cunku hem bakiciya/krese para verecektim, hem calisan bir kadin olarak masrafim cok fazlaydi. Elime kalacak olan miktar cocugumu birilerine emanet etmeme degmeyecekti.
3000 tl nin en az 1500 u kira+faturalara gidecek, kalan miktar sizi biraz zora sokacak, hele de arabaniz falan varsa yani ekstra masraflariniz oluyorsa zorlanacaksiniz bunu goze alarak verin kararinizi.
Kendi adima pisman olmadim, ama cok zor zamanlar gecirdik (maddi anlamda)

Asgari ücretle iş istediğiniz zaman bulursunuz.
Bir kaybınız o açıdan olmayacaktır.
3 yaşına kadar kendiniz bakın, sonra kreşe verirsiniz.. o da arrık çocuğun ihtiyacı olduğu için.
Nerede yaşadığınıza ve hayat standartlarınıza baglı 3 bin lira ile geçiminiz.
Ama çocuk kreşe de gitse siz evde de kalsanız o 3 bin lira değişmeyecek.

Kreşin şartları ve sizin ve eşinizin çalışma şartlarına bağlı olarak kreşi düşünebilirsiniz bence.

Eşiniz veya sizin esnek çalışma imkanınız varsa, bebeği çok geç olmadan kreşten alabilecekseniz, kreşin imkanları küçük bebekler için uygunsa (sınıf mevcudu, beslenme ve sınıf düzeni açısından) bence olabilir.

1,5 yaşında bebek her kreşe gönderilmez, çok iyi seçmeniz gerekiyor. Ben de ikinci oğlum o civardaykeb kreş düşünüyorum iş hayatına dönmek için. Artık şartlara göre tabiki.

Asgari ücretle çalışıyorsanız işten çıkın. Çocuğunuz büyüyünce doğru düzgün bir maaş ile iş bulunca yine girersiniz.

maaşım yüksek ya da kariyerli işim var deseydiniz yorumum farklı olurdu

ama asgari ücretli işi her aşamada bulursunuz

ya da çocuğunuz 4 yaşında olsa, asgari ücret alıp bunu kreşe vereceğim deseydiniz "olsun sigortan yatar, iş hayatın olur" derdim

ama şimdi hem para az hem bebek küçük

gireceğin strese değmez

eşimin maaşı yeter mi demişsin de zaten sen çalışıp çocuğu kreşe versen de maksimum 400 fazla olacak ondan da yol parası yemek vs çıksan yine birşey kalmayacak

kreşe giden bebeğin de masrafı olacak

bir kere çok giysi gerekecek çok kirlenip çok yıkanacak vs vs

3000 lira çok değil 1000 kira elde kaldı 2000 ama bir süre idare etmek gerekebilir

bir de şimdi annen bakıyor sizde kalıyor maddi katkısı yoksa sen evde kendin bakıp biraz da tasarrufla aradaki 400-500 ü kurtarırsın sanki

Back
X