Kreş yaşı

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gve

Meriç Ege
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
2.113
3.364
208
istanbul
Merhaba tecrübeli anneler. Daha önce bebek bakimi hakkinda konu açmiştım. Bebeğe annemin bakmasi yönünde cevaplar almıstim. İlk başta ikna oldum fakat suan cok huzursuzum. Annem biraz garip bir insan. Torununu çok sever fakat bunaldigi zaman sert tepkiler vercegini dusunuyorum. Birde bana ufak bir seyi bile cok abartarak yantisatacagini dusunuyorum. Yani burnum getirecek gibi cok kuvvetli hislerim var. Ağzıda çok bozuk. Çocuguma yük gibi davranilmasini istemiyorum.Bu yuzden kreş altarnatifi daha cok aklima yatiyor. Ama bebegim daha 12 aylik olmus olacak. Bu yaşta krese vermek mantiklimi? Ne gibi sorunlarla karsilasirim. İçim daraliyor bu konular hakkinda. Kayinvalide seker hastasi buz gibi odada kalmak istiyor. Çocuk hasta olur ona hiç baktiramam. Zaten cokta hevesli görünmüyor. Siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz lütfen akil verin.

Anneme baktırırdım.1 yaşındaki bir çocuk için en iyi alternetif varsa eğer anane babanne gibi yakın aile bireyleridir. Bana göre tabi.

1 yaş aslında erken, minimum 2 yaş öneririm.

Ancak çalışıyorsan, ve bu dediklerin kesin olacak diyorsab, vermende fayda olacaktır. Çocuk deyip geçmemeli, kendini dışlanmış hissedebilir.

Annanne/ babanne tabi ne kadar bakabilir? Anne ve babanın verdiği eğitim gibi illaki olmaz, öneride bulunsan, şöyle yap desen, onu da yanlış anlarlar.

Bakıcı tutma imkanınız var mı?
Ya da iş saatinizi değiştirme imkanı? Kısıtlı bir seçenek.

Illa çalışacaksanız anneanne. Sonuçta sizi de o büyütmüş,özeleştiri yapın kötü ne olabilir ki diye.

Tek maaş da idare ederiz,kolay dönülecek bir isim var derseniz siz bakın. Bu yorumu kendi adima yapıyorum, gul gibi bakılsa bile oz anne gibi olmuyor. Iki kızım arasında çok fark var.

Çevrenizde bakıcı bulma şansınız yok mu? Annenize güvenmiyorsanız baktırmayın. O sizin burnunuzdan getirmese bile sizin gözünüze batan şeyler olur, boş yere gerilirsiniz..

Reactions: gve
Bakıcı

Anneniz en iyi şekilde de baksa içinizde bir acaba olacak

Bakıcı bulun arada da anneniz kontrol eder ya da acil durumlarda destek olur

Kreş için bence erken oğlum 25 aylık kreşe başladı ama ben sizinkini erken buldum evinde bakılma çağında

Çevrenizde bakıcı bulma şansınız yok mu? Annenize güvenmiyorsanız baktırmayın. O sizin burnunuzdan getirmese bile sizin gözünüze batan şeyler olur, boş yere gerilirsiniz..
30 yillik annemi taniyorum. Ben bakacam diyor ama bikacak içime doguyor. Şunu yap bunu yapma desem bana kirilacak. Cimri biraz. Dogalgazi acmayacak.Amacim elestirmek degil ama durum bu.

Benimde annemle ne tartışmalarım oldu işten çıkıp bak işte bakmıcam vs annemin sözleri gelip geçicidir.Annemi tembihliyorum çocuga bağırma veya bazen küfürlü laf çıkıyo bak çocuk şimdi anlamıyo ama ilerde anlıcak alışma böyle konusmaya diyorum ne kadar zor olsada ben yine annemin bakması taraftarıyım.O yaşta çocuk kreşe gönderilmez bence ben kıyamam açıkçası senin çocugunla birebir ilgilenebiliceklerimi o kadar çocuk olacak yemesidir,altını bezlemesidir bilmiyorum bence 2 yaşına kadar sabredin.Ben 3 yaşında planlıyorum veya 2 yaşında yarım gün

e sormuşsunuz, anneniz baksın demişler. ikna olmuşsunuz. şimdi ne yapayım diyorsunuz. farklı ne duyabilirsiniz ki ya anneniz ya kreş ya da ikisi de değil, işten çıkıp siz bakacaksınız.
Ben kreş yasi cokmu erken diye soruyorumm.

Benum ki 26 aylık daha küçük diyorum 12 aylık çocuk kreşe verilir mi yapmayın etmeyin

Tam benim annem gibi anneniz. Benim annem tartismaya cok acik. Ben bakarim diyor. Bende tamam sana hediye de veririm dedim. Sonra 2 gun onlarda kaldim. Cocuk cok huysuz benim gozum korktu diyor.

Bende fikir almak icin yaziyorum tamam vermiyim. Daha 4 ay var karar vermeme. Sizin yorumlarinizi istiyorum.
kesinlikle çok k7cuk benim de bakacak kimsem yok.isten ayrıldım .üstelik mesleğim de var durumumuzda iyi değil kiradayiz lakin oğlum daha önemli sıkıntı çeksek te 1 yıl daha sıkacağım dişimi.sizin kendi bakma durumunuz varsa çocuğunuz için en uygunu o olur

Çevremde bakici bulma ihtimalim olur. Fakat çok güvensizim. Arkadasim 7 tane bakici degistirmis. Cocuga hep bagirmislar. Kamerada gorunmemis. Ses sistemi taktirmis. Tuvalette cocuga kotu davrandigini dinlemis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…