Kreş yaşı

• Konu Sahibi Konu Sahibi gve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hıc merak etme canım sen haftada 3 gun bakacak cok ıyı bakacagını dusunuyorum. Bıraz görmıceksın , bıraz duymayacaksın yapıcak bısey yok.
Evet bitanem duymayacagim ne yapalim. Gülüp geçecegiz artik. Yeterki çocuk emin ellerde olsun. Hafta sonlarida alip disari cikartirsak bunalmaz herhalde.

Çok fazla kafaya takıyorsunuz. Bu işin bir çözümü elbet var ve seçenekleri siz de biliyorsunuz. Kreş fikri kötü. Diğer iki ihtimalden birini seçeceksiniz. Öyle de olmaz böyle de olmaz diye bir şey yok, ben daraldım sizin sorularınızdan siz sürekli bununla nasıl yaşıyorsunuz? Kendinize eziyet edip durmayın.

Daraldiysaniz niye konunun içine girip okuyorsunuz? Bende hiç bir fikri olmadiği halde hiç ilgisini cekmedigi halde konuyu okumaya devam edip of sıkıldım yazanlardan sıkıldım. Zorla okutan yok konuyu. O yorumu sayfanin sonlarina doğru yazmistim. O sayfaya kadar gelmişsin.

Anneanne yanına bakıcı da koysanız olmaz mı, hem anneanne çok yorulmaz, hem güvenilir olur.
Torunu sonuçta ne kadar kotu davranabilir diyorum ama sonuçta annenizi de tanıyan sizsiniz.
Konu sadece kotu davranmak da değil, mesela benim kv dem çok titiz ve rahat.

Ona baktirsam ortada bırakacağı deterjanlar, ocaktaki kızgın yağ falan gelir aklıma.
Allah yardımcınız olsun inşallah

Reactions: gve
Aslında ben gayet iyi şeyler yazmıştım ama belli ki kötü anlayasın var. Konuyla ilgili gayet güzel fikirlerim var ve destek olabilmek adına yazdım. İki çocuk annesiyim , kreş yaşında bir çocuğum da var, okumuşum belli ki ilgimi çekmiş.
Yazdığım yorumu tekrar okuyup kendi mesajlarını da baştan gözden geçirirsen çözümden uzak , sorun çıkarmaya meyilli karekterini kendin görebilirsin. Bana laf sokma çaban çok gereksiZ.
Kolay gelsin umarım bebeğin için en iyi çözümü bulursun.

Daraldim yazmak yerine fikirlerini yazsaydin bu tepkiyi vermezdim. Hem gelip konuya bodozloma girip laf sok hemde kavgacı karakter ben olayim. Kavgaci olmayan karakterinle sana mutluluklar dilerim.

Ben kres yasi 2,5-3 diyenlerdenim.. kendini ifade etmesi iyi olur bence.. ama zorunluluk varsa mecburen daha erken verilir

Reactions: gve
Daraldim yazmak yerine fikirlerini yazsaydin bu tepkiyi vermezdim. Hem gelip konuya bodozloma girip laf sok hemde kavgacı karakter ben olayim. Kavgaci olmayan karakterinle sana mutluluklar dilerim.
Okuduğun şeyleri anlayamıyorsan artık benim diyecek bir şeyim yok. Son fikrimi söyleyeyim, ikinci çocuğu doğurma

Yani ben de pek anneannenin ve babaannenin bakması taraftarı değilim çünkü çocuğumu kendi doğrularımla yetiştirmek isterim. Kreş bana daha güvenilir geliyor ama iyice araştırmak lazım derim ben. Hangi şehirdesin bilmiyorum. Eğer öyle kreşler varsa çocuğu oraya verirsen iyi olur ama eğer bakıcı dersen de referanslı birini bulmak daha mantıklı. Yani arkadaşlarının duyduğu ettiği biri vardır muhakkak. Anneni de saf dışı bırakmak istemiyorsan rica edersin bakıcıyı arada denetler.

Benim şahsi görüşüm kreş yaşının 3 yaş civarı haftada 3 gün yarım gün olduğudur. Erken yaşlarda mecburiyet yoksa kreşe yollamayı tercih etmem. Anneniz baksa yanına da aklı başında bir yardımcı bulsanız maddi durumunuz uygun ise bu seçeneğe bunu bir düşünün derim. Büyüklerde bunalıyor bir süre sonra hiç kasmamak lazım. Sevgiler.

18 aylik verdim krese. Iyi ki vermisim diyorum.
Ama buna karar verecek kisi biz yada siz degilsiniz. Pediyatristinize ve bir pedagoga danisarak bu karari almalisiniz. Cocugunuz krese hazirmi degil mi onlar karar vermeli.

Kres butceniz ve seceneginiz de onemli ama.

Yani evinize yakin, kucuk yas grubunda az mevcutlu bir kres cok iyi bir secek olabilir.

Ama evinize uzak 10dan fazla bebekli bir kres cok kotu bir secenek olur.

Benim oglum 3 yas grubunda, kresinde 2 yas alti grup da var, sayilari onu gecmiyor, 2ogretmen var baslarinda.

Tuvalet eğitiminden önce 2.5-3 yaş kreş tavsiye etmiyorum. Eğer annenize baktırmak istemiyorsaniz, bakıcı seçeneğini degerlendirin

Ben iki cocugumu da anneme baktirmadim
Zaman farkli , biliyordum ki annem benim istedigim sekilde bakmayacak , ve ben de o da cok gerilecegiz
İlk 2 sene bakici bakti ikisine de , kizimi 2 yasinda krese baslattim , ogluma 2 ile 3 arasinda annem bakti , 3 de krese baslattim
Ben her zaman iyi bir bakicinin en iyi secenek oldugunu dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…