• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kresss

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ahayselam

oldugu Kadar olmadigi KadeR...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
107
48
13
34
Arkadaslar cocugunu krese gonderenlere sorum olcak kresde ne yapiyolar yemekler onlardan mi oluyo yoksa ailelerdende istiyolarmi ilk gun mesela cocuk icin ne hazirlamaliyim cvb lutfen

O vereceğiniz kreşe bağlı
Mesela ben yarı devlet yarı özel olan yere gönderiyorum
Yarım gün öğlen yemek veriyorlar

Çocuğun yaşı kaç

Özel mi devlet mi

Özelde kendileri veriyor bağımsız anaokulunda da ama okula bağlı anasınıfında beslenme var kimi yerlerde kimi yerlerde de anneler hazırlayıp getiriyor vs

O vereceğiniz kreşe bağlı
Mesela ben yarı devlet yarı özel olan yere gönderiyorum
Yarım gün öğlen yemek veriyorlar

Bu arada çocuk için birşey hazırlamanıza gerek yok
Yani yok derken onlar yönlendiriyor sizi zaten
Sizin yapmanız gereken çantasına suluk,iç çamaşır ,yedek 2 şer kıyafet koymanız

Suan ozel dusunuyorum daha kayit yaptirmadik kizim 3,5 yasinda oglenci olarak yollamayi dusunuyorum

Orada onlarmi yemek yediriyolar ne ogretiyolar

Kreşe gidiyor kızım. (Yaz diye ara verdik,eylülde başlayacak)Sabah kahvaltısını,öğle yemeğini ve ikindi kahvaltısını yiyor okulda. Aylık liste veriliyor hangi öğünde ne var diye.Bunun dışında programları oluyor aylık ve haftalık,gün gün,saat saat yazıyor hangi ders ve etkinlik var diye.
Basit bir örnek vereyim,bu sene montesorri eğitimi veren bir okula gidecek.
Sabah yoga yapacaklar.
Sonra kahvaltı
Sonra montesorri saati
Sonra ingilizce vs.vs.
Aralarda yemek saatleri var bu şekilde bizim aşağı yukarı.
Gidip görüştüğünüzde aylık yemek listesi,program isteyip inceleyebilirsiniz. Ekstra geziler olabiliyor,bunları aylık programa yazıp yazmadiklarını sorun zira 2 gün kala şu geziye gideceğiz diyebilirler,sıkıntı olabilir çünkü ödeme yapılıyor ekstradan.
Servisle mi gidecek,siz mi bırakacaksınız. Servis düşünüyorsanız saatlerini ve fiyatını sorarsinız.

Ozel de okul ihtiyaci almiyoruz sadece fiyat oduyoruz hersey onlara dahil demi

Orada onlarmi yemek yediriyolar ne ogretiyolar

Çocuğunuz yaşı kaç
Onlar yemek yemeyide,el yıkamasınıda,yemek duasınıda herşeyi öğretiyorlar
Genel anlamda etkinlik yapıyorlar oyun oynatıyorlar,4-5 yaşında okula hazırlıyorlar gibi sıralanır gıder liste ;)

Birde kırtasiye masrafı oluyor,onuda görüşün derim. Çantasına yedek kıyafet koymalısınız,kirlenir,ıslanır değiştirirler. Öğlen uykusu uyuyorsa sabahtan göndermenizi tavsiye ederim (yarım gün gidecek anladiğım kadarıyla) zira uyku saatinin okulda geçmesinin anlamı yok. Okuldan çıkınca uyursa okuldan daha fazla verim alırsınız eğitim anlamında.

Kayot yaptirirken bana yapilacak liste vs biseyler veriyolar mi cocukla ilgili

Beslenme cantasi hazirliyoz mu sirt cantasina ne koyuyoruz

Ozel de okul ihtiyaci almiyoruz sadece fiyat oduyoruz hersey onlara dahil demi

tam donanımlı özel okuldan bir bilgim yok
Kayot yaptirirken bana yapilacak liste vs biseyler veriyolar mi cocukla ilgili

evet veriyolar size liste
Bizde yemek hazırlama gibi bir durum yok
Sadece verilen ,okulda yapacağı kitap ,defter,boyakalemleri kırtasiye eşyaları her ne ise onu veriyolar biz tedarik edip okula teslim ediyoruz .Çocuk 1 yıl boyunca bunu kullanıyor.

Evet oglen uykusu var ama zorla uyutuyorum ben uytmasan uyumaz oyle yani sabah gondermek istemedim cunku sabahlari uyandirmasi zor oluyo huysuzluk yapiyo

Sırt çantasına ne koyulacağını kaydolacağınız yer size yardımcı olabilir.Genel olarak suluk,yedek çamaşır,yedek kıyafet,ıslak mendil,kuru mendil,acil kullanması gerekebilecek bir ilaç varsa onu,adres isim soyisim sizin-eşinizin-çevreden birilerinin telefon numaraları yazılı bir kart,kırtasiye malzemelerini genelde okulda bırakıyorlar her gün çantada taşımıyorlar.eşyalarını çocuğunuzun tanıması gerekiyor,üstüne ismini veya isminin baş harfini yazabilirsiniz.
Yemeği kendileri veriyorsa lütfen ekstra yiyecek kek gofret sakız vs. göndermeyin.Çikolata,kuruyemiş gibi şeyler gönderecekseniz öğretmene önceden bilgi verin ve sınıftaki çocuk sayısı kadar yollayın.

Beslenme cantasi hazirliyoz mu sirt cantasina ne koyuyoruz
Detaylı yazdım yukarıda. Okulla gidip görüşürseniz,sizden birşey isteyip istemediklerini daha net öğrenirsiniz. Özellerde beslenme çantası yok,size aylık menü verirler,gün gün ne yemek olacağı yazar,çantasına ne koyacağınız ile ilgilide liste verirler,yedek kıyafet vs olur genelde. Sizden aylık ödemeler dışında,kırtasiye masrafı alırlar,sorarsınız onuda. Servisle gidecekse servis ücretide olur. Arada geziler olur,onlar içinde ekstra ücret isterler.
Bunun dışında,aylık program istersiniz size hangi gün hangi dersi veriyorlar,hangi etkinliği yapıyorlar yazar programda.
Kimse size kesin birşey söyleyemez. Kimi okulda ingilizce olmaz,kiminde haftada 4 gün olur en basitinden.

Bide bnm kizim tam konusamiyo onun icinde kres gonderiyorum cumle kuramiyo oradada derdini anlatamazmi acaba diye endise ediyorum

Evet oglen uykusu var ama zorla uyutuyorum ben uytmasan uyumaz oyle yani sabah gondermek istemedim cunku sabahlari uyandirmasi zor oluyo huysuzluk yapiyo
Ama 2 saat uyusa zarar değil mi. O saatte etkinlik olacak,ders olacak,sizin çocuğunuz uyuyacak. Erken uyuyup erken uyanmaya alıştırın derim. Zaten 9 gibi başlar kahvaltı genelde,yetişirsiniz.

Evet servisli kirtasiye masrafini yani parasini mi aliyorlar yoksa biz alip cocugun cantasina mi koyuyoruz

Back
X