Kreşte Çocuğumun Hırpalaması

Gönül rahatlığıyla gonderemiyorum sadece mecbur kaldigimda gönderiyorum. Hirpalanmasimamasi zarar gormemesi benim icin sosyallesmesinden daha mühim

Okul öncesi öğretmeniyim. Evet sınıfta bazı çocuklar çok özgüvenli ama bazıları daha içe kapanık olabiliyor. Bu dengeyi sağlayacak olan kişi öğretmendir. Çocuk göz açıp kapayıncaya kadar düşüp kendisine zarar verebilir buna katılırım fakat yüzdeki bir çizik ya da izin bir başlangıç süreci olur, öğretmenin müdahalesine imkan tanıyacak kadar vakit oluşur, o sırada müdahale etmeşi öğretmen, bir kez gözden kaçar diyelim ama ikinci kez olmamalı. Ve benim sınıfımdaki öğrenciler çok iyi bilir, asla kabul etmeyeceğim iki kuralımız var birincisi sınıf eşyalarına isteyerek zarar vermek ikincisi arkadaşlarımıza isteyerek zarae vermek. Bi yaptırımım hiç olmadı ama her gün tekrarladığım bir sözdür. Çok hareketli öğrencilerim oldu ama bu kuralı yıkan çocuklarım olmadı, zaten ona fırsat da vermedim

ben olsam o kreşten alırdım çocuğumu.

kameralı kreşler var onlara verin verirseniz. ay biz kontrol edemiyoruz çiziyorlar suratlarını ne demek? daha küçücük bunları bilinç altına işliyor o bebek.

bir de yaşı biraz küçük geldi bana bırakmak için kreşe. henüz gözetimli oyun oynamaktan fazlası için küçük bence. anneler ne der bilmem çocuğum yok ama fikrim bu yönde.

Ve bu durumu sadece benim çocuğum yasaniyor. Diğer cocuklarin da yüzünde cizikler var. Tek ogretmen ve bir sinif annesi mevcut. Durum ihmali gösteriyor. Ah mecbur olmasam gonderir miyim.

Ve bu durumu sadece benim çocuğum yasaniyor. Diğer cocuklarin da yüzünde cizikler var. Tek ogretmen ve bir sinif annesi mevcut. Durum ihmali gösteriyor. Ah mecbur olmasam gonderir miyim.
Başka bir okul bakın bence, ben bir çocuğımın bir yerine zarar gelsin küçük de olsa arar aileyi bilgilendiririm önceden aile gördüğünde şaşırmasın diye. Onların beni aramasına fırsat dahi vermem. Çocuğunuzu buradan alın derim bunlar hassas konular

Ben de öğretmenim biliyorsunuz yaz tatiline az bir süre kaldı oglum da kreşe alıştı okullarin tatil edilmesine dek idare edeyim mumkun oldugunca az gondererek idare ediyorum tabi farkli bir okul yeni kisiler tedirgin eder cocugumu diye dusunuyorum seneye kesinlikle buraya gondermeyecegim.

Kaç yaş arası çocuklarla çalışıyorsunuz ki?

Yani 24-36 ay kendisini henüz ifade edebilme yetisine sahip olmayan hatta dil gelişimini tamamlamamış belki cümle bile kuramayan çocuklarda bu disiplini nasıl sağlayabiliyorsunuz?

10 ay fark bana da çok geldi. Dediğiniz gibi alt gruptakilerin içinde de geri kalacağını düşünüyorlarsa yetersiz bir kreştir. Bunu onlara da söyleyin ki bilsinler.
Bence başka daha profesyonel bir kurum bulun.

Oğlum 32 aylık. 3 yaşını doldurmasını bekliyorum kreş için. Hem tamamen konuşuyor olması hem de bezden kurtulması lazım.

Benim oğlum çok hırçın oynayan çocukları sevmez. Uzak durur. Eve gelen misafir çocuğuyla ve oyun parkındaki çocuklarla böyle gözlemliyorum. Daha sakin oynayan çocuklarla çok eğleniyor..
Yani sizin çocuğunuz gibi ayak uyduramaz diye endişe ediyorum açıkcası.
İnşallah daha iyi bir yer bulursunuz. Ama çocuğunuzun kreş düzenine alışması da şart..

Çocuğum akranlarını cok sever ve oyun oynamaya hemen katılır. Parkta cocuklarin oesinden ayrılmaz onunla oynamazlarsa üzülür. O yzuden krese alışması kolay oldu

Arada olur ya. Çocukları cam fanusta koruyamayiz ki. Evde de gözümün önünde tek çocuk düşüyor bir yerini çiziyor. Saniye farkıyla oluyor bunlar. Oğlum kreşte bir olaya karışınca öğretmen beni haberdar ediyor. Siz gördükce sorun ne oldu nedir, nasıl oldu diye. Fark ettiğinizi onemsediginizi anlasınlar. Benim oğlan 2.5 yaşında başladı konuşamıyordu bir şekilde uyum sağladı yuvarlanıp gidiyor. Dili de açıldı şimdi konuşuyor. Çok etkili oldu. Tam gun parası verip 2 gün göndermek çok tuhaf. 4 gün gitsin ki adapte olsun. Hem paranıza yazık. Çocuğun sosyalleşmeye çok ihtiyacı var bu yaşlarda.

Tabi ki normal değil bence kreşini değiştirin. Öğretmen yeterince ilgilermiyor veya yetersiz kalıyor demekki çocuğunuz hırpalanılor diğer çocuklar tarafından çocuğunuza bunun yapılmasına izin vermeyin muhattap olmak istemiyorsanız ögretmenle kreşi değiştirin

Bence bu daha ciddi bir problem
Ayni grupta yer almamali 10 ay farkli olan cocuklar. Ilk defa sizden duyuyorum boyle bir kres

Dark oğlum karma gruba gitti

28 aylık da vardı anasınıfı çağında 66 aylık da

Şehrin en bilinen okullarından biri ve özel olarak bunu uyguluyordu

Mesela bazı okullarda 6 aylık gruplar vardı yani yılın ilk altı ayı bir grup ikinci altı ayı bir grup

Fakat akran öğrenmesini sağlayamadıkları aynı modda hareket ettiklerini düşünüyordu öğretmenler

Konu sahibi oğlunuz ile konuşun olayları anlattırın

Oğlum 26-27 aylıkken çok konuşmazdı ama kreşte olanları anlatırdı

Hep yazarım bir gün geldi bir arkadaşının diğer arkadaşının ağzını kanattığını söyledi

öğretmen ne yaptı dedim koştu geldi X i kucağına aldı müdür öğretmeni çağırdı dedi

Koştu geldi deyince öğretmen bunları yalnız mı bırakmış diye insanın içinden geçiyor, sordum nereden koşup geldi diye sarı masanın yanından dedi

Çocuğun anlatımı abartılı olabiliyor ayrıntı isteyin

Ertesi gün okula gittim geçmiş olsun böyle olmuş dedim şok oldular zira onlara göre oğlum konuşmuyordu ama ben olayı en küçük ayrıntısına kadar biliyordum

Bu arada kreşe verdi iseniz düzenli gitsin ortama uyum sağlaması lazım çocuklar onu o da diğer çocukları yabancılar

Ya da bazı kreşlerin 3 gün grupları var öyle bir yer bulun 3 gün gelenler belirli olur

Bir kreş öğretmenliği yapmış biri olarak şu an özel sebeplerden çalışmıyorum lakın kıme ve nasıl bir ekibe teslim ettıgınızi iyi gözlemleyın.
Ve fikirlerinizi acıkca belirtmekten çekinmeyin. Mesele Çocugunuz.
Ve siz onlara emanet ediyorsunuz. Bazı insanlar sorumluluklarını yerine getirmekte rahat davranabılıyor.Tabı her cocuk bebek vs de ani hareketler tavırlar ile birbirlerine zarar verebılıyor.
Sadece dıkkat edin sık tekrarlayan olaylar varsa şüpheci yaklasımınız normaldir sorgulayabılırsınız.

Öğretmen sürekli görmeyebilir olay anını ama bir değil iki değil sürekli olması düşündürücü ya da aynı çocuk çocuğunuzun üstünde sürekli bunu yapıyor olabilir sesi çıkmıyorsa

Kendini savunmasını öğrenecek merak etmeyin

Cok zor olmuyor muydu acaba ogretmenler acisindan? Montessori tarz buyukler kucuklere baksin diye dusunulen bir proje de var su anda bakanlik gorusmelerinde. Bizim topluma pek uygulanabilir oldugunu dusunmuyorum aslinda ama tabi yasamadan bilinmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…