- 28 Nisan 2017
- 618
- 2.231
- 113
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
Okul öncesi öğretmeniyim. Evet sınıfta bazı çocuklar çok özgüvenli ama bazıları daha içe kapanık olabiliyor. Bu dengeyi sağlayacak olan kişi öğretmendir. Çocuk göz açıp kapayıncaya kadar düşüp kendisine zarar verebilir buna katılırım fakat yüzdeki bir çizik ya da izin bir başlangıç süreci olur, öğretmenin müdahalesine imkan tanıyacak kadar vakit oluşur, o sırada müdahale etmeşi öğretmen, bir kez gözden kaçar diyelim ama ikinci kez olmamalı. Ve benim sınıfımdaki öğrenciler çok iyi bilir, asla kabul etmeyeceğim iki kuralımız var birincisi sınıf eşyalarına isteyerek zarar vermek ikincisi arkadaşlarımıza isteyerek zarae vermek. Bi yaptırımım hiç olmadı ama her gün tekrarladığım bir sözdür. Çok hareketli öğrencilerim oldu ama bu kuralı yıkan çocuklarım olmadı, zaten ona fırsat da vermedimÇocuğum 30 aylık. Bakıcıylaya göre akranlarıyla daha iyi vakit geçireceğini, sosyalleşeceğini düşünerek kreşe başlattım. Ancak çocuğumu kreşe bırakınca çok tedirgin oluyorum bu yüzden tam gün ucreti odememe ragmen esimin izin günlerini ayarlayıp haftada en fazla 2 dafa bırakıyorum eşim bakiyor israrlarimla. O iki gün de ne zaman çocuğumu almaya gitsem yüzü hafif olsa da cizik tirnak izi icinde buluyorum. Öğretmenine sebebini sordum. Çocukların bazen birbirlerine zarar verdigini bunun kisacik vakitte gerçekleştiğini soyledi. Yani her ne kadar takip etsek de boyle seyler olabiliyor demeye getirdi. Bu konuda belki samimidir ama sonraki soyledikleri beni düşündürdü ve daha endişe etmeme sebep oldu. Cocugumun cok aktif bir yapisi olmadığını diğer cocuklara gore daha çekingen durduğunu söyledi. Bu tespiti bende oğlumun zarar gördüğü düşüncesini arttırdı. Öğretmenini bu konuda ciddi bir sekilde uyarmadım oğluma karşı tepki doğurur korkusuyla. Sonuçta ona bırakıyorum bana karşı duyacağı antipatiyi ogluma yansıtır diye düşünüyorum. Bu algım sağlıksız ve yersiz mi sizce? Daha ciddi bir tepki mi vermeliyim?
Bakicilara güvenmiyorum kreşte de boyle bir problemle karşılaştık ne yapacağımı bilmiyorum.
Ve bu durumu sadece benim çocuğum yasaniyor. Diğer cocuklarin da yüzünde cizikler var. Tek ogretmen ve bir sinif annesi mevcut. Durum ihmali gösteriyor. Ah mecbur olmasam gonderir miyim.Okul öncesi öğretmeniyim. Evet sınıfta bazı çocuklar çok özgüvenli ama bazıları daha içe kapanık olabiliyor. Bu dengeyi sağlayacak olan kişi öğretmendir. Çocuk göz açıp kapayıncaya kadar düşüp kendisine zarar verebilir buna katılırım fakat yüzdeki bir çizik ya da izin bir başlangıç süreci olur, öğretmenin müdahalesine imkan tanıyacak kadar vakit oluşur, o sırada müdahale etmeşi öğretmen, bir kez gözden kaçar diyelim ama ikinci kez olmamalı. Ve benim sınıfımdaki öğrenciler çok iyi bilir, asla kabul etmeyeceğim iki kuralımız var birincisi sınıf eşyalarına isteyerek zarar vermek ikincisi arkadaşlarımıza isteyerek zarae vermek. Bi yaptırımım hiç olmadı ama her gün tekrarladığım bir sözdür. Çok hareketli öğrencilerim oldu ama bu kuralı yıkan çocuklarım olmadı, zaten ona fırsat da vermedim
13bir öğretmene kaç çocuk düşüyor?
Başka bir okul bakın bence, ben bir çocuğımın bir yerine zarar gelsin küçük de olsa arar aileyi bilgilendiririm önceden aile gördüğünde şaşırmasın diye. Onların beni aramasına fırsat dahi vermem. Çocuğunuzu buradan alın derim bunlar hassas konularVe bu durumu sadece benim çocuğum yasaniyor. Diğer cocuklarin da yüzünde cizikler var. Tek ogretmen ve bir sinif annesi mevcut. Durum ihmali gösteriyor. Ah mecbur olmasam gonderir miyim.
Ben de öğretmenim biliyorsunuz yaz tatiline az bir süre kaldı oglum da kreşe alıştı okullarin tatil edilmesine dek idare edeyim mumkun oldugunca az gondererek idare ediyorum tabi farkli bir okul yeni kisiler tedirgin eder cocugumu diye dusunuyorum seneye kesinlikle buraya gondermeyecegim.Başka bir okul bakın bence, ben bir çocuğımın bir yerine zarar gelsin küçük de olsa arar aileyi bilgilendiririm önceden aile gördüğünde şaşırmasın diye. Onların beni aramasına fırsat dahi vermem. Çocuğunuzu buradan alın derim bunlar hassas konular
Özel. Gezip arastirdigim okullar genel olarak bu mevcuda sahipti. Fazla degil aslinda ama ogretmen sayisi iki olmaliydidevlet mi özel mi?
çok fazla değil mi bu sayı?
Kaç yaş arası çocuklarla çalışıyorsunuz ki?Okul öncesi öğretmeniyim. Evet sınıfta bazı çocuklar çok özgüvenli ama bazıları daha içe kapanık olabiliyor. Bu dengeyi sağlayacak olan kişi öğretmendir. Çocuk göz açıp kapayıncaya kadar düşüp kendisine zarar verebilir buna katılırım fakat yüzdeki bir çizik ya da izin bir başlangıç süreci olur, öğretmenin müdahalesine imkan tanıyacak kadar vakit oluşur, o sırada müdahale etmeşi öğretmen, bir kez gözden kaçar diyelim ama ikinci kez olmamalı. Ve benim sınıfımdaki öğrenciler çok iyi bilir, asla kabul etmeyeceğim iki kuralımız var birincisi sınıf eşyalarına isteyerek zarar vermek ikincisi arkadaşlarımıza isteyerek zarae vermek. Bi yaptırımım hiç olmadı ama her gün tekrarladığım bir sözdür. Çok hareketli öğrencilerim oldu ama bu kuralı yıkan çocuklarım olmadı, zaten ona fırsat da vermedim
Çocuğum akranlarını cok sever ve oyun oynamaya hemen katılır. Parkta cocuklarin oesinden ayrılmaz onunla oynamazlarsa üzülür. O yzuden krese alışması kolay oldu10 ay fark bana da çok geldi. Dediğiniz gibi alt gruptakilerin içinde de geri kalacağını düşünüyorlarsa yetersiz bir kreştir. Bunu onlara da söyleyin ki bilsinler.
Bence başka daha profesyonel bir kurum bulun.
Oğlum 32 aylık. 3 yaşını doldurmasını bekliyorum kreş için. Hem tamamen konuşuyor olması hem de bezden kurtulması lazım.
Benim oğlum çok hırçın oynayan çocukları sevmez. Uzak durur. Eve gelen misafir çocuğuyla ve oyun parkındaki çocuklarla böyle gözlemliyorum. Daha sakin oynayan çocuklarla çok eğleniyor..
Yani sizin çocuğunuz gibi ayak uyduramaz diye endişe ediyorum açıkcası.
İnşallah daha iyi bir yer bulursunuz. Ama çocuğunuzun kreş düzenine alışması da şart..
Bence bu daha ciddi bir problem
Ayni grupta yer almamali 10 ay farkli olan cocuklar. Ilk defa sizden duyuyorum boyle bir kres
Kendini savunmasını öğrenecek merak etmeyinBenim cocugum da ayni 28 aylik ve bu zamana kadar ben buyuttum tek basimizaydik. Surekli parka cikardim ama yeterli gelmiyor kendini savunmasi icin. Her parka gittigimizde tembihliyorum sana kimse dokunamaz dokunan olursa elini uzaklastir yapma de diyorum ama sadece 1kez uyguladi. Simdi ben de krese baslatacagim ve ne olacagini bilmiyorum. Ben tam zamanli birakmak zorundayim tam konusamiyor biri zarar verdiginde sadece agliyor anlatamiyor. Isimiz cok zor.
Cok zor olmuyor muydu acaba ogretmenler acisindan? Montessori tarz buyukler kucuklere baksin diye dusunulen bir proje de var su anda bakanlik gorusmelerinde. Bizim topluma pek uygulanabilir oldugunu dusunmuyorum aslinda amaDark oğlum karma gruba gitti
28 aylık da vardı anasınıfı çağında 66 aylık da
Şehrin en bilinen okullarından biri ve özel olarak bunu uyguluyordu
Mesela bazı okullarda 6 aylık gruplar vardı yani yılın ilk altı ayı bir grup ikinci altı ayı bir grup
Fakat akran öğrenmesini sağlayamadıkları aynı modda hareket ettiklerini düşünüyordu öğretmenler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?