Kreşte Çocuğumun Hırpalaması

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.231
113
Çocuğum 30 aylık. Bakıcıylaya göre akranlarıyla daha iyi vakit geçireceğini, sosyalleşeceğini düşünerek kreşe başlattım. Ancak çocuğumu kreşe bırakınca çok tedirgin oluyorum bu yüzden tam gün ucreti odememe ragmen esimin izin günlerini ayarlayıp haftada en fazla 2 dafa bırakıyorum eşim bakiyor israrlarimla. O iki gün de ne zaman çocuğumu almaya gitsem yüzü hafif olsa da cizik tirnak izi icinde buluyorum. Öğretmenine sebebini sordum. Çocukların bazen birbirlerine zarar verdigini bunun kisacik vakitte gerçekleştiğini soyledi. Yani her ne kadar takip etsek de boyle seyler olabiliyor demeye getirdi. Bu konuda belki samimidir ama sonraki soyledikleri beni düşündürdü ve daha endişe etmeme sebep oldu. Cocugumun cok aktif bir yapisi olmadığını diğer cocuklara gore daha çekingen durduğunu söyledi. Bu tespiti bende oğlumun zarar gördüğü düşüncesini arttırdı. Öğretmenini bu konuda ciddi bir sekilde uyarmadım oğluma karşı tepki doğurur korkusuyla. Sonuçta ona bırakıyorum bana karşı duyacağı antipatiyi ogluma yansıtır diye düşünüyorum. Bu algım sağlıksız ve yersiz mi sizce? Daha ciddi bir tepki mi vermeliyim?
Bakicilara güvenmiyorum kreşte de boyle bir problemle karşılaştık ne yapacağımı bilmiyorum.

olabilir küçük kazalar ama , öğretmenin görevi böyle durumları çözümlemek değilmidir.

Grubun en küçüğü olduğu icin de diger cocuklara gore pasif kaliyor olabilir kimi cocukla aralarinda 10 ay fark var. Bu cagdaki cocuklar icin ciddi fark bu. Gelisim acisindan daha geri. Severek gitmiyor ayrilik kaygisindan da kaynaklabilir bu ama alirken mutllu buluyorum

Işte gorevini hatirlatmam gerektiğini düşünüyorum ama bu konuda da cekiniyorum cocuguma yansitir gerekçesiyle
bunu düzgün bir uslupla söyleyebilirsiniz...öğretmene, madem böyle bir sorun var, rica ediyorum bir öğretmen olarak bu sorunu çözün de.

Benim cocugum da ayni 28 aylik ve bu zamana kadar ben buyuttum tek basimizaydik. Surekli parka cikardim ama yeterli gelmiyor kendini savunmasi icin. Her parka gittigimizde tembihliyorum sana kimse dokunamaz dokunan olursa elini uzaklastir yapma de diyorum ama sadece 1kez uyguladi. Simdi ben de krese baslatacagim ve ne olacagini bilmiyorum. Ben tam zamanli birakmak zorundayim tam konusamiyor biri zarar verdiginde sadece agliyor anlatamiyor. Isimiz cok zor.

Bence bu daha ciddi bir problem
Ayni grupta yer almamali 10 ay farkli olan cocuklar. Ilk defa sizden duyuyorum boyle bir kres

Bence bu daha ciddi bir problem
Ayni grupta yer almamali 10 ay farkli olan cocuklar. Ilk defa sizden duyuyorum boyle bir kres
Cocuk muhtemelen ekim dogumlu ve ocak dogumluyla ekim dogumlu ayni siniftadir. Ama benim de bildigim kreslerde ilk 6 ay son 6 ay dogumlulari ayirmiyorlar mi

Normal değil mi bu tür kazalar?
Oğlum evde bakılıyor, günde en az 3 vukuatı olur, her yeri yara bere.
Kreşe göndersem daha fazlasını beklerim.
Küçük şeylerde ihmal olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Pasifliği-çekingenliği varsa kreş muhtemelen iyi de gelecektir.

Tecrübem olmadığından mı bilmiyorum, ben normal karşıladım.

Cocuk muhtemelen ekim dogumlu ve ocak dogumluyla ekim dogumlu ayni siniftadir. Ama benim de bildigim kreslerde ilk 6 ay son 6 ay dogumlulari ayirmiyorlar mi
Ben de krese baslatma evresindeyim,cok kres gezdim,gruplar arasi en fazla 3-4 ay olabiliyor. Mesela benim oglum 2015 ekim dogumlu, sinifinda ocak 2015 dogumlu kimse yok. Akademik takvim eylulde basladigi icin ona gore boluyorlar aynen dediginiz gibi

arada 10 ay fark olan çocukların aynı sınıfta olması bana da tuhaf geldi.sınıflar kaç kişilik ? kaç öğretmen var?

Ben de krese baslatma evresindeyim,cok kres gezdim,gruplar arasi en fazla 3-4 ay olabiliyor. Mesela benim oglum 2015 ekim dogumlu, sinifinda ocak 2015 dogumlu kimse yok. Akademik takvim eylulde basladigi icin ona gore boluyorlar aynen dediginiz gibi
Biz de aynı yaş grubu çocuklar 3'er ay ile 4'e ayrılıyor. Mesela benim kızım, 3. Grupta yani Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında. Ay oranına göre bile çocukların eğitim gelişimi çok fark ediyor. Ona göre ayarlıyorlar eğitimlerini. Mesela geçen sene Mathazone'da bizim grubumuz biraz geride kaldı. Geçen senenin Mathazone kitabını bize gönderdiler ve bu sene tekrar gönderdik okula kitabı, yal gruplarına uygun Mathazone da görüyorlar ama geçen senekilerin üstünden geçiyorlar.

Sevgili konu sahibi, kızım 3 senedir kreşe gidiyor. Hâlâ bizde çizik falan oluyor, yeri geliyor kavga da ediyorlar. 18 kişilik sınıfta maalesef bazen düzen sağlamak zor oluyor. Masa derslerinde öğretmenler bir diğer öğrenci ile ilgilenirken maalesef o sırada olan olabiliyor. Isıranı da oluyor, vuranı da. İlk sene yüzünde defalarca çizikle geldi, üstüne birde ısıran bir arkadaşı vardı. Bizim okulumuz bu konuda çok hassas. Olay olduğu an aranıp bilgilendiriliyoruz. Buna rağmen yine talihsizlikler yaşanıyor. Bu sene daha az, nadiren yaşanıyor. Bugün çocuğunuz vurmayabilir ama bu ileride vurmayacağı anlamına gelmez. Bugüne dek iki defa oldu; kızım bir arkadaşına vurduğu zaman aranıp veya okuldan alırken bilgilendirildim. Çocuğunuz bırakın kreşe ve arkadaşlarına alışsın. Yaş grupları karmaymış ve ben öyle bir kurum tercih etmezdim.

Çocuğum kasım dogumlu aslinda yuvarlayıp otuz dedim ocak dogumlularla ayni sinifta. Bizim kreşimiz de altı ay arayla bölünmüş ama oglum basladiginda 26 aylik olmasina rağmen bu gruba verildi. Boyle sorunlar yasanınca ogretmene alt grubun oglum icin daha uygun olabileceğini söyledim. Ogretmeni ise diger grupta 18 aylik bebek bile var bu durum oglunuzu geriletir dedi. Ben de alt gruplarin birbirleriyle degil paralel oyuna yönelik oynayacagini düşünüp degistirmedim

Evet ben de ilk zarar verildiginde normal dedim ama hergün ayni şey oluyor. Ve bilgilendirilmiyorum aldigim zaman görüyorum. Maalesef civarda bu yas grubunu kabul eden tek kurum bu. Zorunlu olarak tercih ettim.

kizim bu donem yani 32 aylikken basladi krese.bulundugumuz yer kucuk bi ilce ve mecbur kaldigim icin esimin okulundaki krese basladi.ordaki cocuklar 4 yasindaydi genelde.ben cok endiseliydim kizim ezilir onu uzerler diye.korktugum gibi degildi kizim en kucuk oldugu icin herkes onu cok seviyormus ogretmeni bile kizinizi benden cok seviyorlar diyor.bence hergun gonderirsenzi daha iyi sonuc alirsiniz.onu az gordukleri icin disliyor olabilirler

Olmasi gereken bu. Sanirim yanlış terih yaptim

Evet ben de ilk zarar verildiginde normal dedim ama hergün ayni şey oluyor. Ve bilgilendirilmiyorum aldigim zaman görüyorum. Maalesef civarda bu yas grubunu kabul eden tek kurum bu. Zorunlu olarak tercih ettim.
Şimdi siz okula tam hafta, gün ücreti ödeyip sadece iki gün mü gönderiyorsunuz?

Bu şekilde maalesef arkadaş edinemez sınıfta ve dışlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…