• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşte ilk zamanlar, alışma dönemi nasıl oluyor?

Brcbrcbrc84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
2.965
3.424
133
Bir kaç hafta sonra kreşe başlatacağım çocuğumuzu. Şu an anneannesi bakıyor ben işteyken ce anneannesine inanılmaz bağlı.
Kreşe giderken zorlanacağı düşüncesi beni üzüyor. Sizin alışma döneminiz nasıl oldu, çok ağladı mı? Alışması ne kadar sürdü? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bir kaç hafta sonra kreşe başlatacağım çocuğumuzu. Şu an anneannesi bakıyor ben işteyken ce anneannesine inanılmaz bağlı.
Kreşe giderken zorlanacağı düşüncesi beni üzüyor. Sizin alışma döneminiz nasıl oldu, çok ağladı mı? Alışması ne kadar sürdü? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Kaç yaşında çocuğunuz?

18 temmuzda kreşe başlattık. Oryantasyon süreci bitti ama daha evden çıkmadan önce okula şimdi gitmeyelim diye ağlıyor.
Sizin alışma süreciniz nasıl oldu?

Benim de çocuğum 3 yaşına girecek ve eylül de kreşe başlıyor bende korkuyorum ya alışamazsa diye henüz konuşmuyoruz okulda zorlanırsa diye tedirginim.

Benim de çocuğum 3 yaşına girecek ve eylül de kreşe başlıyor bende korkuyorum ya alışamazsa diye henüz konuşmuyoruz okulda zorlanırsa diye tedirginim.
Daha evde başlıyor dudaklarını büzerek giymeyeceğim diye😞 Bu bir süreç, alışacak diyorlar ana travma oluşur mu diye de korkuyorum. Her gün kaygı yaşıyor😞

Bizde eylülde başlıcaz, bende tırsıyorum çok fena.. Bide hala tuvalet egıtımıni bitiremedik.. Kreş bezsiz istio 🤦‍♀️ oyy oyy nerelere gidem ben😐
Konuyu takipteyim.. İlk haftalarda bu ayrılma süreci nasıl olacak, ki benımkı bu zamana kadar benden hiç ayrılmadı.. Şimdi kayınvalıdeme bırakayım ona bile ağlıyor arkamdan.. Kreşi düşünemiyorum 🤦‍♀️

Ben 10 gün öncesinden evde sıkmaya başladım. Dışarı çıkarmadım, eğlendirmedim, doğru düzgün oynamadım, hep of işim çok işe gideceğim diye konuştum. 2 haftasonu evde oturduk sıkıntıdan patladı. Sonra kreşe oryantasyona başladık ve 3. gün ben burada yatacağım eve gelmeyeceğim dedi 😄 3 yaş 5 aylıktı. Okul çok eğlenceli dedi hep. Ara ara beni denedi ,ben işteyim evde yalnız kalamazsın polis bizi tutuklar dedim. Aslında evden çalışıyordum. Onun okula gitmesi dünyanın en normal şeyi gibi davrandım, aşırı kaygılı olduğum zaman bile hiç çaktırmadım. Sonuç yaz tatili gelene kadar güle oynaya gitti.

Daha evde başlıyor dudaklarını büzerek giymeyeceğim diye😞 Bu bir süreç, alışacak diyorlar ana travma oluşur mu diye de korkuyorum. Her gün kaygı yaşıyor😞
Kızım da aynılarını yaşadım maalesef. 1.sınıf bitti hala okul sevmiyor😞 Oğlum da böyle olursa eğer anneanne babaanne verip göndermeyi düşünmüyorum 4 ten önce. Ama herkesin böyle bir şansı yok. Kız kardeşim ve arkadaşım anaokulu öğretmenliği yaptılar bir dönem. Onların anlattıkları uzun süreler çocuklara eziyet oluyor. Ne de olsa orası bir kurum ve ev sıcaklığı yok

Kızım var çok utanıyor birini görünce pandemi bizi mahvetti kimseyi görmedi ki haliyle hep evdeydik bizimde 30 tanedir işaret dili var. Bilmiyorum nasıl olacak.
Öğretmenini sevdiğini söylüyor ama sınıfı sevmiyorum dedi, neden dedim kapı kapanıyor sınıfta dedi. (Kapıların kapanmasından hoşlanmaz).
Kapı kapanırsa ne olur ses gelmesin diye kapatmıştır dedim. Kapı kapanırsa babam beni alamaz dedi😞
Okuldan gelirken mutlu mu o önemli dediker arkadaşlar. Okuldan gelirken mutlu, öğretmenini de öperek gidiyor ama sabah ağlıyor. Bu arada başlayalı 10 gün oldu.

Kızım var çok utanıyor birini görünce pandemi bizi mahvetti kimseyi görmedi ki haliyle hep evdeydik bizimde 30 tanedir işaret dili var. Bilmiyorum nasıl olacak.
Allah bağışlasın kızınızı. Bizim de 25-30 kelime. Utanma değil de İletişim kurmak isteyene çocuksa ıııhh diye kızarak tepki gösteriyor . Yetişkinse sadece yüzüne bakıyor suratını asıyor

Back
X