- 2 Kasım 2023
- 3.467
- 6.555
- 78
- 32
- Konu Sahibi Salon Kadini
-
Cimer iyi olur. Anne babaları ilgilenmiyor diye belirtinCimere de yazın. Haydut yetiştiriyorlar yahu. Dört yaş çocuğun şiddeti bilmesi bile normal değil. Aah ah bu olay Avrupa'da olsa o çocuklari devlet ya direkt alırdı ya da bı gözlemler alırdı. Hiç çocuk konusunda tacizleri yok.
Dört yaş zorba çocuk onbeş yaşında da arkadaşını bıçaklar .
Bir danışın bence zararı olmaz
Bazen Avrupa'ya yerlesmedigime pisman oluyorum, pişmanligimin tek sebebide 2 cocuk annesi olmam.Cimere de yazın. Haydut yetiştiriyorlar yahu. Dört yaş çocuğun şiddeti bilmesi bile normal değil. Aah ah bu olay Avrupa'da olsa o çocuklari devlet ya direkt alırdı ya da bı gözlemler alırdı. Hiç çocuk konusunda tacizleri yok.
Dört yaş zorba çocuk onbeş yaşında da arkadaşını bıçaklar .
Cimer buna cozum olur mu ki, yani allak bullagim yalan yok, ne yapsam dogrusu olur diye kafamda kurup duruyorum.Cimer iyi olur. Anne babaları ilgilenmiyor diye belirtin
Tam olarak bu kizginliktayim su an Honki, ortaligi atese vermek istiyorum, duramiyorum, o yuzden doğru adimlar atamam diye korkumdan buraya yazdim, cocugum en az zararla atlatamaz yanlis bir adim atarsam diye gerildim.Benim çocuğum belli bir süre zorbalanır ve çözüm üretilmezse de ailesine geçmiş olsun onlarada rahat vermem. Otursunlar bir biz nerede hata ediyoruz diye düşünsünler.
Mudurle daha gorusmedim ama ogretmenimizin o cocuklardan rahatsiz oldugunu (kendiside 3 cocuklu bir anne) acikca hissettim o yuzden daha korumaci davranacaginida hissettim benim konusmam uzerine.
Bazen, cocuguma donup sana vurana sende vur, ezdirme kendini diye ogut veresim geliyor ama agzimdan "sana vurana bana bunu yapamazsin" diye sertce cikismalisin cumleleri dökülüyor ki kendimde boyle yetistirildim, tek cocugum ve ailem beni birakin dovmeyi bagirmadan yetistirdi o yuzden cokta zorlaniyorum boyle olaylar karsisinda.
Asla pasif degilim ama dogru adimlar atmam gerektigine inanıyorum iste.
Yahu bende zaten kizima hep sey derim, sinifta 15 kisi varsa 15'inle de cok iyi anlasmak zorunda değilsin, hatta birbirinizi sevmek zorunda da degilsin, bir ya da birkac tane sevdigin ve sevildigin arkadasin olmasi yeter derdim hep. O da oyle bir cocuk zaten, herkesle enerjisi tutmak zorunda olmadigini anladi ama iste hicbir sey yapmadigi halde (ogretmene sordum) birileri ona vurunca kalbi kirilmis, arkadaslarim beni sevmiyor diye dusunuyor biraz sanirim
Cok tesekkur ederim, cocuk yetistirmek ve dis dunyaya hazirlamak cidden zor, beden yorgunlugu umrumda degil ama cidden zihnim ve kalbim cok yoruldu bugun.
Dedikleriniz cok ise yarar bilgiler, zaten minik kavgaci arkadaslara karsi sert tepki vermeyi bende dogru bulmuyorum, su dediginiz oyunu bana ozelden biraz anlatabilir misiniz, mesaj kutum acik, belki rehberlikcimizle gorusup ogretmenimize boyle bir fikir vermesini talep edebilirim.
Söyle kızına senin canını yakana karşılık ver de çünkü okul hayatı uzun bugün bu cocuklar 1. Sınıfta başka cocuklar. İzle ve gör senin cocuğun bir kere karşılık versin karşı taraf nasıl çirkefleşip gelecek çünkü ezmeyi bilip ezilmeyi kabul edemezler.
Bazen Avrupa'ya yerlesmedigime pisman oluyorum, pişmanligimin tek sebebide 2 cocuk annesi olmam.
Cimer buna cozum olur mu ki, yani allak bullagim yalan yok, ne yapsam dogrusu olur diye kafamda kurup duruyorum.
Tam olarak bu kizginliktayim su an Honki, ortaligi atese vermek istiyorum, duramiyorum, o yuzden doğru adimlar atamam diye korkumdan buraya yazdim, cocugum en az zararla atlatamaz yanlis bir adim atarsam diye gerildim.
Is buraya doğru gidiyor ama sonra anası babası gelecek olay büyüyecek. Bunların aileleri arsız oluyor geneldeValla bilmiyorum eski moda hatat daha mi iyiydi, kuzenimi ilkokulda doven bir kiz varmis, teyzem okul cikisinda kizi kistirmis, bir daha cocuguma yaklasirsan seni gebertirim demis sonrasi malum kiz bir daha bizimkine yaklasmamisAnne babasinin terbiye edemedigi cocugu zorla koseye cekip terbiye edeceksiniz, dunya kac bucak gostereceksiniz.
Is buraya doğru gidiyor ama sonra anası babası gelecek olay büyüyecek. Bunların aileleri arsız oluyor genelde
Ben bugune dek hep sert cikis, ayagini vur yere parmak salla dedim en fazla, hatta ogretmenede sordum karşılık veriyor mu diye asla, kiziniz cok hanimefendi bir cocuk yumusak huylu diye yanit verdi ki cidden oyledir.Söyle kızına senin canını yakana karşılık ver de çünkü okul hayatı uzun bugün bu cocuklar 1. Sınıfta başka cocuklar. İzle ve gör senin cocuğun bir kere karşılık versin karşı taraf nasıl çirkefleşip gelecek çünkü ezmeyi bilip ezilmeyi kabul edemezler.
Annelerden birine biraz citlattim meseleyi, bu kadar ciddi bir vurma oldugunu anlamamistim anneyle konustugumda, bilsem cok daha sert bir konusma yapardim aslindaValla bilmiyorum eski moda hatat daha mi iyiydi, kuzenimi ilkokulda doven bir kiz varmis, teyzem okul cikisinda kizi kistirmis, bir daha cocuguma yaklasirsan seni gebertirim demis sonrasi malum kiz bir daha bizimkine yaklasmamisAnne babasinin terbiye edemedigi cocugu zorla koseye cekip terbiye edeceksiniz, dunya kac bucak gostereceksiniz.
Evet, bende is oraya gitmeden cozmek taraftariyim.Is buraya doğru gidiyor ama sonra anası babası gelecek olay büyüyecek. Bunların aileleri arsız oluyor genelde
Temiz pur-i pak cocuklar basimin taci, onlari tepemde de tasirim ama bu tip cocuklara -aslinda ebeveynlerine- benimde hic tahammulum yok cherry, evet cidden cok hanimefendi biriyimdir ama kizlarim soz konusu oluncada yeri gelirse icimden bi canavar cikartirim, hani sessiz atin ciftesi pek olur tipiyimdir aslinda.Facebookta bir post görmüştüm, bir bey açıkça Picinize sahip çıkın yazmış. Adamı alnından öpüyorum, bakın çocuğunuza yazmamış direkt pic yazmış adamın düzgün çocuklara lafı yokKonu sahibesinin yerinde olsam o veliyi ararım picinize sahip çıkın derim amma konu sahibesi hanımefendi bir insan bence böyle bir şey yapamaz.
Ailenin konuşma teklifini neden geri çevirdiniz,bence asıl çözecek olan aile..Ama ceza ile ama kızarak çocuklarına bu hareketi yapmamaları gerektiğini anlatacak,bu durum sürerse şikayetçi olun bence deKonu bdv'lik gibi gorunmese de @Mune'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.
Arkadaslar merhaba,
4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.
Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.
Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.
Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.
Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.
Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.
Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.
Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)
Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.
Ben ne yapmaliyim?
Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?
Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.
Cocugumun yaninda ogretmenle mi konussam sahip cikildigini hissetmesi icin.
Rica ediyorum, yardim edin, kendim isin icinden cikamadim.
Çocuğum yok ama aynı durumu ben yaşasam muhtemelen çocuğumu ya daha iyi bir sınıfa veya okula yazdırırdım. Çünkü 1 çocuk böyle yapsa başa çıkılır ama ailesi umursamaz 4 çocukla başa çıkılmasının imkanı yok. Ben çocuğumun her gün dövülüp hırpalanmasına göz yumamazdım.Konu bdv'lik gibi gorunmese de @Mune'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.
Arkadaslar merhaba,
4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.
Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.
Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.
Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.
Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.
Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.
Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.
Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)
Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.
Ben ne yapmaliyim?
Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?
Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.
Sınıf içerisinde olanlara öğretmen bir şeyler yapmak zorunda. Dışarıdan veli olarak siz ya da başkası bir şey yapamaz. (devlet anaokulunda psikolojik danışmanım.)Konu bdv'lik gibi gorunmese de @Mune'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.
Arkadaslar merhaba,
Ben ne yapmaliyim?
Yok ben kimsenin teklifini reddetmedim, sadece sasirdim sorunlu konumdaki bir cocugun ailesi magdur tarafla ne sekilde sorun cozecekmis diye, cunku ilk sikayetci olanda biziz, yani sorunlu olan neyi nasil cozecek diye sasirdim, reddetmedim.Ailenin konuşma teklifini neden geri çevirdiniz,bence asıl çözecek olan aile..Ama ceza ile ama kızarak çocuklarına bu hareketi yapmamaları gerektiğini anlatacak,bu durum sürerse şikayetçi olun bence de
Bende goz yummayi dusunmuyorum zaten, bizim disimizdaki magdur cocuklarin aileleri daha durumu ya bilmiyor (bende kizim anlattigi ve yarali geldigi icin öğrendim) ya da umursamadilar ya da ciddiyeti kavrayamadilar.Çocuğum yok ama aynı durumu ben yaşasam muhtemelen çocuğumu ya daha iyi bir sınıfa veya okula yazdırırdım. Çünkü 1 çocuk böyle yapsa başa çıkılır ama ailesi umursamaz 4 çocukla başa çıkılmasının imkanı yok. Ben çocuğumun her gün dövülüp hırpalanmasına göz yumamazdım.
Yani zaten dusununce ne yapabilirim ki, ogretmenle konusup idareyi devreye sokup cozum bulamasam, kolluk kuvvetlerine tasirdim meseleyi herhalde, zaten ne yapmaliyim, prosedur ne bilmediğim icin burda baslik acmayi uygun buldum.Sınıf içerisinde olanlara öğretmen bir şeyler yapmak zorunda. Dışarıdan veli olarak siz ya da başkası bir şey yapamaz. (devlet anaokulunda psikolojik danışmanım.)
Öğretmenle konuşun, konuyu rehberlik servisine iletmiş mi? Rehberlik servisi yoksa idareye iletmiş mi? o 4 çocuğun velileriyle yapılan görüşmeler ayak üstü mü yoksa ciddi ciddi konuşulup yönlendirme yapılmış mı?
Bunlar olmadıysa ya da tatmin edici cevaplar alamadıysanız hemen içeriye girip okul idaresine durumu anlatan dilekçe yazın. Dilekçeniz kayda alındığında size mesaj gelecektir. Gerisini onlar halletsin.
Evet zorba çocukların aileleri kabul etmedikçe çalışmayı yürütmek ya da önünü almak çok zor, ama bazen, çalışma hayatımda da gördüğüm kadarıyla, mağdur aile ikna edilebilirse o kısma döndürülüyor çalışmalar maalesef.
Öncelikle kızınızı mümkünse hemen bir dövüş sporuna yazdırın en azından birkaç ders aldırın . Sonra velilerle iletişime geçin ve cıngar çıkarın ardından okul yönetimine çıkın ve öğretmen dahil herkesi şikayet edeceğini hatta il müdürlüğüne bizzat gideceğinizi söyleyin. Sorunlu çocukları kızınızın yanında görmek istemediğinizi bşzzat öğretmenin her an çocukları kollayıp koruması gerektiğini yoksa gereken heryere gideceğinizi söyleyin maalesef çok üzgünüm kibarlıkla hanımefendilikle olmuyor çok geçmiş olsunKonu bdv'lik gibi gorunmese de @Mune'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.
Arkadaslar merhaba,
Ben ne yapmaliyim?
Bu anlattiginiz özel okul mu?Eşinizle gidip tekrar konuşun öğretmenle. Ciddiye alır diye düşünüyorum.
Kızımın okulunda dördüncü sınıf bir çocuk haraç kesmiş vermeyen çocuğun gözünü bağlayıp dövmüş çocuk titriyordu dedi kızım, nasıl çocuklar yetişiyor anlam veremiyorum. Dört yaşında bir çocuk vurur belki ama aile mutlaka önlem almalı sağlıklı bir çocuk böyle tavırlar sergilememeli
Devlet okulu, çocuğu bulup (dayak yiyen çocuk korkuyor diye sınıf sınıf gezip göstermesini istemişler kamera görmeyen yerdeymiş)okul değiştirsin diyeceklermişBu anlattiginiz özel okul mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?