Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte sorun yasamak ve cozum önerisi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Cimer iyi olur. Anne babaları ilgilenmiyor diye belirtin
 
Öğretmen okulda istediği kadar disiplini sağlasın bugün sorunları cocukları düzelttiğini sanar yarın cocuk geri geldiğinde yine aynıdır,çünkü cocuk 4 yaşına kadar evde höt hötle büyütülüp ekran verip görünmez yapıldıysa okuldan dönünce tüm bildikleri sıfırlanır evdeki tutumun değişmesi lazım. Çok net bir durum bu kötü huylar aileden kazanılır, çocuk hırçın veya biraz yaramaz olabilir içinden fırlamalık geliyor olabilir ama aile bazı durumlar için otorite kurmaya çalışmamış bie. Yine söylüyorum benim çocuğum başkasının çocuğunu düzenli olarak zorbalarsa elimden çekeceği var asker olurum onun tepesinde 4 yaşındaki cocuk mu beni dinleyecek ben mi onu dinleyeceğim. Benim çocuğum belli bir süre zorbalanır ve çözüm üretilmezse de ailesine geçmiş olsun onlarada rahat vermem. Otursunlar bir biz nerede hata ediyoruz diye düşünsünler. Nefret ediyorum aşırı sallamasyon cocuk yetiştiren insanlardan onlara her şey mübah.
 
Bir danışın bence zararı olmaz

Bazen Avrupa'ya yerlesmedigime pisman oluyorum, pişmanligimin tek sebebide 2 cocuk annesi olmam.
Cimer iyi olur. Anne babaları ilgilenmiyor diye belirtin
Cimer buna cozum olur mu ki, yani allak bullagim yalan yok, ne yapsam dogrusu olur diye kafamda kurup duruyorum.
Benim çocuğum belli bir süre zorbalanır ve çözüm üretilmezse de ailesine geçmiş olsun onlarada rahat vermem. Otursunlar bir biz nerede hata ediyoruz diye düşünsünler.
Tam olarak bu kizginliktayim su an Honki, ortaligi atese vermek istiyorum, duramiyorum, o yuzden doğru adimlar atamam diye korkumdan buraya yazdim, cocugum en az zararla atlatamaz yanlis bir adim atarsam diye gerildim.
 
Bence kızınıza kendini nasıl koruyacağınız öğretin. Ona vurana o da vursun yapacak bi şey yok. Karşıdaki yapmaz bence bu sefer. Benim oğluma kızlar çok takılıyordu. Bi de 3.sınıflar falan. En son oğluma dedim ki “bir daha sana gelip sataşırlarsa de ki hayrola kızlar bana aşık mı oldunuz peşimi bırakmıyorsunuz” diye. Bu da gitmiş demiş. O gün bugündür kızlar bi daha dalaşmamış. Hatta dans kursunda bi tanesini gördük şey diyodu “Xcim çok yakışıklısın” sahip falan çıkıyorlar artık absbsjs
Vurma konusu o kadar sıkıntı ki. Bizim sınıfta da bi çocuk var ah ah. Benim oğluma dokunmaya cesaret edemiyor çünkü oğlumun hem boyu onun 2 katı hem hafif iri hem de güçlü kendini savunur.
Ama sınıftaki diğer çocukları her gün 3 5 tokatlıyor.
 

Bende sana vururlarsa "bana vuramazsin" diye bagir ve ogretmenine soyle diyorum. Sanirim hata ediyoruz. Bu sekilde basetmeleri mumkun değil gibi
 
Söyle kızına senin canını yakana karşılık ver de çünkü okul hayatı uzun bugün bu cocuklar 1. Sınıfta başka cocuklar. İzle ve gör senin cocuğun bir kere karşılık versin karşı taraf nasıl çirkefleşip gelecek çünkü ezmeyi bilip ezilmeyi kabul edemezler.
 
Valla bilmiyorum eski moda hatat daha mi iyiydi, kuzenimi ilkokulda doven bir kiz varmis, teyzem okul cikisinda kizi kistirmis, bir daha cocuguma yaklasirsan seni gebertirim demis sonrasi malum kiz bir daha bizimkine yaklasmamis Anne babasinin terbiye edemedigi cocugu zorla koseye cekip terbiye edeceksiniz, dunya kac bucak gostereceksiniz.
 
Is buraya doğru gidiyor ama sonra anası babası gelecek olay büyüyecek. Bunların aileleri arsız oluyor genelde
 
Is buraya doğru gidiyor ama sonra anası babası gelecek olay büyüyecek. Bunların aileleri arsız oluyor genelde

Facebookta bir post görmüştüm, bir bey açıkça Picinize sahip çıkın yazmış. Adamı alnından öpüyorum, bakın çocuğunuza yazmamış direkt pic yazmış adamın düzgün çocuklara lafı yok Konu sahibesinin yerinde olsam o veliyi ararım picinize sahip çıkın derim amma konu sahibesi hanımefendi bir insan bence böyle bir şey yapamaz.
 
Ben bugune dek hep sert cikis, ayagini vur yere parmak salla dedim en fazla, hatta ogretmenede sordum karşılık veriyor mu diye asla, kiziniz cok hanimefendi bir cocuk yumusak huylu diye yanit verdi ki cidden oyledir.

Dediginizi yapsam iyi olacak diye dusunuyorum bende.
Annelerden birine biraz citlattim meseleyi, bu kadar ciddi bir vurma oldugunu anlamamistim anneyle konustugumda, bilsem cok daha sert bir konusma yapardim aslinda
Is buraya doğru gidiyor ama sonra anası babası gelecek olay büyüyecek. Bunların aileleri arsız oluyor genelde
Evet, bende is oraya gitmeden cozmek taraftariyim.
Temiz pur-i pak cocuklar basimin taci, onlari tepemde de tasirim ama bu tip cocuklara -aslinda ebeveynlerine- benimde hic tahammulum yok cherry, evet cidden cok hanimefendi biriyimdir ama kizlarim soz konusu oluncada yeri gelirse icimden bi canavar cikartirim, hani sessiz atin ciftesi pek olur tipiyimdir aslinda.

Tabi once sulh ile cozmek yolunu seciyorum o ayri mesele, yasimin getirdigi (diger veliler benden epey genc) bir olgunlukta var elbette.
 
Ailenin konuşma teklifini neden geri çevirdiniz,bence asıl çözecek olan aile..Ama ceza ile ama kızarak çocuklarına bu hareketi yapmamaları gerektiğini anlatacak,bu durum sürerse şikayetçi olun bence de
 
Çocuğum yok ama aynı durumu ben yaşasam muhtemelen çocuğumu ya daha iyi bir sınıfa veya okula yazdırırdım. Çünkü 1 çocuk böyle yapsa başa çıkılır ama ailesi umursamaz 4 çocukla başa çıkılmasının imkanı yok. Ben çocuğumun her gün dövülüp hırpalanmasına göz yumamazdım.
 
Sınıf içerisinde olanlara öğretmen bir şeyler yapmak zorunda. Dışarıdan veli olarak siz ya da başkası bir şey yapamaz. (devlet anaokulunda psikolojik danışmanım.)
Öğretmenle konuşun, konuyu rehberlik servisine iletmiş mi? Rehberlik servisi yoksa idareye iletmiş mi? o 4 çocuğun velileriyle yapılan görüşmeler ayak üstü mü yoksa ciddi ciddi konuşulup yönlendirme yapılmış mı?
Bunlar olmadıysa ya da tatmin edici cevaplar alamadıysanız hemen içeriye girip okul idaresine durumu anlatan dilekçe yazın. Dilekçeniz kayda alındığında size mesaj gelecektir. Gerisini onlar halletsin.
Evet zorba çocukların aileleri kabul etmedikçe çalışmayı yürütmek ya da önünü almak çok zor, ama bazen, çalışma hayatımda da gördüğüm kadarıyla, mağdur aile ikna edilebilirse o kısma döndürülüyor çalışmalar maalesef.
 
Hic alttan alma cocuktur diye, hic acima oncelikle. Allah korusun ya tirnak izi yerine baska bi sey yapsalar. Sen duzgun cocuk yetistir, diger tarafta birinin yetistiremedigi cocuk canini yaksin oldu..
Mudure cik, ogretmenle cozume kavusamadik de, bir daha fiziksel ya da ruhsal bi etki de sikayet edicem okulu ve velileri de (bilmiyorum oluyor mu ama gozlerini korkut en azindan). En son gerekirse git cocuklarla konus onlarin da gozunu korkut. Baskasinin bakmadigi cocugun psikolojisini dusunecek degilsin, sen kendi cocugunun refahindan mesulsun sonucta.
 
Eşinizle gidip tekrar konuşun öğretmenle. Ciddiye alır diye düşünüyorum.
Kızımın okulunda dördüncü sınıf bir çocuk haraç kesmiş vermeyen çocuğun gözünü bağlayıp dövmüş çocuk titriyordu dedi kızım, nasıl çocuklar yetişiyor anlam veremiyorum. Dört yaşında bir çocuk vurur belki ama aile mutlaka önlem almalı sağlıklı bir çocuk böyle tavırlar sergilememeli
 
Ailenin konuşma teklifini neden geri çevirdiniz,bence asıl çözecek olan aile..Ama ceza ile ama kızarak çocuklarına bu hareketi yapmamaları gerektiğini anlatacak,bu durum sürerse şikayetçi olun bence de
Yok ben kimsenin teklifini reddetmedim, sadece sasirdim sorunlu konumdaki bir cocugun ailesi magdur tarafla ne sekilde sorun cozecekmis diye, cunku ilk sikayetci olanda biziz, yani sorunlu olan neyi nasil cozecek diye sasirdim, reddetmedim.

Sorunlu tarafin ailesi kendi cocuguna psikiyatrik tedavi vb adimlar atmali bence bizle muhatap olmak yerine. (Diye dusundum)
Bende goz yummayi dusunmuyorum zaten, bizim disimizdaki magdur cocuklarin aileleri daha durumu ya bilmiyor (bende kizim anlattigi ve yarali geldigi icin öğrendim) ya da umursamadilar ya da ciddiyeti kavrayamadilar.
Yani zaten dusununce ne yapabilirim ki, ogretmenle konusup idareyi devreye sokup cozum bulamasam, kolluk kuvvetlerine tasirdim meseleyi herhalde, zaten ne yapmaliyim, prosedur ne bilmediğim icin burda baslik acmayi uygun buldum.








Bu arada genele hitaben yaziyorum,

Ogleden sonra kizimizi gidip eski esimle birlikte okuldan aldik.

Sorunlu cocuklardan birinin annesi yanima gelip benden ozurdiledi, galiba cocugu anlatmis kendisine birseyler.
Bende dedimki zaten bu yuzden ogretmenle konusmaya geldim ben, lutfen cocugunuzla artik kendi aile ici adabiniz neyse ona uygunca konusup kizimla ugrasmaktan vazgecmesini söyleyin, yoksa ben elimden geleni ardima koymayacagim, bile bile cocugumun hirpalanmasina sessiz kalamam.

Bu bahsettigim anneyle aramız iyiydi, sohbetimiz iyiydi o yuzden cokta uzatmadim.

Ama diger veliler sanki hiçbir sey olmamis gibi davrandı, bende ogretmenle konusmaya gittigim icin sabirli durdum.

Neyse biz ogretmenle konustuk eski esimle birlikte, ogretmen ben sabah gittikten sonra velilerin rehberlikci tarafindan arandigini ve okula cagirildiklarini soyledi, simdilik biraz sakin duralim, cocuklar 1-2 gundur durgun dedi.

Eger rehberlikte cozemezse, mudurlere devrederiz ama bu yasta mesele bu kadar ilerlemez genellikle dedi.

Bende hocam, o halde karsilikli olarak gozlemleyelim, ben cocugumdan bir sikayet daha alirsam ki size emanet ediyorum dedim, birlikte harekete geceriz, siddet goz yumabilecegim birsey degil diye konustum.

Ogretmen, erkek cocuklari bazen yeni ortamlara girdiginde baskinlik kurmak için kisa sureli hircin davranislar gosterebiliyorlar, simdilik mesele kontrolumuz altinda, bende cozecegimize inaniyorum, cozulmezse aileleri doktora yonlendirir zaten rehberlik dedi.



Simdi konusmamiz asagi yukari boyleydi, hoca biraz beni mi avuttu, yoksa cidden durum boyle mi gozlemleyecegim. Annelik paranoyam fena halde nuksettigi icin diken ustundeyim acikcasi.

Hepinize destek ve fikirleriniz icin tesekkur ediyorum. Konuda bir degisiklik olursa yine gelip danisacagim.
 
Öncelikle kızınızı mümkünse hemen bir dövüş sporuna yazdırın en azından birkaç ders aldırın . Sonra velilerle iletişime geçin ve cıngar çıkarın ardından okul yönetimine çıkın ve öğretmen dahil herkesi şikayet edeceğini hatta il müdürlüğüne bizzat gideceğinizi söyleyin. Sorunlu çocukları kızınızın yanında görmek istemediğinizi bşzzat öğretmenin her an çocukları kollayıp koruması gerektiğini yoksa gereken heryere gideceğinizi söyleyin maalesef çok üzgünüm kibarlıkla hanımefendilikle olmuyor çok geçmiş olsun
 
Bu anlattiginiz özel okul mu?
 
Çocuğunuza darp raporu alın bence her türlü elinizde bulunsun.
Veli toplantısı yapın ve bu durum devam ederse elinizdeki darp raporu ile sosyal hizmetlere bildireceğinizi ve sorunlu çocukların psikolojik testten geçip özel eğitim için başvuru yapılacağını biraz tehdit vari bir şekilde söyleyin. Kimse çocuğunun siciline işler endişesi ile psikolojik teste girmesini istemez. belki bu durumda onlar bile çocuğunu okuldan alabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…