- 2 Temmuz 2023
- 12.540
- 37.669
- 528
- Konu Sahibi Salon Kadini
-
Sınıf değiştirin bence 4 yaş sonuçta bebek sayılır darp raporu vs çok anlamlı gelmediKonu bdv'lik gibi gorunmese deMune 'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.
Arkadaslar merhaba,
4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.
Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.
Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.
Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.
Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.
Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.
Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.
Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)
Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.
Ben ne yapmaliyim?
Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?
Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.
Cocugumun yaninda ogretmenle mi konussam sahip cikildigini hissetmesi icin.
Rica ediyorum, yardim edin, kendim isin icinden cikamadim.
Yine olabilir. Sorunlu çocuk illa ki her sınifta oluyor.Ben okulu değiştirdim galiba…
Ben okulu değiştirdim galiba…
Biliyorum biliyorum canım da bazı okullarda sorunlu çocuk/ailelere farklı yaptırımlar oluyor.Yine olabilir. Sorunlu çocuk illa ki her sınifta oluyor.
Aileden temel eğitimi almayan çocuklara öğretmen ne yapsın. Laftan zaten anlamıyorlar iki tane yapıştırsan ertesi güne Cimerdesin.Tertemiz çocuklar daha şimdiden geleceğin serserileriyle mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Öğretmenin pasifliği zaten sinir bozucu.
Ben okulu değiştirirdim. Elalemin çocuğunun ıslah olmasını bekleyemem.
Biliyorum olması gereken tersi.Biz biraz işin tersini yapıyoruz, okulla problemi olmayan çocuğumuzun sınıfını, okulunu degistiriyoruz, asıl sıkıntılı olan öğrencileri farklı siniflara göndermek daha mantıklı olabilir, dördü zorba bı grup oluşturmuşlar belli ki, ayırmak biraz süngülerini düşürebilir.
Orası da doğruAileden temel eğitimi almayan çocuklara öğretmen ne yapsın. Laftan zaten anlamıyorlar iki tane yapıştırsan ertesi güne Cimerdesin.
Müdürle öğretmen ağzımızın tadı kaçmasın modunda olunca yapacak çok bir şey kalmıyor maalesefBiz biraz işin tersini yapıyoruz, okulla problemi olmayan çocuğumuzun sınıfını, okulunu degistiriyoruz, asıl sıkıntılı olan öğrencileri farklı siniflara göndermek daha mantıklı olabilir, dördü zorba bı grup oluşturmuşlar belli ki, ayırmak biraz süngülerini düşürebilir.
Merhaba ben de bir anaokulunda çalışan psikolojik danışmanım (özel bir kurum),Konu bdv'lik gibi gorunmese deMune 'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.
Arkadaslar merhaba,
4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.
Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.
Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.
Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.
Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.
Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.
Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.
Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)
Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.
Ben ne yapmaliyim?
Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?
Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.
Cocugumun yaninda ogretmenle mi konussam sahip cikildigini hissetmesi icin.
Rica ediyorum, yardim edin, kendim isin icinden cikamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?