Kreşte yardımcı abla cocugumun kolunu sıkmış sanırım

bide şunu düşünün kolunu cimcikleyen başka şeylerde yapabilir çocuk bunlar çoğunu anlamaz bile...

öğretmenine söyleyin daha dikkatli olun diye tekrar aynı durumla karşılaşırsanız okul yönetimine şikayet edin.

aynı şey başımıza geldi oğlum anne öğretmenim koluma vurdu bende ona vurayımmı dedi daha iki yaşında ve yalan nedemek bilmiyor..

müdüre kadar gittim konuştum. inkar ediyorlar çocuğu okuldan aldım annanesi bakıyor çünkü okul fobisi oluştu.. abisinin okulunun kapısından bile girmiyor içeri ağlıyor..

ortalığı ayağa kaldırmadım ama müdüre öğretmene gerekli konuşmayı yapmışki kadının suratı sirke satıyordu.. zaten hemen aldım okuldan

arkadskar merhaba sizlerden yorum bekliyorum şimdi size konuyu anlatıcım . Benım yavrum 2,5 yasında dün kresten aldık eve geldık bıraz sohbet ederiz biz yatmadan. Bugun neler oldu diyince yavrum uyuyormuş herkes uyanmış bizimki yataktaymış yardımcı abla bizim yavrunun kolunu sıkmış bana pış pış yapıodum abla geldi kolunu tutuo bu arada sıktı gibi yapıo hareketle . Anlatmaya çalıştı . Bende canım yandı mı dedım evet dedı. Sonra ertesi gün kreşi arıyıp öğretmen ve ıdare ile görüşecektim bir arkadasım fazla abartıyorsun bunda bir sey yok sonra çocuğuna cephe almasınlar kötü davranırlar dedı. İçime bı korku düştümü şimdi napıyım kararsız kaldım. Birde hanımlar yavrum öğretmenını cok sever şimdiye kadar hiç bir olumsuz Birşey olmadı okula severek gıder güle oynaya kresten alırız cok mutlu bir cocuk . Böyle bir sey OLMASINA dA cok şaşırdım üzüldüm güvenm sarsıldı bir de semtimize göre en pahalı kreş aylık 850 tl veriyorum kendimiz alıp bırakıyoruz.sizce ne yapıyım şaşırdım yarın gidip misafir olucam. Habersiz Baskın yapıcam kameradan yavrumu izliycm .öğretmenıyle de Konuşuym mı ne dersiniz
tabıkı konusacaksın olurm u oyle sey

aynı şey başımıza geldi oğlum anne öğretmenim koluma vurdu bende ona vurayımmı dedi daha iki yaşında ve yalan nedemek bilmiyor..

müdüre kadar gittim konuştum. inkar ediyorlar çocuğu okuldan aldım annanesi bakıyor çünkü okul fobisi oluştu.. abisinin okulunun kapısından bile girmiyor içeri ağlıyor..

ortalığı ayağa kaldırmadım ama müdüre öğretmene gerekli konuşmayı yapmışki kadının suratı sirke satıyordu.. zaten hemen aldım okuldan
sırke satıyormus bıde suratı

yaptıkları ısın hakkını vermıyorlar bıde sırke satıyormus ne hakla

ne hakla baskasının cocuguna boyle daavranır

hayret bırsey

Allah'ım sen evlatlarımızı ıyı ınsanlarla karsılastır...

Arkadaşlar bazı çoçuklar yalan söyler bazı çoçuklar söylemez .Çok arada bi durum,Meslek lisesine gidiyordum ozamanlar staj durumundan ben ve birçok arkadaşlarım çalıştı. Neler duyduk neler işittik nelere şahit olduk anlatamam. Çok iyi sanılan yerler bazen kötü yada terside olabiliyor. Ve asla kamerasız ortamlara nolursa olsun ne inanın ne güvenin. Çoçuğumu kamerasız yere Asla göndermek istemem.Emin olun hem öğretmen için en iyisi hem öğrenciler veliler için enn iyisi. Şu an üniversite okuyorum ve mezun olunca kamera olan okullara başvuru yapıcam.
Size birkaç anımı anlatmak istiyorum ilgileniceğinize eminim ve ona göre de fikirlerinizi oluşturabilirsiniz.
Öncelikle ne olursa olsun kolejde olsa en dandirik yerde olsa çat diye gidin okula ziyarete . Lavaboyu mutfağı sınıfı kontrol edin. asla çekinmeyin sonuçta ufak çoçuklar ve sizin önlem almanız en güzeli. Kendine güvenen yer asla bundan çekinmez. Güvenmeyen yer sizi oyalar o sırada ortalık temizleniyordur zaten.
Çoçuklara asla öğretmenin sana vurdumu kızdımı bak kızarsan söyle haddini bildirirm gibi cümleler kurmayın keza çoçuk bu durumu kullanabilir ve sizi yanıltabilir.Fakat çaktırmadan ağzını arayın gününün nasıl geçtiğini sorun ,bi olayı anlatırken çok dikkatli dinleyin.
Mesela yemek yerken akşam yemeğinde kaşığı düşürün,ayy nasıl düştü okulunda böyle düşüren varmı ?
düştükten sonra değiştirdilermi ben hemen değiştireyim deyin(bu çok önemli ve çok yapılan kreş tarafından hatadır,hiç ummadığınız yerler yapabilir parayla ilgisi yoktur)
Kendi kaşığınızla birşey yedirmeye niyetlenin sonra vazgeçin böyle hastalık bulaşır sağlıklı değil nasılda unutuyorum ya diye espiri yapın :) sonra durumu okula bağlayın özellikle çoçuğunuz öğretmeni tarafından yediriliyorsa yaş gurubundan bi kaçtane varsa çook yüksel ihtimaldir.)
Su bardağınıda sorun tek tek sohbet ediyo gibi fakat sorguladığınızı farkettirmeden sorun farkederse çoçuk herşeyi abartıp şikayet etmeye başlar ve siz bunalıp dinlemeyi bırakabilir yada kendinizi boşyere doldurabilirsiniz.İnanın çok şey öğrenebilirsiniz çoçuklarınızdan.
Staj dönemimizde herkesin yeri belli oldu arkadaşım lüks bi semtte çok pahalı bi kolejde staja başladı.
Ordaki çoçuklardan birtanesi arkadaşıma dediğini yaptırmaya çalışıyor ve arkadaşım asla taviz vermiyor.
çoçuk arkadaşımı tehdit ediyor ve 5 yaşında kerata :)
kendimi ısırırım senin yaptığını söylerim annemde sana kızar haa diyor :)
Arkadaşım aldırmıyor ve derse devam ediyor. (bu arada arkadaşım şuan atandı çok başarılı seminer seminer koşturan okuldaykende çok başarılı bir arkadaşımızdı)
Herneyse çoçuk gidiyo ağlayarak müdürn odasına arkadaşımı şikayet ediyor elinde kocaman bir ısırık .
Müdür çok şaşırıyo ve arkadaşım çok korkuyor. Müdür birşey söylemiyo ne kızmış ne kızmamış bi ifade. Ve lüks semtin lüks okulu ve veli korkusu.
Stajım yanıcakmı diye korkuyo. Ertesi gün arkadaşımız okula geldi ağladı durumu anlattı meslek hocamıza.
Meslek hocamız arkadaşımla staj günü gittiler. Ve bir öğreniyorlarkiii sınıfta kamera varrr..Arkadaşım okadar sevinmişki ..stajı yanabilrdi. Ve söylememişler kıza kamera olduğunu. müdür o gün kontrol etmiş meğer .olaylar böyle.
Böyle yalansöyleyebilen çoçuklar olduğu gibi ,asla yalan söylemeyen ama öğretmenlerinin üstünü örttüğü çok olay konular var.
öğrencilerimizi havuz günü havuza götürdük .Ve bir öğrenci çok su yuttu havuz hocası çıkartalım yoksa korkar dedi.bende tamam dedim havluyla bekliyorum çıksın diye. Tabi benle gelen müdire hanım aaaa asla olmaz bida ailesi göndermez kalsın dedi. Çoçuk çok korktu ve ağlıyo havuz hocasıda bidaha girmez şimdi çıksın sonrası için kolay olur diyor.
Herneyse çoçuğu çıkarttırmadı müdüre hanım!
Okula geri geldik serviste çoçuğun bana sarılışını asla unutamıyorum ve stajerlik dönemimde psikolojim çok kötüydü!
müdüre çoçuğun çantasına not yazdı,bi baktım notta şöyle yazıyor.
Berkay biraz yalana başladı bunu aşmaya çalışıyoruz,havuzda önce çok eğlendi çıktıktan sonra ağlamaya başladı,,boğuluyordum diye sizinle bunları aşmalı ve yüzyüze görüşmeliyiz diye.. Ben şok oldummm hemde ne şok okadarda ilgili bir aileydi ve hiç anlamadılar durumu.

arkadskar merhaba sizlerden yorum bekliyorum şimdi size konuyu anlatıcım . Benım yavrum 2,5 yasında dün kresten aldık eve geldık bıraz sohbet ederiz biz yatmadan. Bugun neler oldu diyince yavrum uyuyormuş herkes uyanmış bizimki yataktaymış yardımcı abla bizim yavrunun kolunu sıkmış bana pış pış yapıodum abla geldi kolunu tutuo bu arada sıktı gibi yapıo hareketle . Anlatmaya çalıştı . Bende canım yandı mı dedım evet dedı. Sonra ertesi gün kreşi arıyıp öğretmen ve ıdare ile görüşecektim bir arkadasım fazla abartıyorsun bunda bir sey yok sonra çocuğuna cephe almasınlar kötü davranırlar dedı. İçime bı korku düştümü şimdi napıyım kararsız kaldım. Birde hanımlar yavrum öğretmenını cok sever şimdiye kadar hiç bir olumsuz Birşey olmadı okula severek gıder güle oynaya kresten alırız cok mutlu bir cocuk . Böyle bir sey OLMASINA dA cok şaşırdım üzüldüm güvenm sarsıldı bir de semtimize göre en pahalı kreş aylık 850 tl veriyorum kendimiz alıp bırakıyoruz.sizce ne yapıyım şaşırdım yarın gidip misafir olucam. Habersiz Baskın yapıcam kameradan yavrumu izliycm .öğretmenıyle de Konuşuym mı ne dersiniz
yardımcımıdır nedir o hayvanı direk şikayet edin

Ani suçlama ve çekişmelere girmeden olayın özünü öğrenme amaçlı bi ziyarette bulunup endişelerinizi dile getirin. Eminim sonra tekrarlanmayacaktır...

bazı çocuklar yalan söler,ağbimin kızı halam benı dovdu dedi,şok olduk böle bişey yok,ama yıllar evvel diğer yeğenımı dovuyoröuş hoca,tehdıt edıyormuş söleme dıye,yıllar sonra o kadın başka öğrenıcın şıkayeti ile atıldı,ama maalsef bızım çocuğa olan olmuştu,oda bu olaydan sonra ıtıraf etti,artık büyümüştü,bence konuş

Direk sorumlulara iletişime geç, dikkatli olsunlar bu konuda çok hassas olduğunu belirt ve aklında soruişareti ile içinin rahat olmadığını söyle.

Parmak kadar çocuğa cephe almak nedir ya ? Parayı onlar değil siz veriyorsunuz tabi ki konuşup işin aslını öğrenme hakkına sahipsiniz.
Korkmayın, arayın derdinizi anlatın. Kızınıza da arada bir sorun ne oldu ne yaptınız o da anlatır aynı şey tekrarlanırsa tavrınızı koyarsınız.

Back
X