• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşten fotoğraf alma durumu

selina26

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
304
162
33
32
Çocuğum kreşe yeni başladı günlük 2 fotoğraf. sabah serbest oyun zamanı ve öğleden sonra yapılan bir aktivite.
2 gündür yemek ve kahvaltıdan fotoğraf gelmeyince sordum. prosedür gereği atmıyoruz dediler bir de çok zaman alıyor yaş grubu küçük (benimki 26 ay) o nedenle her gün bunu yapamayız kısmına getirdi konuyu.
Yemek listesi var ama anladığım kadarıyla bazen listeye göre gitmiyor. Çünkü sorduğumda bugün bunları yedi dediğinde listeyle farklı
Şimdi bilmediğimden soruyorum bu durum çoğu yerde böyle mi fotoğraf göndermiyorlar mı
Bir dr mesela aktivite programı var o kadar listede ama bana gele gele serbest oyun zamanı ve lego saati gibi bunlar geliyor. Diğer aktiviteleri de yemek listesi gibi değişen ve her yazılanı yapılmayan bir şey olarak algılamaya başladım.

Merhaba, kızımın gittiği kreş bir uygulama kullanıyor haftalık yemek listelerini o uygulamaya yüklüyorlar bazen oraya fotoğraf koyuyorlar bazen koymuyorlar (oğlumun gitti kreş asla fotoğraf paylaşmazdı bunu en başındanda beyan etmişlerdi zaten) ben kızımı almaya gittiğimde gün içerisinde ne yaptığını detaylı anlatıyorlar iyi yedi yada bugün yemeyi reddetti diyorlar. Sizin bahsettiğiniz şekliyle her yemek yediğinde ya da her aktivite yaptığında fotoğraf çekseler her bir çocuk için ve ebeveynlerine gönderseler bu ciddi bir mesai gerektirir. Aslında esas olan kuruma duyulan güven, çocuğunuz henüz başlamış kreşe, biraz zaman verirseniz zaten zamanla süreci daha iyi anlayıp vaadedilenlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini bu durumun size ve çocuğunuza iyi gelip gelmediğini anlarsınız. Bu arada sanırım belirtmemde fayda var biz Avrupa da yaşıyoruz.

Benim oğlum da 3 yaş. Gün içinde öğretmenlerin telefonu alması falan yasak. Fotoğraf hiç yok. Eğer bir program özel bi şey olursa çekerler o da toplu halde. Çocuklarla ilgileniyoruz telefonla değil lütfen böyle bir talebiniz varsa bizden beklemeyin demişlerdi zaten. Ben memnun oldum. 7/24 telefon elinde olup ne öğretecekler ki?
Bağımsız devlet anaokulu bu arada benimki.

Merhaba, kızımın gittiği kreş bir uygulama kullanıyor haftalık yemek listelerini o uygulamaya yüklüyorlar bazen oraya fotoğraf koyuyorlar bazen koymuyorlar (oğlumun gitti kreş asla fotoğraf paylaşmazdı bunu en başındanda beyan etmişlerdi zaten) ben kızımı almaya gittiğimde gün içerisinde ne yaptığını detaylı anlatıyorlar iyi yedi yada bugün yemeyi reddetti diyorlar. Sizin bahsettiğiniz şekliyle her yemek yediğinde ya da her aktivite yaptığında fotoğraf çekseler her bir çocuk için ve ebeveynlerine gönderseler bu ciddi bir mesai gerektirir. Aslında esas olan kuruma duyulan güven, çocuğunuz henüz başlamış kreşe, biraz zaman verirseniz zaten zamanla süreci daha iyi anlayıp vaadedilenlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini bu durumun size ve çocuğunuza iyi gelip gelmediğini anlarsınız. Bu arada sanırım belirtmemde fayda var biz Avrupa da yaşıyoruz.
Burda da uygulama var ama listede olanlar olmuyor hep değişiyor. Ben de en azından porsiyonu çekemez misiniz dedim herkese tek bir fotoğraf bile atabilirlerdi diye düşündüm ama atmak istemediler

Bizde de çok az fotoğraf gönderiyorlar.

Ben zaten fotoğrafa çok aldanmam. Hangi çocuğun ağlarken fotoğrafını çekerler ki?

Önemli olan çocuğun okulda mutlu olduğunu hissedebilmek.

Ben 3 yaş öğretmenliği yaptım. İsteyen veli olduğunda fotoğraf mecbur çekiyordum. Ama gerçekten o fotoğraf işi bizi zorluyor. Sınıfım 13 kişilikti ve öğlenleri yemek yemezdim çocukları doyurmaya çalışmaktan. Üstelik hepsi uslu şekilde yemeğini yiyen çocuklarda değiller. İçlerinden muhakkak bir iki tanesi peşinde koştururdu.. bizim öğrenci için öğretmen -veli defterlerimiz olur gün içinde ne yedi ne etkinlik yaptı vs doldururduk.

Back
X