Kronik depresyon

Ceylinceylinbjk

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2017
370
569
23
37
Merhaba herkese
30 yaşındayım fakat anlatacaklarımın bana hissettirdiklerinin yaşıml alakası olduğunu hiç düşünmüyorum. Öylesine belirttim yani tamamen.
30 yaşından sonra deli gibi aşık oldum bildiğiniz platonik. Konumu ve beni hatırlayan çok olacaktır.Aşık olmaya başlayıp karşı tarafa bunu belli edip o işyerinde çalışmaya devam ettikten sonra psikolojim bozuldu. O günden sonra hayatımda herşey değişti sanki reddedilmemiş ama geçiştirilmiş olmak bie yil içerisinde yaşadıklarım gururumu çok incitti. Her sabah insanlardan olumlu guzel iltifatlar yorumlar almak, sürekli plan yapmak, evde depresyona girmek,alışveriş yapmak kitap okumak saç boyatmak hiçbir şey düzeltemedi beni. Aşk bana çok uğramıyor ugrayincada epey kalıyor. Bu yaşadıklarımın hepsi (üzüntü,sevinç, onu sevmeye devam etmek) hepsi benim tercihim. Sacimi boyattım iki kere yandı, şimdi bana aşk acısını bile unutturacak bir durumdalar. Hayatimda ailemden sonra onem verdiğim ikinci sey saclarimdi, simdi fellik fellik kaynakci arıyorum. Modayi sevdiğim icin yakindan takip ediyorum, saclarim kiyafetlerim hep ozenlidir, buda benim ilgi alanim, bana bir nebzede olsa iyi gelen birsey. Saclarimi kaybedince ruhen iyice çöktüm. Sürekli neden bu duruma geldigimi sorguluyorum. İbadet dua caba hic bisey ise yaramiyor, inancli bi insanım ama bu kadar dua nereye gidiyor diyorum bazen. Konunun kopuk kopuk olduğunun farkındayım. Tam olarak ruh halim böyle 1 yıldır. Neden normal bir ruh halim yok diyorum. Kendimi duygularimi hep gecici anlik kontrol ediyorum etsemde evde kendimle bas basa kaldigimda savas veriyorum, bi suru arkadasim var kimseyi goresim yok. Sanki kotu seyler hep benim basima geliyor. Kendimle ilgili söyleyebileceğim şey gerçekten kendini bilen merhametli ve sonsuz empati yapabilen biriyim.Ve bana tedavinin filanda iyi geleceğini sanmıyorum. Bir kaç kere denedim hiçbir faydasını göremedim. Şuan bile bütün enerjinizi çektiğimin farkındayım. Psikoloji,güzellik,bir nebze ruh sagligi gitti son olarak kariyer kaldı. Onuda sevdiğim adam ayni isyerinden olduğu için artık adım atmaması ve benim yorulmuş olmam burdaki çalışma verimimi düşürüyor. (ki bence çok bile burada kalıp dayandım)
Yeni bir is bulup cikayim iyice kafayi yemeyeyim diyorum ama dayanmayıp çıkabilirim. Dua isteyebilirim sizden, cok olumlu yorum beklemiyorum açıkcası çünkü paragraflar bile kopuk,bağlantısız kendimi ifade etmeye bile mecalim yok sanki.

Antidepresanı kolay kolay tavsiye etmem ama bence önce psikiyatr sonrası psikolojik destek psikolog olur psikolojik danışman olur iyi bir terapi süreci seni kendine getirir. Hiçbirini yapamam dersen dr.burns un “iyi hissetmek” kitabı var mutlaka al oku.

Her sey her zaman yolunda gitmez hayat bu kimi zaman inis kimi zaman cikisdir herkesin donem donem sinavlari olur ole en basit seyde Allah benim duami kabul etmiyor deme kimbilir seni nelerden koruyor

Saclarin icin uzulme bu en son takilacagin konu olsun ceylin o saclari onkolojide birakan nice gencecik cicek gibi insanlar var ne planlari varken ne zorluklara gogus geriyorlar
Bin sukur de once sonrada arastir imkanin varsa prp sac lazeri vs de cok iyi sonuclar alan var baslarsin koku sende gelir emin ol

Diger konuna gelince sen cok takildin en basindan burada seni yazimindan cozup uzaklas dememizin altinda yatan neden bu hassasiyetindi ama denemek istedin
İs bulmak cok cok zor ama maddi zorlanmam diosan hemen cik sacinla basinla ugrasir tatil yapar biryandanda is ararsin uzaklasmak iyi gelecek diye dusunuyorum

Mizildanma icine donme ark zorlayarakta olsa gorus eve kapanma kendinede bir ugras bul hepsi gecer
Cok agir oldugunu dusunuyorsan destegini al ama biraz bu gonul islerinde kihassasiyetinden kendi kendini assagi cektigini dusunuyorum ben biraz gayretle toparlayacaksin
hakkinda hayirli olan guzel
Seyler olsun hayatinda

balık burcu musunuz yıllardır antidepresan kullanan biri olarak iyi bir dostun ruh çöküşü ne en iyi gelen şey olduğunu biliyorum

Sen iyilesmeyi istemiyosun bence:( eger bunu istesen bu kadar kotuluk yapmazsin kendine.. zor seven icin zordur unutmak ama.. belkide bu hayirlidir..oyle dusunup kendine sans ver.. olan sana ve saclarina oldu ne yazikki.. karsidaki mi? Belki bunlardan haberi bile yok

Antidepresanı kolay kolay tavsiye etmem ama bence önce psikiyatr sonrası psikolojik destek psikolog olur psikolojik danışman olur iyi bir terapi süreci seni kendine getirir. Hiçbirini yapamam dersen dr.burns un “iyi hissetmek” kitabı var mutlaka al oku.
Bir şey sorabilirmiyim psikolog tedavisi alıyordum, psikolog müzik ne dinletiyordu değişik hareketler yaptrydu nerdeyse 1 saa t gözü kapalı konustryo gibiydi, o kadar geriliyodumki ve tedaviyi bıraktım, bğtğn psikologlar böyle mi

en yakın çevremde kız kardeşim yıllardan beri ağır depresyon geçiriyor. sürekli ilaçlar filan . farklı farklı ilaçlar kullandı. şuan durumu çok daha kötü. bu ağır depresyon sebebini çözmeniz tamamen kendi elinizde. sizin beyninizde biten bişey. sosyalleşin. işe girip çalışın. en çok boşta kalmak sebep. beyninizi meşgul edin sürekli bişeylerle. aşk meşk işlerine çok da takılmayın. yeni kişiler çıkar karşınıza. unutmayın en önemlisi ruh ve beden sağlığımız. gerisi geliyor zaten.

Fazla empati duygusu olan insanlar duygu yüklü durumlarda daha fazla yipraniyor. Ama ben kendime asil sunu sordum: Kendinizi neden sevmiyorsunuz?

Bir şey sorabilirmiyim psikolog tedavisi alıyordum, psikolog müzik ne dinletiyordu değişik hareketler yaptrydu nerdeyse 1 saa t gözü kapalı konustryo gibiydi, o kadar geriliyodumki ve tedaviyi bıraktım, bğtğn psikologlar böyle mi
Degil. Derdini dinleyip sana cozum yolu sunanda var.. atiyorum kendini savunmayi bilmeyen birine bunu yapmasi gerektigini filan soluyo.

Degil. Derdini dinleyip sana cozum yolu sunanda var.. atiyorum kendini savunmayi bilmeyen birine bunu yapmasi gerektigini filan soluyo.
Babam vefat ettikten sonra psikolog tedavisine başladım benim konuşmaya içimi dökmeye ihtiyacım varken psikolog bana müzik açtı hayal kurdurdu gözleri kapalı en son tansynm düşmüştü çok sınırını bozmuştu bidaha gitmedim

Hayır. Sorunun neydi bilmiyorum ama başka birine daha gidebilirsin

Back
X