Kronik kabiz kizim icin okul sorunu . Akla ihtiyacim var

Ruseym20

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
39
28
8
40
Merhaba arkadaşlar. 3 yaşında kızım var. Bu ay kreşe başladı ama sorun su ki kızım dışarda tuvalete gitmiyor. Ayrıca beslenmesine dikkat etmezsek hemen kabız oluyor. Mesela iki gün ust uste pilav ya da makarna yese hemen kabız. Perhiz yapmamız lazim. Ama malesef okulda her ana yemekten sonra çıkıyor pilav ya da makarna. Diğer kreslerin de beslenme listelerine baktım hep aynı. Ne yapmalıyım sizce. Ben çalışıyorum. Ya bakıcı olacak ya da kreş..
Okulla durumu konusmustim hallederiz biz dikkat ederiz dediler ama lafta kaldı hepsi. Yine kabız çocuk. :(

Bu arada çişini de tutuyor arkadaşlar. Yani dışarda gitmiyor. Bugün mesela saat 5e kadar hic çiş yapmamis :(

Ben konuyla ilgili birsey bilmiyirum canim ama baslik dikkatimi cekti kizim 14 aylik ve surekli kabiz oluyo yedigine dikkat ettigim.halde buda biyle biseymi doktora soykedim uzerinde pek durnadi fitil verdi suan korktum :(

sıkıntı gercekten ... pedegogdan bu davranısı ıcın bılgı aldınız mı saglık sorunu cıkarır ılerde cunku ...
bunun dısında aksam evde guzelce salata corba yerse sabah ta uyanır uyanmaz kuru kayısı yedırırsenız sorun olmaz hepımız cocuklarımıza makarna pılav verıyoruz gun ıcınde yeterı kadar salata su da tuketırse sorun olmaz

Ben konuyla ilgili birsey bilmiyirum canim ama baslik dikkatimi cekti kizim 14 aylik ve surekli kabiz oluyo yedigine dikkat ettigim.halde buda biyle biseymi doktora soykedim uzerinde pek durnadi fitil verdi suan korktum :KK43:
benimki 6 aylıktan beri kabiz. Denemedigumiz şey kalmadi. Son tahlillerde b12 ve d vit eksik çıktı . Doktor belki ondan oluyordur bekleyelim dedi. Ama sanırım biz kolonoskopi olacağız. Size de cok geçmiş olsun. Bence şimdiden önlemini alin canım. Sürekli fitille olmaz ki. Çok zor.

O zaman bakici tutucaksiniz. Cisini cocuk tutabilir normal. Ama o kadar zaman cisini yapmamasi saglikli degil bence. Kabizlik ayri zaten, bakici olursa evde diyetine uygun yemegini yer.

sıkıntı gercekten ... pedegogdan bu davranısı ıcın bılgı aldınız mı saglık sorunu cıkarır ılerde cunku ...
bunun dısında aksam evde guzelce salata corba yerse sabah ta uyanır uyanmaz kuru kayısı yedırırsenız sorun olmaz hepımız cocuklarımıza makarna pılav verıyoruz gun ıcınde yeterı kadar salata su da tuketırse sorun olmaz
pedagog arkdasim var . Üzerine gitme rahat birak diyor. 5 yaşına kadar devam.edebilir cocuklar da diyor. Ama oncelikle fiziksel bir sıkıntısı var.mi emin olun diyor. Biz de kara kara düşünüyoruz. Okula göndermek ten vazmi gecelim diye. :( dediklerinizin hepsini yaoi yorum ama okula başladığından beri.düzelmedi malesef

benimki 6 aylıktan beri kabiz. Denemedigumiz şey kalmadi. Son tahlillerde b12 ve d vit eksik çıktı . Doktor belki ondan oluyordur bekleyelim dedi. Ama sanırım biz kolonoskopi olacağız. Size de cok geçmiş olsun. Bence şimdiden önlemini alin canım. Sürekli fitille olmaz ki. Çok zor.
Dv2 kullanmadim dogru duzgun vitaminini bnde olcturiyim insallah oyke bişey olsun ama kucukken bnde oyleymissim bnde ırsi diye umursamadim ama tsmr ederim önlem alcsm bnim kizim da 6 aylikken den basladi ama fitil vermemeye calisiyorum cok zorlanmadigi sure ama busefer de bagsur olur diye korkuyorum :(

Acaba dışarıda tuvalete gitme konusunda sizin tutum ve davranışlarınızdan mı etkilendi? Siz gider misiniz ya da onu götürür müsünüz dışarıda tuvalete?
Annem bana 5 yaşımdayken dışarıdaki tuvaletler pis dediği için liseye kadar okulda tuvaletimi tuttum, bir kere altıma yaptım ama yine de tuvalete gitmedim. Siz de ıyy pis vs öyle tepkiler vermiş olabilir misiniz

1 gunluk beslenmesini yazar misin?
sabah uyaninca 1 kaşık bal ve ılık şu içer. Çok sorun cikarmaSa bir kayısı yer. Kahvaltı standart yumurta peynir.. Ekmek yemez. Sabah ara.öğünü meyve yer. Yazın genelde kavun ya da karpuz olur. Öğlen mutlaka çorba . Çorba yanidna yemek.. Sebze olmasına dikkat ederim. Ama çoğu kez sade çorba ve ayranla yetinir. Yine saat 3 gibi meyce yeriz. Sonra.1 saat geçer kuru yemis vermeye calisirim.aksam da et varsa çorba et olur. Yoksa da sade sebze yemeği yer.. Pilav makarna haftada bir yer ya da hic.yemez.kabız olduğu için yapamıyorum. Ama.bu ben evde iken yaptigimiz. Okulda farkli

Acaba dışarıda tuvalete gitme konusunda sizin tutum ve davranışlarınızdan mı etkilendi? Siz gider misiniz ya da onu götürür müsünüz dışarıda tuvalete?
Annem bana 5 yaşımdayken dışarıdaki tuvaletler pis dediği için liseye kadar okulda tuvaletimi tuttum, bir kere altıma yaptım ama yine de tuvalete gitmedim. Siz de ıyy pis vs öyle tepkiler vermiş olabilir misiniz
ben hic tutamam. Her yerde yaparım :) ama sadece dışardayken tuvalette saga sola dokunma derim. Onlar etkilermi bilemedim

Dv2 kullanmadim dogru duzgun vitaminini bnde olcturiyim insallah oyke bişey olsun ama kucukken bnde oyleymissim bnde ırsi diye umursamadim ama tsmr ederim önlem alcsm bnim kizim da 6 aylikken den basladi ama fitil vermemeye calisiyorum cok zorlanmadigi sure ama busefer de bagsur olur diye korkuyorum :KK43:
inşallah geçicidir sizinki. Yani.bende okula başlamasa bu kadr zorlanmazdim

Ben 27 yaşındayım etkisi olur mu bilemem am yine de yasimi soyleyeyim dedim.Bir aralar devamli kabiz olurdum sonra annem kuşburnu marmelati onerdi.Marketten aldım hazir olani her gun bir kac tatli kasigo yedim ve iki uc gunde tuvalete cikan ben her gun lavaboya ciktim.Bence bir deneyin hemde tadi o kadar kötü degil bir kac tatli kasigi yesin faydasini görür insAllah zaten bagirsaklarida yumusatiyor

Ben yazacaktım sen yazdın

Çevremde gördüğüm tüm kabız ve çiş tutan çocukların anneleri çokkkk titiz

Tuvalete gidince ay oraya dokunma bunu elleme vs modunda

Örneğin 47 yaşındaki görümcem de her tatile gittiğinde kabız oluyormus zira başkasının oturduğu tuvalete oturmayı pis buluyor

Kreşin rehber öğretmeni çocuk gelişimcisi vs yok mu

Tüm gün çiş yapmayan çocuk olur mu buna bir önlem düşünmemişler mi

Ben 27 yaşındayım etkisi olur mu bilemem am yine de yasimi soyleyeyim dedim.Bir aralar devamli kabiz olurdum sonra annem kuşburnu marmelati onerdi.Marketten aldım hazir olani her gun bir kac tatli kasigo yedim ve iki uc gunde tuvalete cikan ben her gun lavaboya ciktim.Bence bir deneyin hemde tadi o kadar kötü degil bir kac tatli kasigi yesin faydasini görür insAllah zaten bagirsaklarida yumusatiyor
Çok teşekkürler. Yarın ilk is alıp deneyecegim inşallah faydası olur

Ben konuyla ilgili birsey bilmiyirum canim ama baslik dikkatimi cekti kizim 14 aylik ve surekli kabiz oluyo yedigine dikkat ettigim.halde buda biyle biseymi doktora soykedim uzerinde pek durnadi fitil verdi suan korktum :KK43:
1 yaşından sonra fitil kullanmak psikolojik açıdan çok sağlıklı değil demişti sağlık ocağında ki ebemiz. Bence çok haklı. Beslenmesine dikkat edin. Bol bol su ve lifli gıdalar tüketmeli.

Ben yazacaktım sen yazdın

Çevremde gördüğüm tüm kabız ve çiş tutan çocukların anneleri çokkkk titiz

Tuvalete gidince ay oraya dokunma bunu elleme vs modunda

Örneğin 47 yaşındaki görümcem de her tatile gittiğinde kabız oluyormus zira başkasının oturduğu tuvalete oturmayı pis buluyor

Kreşin rehber öğretmeni çocuk gelişimcisi vs yok mu

Tüm gün çiş yapmayan çocuk olur mu buna bir önlem düşünmemişler mi
benim kızdığım da en cok bu oldu. Yani 9 saat çiş yapmamis çocuk ki herkese durumu anlattım takip.ederiz hallederiz dediler ama işte olmuyormuş ne yazik ki. Çok titiz.biri değilim normalde ama vardır muhakkak yanlış yaptığım.şeyler.iste ben de çözüm arıyorum. Bakıcıya mi vereyim diye. İki arada bir derede kaldım yani :(

Back
X