Kronik ürtiker için aşı tedavisi olanlar!! Destek olun bana lütfen

Yenidenfit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
31
7
86
45
Merhaba arkadaşlar, 30 yıldır kronik ürtiker problemiyle yaşıyorum . 15 yaşımda ilaçlara karşı alerjiyle başladı. Etken madde, ilaç grubu farketmeksizin hiç ilaç kullanamadım yıllarca. Çok şiddetliydi ama kortizon ve antihistaminik alımıyla 4-5 gün içinde normale dönüyordu ve yılda 5-10 kez oluyordu genellikle. Bu süre boyunca bir sürü alerji testi yaptırdım kan testleri, prick testler… immunoloji bölümlerine gittim başından beri bana önerilen aşı tedavisiydi ama o dönemde(30 yıl önce) sadece 2 hastanede yapılıyordu Türkiye’de. Kontrol altında tutabildiğim için önemsemedim ve aşı tedavisi olmadım.Antihistaminik kullanmaya devam ettim ürtiker nüksettikçe.
Alerjim olan şeyler de testlerle belirlendi ama alerji sonradan gelişebildiği için her tekrarda yeni nedeni tespit etmek imkansız oluyor. Şu son ürtiker atağımda doktorum bu kez neye alerjik reaksiyon gösterdiğimi araştırma gereği bile duymuyor açıkçası.” Bunun nedenini belirleyemeyiz senin vücudun kendisiyle savaşıyor diyor” Otoimmun rahatsızlığım (haşimato) da var ve hep bunu örnek gösteriyor. “Neden aramayacaksın, bu neden benim başıma geliyor demeyeceksin. Bazen kötü şeyler sebepsiz yere gelebilir insanın başına deyip kabulleneceksin ve bu aşı tedavisini olacaksın diyor”
Mesela ben veteriner hekimim ama şu an kedi,köpeğe ve latexe alerjim var. Bunlar benim son 25 yıldır en çok temas halinde olduğum şeyler. Çok trajikomik bir durum yani.
En son ürtiker atağım 3 aydır devam ediyordu ve bu kez ilaçlarla da kontrol altına alamadık. Mecburen bu kez doktorumu dinleyip Xolair tedavisine başladım bu ay ben de. Aşıdan önce günde 3-4 antihistaminikle geçmeyen ürtikerim şu an da günde 2 antihistaminiğe düşmeme rağmen çıkmıyor. Yarın sadece günde bir antihistaminik içmeyi deneyeceğim ve 3 gün böyle devam edip sorun yaşamazsam antihistaminiği bırakmayı deneyeceğim. İlaç miktarını deneyerek azalt, tekrar çıkarsa artır dedi doktorum. Gidişata göre bi sonraki randevuda karar verecek antihistaminik konusuna. İlk dozu yaptılar ve 28 gün sonra 2. Dozu alacağım. 6 ay kullanıp ara vermek gerekiyormuş yani devletin aşı sistemi buymuş. Ara verilip ürtikerin tekrarlayıp tekrarlamadığına bakılacakmış. Gerekirse aşıya devam edilecekmiş.
Herkeste iyileşme süresi farklı oluyor gördüğüm ve okuduğum kadarıyla. Amcam mesela 7-8 yılın sonunda aşıya ara verebildi nihayet, şu an 3-4 aydır aşıyı bırakmasına rağmen tekrarlamadı ürtikeri. Umarım bende daha kısa sürede etki eder.
Bazı doktorlar kanser yapar diye onaylamıyormuş. Başka doktorlar tarafından bu nedenle aşı tedavisi yapılmayan hastalarla tanıştım hastanede. Mecbur kalınca insanlar riskleri göze alıyor maalesef.
İlk 3 dozu hastanede günübirlik yatış yatıp, aşı olduktan sonra 2 saat hastanede gözetim altında bekleterek yapıyorlar. Sonrasında sen kendin bile yapabilirsin diğer dozları dedi doktorum.
Ben de yan etkilerinden çok korkuyorum açıkçası ama artık sosyal hayatımı ve işimi etkileyecek düzeye gelmişti, antihistaminikler yüzünden sürekli uyuklar vaziyette olmak canıma tak etti ve sonuçta antihistaminikler de ilaç ve onların da yan etkileri var. Biraz kar zarar açısından bakmak gerekti ve şu an bu tedavi kaçınılmaz oldu benim için.
Umarım her şey çok güzel olur ve kısa sürede kurtulurum ilaçlardan da aşıdan da.
Aşı tedavisi olanınız varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde 4-5 yıldır kurdeşen rahatsızlığım var. Bende sürekli zyrtec ilacı kullanarak rahatlıyordum ama bu rahatlamam genelde 1 gün falan sürüyordu. Daha sonra bir doktor kronikleşmiş diye xolair iğnesi önerdi 6-7 aydır bu iğneyi oluyorum ilk 2 ay hiç fayda etmedi daha sonra kaşıntılarım biraz azalmaya başladı ama tamamen geçmedi hala arada bi yine ilacımı kullanıyorum hatta doktorum 4 haftada 1 vurulan iğnemi 3 haftaya indirdi bu sefer de böyle deneyeceğim yeni raporumun onaylanmasını bekliyorum.

Size de çok geçmiş olsun, umarım raporunuz bir an önce onaylanır. Benim onay sürecim de az kalsın sıkıntıya giriyordu. Ben yıllardır ciddi ataklarımda doktora gidiyordum. İlaçlar için rapor çıkarmalarına rağmen çoğu zaman ilaçlarımı reçete yazdırmadan eczaneden ücret ödeyerek alıyordum aciliyet veya tembellikten. Tedaviye onay verilmesi için 6 ay aralıksız ilaç kullanıyor görünmeniz gerekiyor sistemde dediler eczanede. Ama sonra eczane çalışanları doktorum ve başhekimle görüştüler ve başhekim onayıyla Xolair için raporum onaylandı. Eczanede beklerken çok kızdım kendime, neden bi zahmet gidip kullandığın ilaçlar için reçete yazdırmıyorsun en azından aile hekimine diye.
Neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum.bu rahatsızlığı yaşamayan anlayamaz . Şimdilik bi umut belirdi bende sanki olumlu gelişmeler olacakmış, ilaçsız yaşayabilecekmişim gibi hissediyorum. Ya da böyle olacağına inanmak istiyorum bilemiyorum.
Hepimize acil şifa diliyorum umarım iyileşme sürecimiz hızlı olur

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde 4-5 yıldır kurdeşen rahatsızlığım var. Bende sürekli zyrtec ilacı kullanarak rahatlıyordum ama bu rahatlamam genelde 1 gün falan sürüyordu. Daha sonra bir doktor kronikleşmiş diye xolair iğnesi önerdi 6-7 aydır bu iğneyi oluyorum ilk 2 ay hiç fayda etmedi daha sonra kaşıntılarım biraz azalmaya başladı ama tamamen geçmedi hala arada bi yine ilacımı kullanıyorum hatta doktorum 4 haftada 1 vurulan iğnemi 3 haftaya indirdi bu sefer de böyle deneyeceğim yeni raporumun onaylanmasını bekliyorum.
İnşallah ya gerçekten çok yormaya başladı bu durum artık beni. Geçsin bitsin istiyorum dışarıda bile kaşıntıdan kıpkırmızı geziyorum bazen. Şimdi bir de 1 aylık hamileyim bu şekilde ilk iğnemi oldum. Cildiye doktorları hamilelikte sorun olmaz dedi ama yine de insanın içi rahat etmiyor. İğnede iyi gelmeye başladı vurdurmaya devam edeceğim sanırım. İnşallah en kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtuluruz

Bende de bazen terleyince oluyo sonra sürekli soğuk duşa girince birazda olsa iyi geliyor. Daha sonra ilacımı içince birazda olsa rahatlıyorum
Ben ılık sıcak soğuk suya girsem hemen vücuda atıyor terleyince stres yapınca tekrar yayılacak nefes alamayacağım die korkuyorum 4 yıldır

Herhangi bir ilaç rahatlatmıyor mu? Ben beni rahatlatan ilacı bulana kadar çok doktor değiştirdim çok ilaç değiştirdim zyrtec bana çok iyi geliyor

Herhangi bir ilaç rahatlatmıyor mu? Ben beni rahatlatan ilacı bulana kadar çok doktor değiştirdim çok ilaç değiştirdim zyrtec bana çok iyi geliyor
Avil kullanıyorum aerıus ikisi başlayınca atıyorum hemen sizin kullandığınızı ben komple vücudumu sardığında boğazım dilim şiştiğinde kullandım bi kaç ay

Ayy çok geçmiş olsun. Bende o dediklerinizi kullandım ama bana hiç fayda etmedi gerçi bogazim dilimde şişmedi hiç. İsterseniz doktorunuza zyrtec ilacını bir danışın kullanmanızda sakınca yoksa onunla devam edin baksanıza size de iyi gelmiş

Hanımlar sizin suya girince oluyor mu bide terleyince
Benimkini tetikleyen şey güneş oluyor. Arı sokmuş gibi şişlikler ve kızarıklıklar oluyor. Sürekli uv koruyucu tişört giyiyorum uzun süre güneşe maruz kalacaksam.
Buna ek bir sürü alerjim olan şey var onlardan zaten uzak duruyorum.

Şuan sadece boyuna atıyor bir iki tanede kollarıma oda terleyince suya girince alıştım artık eğer ilerlerse iyi gelen ilacı hemen alırım sizde kullanın ben 5 hastane gezdim en son üniversite hastanesinde bir doktor baktı ve ilacı verdi baya içiyordum ben günde Allah razı olsun kurtardı beni ben yanıyordum komple kafamdan ayak altıma kadar kabardı tüm vücudu sardı ambulansı aradık gelmeyeceklerdi siz gelin dediler inanmadılar geldiler ki şok oldular hemen alıp bi tane ağır bir ilaç var ondan verdiler hastane hastane gezdik yani çare bulamadılar bakmadılar çoğu hastanede ve kızım 4 aylık anne sütü alıyordu ne günlerdi

Benimkini tetikleyen şeyi doktorlar hala bulamadı açıkçası bende bulamadım bilmiyorum durup dururken kaşınmaya başlıyorum bu aralar kaşınan yerlerimi biodermanin atopik ciltler için olan nemlendiricisini kullanıyorum anında rahatlatıyor bir de duş jelini kullanıyorum vücudum kupkuruydu daha yumuşak olmaya başladı tavsiye ederim kızlar

Hamilelikte de mi aynı ilaclari kullandınız bebeğe herhangi bir zarar vermedi değil mi bende çünkü yeni hamileyim hem iğne hem ilaç kullanıyorum doktorlar sorun olmaz dedi ama yine de içim rahat etmedi

Ben bi dönem bilaxten,desmont ve atarax 3 lü olarak kullandım ve yanında da prednol.
Prednolü bırakınca bilaxten,desmont ve zaditen 3 lüsüyle devam ettim. Ama bu ilaç kombinasyonları hiç bi şekilde çare olmadı.
En son doktorum, Xolair tedavisini uygulayan, bilaxten, allerset ve crebros yazdı bunları kullanıyordum aşıyla birlikte ama şimdi crebrosu bıraktım, yarında allerseti bırakacağım sadece bilaxtenle devam edeceğim bi kaç gün. Antihistaminikler nedense bu son atakta hiç etki etmedi sadece prednol baskılayabildi. Kortizon kullanımı da çok sıkıntılı zaten.

Bende bu ilaçları çok denedim hiç fayda etmemişti. İğneyle beraber baya ilaç kullanıyormuşsun maşallah inşallah bi tanesi fayda eder de rahatlarsın. Aynen kortizon baya zararlı ya kilo aldırıyor bir de onunla aldığın kiloyu geri vermek çok zorlaşıyor

Ayy benim 25-30 yıl önceki hallerim aynen bu yazdıklarınız. Kaç kez ambulansla acile gittim. Ne günlerdi.
Saç dipleri felaket oluyor cidden. Çoğu kez göz kapaklarım şişiyor gözlerim kapanıyordu, dudaklar ve ağız mukozası şişmeye başlayınca zaten hastaneye koşmaktan başka yol tok. Çok korkutucu oluyor.
Hatta bir kez acildeki bir doktor beni ertesi gün tekrar gelmem için baya bi zorlamıştı , öğrencilerine örnek vaka olarak anlatmak için ama gitmedim

Ay valla bende örnek olarak çıktım öğrencilerin karşısına 1 gün öncede gece ben açıdan ortalığı karıştırdım hastaneye gittik yarın gelin dediler ben de sedye’ye oturdum kalkmiyorum gitmiyorum hiçbir yere bana bakacaksınız dedim güvenliği çağırıyoruz dediler cagirin gelsin dedim ailem benden bu tepkiyi hiç beklemiyordu daha sonra eşim doktorla görüştü ilaç yazdırdık ertesi gün gel dediler ikna oldum

Evet ya maalesef ama kurtulcam inşallah hepsinden kilo zaten en büyük problemim obezim şu an tekrar diyete başladım kortizonu bırakır bırakmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…