- 16 Aralık 2016
- 31
- 7
- 86
- 45
- Konu Sahibi Yenidenfit
-
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde 4-5 yıldır kurdeşen rahatsızlığım var. Bende sürekli zyrtec ilacı kullanarak rahatlıyordum ama bu rahatlamam genelde 1 gün falan sürüyordu. Daha sonra bir doktor kronikleşmiş diye xolair iğnesi önerdi 6-7 aydır bu iğneyi oluyorum ilk 2 ay hiç fayda etmedi daha sonra kaşıntılarım biraz azalmaya başladı ama tamamen geçmedi hala arada bi yine ilacımı kullanıyorum hatta doktorum 4 haftada 1 vurulan iğnemi 3 haftaya indirdi bu sefer de böyle deneyeceğim yeni raporumun onaylanmasını bekliyorum.
İnşallah ya gerçekten çok yormaya başladı bu durum artık beni. Geçsin bitsin istiyorum dışarıda bile kaşıntıdan kıpkırmızı geziyorum bazen. Şimdi bir de 1 aylık hamileyim bu şekilde ilk iğnemi oldum. Cildiye doktorları hamilelikte sorun olmaz dedi ama yine de insanın içi rahat etmiyor. İğnede iyi gelmeye başladı vurdurmaya devam edeceğim sanırım. İnşallah en kısa sürede bu rahatsızlıktan kurtuluruzSize de çok geçmiş olsun, umarım raporunuz bir an önce onaylanır. Benim onay sürecim de az kalsın sıkıntıya giriyordu. Ben yıllardır ciddi ataklarımda doktora gidiyordum. İlaçlar için rapor çıkarmalarına rağmen çoğu zaman ilaçlarımı reçete yazdırmadan eczaneden ücret ödeyerek alıyordum aciliyet veya tembellikten. Tedaviye onay verilmesi için 6 ay aralıksız ilaç kullanıyor görünmeniz gerekiyor sistemde dediler eczanede. Ama sonra eczane çalışanları doktorum ve başhekimle görüştüler ve başhekim onayıyla Xolair için raporum onaylandı. Eczanede beklerken çok kızdım kendime, neden bi zahmet gidip kullandığın ilaçlar için reçete yazdırmıyorsun en azından aile hekimine diye.
Neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum.bu rahatsızlığı yaşamayan anlayamaz . Şimdilik bi umut belirdi bende sanki olumlu gelişmeler olacakmış, ilaçsız yaşayabilecekmişim gibi hissediyorum. Ya da böyle olacağına inanmak istiyorum bilemiyorum.
Hepimize acil şifa diliyorum umarım iyileşme sürecimiz hızlı olur
Bende de bazen terleyince oluyo sonra sürekli soğuk duşa girince birazda olsa iyi geliyor. Daha sonra ilacımı içince birazda olsa rahatlıyorumHanımlar sizin suya girince oluyor mu bide terleyince
Ben ılık sıcak soğuk suya girsem hemen vücuda atıyor terleyince stres yapınca tekrar yayılacak nefes alamayacağım die korkuyorum 4 yıldırBende de bazen terleyince oluyo sonra sürekli soğuk duşa girince birazda olsa iyi geliyor. Daha sonra ilacımı içince birazda olsa rahatlıyorum
Avil kullanıyorum aerıus ikisi başlayınca atıyorum hemen sizin kullandığınızı ben komple vücudumu sardığında boğazım dilim şiştiğinde kullandım bi kaç ayHerhangi bir ilaç rahatlatmıyor mu? Ben beni rahatlatan ilacı bulana kadar çok doktor değiştirdim çok ilaç değiştirdim zyrtec bana çok iyi geliyor
Benimkini tetikleyen şey güneş oluyor. Arı sokmuş gibi şişlikler ve kızarıklıklar oluyor. Sürekli uv koruyucu tişört giyiyorum uzun süre güneşe maruz kalacaksam.Hanımlar sizin suya girince oluyor mu bide terleyince
Şuan sadece boyuna atıyor bir iki tanede kollarıma oda terleyince suya girince alıştım artık eğer ilerlerse iyi gelen ilacı hemen alırım sizde kullanın ben 5 hastane gezdim en son üniversite hastanesinde bir doktor baktı ve ilacı verdi baya içiyordum ben günde Allah razı olsun kurtardı beni ben yanıyordum komple kafamdan ayak altıma kadar kabardı tüm vücudu sardı ambulansı aradık gelmeyeceklerdi siz gelin dediler inanmadılar geldiler ki şok oldular hemen alıp bi tane ağır bir ilaç var ondan verdiler hastane hastane gezdik yani çare bulamadılar bakmadılar çoğu hastanede ve kızım 4 aylık anne sütü alıyordu ne günlerdiAyy çok geçmiş olsun. Bende o dediklerinizi kullandım ama bana hiç fayda etmedi gerçi bogazim dilimde şişmedi hiç. İsterseniz doktorunuza zyrtec ilacını bir danışın kullanmanızda sakınca yoksa onunla devam edin baksanıza size de iyi gelmiş
Benimkini tetikleyen şeyi doktorlar hala bulamadı açıkçası bende bulamadım bilmiyorum durup dururken kaşınmaya başlıyorum bu aralar kaşınan yerlerimi biodermanin atopik ciltler için olan nemlendiricisini kullanıyorum anında rahatlatıyor bir de duş jelini kullanıyorum vücudum kupkuruydu daha yumuşak olmaya başladı tavsiye ederim kızlarBenimkini tetikleyen şey güneş oluyor. Arı sokmuş gibi şişlikler ve kızarıklıklar oluyor. Sürekli uv koruyucu tişört giyiyorum uzun süre güneşe maruz kalacaksam.
Buna ek bir sürü alerjim olan şey var onlardan zaten uzak duruyorum.
Hamilelikte de mi aynı ilaclari kullandınız bebeğe herhangi bir zarar vermedi değil mi bende çünkü yeni hamileyim hem iğne hem ilaç kullanıyorum doktorlar sorun olmaz dedi ama yine de içim rahat etmediŞuan sadece boyuna atıyor bir iki tanede kollarıma oda terleyince suya girince alıştım artık eğer ilerlerse iyi gelen ilacı hemen alırım sizde kullanın ben 5 hastane gezdim en son üniversite hastanesinde bir doktor baktı ve ilacı verdi baya içiyordum ben günde Allah razı olsun kurtardı beni ben yanıyordum komple kafamdan ayak altıma kadar kabardı tüm vücudu sardı ambulansı aradık gelmeyeceklerdi siz gelin dediler inanmadılar geldiler ki şok oldular hemen alıp bi tane ağır bir ilaç var ondan verdiler hastane hastane gezdik yani çare bulamadılar bakmadılar çoğu hastanede ve kızım 4 aylık anne sütü alıyordu ne günlerdi
Ben emzirirken kullandım
Ayy benim 25-30 yıl önceki hallerim aynen bu yazdıklarınız. Kaç kez ambulansla acile gittim. Ne günlerdi.Şuan sadece boyuna atıyor bir iki tanede kollarıma oda terleyince suya girince alıştım artık eğer ilerlerse iyi gelen ilacı hemen alırım sizde kullanın ben 5 hastane gezdim en son üniversite hastanesinde bir doktor baktı ve ilacı verdi baya içiyordum ben günde Allah razı olsun kurtardı beni ben yanıyordum komple kafamdan ayak altıma kadar kabardı tüm vücudu sardı ambulansı aradık gelmeyeceklerdi siz gelin dediler inanmadılar geldiler ki şok oldular hemen alıp bi tane ağır bir ilaç var ondan verdiler hastane hastane gezdik yani çare bulamadılar bakmadılar çoğu hastanede ve kızım 4 aylık anne sütü alıyordu ne günlerdi
Ay valla bende örnek olarak çıktım öğrencilerin karşısına 1 gün öncede gece ben açıdan ortalığı karıştırdım hastaneye gittik yarın gelin dediler ben de sedye’ye oturdum kalkmiyorum gitmiyorum hiçbir yere bana bakacaksınız dedim güvenliği çağırıyoruz dediler cagirin gelsin dedim ailem benden bu tepkiyi hiç beklemiyordu daha sonra eşim doktorla görüştü ilaç yazdırdık ertesi gün gel dediler ikna oldumAyy benim 25-30 yıl önceki hallerim aynen bu yazdıklarınız. Kaç kez ambulansla acile gittim. Ne günlerdi.
Saç dipleri felaket oluyor cidden. Çoğu kez göz kapaklarım şişiyor gözlerim kapanıyordu, dudaklar ve ağız mukozası şişmeye başlayınca zaten hastaneye koşmaktan başka yol tok. Çok korkutucu oluyor.
Hatta bir kez acildeki bir doktor beni ertesi gün tekrar gelmem için baya bi zorlamıştı , öğrencilerine örnek vaka olarak anlatmak için ama gitmedim
Evet ya maalesef ama kurtulcam inşallah hepsindenBende bu ilaçları çok denedim hiç fayda etmemişti. İğneyle beraber baya ilaç kullanıyormuşsun maşallahinşallah bi tanesi fayda eder de rahatlarsın. Aynen kortizon baya zararlı ya kilo aldırıyor bir de onunla aldığın kiloyu geri vermek çok zorlaşıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?