- 16 Aralık 2016
- 106
- 82
- 98
- 45
- Konu Sahibi Yenidenfit
-
Ay valla bende örnek olarak çıktım öğrencilerin karşısına 1 gün öncede gece ben açıdan ortalığı karıştırdım hastaneye gittik yarın gelin dediler ben de sedye’ye oturdum kalkmiyorum gitmiyorum hiçbir yere bana bakacaksınız dedim güvenliği çağırıyoruz dediler cagirin gelsin dedim ailem benden bu tepkiyi hiç beklemiyordu daha sonra eşim doktorla görüştü ilaç yazdırdık ertesi gün gel dediler ikna oldum
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Benimde 4-5 yıldır kurdeşen rahatsızlığım var. Bende sürekli zyrtec ilacı kullanarak rahatlıyordum ama bu rahatlamam genelde 1 gün falan sürüyordu. Daha sonra bir doktor kronikleşmiş diye xolair iğnesi önerdi 6-7 aydır bu iğneyi oluyorum ilk 2 ay hiç fayda etmedi daha sonra kaşıntılarım biraz azalmaya başladı ama tamamen geçmedi hala arada bi yine ilacımı kullanıyorum hatta doktorum 4 haftada 1 vurulan iğnemi 3 haftaya indirdi bu sefer de böyle deneyeceğim yeni raporumun onaylanmasını bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar, 30 yıldır kronik ürtiker problemiyle yaşıyorum . 15 yaşımda ilaçlara karşı alerjiyle başladı. Etken madde, ilaç grubu farketmeksizin hiç ilaç kullanamadım yıllarca. Çok şiddetliydi ama kortizon ve antihistaminik alımıyla 4-5 gün içinde normale dönüyordu ve yılda 5-10 kez oluyordu genellikle. Bu süre boyunca bir sürü alerji testi yaptırdım kan testleri, prick testler… immunoloji bölümlerine gittim başından beri bana önerilen aşı tedavisiydi ama o dönemde(30 yıl önce) sadece 2 hastanede yapılıyordu Türkiye’de. Kontrol altında tutabildiğim için önemsemedim ve aşı tedavisi olmadım.Antihistaminik kullanmaya devam ettim ürtiker nüksettikçe.
Alerjim olan şeyler de testlerle belirlendi ama alerji sonradan gelişebildiği için her tekrarda yeni nedeni tespit etmek imkansız oluyor. Şu son ürtiker atağımda doktorum bu kez neye alerjik reaksiyon gösterdiğimi araştırma gereği bile duymuyor açıkçası.” Bunun nedenini belirleyemeyiz senin vücudun kendisiyle savaşıyor diyor” Otoimmun rahatsızlığım (haşimato) da var ve hep bunu örnek gösteriyor. “Neden aramayacaksın, bu neden benim başıma geliyor demeyeceksin. Bazen kötü şeyler sebepsiz yere gelebilir insanın başına deyip kabulleneceksin ve bu aşı tedavisini olacaksın diyor”
Mesela ben veteriner hekimim ama şu an kedi,köpeğe ve latexe alerjim var. Bunlar benim son 25 yıldır en çok temas halinde olduğum şeyler. Çok trajikomik bir durum yani.
En son ürtiker atağım 3 aydır devam ediyordu ve bu kez ilaçlarla da kontrol altına alamadık. Mecburen bu kez doktorumu dinleyip Xolair tedavisine başladım bu ay ben de. Aşıdan önce günde 3-4 antihistaminikle geçmeyen ürtikerim şu an da günde 2 antihistaminiğe düşmeme rağmen çıkmıyor. Yarın sadece günde bir antihistaminik içmeyi deneyeceğim ve 3 gün böyle devam edip sorun yaşamazsam antihistaminiği bırakmayı deneyeceğim. İlaç miktarını deneyerek azalt, tekrar çıkarsa artır dedi doktorum. Gidişata göre bi sonraki randevuda karar verecek antihistaminik konusuna. İlk dozu yaptılar ve 28 gün sonra 2. Dozu alacağım. 6 ay kullanıp ara vermek gerekiyormuş yani devletin aşı sistemi buymuş. Ara verilip ürtikerin tekrarlayıp tekrarlamadığına bakılacakmış. Gerekirse aşıya devam edilecekmiş.
Herkeste iyileşme süresi farklı oluyor gördüğüm ve okuduğum kadarıyla. Amcam mesela 7-8 yılın sonunda aşıya ara verebildi nihayet, şu an 3-4 aydır aşıyı bırakmasına rağmen tekrarlamadı ürtikeri. Umarım bende daha kısa sürede etki eder.
Bazı doktorlar kanser yapar diye onaylamıyormuş. Başka doktorlar tarafından bu nedenle aşı tedavisi yapılmayan hastalarla tanıştım hastanede. Mecbur kalınca insanlar riskleri göze alıyor maalesef.
İlk 3 dozu hastanede günübirlik yatış yatıp, aşı olduktan sonra 2 saat hastanede gözetim altında bekleterek yapıyorlar. Sonrasında sen kendin bile yapabilirsin diğer dozları dedi doktorum.
Ben de yan etkilerinden çok korkuyorum açıkçası ama artık sosyal hayatımı ve işimi etkileyecek düzeye gelmişti, antihistaminikler yüzünden sürekli uyuklar vaziyette olmak canıma tak etti ve sonuçta antihistaminikler de ilaç ve onların da yan etkileri var. Biraz kar zarar açısından bakmak gerekti ve şu an bu tedavi kaçınılmaz oldu benim için.
Umarım her şey çok güzel olur ve kısa sürede kurtulurum ilaçlardan da aşıdan da.
Aşı tedavisi olanınız varsa deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Merhaba şans eseri bende hamilelik ve emzirme dönemi boyunca hiç ürtiker olmadı ve ilaç kullanmak zorunda kalmadım. Yardımcı olamadım size amaMerhaba bende kronik ürtiker ve alerjik astım hastasıyım su an gebeyim ilaç kullanamıyorum.progestan hormonu alıyorum daha çok artırdı kaşıntıyı.4 yıl aşı kullanmıştım işe yaramamıştı bırakmıştı .gebelikte herhangi bir ilaç verdi mi doktorunuz acaba?
Merhaba şans eseri bende hamilelik ve emzirme dönemi boyunca hiç ürtiker olmadı ve ilaç kullanmak zorunda kalmadım. Yardımcı olamadım size amaçok zor bir durum hamilelik daha da zorlayıcı anlayabiliyorum. Kadın doğum uzmanınız ne diyor? Eğer mecbur kalsaydım durumun onay verdiği ilaçları kullanırdım mecburen. İnşallah azalır şikayetleriniz
Merhaba çok geçmiş olsun. Hayır cildiye doktorum zyrtec gebeler için uygun diye onunla devam etmemi istedi. Xolair iğneme hala devam ediyorum. Kadın doğum doktorum kaşıntı için herhangi bir ilaç vermedi. Eskisine göre daha az kaşınıyorum.Merhaba bende kronik ürtiker ve alerjik astım hastasıyım su an gebeyim ilaç kullanamıyorum.progestan hormonu alıyorum daha çok artırdı kaşıntıyı.4 yıl aşı kullanmıştım işe yaramamıştı bırakmıştı .gebelikte herhangi bir ilaç verdi mi doktorunuz acaba?
Merhaba çok geçmiş olsun. Hayır cildiye doktorum zyrtec gebeler için uygun diye onunla devam etmemi istedi. Xolair iğneme hala devam ediyorum. Kadın doğum doktorum kaşıntı için herhangi bir ilaç vermedi. Eskisine göre daha az kaşınıyorum.
Merhaba çok geçmiş olsun. Hayır cildiye doktorum zyrtec gebeler için uygun diye onunla devam etmemi istedi. Xolair iğneme hala devam ediyorum. Kadın doğum doktorum kaşıntı için herhangi bir ilaç vermedi. Eskisine göre daha az kaşınıyorum.
Canım benim daha 2 ay oldu gebeliğim bu 2 aydır her gün 1 tane kullandım devam ediyorum ama bence siz yine de cildiye doktoru ya da kadın doğum doktoru onayı olmadan almayın çünkü progestanda kullanıyorum dediniz ikisi bir arada nasil olur bilemedim. Ben zyrtec kullanınca rahatlıyorum birde bol bol nemlendirici kullanıyorum kaşınan yerlerime.Zyrtec bana da güvenli dedi ama ilk 3 ay yine kullanmamaya calıs baktın kötüsün mecbur kullanacaksın dedi gerekirse hergün defi. Siz be zaman kullandınız peki
Canım benim daha 2 ay oldu gebeliğim bu 2 aydır her gün 1 tane kullandım devam ediyorum ama bence siz yine de cildiye doktoru ya da kadın doğum doktoru onayı olmadan almayın çünkü progestanda kullanıyorum dediniz ikisi bir arada nasil olur bilemedim. Ben zyrtec kullanınca rahatlıyorum birde bol bol nemlendirici kullanıyorum kaşınan yerlerime.
Zor bir durum hamilelik zaten stresli bir süreç ama şuan için kullanmaya mecbur görünüyorsunuz . Zaten drunuz da zorda kalırsan kullan demiş. İçinizi ferah tutun bence. Hamilelikte stres de çok kötü etkiliyor süreci ve bebeği. Bağışıklığınızı düşürmeyin stres yapıpta. İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınızaBenim de sanırım 4-5 haftalık su an doktora gidip alacağım doktor yazmıştı zaten.İçimi rahatlattın Allah razı olsun canım ben dedim zrytec de vermezlerse mahvolurum.gebeliğin basında yasak sanıyodum doktor zor da kalırsan iç dedi zaten.yaşamayan bilemez gerçekten.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kuzum bebeğini
Ne demek canımBenim de sanırım 4-5 haftalık su an doktora gidip alacağım doktor yazmıştı zaten.İçimi rahatlattın Allah razı olsun canım ben dedim zrytec de vermezlerse mahvolurum.gebeliğin basında yasak sanıyodum doktor zor da kalırsan iç dedi zaten.yaşamayan bilemez gerçekten.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kuzum bebeğini
Zor bir durum hamilelik zaten stresli bir süreç ama şuan için kullanmaya mecbur görünüyorsunuz . Zaten drunuz da zorda kalırsan kullan demiş. İçinizi ferah tutun bence. Hamilelikte stres de çok kötü etkiliyor süreci ve bebeği. Bağışıklığınızı düşürmeyin stres yapıpta. İnşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza
Benim regl düzenimi hiç bozmadı canım. Herhangi bir zararını görmedim. Benimde aklımda bazı sorular var aşıyla ilgili. Bugün tanıdık bir eczacıya danıştım hamileyim hem xolair hem zrytec kullanıyorum sence zararlı mı dedim bana cok fazla kullanıyorsun dedi en azından 1 tanesini kullan dedi. İğneyi bırakcam sanırım zrytec ile devam edicem gibi. Kafam cok karışık yaYarın 2. Doz Xolair aşımı yaptıracağım.ara ara ellerimde çıkan kaşıntılar son 3 gündür hiç olmadı. Hala Regl olamadım umarım gecikmezaşı sizlerin Regl düzeninizi etkiledi mi?
Aslında sadece zyrtec ile idare ediliyorsan belki hamilelik süresinde aşıya ara verebilirsin. Valla ben de kendi eczacıma sordum ama bi duraksadı cevap vermeden önceBenim regl düzenimi hiç bozmadı canım. Herhangi bir zararını görmedim. Benimde aklımda bazı sorular var aşıyla ilgili. Bugün tanıdık bir eczacıya danıştım hamileyim hem xolair hem zrytec kullanıyorum sence zararlı mı dedim bana cok fazla kullanıyorsun dedi en azından 1 tanesini kullan dedi. İğneyi bırakcam sanırım zrytec ile devam edicem gibi. Kafam cok karışık ya
İşte kimseden net bir cevap alamıyoruz bilmiyorum deyip geçiştiriyorlar. İçini rahatlatacak bir şey duyamıyoruz yani. Öyle yapcam sanırım sadece ilaç ile devam edecegim gibiAslında sadece zyrtec ile idare ediliyorsan belki hamilelik süresinde aşıya ara verebilirsin. Valla ben de kendi eczacıma sordum ama bi duraksadı cevap vermeden önceneden başladın ki dedi, ben de geçmiyordu bir türlü ürtikerim dedim. Sonra sanırım benim endişeli yüz ifademi görünce rahatlatmak için şimdiye kadar kötü bi şey duymadım kullananlardan dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?