Kskanmakla sulanyorum!

• Konu Sahibi Konu Sahibi meyyade
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayy bence sen abini de takma kaşı gözü ile hareket yaptığı zaman.)

çok enteresan bi durum yaa, bütün aile bir olmuş her biri ayrı ayrı seninle kendilerini gelinlerini eşlerini çocuklarını kıyaslıo sanki:uhm: helede abinin senden çirkin die sewgilisinden ayrılmas dahada bi enteresannn:1shok: ne diyim cnm wala Allah kolaylık wersin, ben durumu anlamaya bile anlayamadım sen bide yaşıosun yani zor iş:gitme:

bakım daha neler okuycam kk"da...kafamçokkarıştı

aslında sevgiliside çirkin değildi işin açıkçası.ama biz beraber oturduğumuzda filan bi ona bakardı bi bana. arkasından sürekli burnu şölemi, yürüyüşü böyle mi filan diye sorardı.bana da demişti senin gibi birisi olsun.boy vs. karşılaştırmasının çok yanlış olduğunu annemde söylemişti. ben bunalıma bile girdim. sürekli bi kıyaslamaa bıkmıştım.anlatmaya çalıştım amaa atladığım bi yer varsa tekrar cevaplayabilirim canım

kafamçokkarıştı nasıl bir abi bu? 17-18 yaşında birinden bahsediyorsunuz sanki...

gelin hanım ailenin standartlarının üstünde galiba(meslek, gelir vs), bu yüzden el bebe, gül bebe edilmiş gibi geldi bana. gelininiz abinizden çok mu üstün, eş dosttan birilerine birşey ispatlamaya çalışır gibi, gelinle hava atılıyor sanki... ilginç gerçekten...
benzer örnekle denk gelmiştim, gelinin geliri oldukça iyi idi, bu yüzden ayrı bir hürmet görüyordu. yanlış gelse de bu şekilde davranan aileler var maalesef...

kendi mesleğinizi niye küçümsetiyorsunuz? zeka, güzellik vs bunlar büyük oranda kalıtımla gelen şeyler. eğitim konusunda herkese aynı fırsatlar tanımlanmıyor. iş öncelikle kişide bitse de, ailenin katkısını kimse yadsıyamaz.

siz de kendinizi onlara hizmete adamayın. kayınvalidem kendi evlerinde, kızına otur deyip, beni özellikle işe çağırır evlendiğim günden beri. onlara göre, kızları dünyanın en güzel, en zeki, en en en... kişisidir -tatlicadiarzu- sizinkilerin böyle davranması şaşırtıcı.

onlar geldiğinde siz de arkadaşlarınızla görüşün, mümkünse kısa bir tatile çıkın. 2-3 gün evde beraber kalırsınız, biraz sabredersiniz. bir yere gidemiyorsanız da arkadaşlarınızla görüşün, ev dışında vakit geçirin, arada onlarla da takılın.
sizi yine küçümsemeye çalışırlarsa, kıyaslamalara kalkarlarsa cevabınızı verin.

öncelikle siz kendinizle barışık olun, yaşam dolu olun. insanın içinden gelen enerji, hiçbir eğitim ya da başka birşey ile kazanılamaz, emin olun. a.s

ne ayıp şey yapılanlar. Ama bence bu onun aslında ne kadar cahil ve görgüsüz biri olduğunu gösteriyor. Bence sen hiç kendine dert etme ve kendini acaba kompleksine sokma sakın. Çünkü senin ondan daha görgülü ve iyi eğitim almış olduğun belli insanca davranışlarınla. O bir okumuş cahil sanırım. Ve senin mutsuz olmandanda zevk alıyor belli. Onun inadına mutlu ve kendine çok güvenen bir kişi tablosu çiz. Gül eğlen duymamazlıktan gel ama çok üstüne gelirse çaktırmadan iğneleyiver olsun bitsin bana kalırsa. Ne gıcık bişey yaa.

canım kesinlikle kendine laf söyletme ve gerektiğindede cevabını ver bırak abin kaşıyla gözüyle seni sindirmeye çalışsın tınlama sakın çünkü böyle devam edersen daha çok üzülürsün.
bende 9 aylık evliyim ve görümcemden çekiyorum buna benzer şeyleri ve bizde de tam tersi bir durum sözkonusu ünv. mezunu olan ben ondan daha yetenekli ve sevilen benim ama sırf boyu daha uzun ve daha zayıf diye kendini bişey zannediyor ve her defasında laf sokuyordu benden 10 yaş büyük boşver bildiğini yapsın dedikçe üstüme geliyordu geçenlerde dayanamadım ve şaka yollu bozdum artık laf edemiyor . ve ben boşu boşun aylardır kendimi yiyormuşum dedim.
sende gerekirse cevabını ver en azından için rahat olsun

yapıcağın tek şey şu:GÖRÜŞMıYCEKSıN!!!
mesafe koymayı biliceksin,ki böle bi durumda..kendini ezdirme.tavrını koy ve restini çek

çok ilginç bir durum...

sizin güzelliğinizi falan asıl yengeniz çekemiyor...abiniz sevgilisi sizin kadar güzel değil diye ayrılıyor...

siz ona üstün gelmeyin diye de ezmeye çalışıyorlar sizi, kıskanan da siz oluyorsunuz onlara göre...

çok tuhaf...

bence dalga geçin, uğraşmaya bile değmez...

yengenizin tatlı güzel olmamış diye bağırması iğrenç bir davranış, ben olsam sineye çekmem, terbiyesizliğini afişe ederim...

çok kıskanıyorum seni yengeciğim diye alaylı konuşun, daha sinir olsun...

ayy sinir oldum ben.

canım sende güleryüzlü ol ama alttan ver gazı,sok fiti
o sinir olsun:jeyyar:
seni mutsuz,sinirli görmelerine izin verme.
bazen nabza göre şerbet vermek iyidir,adamına göre muamele yanigamyoncuiremsu

Arkadaşım bana kızacaksın ama bence sizin bize anlatmadığınız noktalar var gibi..Öyle bile olsa anne baba bunu yüzünüze söylemez garip geldi.
Bu arada benim bu şekilde düşünmem bu durumun yaşanmadığı anlamına gelmez.

valla sizin ailde tam tuhaf yanı anne baba kariyer peşinde abidesen değişik bi tip bence hiç umursama ve taviz verme verdikçe tpene çıkar

bence sustukça daha çok üstüne gelirler ben de yeni keşfettimm ama düşündüklerini ifade etmelisinn şaka yollu her şeyi söyle benceee içine attıkça olan sana oluyor opuyorumnanaktan

bence uzak da durma, sessiz de kalma. kendini beğenmiş uyuz ya sinirlerimi bozdu akşam akşam. sende onunla dalga geçmeye bak laf sok şakaya vurdur. eğer laf sokarsan zamanla birşey dememeye başlar. sen sustukça o tepene çıkmış benden söylemesi...ben de yaralıyım gelin konusunda birgün zamanım olunca paylaşacağım sizlerle.o kadar söyleyecek çok şey var ki anlat anlat bitmez...

evet kıskanıyorum çünkü yengemin 3 gözü 4 kulağı var normal insanlardan çok fazlası var inanılmaz farklı kıskanmamak eldemi de
ne saçma ya bölesinide ilk defa duydum onlala gezmeye gitmeyeceksin diye kıskanç oluyorsun
bu ikidebir dillerindeyse komplkes yapmıştır zaten

ne acımasızca yaa herkes doktor olsaydı başka meslekelerde napıcaktık,herkes en iyisini yapacak die bişey yok.kafaları bukadar çalışyo canım üzme kendini alttan alma yaşın kaç senin,bu yaşta seni mi dövcek sevgili abin:olmaz:
ne kıskancam karını herşeyi yapan karın bunu da yapsn de o herşeyin en iyisini yapar de politika yap,aneden karşı tarafta ya yuhh diyorum kusura bakma ama,hizmetçiymiş ben sinir oldum vallakötükedihüso

Kendini korumayı öğren. Sadece geline karşı değil abine ve hatta annene babana bile. Durup dururken ters davranmana gerek yok mesela herzaman güleryüzlü nazik davran, candan davran.O zaman kıskanmakla suçlayamazlar. Ama sana karşı en küçük bir ima bir söz gelirse sakın çekinme cevabını ver, tavrını koy.Bak bakalım bir daha yapıyorlar mı.

canım bence öncelikle ailenden kaynaklanan tarafını çözmeye çalış
annen senin arkanda olmalı,her lafının biri sen de okusaydın sende şöyle yapsaydın olmamalı

Abinin senden çirkin olduğu için sevgilisinden ayrıldığını söylüyorsun. Bence abin, yengene de bu tarz karşılaştırmalar yaptıysa, yengenin sana karşı kendini daha üstün gösterme eğilimi ortaya çıkmış olabilir.
Ayrıca keşke yengen sana seni hizmetçi yapacağım dediğinde; 'benim bir aylık hizmetçilik ücretimi sen kendini satsan ödeyemezsin.' deseydin.
Biliyorum çoğu kişi bu lafımdan dolayı bana kızacak fakat, yengesi bu kadar haddini aşabiliyorsa ben olsam derdim.

Son düzenleme:
Abinin senden çirkin olduğu için sevgilisinden ayrıldığını söylüyorsun. Bence abin, yengene de bu tarz karşılaştırmalar yaptıysa, yengenin sana karşı kendini daha üstün gösterme eğilimi ortaya çıkmış olabilir.
Ayrıca keşke yengen sana seni hizmetçi yapacağım dediğinde; 'benim bir aylık hizmetçilik ücretimi sen kendini satsan ödeyemezsin.' deseydin.
Biliyorum çoğu kişi bu lafımdan dolayı bana kızacak fakat, yengesi bu kadar haddini aşabiliyorsa ben olsam derdim.
Valla hiç kızmadım tebessüm bile ettim..

Valla hiç kızmadım tebessüm bile ettim..

Ben kizdim, ne olursa olsun o onun yengesi ve ucu abisine dokunur, o kendi seviyesini dusururse bizim dahada alcalmamiz cok abes olur.

Yengesinin guzel sozler etmedigini baska sozlerlede acik acik konusabilir, hemde imali yad alttan konusmaya bile gerek yok.

senin ailen nie senin ezmelerine izin veriyo
ben olsam tatlıya güzel olmamış dediğinde güzelini sen yap da ayiyelim derdim
abi abiliğini bilmeli
ne münasebet eziyor seni

Back
X