- 26 Haziran 2024
- 8
- 0
- 1
- 35
- Konu Sahibi blazerceket
-
Yani aslında tek renk açık kahve, tek renk çiğ olmayan bi sarı gibi olabilir ama becerebilir miyim bilmiyorum. Diplerimi biraz renklendirmek istiyorumDipler koyu kahve, üstüne 8.0 boyarsanız turunculaşma olmaması mucize olur. 8 numara boya kutusunda açık kumral olarak geçse de, yoğun sarı renk. Diplerinizi tam olarak ne renk istiyorsunuz?
Bunu biraz detaylı tarif eder misiniz? 7.0 suyla karıştırıp sarı olan yerleri boyayacağım ne kadar beklettikten sonra tamamını boyamalıyımAlaca bulaca olur ya önce uçlara pigmentasyon yap 7.0 ile boya suyla karıştır sonra tamamını boya ya da sadece dip boyası yapıp tarakla tara ve uçlarına cila yap. 8.0 turuncu olur
Yani aslında tek renk açık kahve, tek renk çiğ olmayan bi sarı gibi olabilir ama becerebilir miyim bilmiyorum. Diplerimi biraz renklendirmek istiyorum
Merhaba peki organik boya sağlıklı mı gerçekten kuaför kendi markasıyla boyacacakÇikolata kahve, kakao kahve, açık kahve, elegant kahve vb. içinde kahve olan tüm boyalar kızıl/turuncu yansıma yapar.
Turunculuk olmasın derseniz küllü renklere yönelmeniz lazım; 6.10, 6.11 koyu küllü kumral veya 7.1, 7.11 küllü kumral gibi. Ama saç uçlarınız şu an sarıysa, küllü renkler dipleri nötrlerken, uçları yeşillendirebilir. Böyle de bir ihtimal var :)
Saç dipleriniz boyalı mı şu an? Boyalı değilse ortalama kaç cm saçınız boyasız, ona göre güzel bir renk belirleyelim :)
Boyalıysa da daha önce kuaförün kullandığı boyayı, numarasını, markasını gördünüz mü?
Merhaba peki organik boya sağlıklı mı gerçekten kuaför kendi markasıyla boyacacak
Peki sizin onerdiginiz bir marka var mıBitkisel, organik, vegan vb. saç boyaları saç derinizi yakmama açısından tabi ki de daha iyi. Amonyaksız oldukları için.. (Tabi yüksek oksidan ile karıştırmazsa)
Renk olarak diyorsanız markadan markaya farkediyor.
Peki sizin onerdiginiz bir marka var mı
Nedense soramiyorumKuaförünüz
Bilginize hayran kaldım derin ve anlaşılır. Bir şey daha soracağım evde açık fındık kabuğu rengine tam olarak nasıl boyayabilirim yazabilir misiniz ne gerekliBiomagic markadan hiç memnun kalmadım, koyu küllü renkler tercih etmeme rağmen fazlasıyla doreleştirdi.
Hush markasından çok memnun kaldım, amonyaksız olduğu için de saç derime zarar vermedi.
Kuaförünüz hangi markayı kullanıyor?
Ne tatlısınızÇikolata kahve, kakao kahve, açık kahve, elegant kahve vb. içinde kahve olan tüm boyalar kızıl/turuncu yansıma yapar.
Turunculuk olmasın derseniz küllü renklere yönelmeniz lazım; 6.10, 6.11 koyu küllü kumral veya 7.1, 7.11 küllü kumral gibi. Ama saç uçlarınız şu an sarıysa, küllü renkler dipleri nötrlerken, uçları yeşillendirebilir. Böyle de bir ihtimal var :)
Saç dipleriniz boyalı mı şu an? Boyalı değilse ortalama kaç cm saçınız boyasız, ona göre güzel bir renk belirleyelim :)
Boyalıysa da daha önce kuaförün kullandığı boyayı, numarasını, markasını gördünüz mü?
Nedense soramiyorum
Bilginize hayran kaldım derin ve anlaşılır. Bir şey daha soracağım evde açık fındık kabuğu rengine tam olarak nasıl boyayabilirim yazabilir misiniz ne gerekli
Ne tatlısınız
Bir karış kadar dibim boyasız. Ben size fotoğraf ekleyeyim
Benim beyazlarim var tenim buğday. Organik boya ile boyali. Size bir görsel atacağım izniniz olursaŞu anki saçınız boyalı mı, doğal mı ve ne renk o önemli. Bir de açık fındık kabuğu = açık parlak sarı demek.
Örneğin Koleston boya kutusunda 7.3 fındık kabugu olarak geçer ama o kutudaki renk çıkmaz mesela. Saç boyası kataloglarının çoğunda 8.3 altın sarısı, 7.3 açık altın sarısı olarak geçer. Eğer saç zemini açık renkse (veya beyazsa) bu boya saçınızda tutar ve canlı bir sarı ortaya çıkar, ten renginiz açık değilse gözünüze çiğ gelebilir. Ha saç renginiz kumral tonlarında boyasızsa %9luk oksidanla tatlı bir kumral sarı olur. Saç derim hassas,boyayı sürerken bile yanmasın,kaşınmasın derseniz de %6lık oksidanla dore yansımalı kumral tonu olur :)
Sonuç olarak saçın şu anki hali önemli ve market boyalarındaki görsellere aldanmamak lazım, kozmetik/kuaför malzemeleri satan yerden tüp boya almanızı öneririm :)
Benim beyazlarim var tenim buğday. Organik boya ile boyali. Size bir görsel atacağım izniniz olursa
Şu anki saçınız boyalı mı, doğal mı ve ne renk o önemli. Bir de açık fındık kabuğu = açık parlak sarı demek.
Örneğin Koleston boya kutusunda 7.3 fındık kabugu olarak geçer ama o kutudaki renk çıkmaz mesela. Saç boyası kataloglarının çoğunda 8.3 altın sarısı, 7.3 açık altın sarısı olarak geçer. Eğer saç zemini açık renkse (veya beyazsa) bu boya saçınızda tutar ve canlı bir sarı ortaya çıkar, ten renginiz açık değilse gözünüze çiğ gelebilir. Ha saç renginiz kumral tonlarında boyasızsa %9luk oksidanla tatlı bir kumral sarı olur. Saç derim hassas,boyayı sürerken bile yanmasın,kaşınmasın derseniz de %6lık oksidanla dore yansımalı kumral tonu olur :)
Sonuç olarak saçın şu anki hali önemli ve market boyalarındaki görsellere aldanmamak lazım, kozmetik/kuaför malzemeleri satan yerden tüp boya almanızı öneririm :)
Yettimm
Saçlar 3 renk olmuş,dipler koyu kumral/kahve, orta bal köpüğü, uçlar küllü/açık sarı.
Bu saça ortalama 3 tüp boya gider.
Kendi renginize dönmek istiyorsanız;
5.0 açık kahve
6.0 koyu kumral + %6lık oksidan
dip renginize yakın olur. (Koyu olur komple yani:) )
O kadar koyuluk beni boğar ama yine de tek renk olsun derseniz;
5.0 kahve,
6.1 küllü koyu kumral,
7.0 kumral + 2 adet %6lık oksidan + 1 adet %9luk oksidan
Hepsini karıştırıp koyu orta kumral elde edersiniz. Ancak uçlar açık renk olduğu için, 2 hafta içinde de yıkana yıkana uçlar doreleşir, boya kendini atar. 1 ayda 2 kez saçı boyar,rengin oturmasını sağlarsınız.
Komple sarı tonlarını çok önermem, diplere 8 veya 9 numara boya sürerseniz turunculaşır ve mor maske de kurtarmaz. Ha saçın açılmasını da hiç önermem, çok yıpranıyor çünkü..
Eğer yanınızda size yardımcı olabilecek biri varsa veya el beceriniz varsa saçlarınızı ortadan ikiye ayırın ve daha sonra ayırdığınız o tüm saçlara ince ince eşit aralıklarla krepe yapın derim ben. Dipleri ve krepeleyip dibe ittiğiniz saçları tek renk boyarsınız,uçlarda kalanların hepsini ise dip renginize uygun tatlı bir sarı ile boyar paketlersiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?