Kucağa alıştırmisiz

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
2.5 aylık bebeğim var ve kolik dolayısıyla gün boyu hiçbişey yapamıyorum gündüz uykusu yok. Sürekli kucağımda. Her gören çok kötü kucağına alıştırmişsin diyor. Ne yapacaktım acaba ağlayan çocuğu öyle bırakacak miydim? Çocuk çoğu zaman memede uyuyor zaten. Yatağına yatırınca uyanıyor. Tüm gün böyle geçiyor ben nerde yanlış yapmışım arkadaşlar ve bundan sonra nasıl duzeltebilirim

simdilik bisey yapma 3 hatta 4 ay bitsin gaz cart surt derdi kalmasin bakarsin bi kolayina
derdi olan çocugu tabi kucaga alacaksin baska anpcaksin, her çocuk bir olmaz

uyutma sekline bi çozum bulursan kucak olayinida çozmus olursin otomtikman :) ama 4 aydan sonra sidmi deil

Kucağa alıştırma olayına inanma. 1 ay kadar sonra kolik olayı hemen hemen bitiyor. İmkanın varsa graco marka salıncaklar var onlar baya rahatlatıyor.

Her konuşanın dediğine kulaklarınızı tıkamakla başlayabilirsiniz.

İki çocuk büyüttüm, ikisi de birbirinden farklı.
Bebek ben kucağıma aldığım için kucağa alışıp kucak istemiyor. Tam tersi kucak istediği için bunu bana öğretiyor.

İkincisi zaten artık anne çocuk arasındaki güvenli bağ kurulması için hemen hemen tüm uzmanlar mümkün olduğunca çok fiziksel temas öneriyorlar.

Ev işlerini, 3 çeşit yemek işini biraz rölantiye alın. Bebeğinizle geçireceğiniz zamanı geri getiremezsiniz. Bol bol kucaklayın, sevin, öpün, tadını çıkarın.

Çok karışan kişilerle de mümkün mertebe az görüşün.

Bence kucağa alışma diye birşey yok...
Zaten ne yaparsınız yapın bütün teoriler yaptığınız şeyler hepsi degisiyor zaman içinde...
Dünyaya alışmaya calisiyor anne karnındaki sesler, o sıkışık ortam ona rahatlıkti şimdi tanimaya çalışıyor çevreyi tabiki güvende olduğunu sadece sizin kucağınızda hissedecek...2 ay sonra bu biter baska birsey başlar sabit kalmıyor...
Ağlarken mecbur alacaksınız gaz sorunuda varmış zor elbet aama herşey düzelir zamanla

Ah canım yıllar önce kendi halimi gördüm sende çok zor bilirim bunu.Benimde kızımda kolik vardı ve bütün gün kucağımda taşımak zorunda kaldığım çok zamanlar oldu.Yemek yaparken bile kucağıma asardım bel ağrısı yapardı oda offf..
Söylenenlere aldırma bunu yaşayan bilir.Sadece kolik probleminin geçici bir durum olduğunu bil ve strese girmemeye çalış. Bebeğinin uyuduğu her an uzanıp dinlen. Bırak işi gücü..ben kızıma anason içeriyordum çok sancisi olunca biraz faydası oluyordu dene istersen.

Ben emzik yerine meme verdim herkes ayy olur mu öyle emzik ver vs vs dedi

İşe gideceğim zaten emebildiği kadar emsin dedim

Hiç emzik olmadan da büyüdü oğlum gem de memede uyudu sütten kesinceye kadar

Bizim doğrumuz buydu öbürüninki farklı

Boş verin elalemi

Kızımda yeme problemi ile başımız dertte idi
Bana sürekli yanlış yapıyorsun bilmiyorsun neden bu kadar zayıf demelerinden bıkmıştım ben bebeğimi biliyorum iştahsız yemiyor diye kızardım hata kalp kırmışlığım bile var
Ve bugün düşünüyorum haklılarmış bazı yerlerde çok hassas ve yanlış davranmışım

2.5 aylık bebeğim var ve kolik dolayısıyla gün boyu hiçbişey yapamıyorum gündüz uykusu yok. Sürekli kucağımda. Her gören çok kötü kucağına alıştırmişsin diyor. Ne yapacaktım acaba ağlayan çocuğu öyle bırakacak miydim? Çocuk çoğu zaman memede uyuyor zaten. Yatağına yatırınca uyanıyor. Tüm gün böyle geçiyor ben nerde yanlış yapmışım arkadaşlar ve bundan sonra nasıl duzeltebilirim
Bana da öyle dediler canım ama şu an imreniyorlar aa ne güzel bıraktığında duruyor diye ee ilk aylar kucakta olacak tabi..

6 ay boyunca kucagimdan indirmedim .kolik fenaydı acillere kadar gittik
Yemegi kucakta ev süpürmeyi kucakta yapıyordum
O kucağa alıştırdın diyen bir kabile var .
Surekli bla bla bla ....
6 ay sonunda yere indi çünkü kolik bitti bağımsızligini ilan etti çocukum
Isteseniz de bir sure sonra kucakta durmayacak

İnşallah sağlıkla kucağıma alırım da.hep benm çocuğum kucağa alışacak diyorum.Nerde tutacağım cennet kokulu bir can parçasını?

Kulaklarinizi tikayin. Her çocuk bir değil. Ayrıca büyüyünce daha da kucakta durmuyorlar. Tadını çıkarın. :)

Evde sirtinizda kanguruya koyabilirsiniz . En azından evi süpürüp bir kap yemek yapılabilir. Hem de gazi daha iyi çıkar rahatlar.

Köşeye yastık olarak doğurmadık bu çocukları tabi kucağımızda olacaklar. Ben 4ay göğsümde yatırdım şimdi 16 aylık inanılmaz özgüvenli ve sevgi dolu bir bebek.

bebeğin ilk üç ayına hamileliğin 4. trimesteri derler. kolik olmasa bile bebeğin ilk üç ayda anne kucağına, tenine, kokusuna ihtiyacı vardır.
çok farklı bir ortamdan dünyaya geldi yavrucak, alışmaya çalışıyor
boşverin işi gücü indirmeyin kucağınızdan, bağırsaklarında sindirim için gerekli bakteriler oluşana kadar da kolik durumu sürecek, o da geçip gidiyor strese girmeyin.
en önemlisi şu etrafınızdakileri dinlemeyin
eşimin anneannesi de bebeği göğsüme yatırıp uyutuyorum diye "çok zorlanacaksın çok alıştırıyorsun kucağa" derdi.
kızım ayaklandıktan sonra yüzüme bakmadı
şimdi 4 yaşında hiçbir zaman "anneaaa" diye eteğime yapışan bir çocuk da değil. özgür ruh :)

Canım yanına uzanıp emzirmeyi denesen, belki yerinden kaldırmazsan olduğu yerde uyumaya devam eder. Bu arada ilk üç ay yaptığımız herhangi birşeye bebekler alışmazlar ve bu 3 ayda bebek nasıl uyuyorsa öyle uyutacaksın mecbur tabi. Aa bir de aklıma şey geldi. Oğlumun karnına tülbent sarınca rahat uyurdu. Bebeğin karnını ve ayağını sıcak tutmaya çalış canım. Acı elma yağını duydun mu bilmiyorum onu da ayağının altına 1 damla sürüp masaj yapınca rahatlatıyor.

Benim oglum da kalabalikta buyudugu icin cok kucakta durdu. Ama alismadi. Hic kucagimiza gelmek istedigini gormedim. Cunku huyu boyle. Sizinkinin de huyu oyle. Her cocuk birbirinden o kadar farkli ki.

Fakat maalesef cok mudahaleci bir milletiz. Insanlara ne yapmalari gerektigini cekinmeden soyleme yuzsuzlugu yapiyoruz. Yardim isteyen bir anne elbet sorar, bildigimizi de soyleriz. Ama boyle bir talep gelmeden yanlista olsa kimse kimseye yorum yapmamali.

Ben de bir kolik bebek büyüttüm sizi çok iyi anlıyorum. Böyle bir bebeğe sahip olmayan anlamaz nasıl bir şey olduğunu. Ağzı olan konuşur. Ben çok yıprandım inşallah siz sağlıklı atlatırsınız bu dönemi.

Back
X