Kucağa alıştırmisiz

Bana da öyle diyorlar evet alıştırdım oh canıma değsin diyorum :KK49: çocuğum benden ve babasından başka kimsenin de kucağında durmuyor :halay: biz alır almaz susuyor.

Bu millet de acayip yok ona alışmasın yok buna alışmasın iyi bırakalım çocuk bas bas bağırsın mı :duduk:

Kucak istediği için ağlar çocuk zaten. O daha minicik, bu dünyaya alışamamış, sancıları var.... onu kucaklayıp rahatlatmak varken niye bırakalım? Evet yanımda olmak istiyor bebeğimmm ben de onunla huzur buluyorum koklaşıyoruz bol bol :KK68:
Ah benimki de gitmese keşke kucaktan kugaca geziyor herkese gülücükler dağıtıyor kıskanıyorum galiba:anne:

Kucağa alıştırmamak marifet mi peki ben de onu anlamıyorum. İnsan çocuğunu kucaklayıp sevmez mi saksıdaki çiçek gibi mı büyütüyorlar. Tamam sürekli kucak istemesi anne için zor oluyor kabul ama çocuğun gelişimi için iyi bence sürekli iletişim kuruyoruz kucakta gezip etrafı inceliyor. Bi de her çocuğun aynı olduğuna inanmıyorum. Alıştırmadım diyenlerin çocuğu sakin demekki ağlayan çocuğu mu bırakıyorlar öyle yırtar çocuk kendini

Ahh bu çevredekiler. Arkadaşlar minik bebek kucağa alışmaz, Minik bebek dünyayı tanıma aşamasında 9 ay boyunca beraber olduğu annesinin kokusuyla beraber olmak ister. O ona güven verir. Minik bebek kendisini yalnız hissetmek istemediğinden anne kucağı ister. Ne zaman kucağa alışır peki? Yürümeye başladıktan sonra ısrarla kucağa alınıyorsa ve bebek yürümek yerine kucakta taşınmak istiyorsa o zaman kucağa alıştı deriz. İnanmayın çevreye, minik bebeğinizin keyfini çıkarın kucak kucağa:anne:

Resim Yarışması
36 yıldır düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması başladı. Türkiye’nin lider markası tüm çocukları 1 Nisan’a kadar resim yapmaya davet ediyor.

Sevgili üyeler çocuklarınız için faydalı olacak bir yarışmayı sizlerle paylaşmak istedik. Kazanan çocuklara çeşitli hediyeler var! Çocuğunuzun yeteneğini ölçmeniz açısından Pınar Çocuk Yarışması'nın detayları için tıklayınız!

Kucağa alıştırma diye birşey yok bebeklerin özellikle ilk 6 ay anne kokusuna tenine ihtiyaçları var ve kendilerini annelerinin kucağında güvende hissediyorlar kolik bebekleri uyutmak için elektrik süpürge sesi veya fön makinesi sesi iyi geliyor diye biliyorum ben bir deneyin isterseniz

Benim oğlum da kolik.. Kucağa alınınca karnı ısınıyor gazı rahat çıkıyor.. Hem rahatlıyor hem seviyor hem seviliyor :) yatırmak istediğimde saç kurutma makinasıyla yatağını ısıtıp yüz üstü yatırıyorum kucaktaymış gibi.. (tabi gece ne olur ne olmaz diye yan yatırıyorum..) Kokumu isterse de kıyafetlerimden koyuyorum yanına :) hem büyüyünce kucağa alamayız öyle her istediğimiz zaman, fırsat bu fırsat kucaklayalım..

2.5 aylık bebeğim var ve kolik dolayısıyla gün boyu hiçbişey yapamıyorum gündüz uykusu yok. Sürekli kucağımda. Her gören çok kötü kucağına alıştırmişsin diyor. Ne yapacaktım acaba ağlayan çocuğu öyle bırakacak miydim? Çocuk çoğu zaman memede uyuyor zaten. Yatağına yatırınca uyanıyor. Tüm gün böyle geçiyor ben nerde yanlış yapmışım arkadaşlar ve bundan sonra nasıl duzeltebilirim

yatağında yatsın diye doğurmadınız siz onu elbette kucağınızda duracak. ayrıca 2.5 aylık daha dünyaya yeni yeni alışıyor. biraz zaman verin ona da kendinize de... ve bu arada kolik belasını çekmeyen anlamaz hiç insanlara laf yetiştirmekle uğraşmayın, densizliklerini kafanıza takmayın. siz yorulursunuz.
benim oğlum 21 aylık ve hala kucağımda. hala tepemde. anni anni hep. alıştırdım mı? alıştırdıysam da alıştırdım. kime ne?tüm gün vitrinde mi dursun biblo mu bu? tabi ki kucakta olacak.

Geçen kalabalık bir ortamda bütün kadınlar kucağa alıştırmışsın ağırlaşınca napıcaksın kendine eziyet ediyorsun diyince acaba sorun bende mi diye düşünmeye başladım:KK51:
Yalnız bunu diyen kadınlar ayy algıları çok açık iletişimi çok iyi üç aylık çocuğa göre çok iyi erken konuşacak bize cevap veriyor deyip kucaklarinda gezdirdiler o da ayrı tabi

Son düzenleme:
Kucağa alışır yalanını gelin bebekle ilgilenmesin işleri halletsin diye kayınvalideler çıkarmış zamanında :-) Bir pedagog söylemişti. Benim kızımın kırkı çıkmak üzere bana da devamlı söylüyorlar. He deyip geçmek lazım. Ben öyle yapıyorum açıkçası.

Buda bisey mi görümcem bana bu bebek kucaga alismis dedi sasirdim bi an nasil dedim emzirirken kucagina aliyosun ya kucagina alismis dedi :eek: beynim koşarak uzaklaştı o an :/
:KK20::KK20: Şİmdi düşündümde evet bencede alıştırmışsınız :KK48::KK48:
2 günlük çocuk çok ağlıyor annesi kucağına alınca susuyor diye bu çocuk kucağa alışmış dendiğini duyduğumda yaşadığım şoku yaşıyorum şu anda :confused:

Bizde 2 buçuk aylığız ve aynı durumdayiz. Şuan bile kucağımda gündüzleri hiç inmiyor ki ve uyumuyor. Gece de kucağımda. Kısacası yedi yirmidört beraberiz. Çevremdeki herkes sabır diliyor. Bende yalnızım ve hergün dua edip kizima sarılıyorum biliyorumbu günler geçecek. Analık zor iş. En kotü günümüz böyle olsun diyorum.annenin bebeğine olan aşkı olduğu sürece herseyin üstesinden geliriz

Kendilerin yaptigi hersey normal ben ne yapsam bak sen yaptin boyle oldu diyorrlar kv de cocugu konusturuyor oyy oglum sen bana mi gülüyosun gelmek mi istiyosun tamam gel alayim seni :/ ama biz alinca hemen alma birak biraz aglasin cigerleri gelisir.tıp caresiz bunlara bu zihniyetler degismedikce toplumumuz düzelmez

Merhaba, kucağa çok alıştırmışsın diyenlere kulak asmamanı öneririm. "He he" de geç yani:) Bebek kucağa alışmaz, kucakta büyür. Anne sıcağı, anne kokusu arar, kendini güvende hisseder kucakta. Yapılan araştırmalar ilk 3 ay kucağa daha sık alınan bebeklerin güven duygusunun daha iyi geliştiğini, anne ile bebeğin daha iyi bağ kurduğunu ve bebeğin de daha huzurlu ve mutlu bir çocukluk geçirdiğini gösteriyor. O yüzden bebeğin ne kadar kucak istiyorsa o kadar al kucağına. Bazen yorucu olabiliyor tabi. Ben o dönemlerde sling/kanguru kullanmıştım, tavsiye ederim. Kolik için de 2 çözüm var. En etkilisi kucak. Diğeri de eskiden köylerde falan hamak salıncak gibi ip gererek yapılan beşikler var ya o:) kolikli bebekleri çok rahatlattığını duydum pek çok kez kolikli bebek annelerinden. Denemeni öneririm:)

Merhaba, kucağa çok alıştırmışsın diyenlere kulak asmamanı öneririm. "He he" de geç yani:) Bebek kucağa alışmaz, kucakta büyür. Anne sıcağı, anne kokusu arar, kendini güvende hisseder kucakta. Yapılan araştırmalar ilk 3 ay kucağa daha sık alınan bebeklerin güven duygusunun daha iyi geliştiğini, anne ile bebeğin daha iyi bağ kurduğunu ve bebeğin de daha huzurlu ve mutlu bir çocukluk geçirdiğini gösteriyor. O yüzden bebeğin ne kadar kucak istiyorsa o kadar al kucağına. Bazen yorucu olabiliyor tabi. Ben o dönemlerde sling/kanguru kullanmıştım, tavsiye ederim. Kolik için de 2 çözüm var. En etkilisi kucak. Diğeri de eskiden köylerde falan hamak salıncak gibi ip gererek yapılan beşikler var ya o:) kolikli bebekleri çok rahatlattığını duydum pek çok kez kolikli bebek annelerinden. Denemeni öneririm:)

2. Dünya savaşında Almanya’da savaşta annesi babası ölen çocuklara yuvada fiziksel olarak gayet iyi bakılıyordu ama çocuklar kucağa alınmıyor ve duygusal ihtiyaçları giderilemiyordu. En iyi mamalar, temizlik vs tam olmasına rağmen bebekler tek tek ölüyorlardı.

Bunu bir yerde okumuştum ve çok derinden etkiledi beni. Minicik bir beden dünyanın farkında bile değil. Ama ne kadar önemliymiş sevgi ve kucak. Dünyayı sevgi kurtaracak ne olur bebekleri sevin :KK36:

Bizler gibi düşünen ailelerin çoğalması dileklerimle....

Senin yanlış yaptığın bişey yok. Sen kendin diyorsun bebeğim kolik diye kolik bebekler zaten ya kucakta ya da sallanarak susarlar. 2buçuk aylık bebek kucağa mı alışırmış ya 4 5 aydan önce yatmakmış kucakmış anlamaz bile sadece o şekilde rahat ediyordur kuzu ondan o şekilde durmak istiyordur alıştığından değil. Rezene çayı tavsiye ederim çok rahatlatıyor. Sakinleştirici özelliği var. Bir günde 30cc biberonunu azar azar verebilirsin kızım da öyleydi. Allah yardımcın olsun. Sana söylenilenleri de takma.

Senin yanlış yaptığın bişey yok. Sen kendin diyorsun bebeğim kolik diye kolik bebekler zaten ya kucakta ya da sallanarak susarlar. 2buçuk aylık bebek kucağa mı alışırmış ya 4 5 aydan önce yatmakmış kucakmış anlamaz bile sadece o şekilde rahat ediyordur kuzu ondan o şekilde durmak istiyordur alıştığından değil. Rezene çayı tavsiye ederim çok rahatlatıyor. Sakinleştirici özelliği var. Bir günde 30cc biberonunu azar azar verebilirsin kızım da öyleydi. Allah yardımcın olsun. Sana söylenilenleri de takma.
6 aydan küçük bebeklere verilen ek gıdaların heleki bitki çaylarının ölümcül sonuçları oluyor. Sizin bebeğinize olmaması bu sonucu görmezden gelmeyi gerektirmez.

Back
X