Kucağa alıştırmisiz

İlk çocukta kucaktan indirilmiyor. Hele kolikse yandın.

ana kucağı/( kanguru) baba kucağı al. Evin içinde de onunla iş yapabilirsin. Bebeğin kilosu artıkça ilerde sorun olacaktır.

Şimdiden yürüteç araştır bir kaç ay sonrası için, diş de çıkarmaya başladığında hiç kucaktan inmek istemeyecek. en azından lavaboya giderken yüretece koyarsın.
mama sandalyesi de 6 aydan sonra çok rahatlatıyor,
Uzanarak emzirme de çok rahat, uyuya kalmayacağınız zamanlarda yatarak emzirin.. çok rahat edersiniz..
Yana sallanan beşiğe yatırın her fırsatta, ayakta sallamayın.
Çok uyanıyorsa, ellerini kollarını hareket ettirmeyecek şekilde belek yapın (kundak), Kundaklı emzirmekte kolay olur. Bebek de daha az uyanır.

Kızımda yeme problemi ile başımız dertte idi
Bana sürekli yanlış yapıyorsun bilmiyorsun neden bu kadar zayıf demelerinden bıkmıştım ben bebeğimi biliyorum iştahsız yemiyor diye kızardım hata kalp kırmışlığım bile var
Ve bugün düşünüyorum haklılarmış bazı yerlerde çok hassas ve yanlış davranmışım
Bazı zamanlarda mahalle baskısı iyidir. Kişiye risk aldırır. Görmediği, farkına varmadığı durumları denemeyi sağlar.

Kimsenin lafına bakma nasıl rahat ediyosan o şekilde ilgilen bebeğinle bakan sensin sonuçta 1_2 aya kadarda düzelir bebeğiniz inşallah allahım yardım etsin sizede :)

2.5 aylık bebeğim var ve kolik dolayısıyla gün boyu hiçbişey yapamıyorum gündüz uykusu yok. Sürekli kucağımda. Her gören çok kötü kucağına alıştırmişsin diyor. Ne yapacaktım acaba ağlayan çocuğu öyle bırakacak miydim? Çocuk çoğu zaman memede uyuyor zaten. Yatağına yatırınca uyanıyor. Tüm gün böyle geçiyor ben nerde yanlış yapmışım arkadaşlar ve bundan sonra nasıl duzeltebilirim
O daha bebek anne meme kuzusu o nasil ayrilsin ki ama memeden sonra yataga yatirinca sirtina hafif hafif pispislayin ne kadar aglarsa aglasin yarim saat kucagina alma sabirli ve iradeli olki cocuk alissin baaka bildigim cozum yok

2.5 aylık bebeğim var ve kolik dolayısıyla gün boyu hiçbişey yapamıyorum gündüz uykusu yok. Sürekli kucağımda. Her gören çok kötü kucağına alıştırmişsin diyor. Ne yapacaktım acaba ağlayan çocuğu öyle bırakacak miydim? Çocuk çoğu zaman memede uyuyor zaten. Yatağına yatırınca uyanıyor. Tüm gün böyle geçiyor ben nerde yanlış yapmışım arkadaşlar ve bundan sonra nasıl duzeltebilirim
Sakin milletin lafına bakıp sinir sitres yapmayın . sonra sütünüz kesilir. Allah annelik icgüdüsü vermis .icinden nasıl geliyorsa öyle bakın ben üç kızımıda gögsümde uyutum saclarını öpe öpe hic pisman değilim .Anne olarak önceliğiniz tabiki bebeğiniz olucak .öpün koklayın hata yanınıza yatırın ay şimdi ne güzel kokuyordur . benim içinde öpün bebeğinizi tadını çıkarın.

Gaz sancısına birebir gelen kiraz çekirdeği ısıtıcı ile kucağa almadan kolik dönemleri rahat atlattık. Ve bebek kucakçı olmadı

O bebekleri kenara sus diye mi yapiyoruz kucaga almayacaz da :) benim daha ilk cocugum olacak simdiden basladilar kucaga alistirma onu yapma bunu et demeye. Kenara sus olsun diye yapmiyorum ben o cocugu tabiki de kucaga alicam ope koklaya buyutucem cocugumu. O kucaga alistirma diyenler de elbet cocugumu sevmek isteyecekler :KK53:

Çoğunluk gerekli cevabı yazmış ama ben de yazayım dedim. Kucağa alışma diye bişey yok canım ya, o seni istiyor. Daha dünyaya adapte olamadı miniğin :KK46:zorluklarına rağmen, sen de tadını çıkarmaya çalış... herkesin bebekle ilgili yorum yapması, herşeye karışması gerçekten fitil ederdi beni de:KK62: sana karışanlara de ki; o alışmadı, asıl ben onu hiç bırakmak istemiyorum de:KK25:

Benim de 3 aylık bir oğlum var. Kolik bir bebek değildi son bir haftadır Çılgınlar gibi ağlıyor. Bir yerine birsey mi yaptık diye doktora goturduk Hayır hiçbir şeyi yok
Doktor kucağa alistirmayin sizi yonetmesine izin vermeyin dedi. Ama nasıl? O kadar çok ağlıyor ki kuzucum ses telleri zarar görecek artık o derece. Çok çaresiz kaldım bir anne olarak. Beni son 1 haftadir emmiyor ve mama veriyorum arada onu da kabul etmiyor. Çünkü uykusu var ve uyuyamiyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım kaldım.

Benim de 3 aylık bir oğlum var. Kolik bir bebek değildi son bir haftadır Çılgınlar gibi ağlıyor. Bir yerine birsey mi yaptık diye doktora goturduk Hayır hiçbir şeyi yok
Doktor kucağa alistirmayin sizi yonetmesine izin vermeyin dedi. Ama nasıl? O kadar çok ağlıyor ki kuzucum ses telleri zarar görecek artık o derece. Çok çaresiz kaldım bir anne olarak. Beni son 1 haftadir emmiyor ve mama veriyorum arada onu da kabul etmiyor. Çünkü uykusu var ve uyuyamiyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım kaldım.
O doktorun aldigi diplomaya sasarim ben. Daha 3 aylik bebecik ya ne kucagi. Bırak alissin korkmayin sakin. Benim kzim 8 aylik ilk uc ay gece gunduz kucagimdaydi. Kucaga falan alismiyor. Bebeginizi baska bir doktora daha gosterin isterseniz. Aklima ilk gelen gaz sancisi biz 3 ay hic uymadik nerdeyse. Cok acillere tasindik gece yarilari agliyo diye. Sac kurutma makinesi acin kucaginizda gezdirin gerekirse bir battanuye icinde hafifce sallayin gazi icin iyi gelecektir. Uyudugu anda emzirmeye calisn. Ha birde tavsiyem bolca emzirmye calisin sutunuz kesilmesin bbeginiz ne kadar emerse okadar sut gelir. Eğer memeyi reddediyorsa ciplak emzirmeye calisin sakin bir şekilde ya da kucaklayin gezinin o sekilde emzirin her yolu deneyin yani. Sizinle ten temasi cok iyi gelecektir tecrubeyle sabittir. ;))

kucağa alışmaz daha korkma. benim kızım da böle çok ağlıyordu hemde dediğiniz gibi kolik şeklinde ama allahtan gece uyuyordu zaten en büyük tesellim oydu yoksa ölüp biterdim çok ağlıyordu çünkü. sana tavsiyem memede uyumasına izin verme emdi ve uyudu hemen yerine koy uyanırsa terar emZir ve uyudu tekrar yerine koy. o zAten doymassa uyumaz öle değil mi. bide akşam uyutma gündüz uyusun ama akşam uyutma ki gece uykusuna alışsın geceyle gündüzü ayırt etsin ben öle yaptım ondan sonra uykumuz düzene girdi

Benim bebegimde kolik ve insanlar saniyorki gaz sancisi tutunca bikac saat aglar huysuzlanir diger kalan saatler rahat bebekler gibi uyurlar ama maalesef oyle degil benim bebgimde sallanarak uyuyor her kafadan bir ses sallamaya neden alistirdin diye millete dert anlatmqktan biktim ve canim sen kendini 6.ayda bitecek diye ayarla ki 4 ayda bitmezse husrana ugrama benimki 5.5 aylik daha yeni yeni duzeliyor banada 40 cikinca 3 aylik 4 aylik gecer dediler simdi 6ayi bekliyoruz bakalim

O doktorun aldigi diplomaya sasarim ben. Daha 3 aylik bebecik ya ne kucagi. Bırak alissin korkmayin sakin. Benim kzim 8 aylik ilk uc ay gece gunduz kucagimdaydi. Kucaga falan alismiyor. Bebeginizi baska bir doktora daha gosterin isterseniz. Aklima ilk gelen gaz sancisi biz 3 ay hic uymadik nerdeyse. Cok acillere tasindik gece yarilari agliyo diye. Sac kurutma makinesi acin kucaginizda gezdirin gerekirse bir battanuye icinde hafifce sallayin gazi icin iyi gelecektir. Uyudugu anda emzirmeye calisn. Ha birde tavsiyem bolca emzirmye calisin sutunuz kesilmesin bbeginiz ne kadar emerse okadar sut gelir. Eğer memeyi reddediyorsa ciplak emzirmeye calisin sakin bir şekilde ya da kucaklayin gezinin o sekilde emzirin her yolu deneyin yani. Sizinle ten temasi cok iyi gelecektir tecrubeyle sabittir. :KK66:)
Teşekkürler bilgiler için
Ama maalesef sütü çok az olan bir anneydim. Şimdi iyiden iyiye kesildi diyebilirim. Uyku eğitimi vermek istiyorum aslında. Tracy hogg uyku yöntemini araştırıyorum bebeğimin hiç düzeni yok.

Bu lafa tahammülüm kalmadı artık. Birgün çığlık atıcam. Benim bebeğim kolik değil ama durmuyor ne yapabilirim ağlamaktan katılsın mı. Şuan da kucağımda bütün gün anca yarım saat uyudu. Wcye zor gidiyorum bileğim sırtım ağrıyor ben çok meraklıyım sanki bu eziyete duran çocuğu kendi kendime mi alıştırdım doğduğundan beri durmuyor çocuk.
Öyle bir konuşuyorlar ki sanki herkes mükemmel anne sorunsuz çocuklar yetiştirdiler bi ben beceremiyor hepsi çok biliyor bi ben bilmiyorum

Sling ile bebegini evde tasıyabilirsin,hem sakinleşir hem sen dinlenirsin.kucakta ne kadar cok kalırlarsa güven duyguları okadar guzel gelişir.dert etme büyüyünce de hep yürümek isteyecek:)

Bana da öyle diyorlar evet alıştırdım oh canıma değsin diyorum :KK49: çocuğum benden ve babasından başka kimsenin de kucağında durmuyor :halay: biz alır almaz susuyor.

Bu millet de acayip yok ona alışmasın yok buna alışmasın iyi bırakalım çocuk bas bas bağırsın mı :duduk:

Kucak istediği için ağlar çocuk zaten. O daha minicik, bu dünyaya alışamamış, sancıları var.... onu kucaklayıp rahatlatmak varken niye bırakalım? Evet yanımda olmak istiyor bebeğimmm ben de onunla huzur buluyorum koklaşıyoruz bol bol :KK68:

Back
X