• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçücük bir ilçede yaşamak

Nazeninne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
82
26
88
Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Beş bin nüfusluk bir ilçede ömür boyu yaşanır mı? Yalnızım bir gün evlenmek falan nasip olursa yine oradan birini bulmak zorunda olurum. Hiç doğru düzgün marketin bile olmadığı bir yerde. İş için başvurmuştum ama bilemedim.
Şimdiden teşekkürlet değerli fikirleriniz için..

bes bin kisi yasayabiliyosa yasanir sanirim

Yere göre değişir bence.

İncir ağaçlı, deniz kokulu Ege kasabasıysa yaşanır. :)

Onun dışında taşra çekilmez benim için.

Zevk meselesi bence. Kimi deniz sever kimi ormanlık alan. Ben deniz sever bir insanım :)

bende küçük bir ilçede yaşadım şuan ise büyük bir şehire evlenip geldim
o küçüçük ilçeyi öyle özlüyorum ki hele şimdi kar yağmış sobalar yanıyor

Beşbin nüfuslu ilçede yaşayan,evlenenlere soracaksın nasıl,mutlu musun diye.

bazen küçük yerlerde yaşamak daha güzel. ama her zaman değil.
özellikle de büyükşehire alışanlar için zor.

Kızlar Burdur'un ilçesi. İşe ihtiyacım var ama yine de kazandığını harcayacak yer bile yok. Emekli hayatı yaşamak gencecik yaşta.

Ben 2 yıl küçük bir kasabada yaşadım sonra baydım. Büyük şehre kaçtım resmen.

Alışkanlıklar da çok önemli. Mesela İstanbul'da yaşayıp boğaza inmemiş veya inmeyen insanlar varken büyükşehirde yaşamak pek anlaşılır bir hayat standardı değil. Çok gezer misin, sosyal ortamları sever misin, çok bunaldığında en azından işlek bir caddede yürüyerek stres atar mısın? Yoksa ev iş döngüsünde misin? Bu döngü taşra için çok sorun olmaz ama taşra halkının bakışlarıyla rahatsız ettiği bir mahallede tek başına sokakta bile yürümek istemezsin. Modern taşra var, yobaz taşra var. Taşranın yeri de önemli. Çoook kriter var kısaca. Deniz görmüyorsa muhtemelen yobaz bi taşradır. İstediğin gibi dolaşamazsın "kız başına", belli saatler dışında. Malum kışın 5'te hava kararıyor mesela. Öyle yerler var ki hava kararınca tek başına yürümek sıkıntı olur.
Ayy ülkeye bak. :KK17:

Ben 3000 nufuslu bir ilcede yasiyorum mesela ic anadoluda, suan mecburum yasamaya,mezun oldugumdan beri buradayim,ailem burada is olana kadar yasayacagim ama devamli yasamak istermiyim tabiki hayir..herkes birbirini tanir,her zaman yasamina dikkat etmek zorundasin bunlarin hepsini gec hic bir sosyal aktivite yok..her istediginde kursa gidemezsn spora gidemezsin,sinemaya tiyatroya gidemezsn her an sehire gidip gelme durumunda olmalisin

Kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Beş bin nüfusluk bir ilçede ömür boyu yaşanır mı? Yalnızım bir gün evlenmek falan nasip olursa yine oradan birini bulmak zorunda olurum. Hiç doğru düzgün marketin bile olmadığı bir yerde. İş için başvurmuştum ama bilemedim.
Şimdiden teşekkürlet değerli fikirleriniz için..

En çok istediğim şey küçük ilçede yasamak.

Back
X