Küçücük kırgınlıklardan kocaman dargınlıklara.......

Konu sahibi kendi düşüncesini yazmış o kadar yazdığı şeyden tek bir cümleyi cımbızla çekip almak ve tartışma ortamı yaratmak çok gereksiz.Burda bir sürü konu açılıyor bakarsınız size uymuyorsa cevap vermezsiniz.Herkesin düşüncesi kendine.Ben de evlenmeden tanışılmasından yana değilim ve evlenince bile mesafenin korunulmasından yanayım.Bu yüzden bu konuya cevap yazdım ama hoşuma gitmeyen bir konu olunca direkt başka konuya bakıyorum.O insanı yargılamak kimseye düşmez.Konu açtıysan her şeye açık olacan da yanlış bir tabir.Konu sahibi hatalıysa hatasını onu yargılamadan ve konuyu kendi yaşantına göre yorumlamadan anlatırsın.

Ellerine saglik aynen katiliyorum yazdiklarina

Kuramadıgım cümleleri kurdunuz.İfade etmeye calıştıgım şey buydu.
Ben bir başka şeyi tartışıyorken konuşmalarımdan cımbızla çeker gibi bir kelimeyi alıp polemik yaratmak...sonra da arkadaşlarıyla gruplasıp gergin, gereksiz, alakasız bir ortam olusturmak.(ama açıp bakarsanız bu belli bayanların üslubu hep aynı, sanırım muhalefet olmayı, polemik yaratmayı, konuyu alakasız yerlere çekerek insanları örgütlemeyi iyi yorumcu olmanın gerekliliği sanıyorlar) Anlayısınız için teşekkür ederim.

kendimi tutamayıp yazıcam amma da büyütmüşsün be arkadaşım...ben sevgilinin annesine böyle kinlenecek öfkelenecek zerre kadar birşey göremedim yazdıklarında... bi de onca laflarını duymuş kadıncağız...ileride işler ciddiye bindiğinde nasıl bakıcaksın kadının yüzüne merak ediyorum... altı üstü oğluna şaka yapmış 250 lira diye... ne var bunda?? kadın "oğlum bunu sevgilisine söylesin sevgilisi de bu 250 lira olayını başka yerlerde anlatsın da gülünç durumuna düşsün" diye düşünerek mi böyle demiş?? hatta bu şakayı oğlunun sana anlatacağnı bile kestiremedi belki de ana oğul arasında konuşmuşlar... bu kadar küçük şeylerden böyle kıyamet koparıyosan gerçekten işin zor... sevgilin şuanda alttan alıyor olabilir ama bu kervan her zaman böyle yürümez..............................

hehe bu ne ki arkadaşım ben 2 konu açtım biri tamamıyla o anın üzgünlüğü ile ve şoku ile açılmıştı başıma gelen birşeyi paylaştım olumlu olumsuz yorumlar oldu sağolun dedim hatta haklısınız ben abarttım belki de dedim en son burda yorumu olmayan( yani bu konuda yorum yapmamıl biri ) aradan günler geçtikten sonra şok oldum başlığını görünce bişi oldu sandım sen beter arkadaşın senden beter demiş:44:sustum aradan zaman geçti başka biri o değilde neden erkek arkadaşından bukadar sık bahsettin demiş konunun sadice 2 yerinde erkek arkadaşım yazmışım

aslında erkek annesi gözü ile bakmadım benim oğlum 23 kızımsa daha 7 aylık yani sandığınız gibi evlilik olaylarını çok eskiden atlatmadım nişanlılığımda birlikteliğimde üç beş yıllık mesele sizin ne düşündüğünüzü ve neden yaptığınızı gerçekten anladığım için bunları yazdım sadece sonu biraz öyle bağlandı.fakat bu yazdığınız mesaja bakıncada ne kadar haklı oldumu farkettim gurur meselesi ve büyüklük gerçekten içtenlikle söylüyorum mutsuz bir evlilik yaşarsınız çünki aynı kültürlerin insanı değilsiniz size göre ve bunuda epey bi vurguluyorsunuz ya çocuk köprüyü geçene kadar ayıya dayı der sizin kaprislerinize katlanır ama evlenip bir süre geçtikten sonra çekmez öğretmen olmanız para kazanmanız ve eve katkıda bulunmanız bile fayda etmez çünki gerçekten sizin eneniz çok yüksek. acaba onun annesi bir doktor olsaydı kayınvalide adayınız modern ve süslü bir bayan olsaydı ama sizi her fırsatta aşşağılasaydı ve gurur yapıp üstünlük taslasaydı genede böyle öfke nöbetleri geçirirmiydiniz o zaman sadece eziklik hissederdiniz şimdiki gibi oda kim olabiliyorda beni aşşağılamaya çalışıyor diye öfke nöbetleri geçirmezdiniz bence kendinizi gerçekten sorgulayın ve o ailenin sizin ailenize yakışmadığını düşünüyorsanız bitirin çünki evlilikte eşler kadar ailelerinde anlaşması çok önemli ben böyle yersiz kaprislerden aşşağılamalardan biten o kadar çok evlilik gördümki şimdi dediğimi anlamasanızda ilerde bu durumla emin olun karşılacaksınız

Bazı kadınları anlamak gercekten cok zor En güzel pek önemsememek.

arti bir de gereksiz gurur yapıyorsunuz özür dilemek te bir erdemdir... bir öğretmen olarak bunu bilip çocuklara da öğretmeniz gerekiyor...

arkadasım tamda benım dusunduklerımı yazmıssın butun dusuncelerıne katılıyorum
konu sahıbı arkadasım sen cok alıngansın anlasılan afedersın ama ıcımden gelenlerı solucem kızmaca darılmaca yok
okuzun altında buza aramıssın resmen bence kayınvalıde adayında bır art nıyet yok cok yanlıs yapmıssın kadının ıyı nıyetlı oldugu ortada kımbılır nekadarda kırılmıstır,kendınce ogluyla sakalasmıs eskı topraklarda vardır bu ılk evlenene sunu verıcem bunu verıcem derler,e erkek arkadasında senın o tulbentı cok begendıgını solemıstır annesıne oda ılk evlenene verıcem demıs yanı evlenın bıran evvel dıye msj yollamıs tum ıyı nıyetıyle 3 kurusluk seyı vermek ıstememesıyle alakası yok bence ozur dılemelısın yanlıs yapmıssın bence kadının kotu nıyetı yok ve senın o tavırların karsısında neye ugradıgını sasırmıstır kadıncagız cok uzulmustur ozur dılemek bır erdemdırha demıssın ya alt tarafı bır tulbent sankı elmas verıcek canım benım senın cok begendıgını ogrendıgı ıcın kadın elmas kadar degerlı bısey olarak gormus nevar bunda bukadar art nıyet arıcak anlamıyorum

Son düzenleme:
Aslında ortada büyük bi sorun yok. Anne ogluyla şakalaşmış bes belli .Sizde sanırım fazla sinirli birisiniz.. cok cabuk sınırlenıp laflar saymışsınız :26: birascık dusunerek konusmayı deneseydınız keske ..kımsenınde kalbi kırılmazdı sorunda olmazdı...

bazı bayanlara hayret ediyorum burası dertleşme yeri herkes derdini anlatıyor bi şekilde rahatlamak başka bakış açısı görmek adına konu açıyo ama bazı arkadaşlar resmen insanları stres topu yapmış hırslarını çıkarıyolar
herkes hata yapar bende arkadaşın tepkisini abartılı buldum ama istenmeyen gelinsin bilmem ne sanki oh olsun der gibi hiç hoş değil ! bide sizler bu kadar mükemmelsinizde hanginiz eşinizin annesiyle canciğer merak etmiyo değilim özellikle hareretli yorum yapan bunu beğenen kesim

Benim olaydan anladigim, sen aileye mesafeli durdugun ve evlilige uzak baktigin icin, kadin da tulbendi ilerleyen zamanlarda vermek istemis, yani resmen gelinleri olunca. Yani bi nevi sende boyleyse, bende de boyle demek istemis.

Sen olayi inanilmaz buyutmus ve yok yere firtinalar kopartmissin..

insanlara derdini anlatıyorsan gelecek cevaplarada saygılı bir uslupla cevap vermen gerekir
burası dingonun ahırı değil bir kendine gel istersen ?

kayınvaliden yakınlaşmak için şaka yapmış olabilir tahminim 45-55 yaş arasında bir bayan ise bu yaştaki bayanları kendi düşüncene göre yönlendirmek zor oluyor yani sen kimseyi kafana göre değiştirip mesafe koyamazsın her anne oglunun yada kızının görüştüğü insanla tanışmak kaynaşmak ister sonuçta siz aile olacaksınız ha şimdi ha sonra ne fark eder.. küçük dağları ben yarattım havan kime senin

hele erkek annelerine aman diim... baştan 1-0 mağlupsunuz...

Aslında onların ailesini küçümsediğimi düşünmüyorum ama sonucta bilinçaltı, psikoloji ile de ilgileniyorum, acaba gercekten içten içe küçümsüyor muyum diye de düşündüm....bilemiyorum...kKüçümsemem tabi ki dogru olmaz, yanlış bir evliliği getirir peşinden ama öyle bile olsa yine de o tavır ayıptı, yanlıştı...

Kesinlikle katılıyorum, bazı insanlar birilerine yüklenmeyi, ortamı germeyi, kavga ortamı oluşturmayı kendilerine vazife biliyorlar.Yorumları benim umrumda bile olmadı çünkü uslupları belli. Küçücük bir şeyden konuyu saptırmaya calışanlar, gel de sana öğretelim gibi mahalle agzı kullananlar, istenmeyen gelin tabiri bile itici....

Katılıyorum, burası sizin tabirinizle "dingonun ahırı" değil.
İsteyen istediği gibi gelip hakaretler edemez, polemik yaratmaya çalışamaz.
Herkes haddini bilecek, "saygılı bir şekilde yorum yapmasını bilecek"....
Kendinize gelin isterseniz!!!

bu ne şiddet bu ne celal??? bir bardak suda fırtına koparanın aman mesafeli durayım aman seviyeli olayım diyenin kime nasıl davrandığı ortada. Herkes gördüğüne, okuduğuna yorum yapıyor, hakarete uğramadığın sürece kimin ne şekilde yorum yapacağına karışamazsın. Mahalle ağzıyla yapılıyo dediğin bir tane yorum okumadım ben konunda, herkes gayet aklı başında yorumlar yapmış.

Kadin alt tarafi ogluna bir saka yapmis, belki baska birsey dusundu de kandirdi diyelim. Sen niye hakarete varan laflar ediyorsun ki kadinin da duyabilecegini bilerek hem de? Yuz goz olmak sevgilinin annesiyle tanisarak degil, senin yaptigin gibi olunuyor. Yoktan rezalet cikarmissin gercekten. Daha da ustune ne yapsan batarsin, kadindan ozur dile bence.
Sevgiline de sasirdim. Dalga gecer gibi alakasiz bir yazma getirip, ustune esas istedigin turden olanin fotografini cekip, annem vermiyor dedi ha? Cok sacma, cok sevimsiz bir hareket bana gore. Sen birlikte oldugun kisiyi gozden gecir bence annesine sayacagina. Bu kadar sinir bozucu bir adama katlanamazdim. :)

Kusura bakmayın ama tavrınız hatalı, oğluna 250 liraya yaptırdım demesi size kasten söylenmiş bir söz değil, büyük ihtimalle oğlu özellikle o tülbenti istedi, kadında ben onu önce kim evlenirse ona vereceğim oğlum, çok para verdim demek zorunda kaldı, 15 liraya yaptırdım deseydi oğlu aman anne altı üstü 15 lira diyecek ve elinden alacaktı, kadın 250 lira demiş ki oğlu almasın, ana oğul arasındaki konuşmanın sizinle uzaktan yakından alakası yok, kadın çocuklarına çeyiz amaçlı kendince birşeyler yapıp kenara atıyordur, çeyiz amaçlı sakladığı şeyleri vermek istememesi çok doğal, nişanlı olsanız belki kendiliğinden verirdi ama siz flört ediyorsunuz ve gelin ata binmiş ya nasip demiş...

erkek arkadaşının annesi çeyiz için hazırlamış o tülbenti, vermek zorunda değil ki..
sevgilin annesinin vereceğini sanıp ''ben annemden isterim '' demiş.
bence yaptığı düşüncesizlikti. neden versinki annesi tülbenti, sonuçta çeyiz niyetine yaptırmıs.
sana başka bir tülbent gelmeyedebilirdi! ama düşünmüş ve başka yollamış. kırılman çok anlamsız olmuş bana göre.

vermemesi için illaki çok pahalı bir şey olması gerekmiyor, sonuçta el emeği göz nuru
senın için değersiz olabilir, ama annesi için çok değerli bir şey belliki.
oğlu istemesin diye, ''pahalı'' demiş ve ben bunda yalancılık tarzında bir şey göremedim
oğlunu kırmamak adına böyle bişi söyleme gereği duymuş.
fazlasıyla abartmışsın.

eminimki, elindeki 1 tl bile olsa yinede aynı şeyi söylerdi; çünkü o niyetle yaptırmış kadın ve bunu senın istemeye bile hakkın yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…