- 18 Temmuz 2011
- 2.283
- 9.038
- 358
Konu sahibi kendi düşüncesini yazmış o kadar yazdığı şeyden tek bir cümleyi cımbızla çekip almak ve tartışma ortamı yaratmak çok gereksiz.Burda bir sürü konu açılıyor bakarsınız size uymuyorsa cevap vermezsiniz.Herkesin düşüncesi kendine.Ben de evlenmeden tanışılmasından yana değilim ve evlenince bile mesafenin korunulmasından yanayım.Bu yüzden bu konuya cevap yazdım ama hoşuma gitmeyen bir konu olunca direkt başka konuya bakıyorum.O insanı yargılamak kimseye düşmez.Konu açtıysan her şeye açık olacan da yanlış bir tabir.Konu sahibi hatalıysa hatasını onu yargılamadan ve konuyu kendi yaşantına göre yorumlamadan anlatırsın.
Konu sahibi kendi düşüncesini yazmış o kadar yazdığı şeyden tek bir cümleyi cımbızla çekip almak ve tartışma ortamı yaratmak çok gereksiz.Burda bir sürü konu açılıyor bakarsınız size uymuyorsa cevap vermezsiniz.Herkesin düşüncesi kendine.Ben de evlenmeden tanışılmasından yana değilim ve evlenince bile mesafenin korunulmasından yanayım.Bu yüzden bu konuya cevap yazdım ama hoşuma gitmeyen bir konu olunca direkt başka konuya bakıyorum.O insanı yargılamak kimseye düşmez.Konu açtıysan her şeye açık olacan da yanlış bir tabir.Konu sahibi hatalıysa hatasını onu yargılamadan ve konuyu kendi yaşantına göre yorumlamadan anlatırsın.
aslında erkek annesi gözü ile bakmadım benim oğlum 23 kızımsa daha 7 aylık yani sandığınız gibi evlilik olaylarını çok eskiden atlatmadım nişanlılığımda birlikteliğimde üç beş yıllık mesele sizin ne düşündüğünüzü ve neden yaptığınızı gerçekten anladığım için bunları yazdım sadece sonu biraz öyle bağlandı.fakat bu yazdığınız mesaja bakıncada ne kadar haklı oldumu farkettim gurur meselesi ve büyüklük gerçekten içtenlikle söylüyorum mutsuz bir evlilik yaşarsınız çünki aynı kültürlerin insanı değilsiniz size göre ve bunuda epey bi vurguluyorsunuz ya çocuk köprüyü geçene kadar ayıya dayı der sizin kaprislerinize katlanır ama evlenip bir süre geçtikten sonra çekmez öğretmen olmanız para kazanmanız ve eve katkıda bulunmanız bile fayda etmez çünki gerçekten sizin eneniz çok yüksek. acaba onun annesi bir doktor olsaydı kayınvalide adayınız modern ve süslü bir bayan olsaydı ama sizi her fırsatta aşşağılasaydı ve gurur yapıp üstünlük taslasaydı genede böyle öfke nöbetleri geçirirmiydiniz o zaman sadece eziklik hissederdiniz şimdiki gibi oda kim olabiliyorda beni aşşağılamaya çalışıyor diye öfke nöbetleri geçirmezdiniz bence kendinizi gerçekten sorgulayın ve o ailenin sizin ailenize yakışmadığını düşünüyorsanız bitirin çünki evlilikte eşler kadar ailelerinde anlaşması çok önemli ben böyle yersiz kaprislerden aşşağılamalardan biten o kadar çok evlilik gördümki şimdi dediğimi anlamasanızda ilerde bu durumla emin olun karşılacaksınızO lafları söylememeliydim kesinlikle katılıyorum,ama inanın o kadar sinirlenmiştim ki istemsiz yere arka arkaya laflar çıkıverdi ağzımdan. Sanki içimdekileri söyleyince rahatlayacagımı düşündüm oysa hiç de rahatlamadım, önce neden söyledim diye pişman oldum, sonra tekrar içimi bir öfke alıp o pişmanlıgı unutturdu.Ailesi bir an önce evlenmemiz konusunda oğullarına cok baskı yapıyor, doğrudur.İkidebir ailesiyle konussun da bu yaz istemeye gidelim diyorlarmış.Bu düşüncelerinden dolayı mı öyle davrandı bilmiyorum. Konusmalarınız cok dogru ve kibar :) ama ne yazık ki özür dilemem, hem gurur meselesi yaparım, hem dilemek istemem, dileyemem..Belki de en iyisi bir şey olmamış gibi üstünü kapatmak..
hehe bu ne ki arkadaşım ben 2 konu açtım biri tamamıyla o anın üzgünlüğü ile ve şoku ile açılmıştı başıma gelen birşeyi paylaştım olumlu olumsuz yorumlar oldu sağolun dedim hatta haklısınız ben abarttım belki de dedim en son burda yorumu olmayan( yani bu konuda yorum yapmamıl biri ) aradan günler geçtikten sonra şok oldum başlığını görünce bişi oldu sandım sen beter arkadaşın senden beter demiş:44:sustum aradan zaman geçti başka biri o değilde neden erkek arkadaşından bukadar sık bahsettin demiş konunun sadice 2 yerinde erkek arkadaşım yazmışım
O lafları söylememeliydim kesinlikle katılıyorum,ama inanın o kadar sinirlenmiştim ki istemsiz yere arka arkaya laflar çıkıverdi ağzımdan. Sanki içimdekileri söyleyince rahatlayacagımı düşündüm oysa hiç de rahatlamadım, önce neden söyledim diye pişman oldum, sonra tekrar içimi bir öfke alıp o pişmanlıgı unutturdu.Ailesi bir an önce evlenmemiz konusunda oğullarına cok baskı yapıyor, doğrudur.İkidebir ailesiyle konussun da bu yaz istemeye gidelim diyorlarmış.Bu düşüncelerinden dolayı mı öyle davrandı bilmiyorum. Konusmalarınız cok dogru ve kibar :) ama ne yazık ki özür dilemem, hem gurur meselesi yaparım, hem dilemek istemem, dileyemem..Belki de en iyisi bir şey olmamış gibi üstünü kapatmak..
tülbente özenipte evlenmek isteyeceğinizi düşündüğünü ben sanmıyorum,oğluna annesi olarak ciddi düşünüyorsan kızı oyalama adını koyalım söz nişan her neyse demek istemiş olabilir,oğlanın gelip size 250 liraya yaptırmış vs diyeceğini sizin araştıracağınızı nereden bilsin? erkek annesi kız annesi gibi değil askerlik tamam mı iş var mı ee evlen hazır yapabiliyorken düğününü derneğini yapalım yuvanı kur baskısı çok normaldir aslına bakarsanız,sizin aileyi kendinize yakıştıramadığınızı düşünmüyorum ben ama o yorumda katıldığım bir nokta var bir anneye söylenmeyecek sözler sarf etmişsiniz sinirlenip ,ve açıkcası bende anne olsam o telefonu alır lafımı esirgemezdim bence sizde esirgemezdiniz,çünkü söylediğiniz belki önemli gelmeyebilir ama 15 liraymış ablalara yaptıralım ben hediye edeyim annene lafı gerçekten çok kırıcı empati yapmaya çalışın annenizin iyi niyetle bir yaklaşımına sevdiğinizin onun duyacağını bile bile şukadarmış yaptırıp ben hediye ediyim annene dese anneniz ne düşünür? siz ne düşünürsünüz?? bence boş yere ne üzülün ne üzün özür dilemek sen haklısın demek değil ipleri senin eline verdim demekte değildir, siz bir öğretmensiniz özür dilemenin hatamı anladım demek olduğunu ve hatta bazı özür dileyişlerin eğer art niyetli bir yaklaşım mevcutsa nasıl tersine çevirme etkisi olduğunu biliyorsunuzdur bence
aslında erkek annesi gözü ile bakmadım benim oğlum 23 kızımsa daha 7 aylık yani sandığınız gibi evlilik olaylarını çok eskiden atlatmadım nişanlılığımda birlikteliğimde üç beş yıllık mesele sizin ne düşündüğünüzü ve neden yaptığınızı gerçekten anladığım için bunları yazdım sadece sonu biraz öyle bağlandı.fakat bu yazdığınız mesaja bakıncada ne kadar haklı oldumu farkettim gurur meselesi ve büyüklük gerçekten içtenlikle söylüyorum mutsuz bir evlilik yaşarsınız çünki aynı kültürlerin insanı değilsiniz size göre ve bunuda epey bi vurguluyorsunuz ya çocuk köprüyü geçene kadar ayıya dayı der sizin kaprislerinize katlanır ama evlenip bir süre geçtikten sonra çekmez öğretmen olmanız para kazanmanız ve eve katkıda bulunmanız bile fayda etmez çünki gerçekten sizin eneniz çok yüksek. acaba onun annesi bir doktor olsaydı kayınvalide adayınız modern ve süslü bir bayan olsaydı ama sizi her fırsatta aşşağılasaydı ve gurur yapıp üstünlük taslasaydı genede böyle öfke nöbetleri geçirirmiydiniz o zaman sadece eziklik hissederdiniz şimdiki gibi oda kim olabiliyorda beni aşşağılamaya çalışıyor diye öfke nöbetleri geçirmezdiniz bence kendinizi gerçekten sorgulayın ve o ailenin sizin ailenize yakışmadığını düşünüyorsanız bitirin çünki evlilikte eşler kadar ailelerinde anlaşması çok önemli ben böyle yersiz kaprislerden aşşağılamalardan biten o kadar çok evlilik gördümki şimdi dediğimi anlamasanızda ilerde bu durumla emin olun karşılacaksınız
bazı bayanlara hayret ediyorum burası dertleşme yeri herkes derdini anlatıyor bi şekilde rahatlamak başka bakış açısı görmek adına konu açıyo ama bazı arkadaşlar resmen insanları stres topu yapmış hırslarını çıkarıyolar
herkes hata yapar bende arkadaşın tepkisini abartılı buldum ama istenmeyen gelinsin bilmem ne sanki oh olsun der gibi hiç hoş değil ! bide sizler bu kadar mükemmelsinizde hanginiz eşinizin annesiyle canciğer merak etmiyo değilimözellikle hareretli yorum yapan bunu beğenen kesim
insanlara derdini anlatıyorsan gelecek cevaplarada saygılı bir uslupla cevap vermen gerekir
burası dingonun ahırı değilbir kendine gel istersen ?
kayınvaliden yakınlaşmak için şaka yapmış olabilir tahminim 45-55 yaş arasında bir bayan ise bu yaştaki bayanları kendi düşüncene göre yönlendirmek zor oluyor yani sen kimseyi kafana göre değiştirip mesafe koyamazsın her anne oglunun yada kızının görüştüğü insanla tanışmak kaynaşmak ister sonuçta siz aile olacaksınız ha şimdi ha sonra ne fark eder.. küçük dağları ben yarattım havan kime senin
hele erkek annelerine aman diim...baştan 1-0 mağlupsunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?