Küçük bebegimle yeniden hamileymisim.

önemli değil :)

emzirmek konusunda bebklernzn gelişimyle ilgli bi prblem oldu mu? ben de emzryrm çalştığım için sütüm oldukça az.bırak bırak diye çok baskı altındayım ikisini birden emzrmeye kararlym ama bu baskı ya bi şey olursa diye vicdan yapyrm.geçen hafta kontrole gttğimde sata göre bir hafta geride çıkıyor bunun hiçbir önemi yok dedi doktor ama benm içime tabi ateş düştü.28 haftalık hamileyim oğlum da bu ayın 20sinde 15 aylık olacak inşllh.

bi de sütüm azaldı ya nerdeyse çok az sknca gelmyr bile oğlum emnce geliyor.sanyrm ki doğum yapınca da böyle gelecek çoğalır dimi. bi de ynei doğan bebeğimin kolostromu iyice alması için o sıralar diğer oğlumu emzirmesem mi ?

çok oldu k.bakmayın .arkadaşa da bana da kolaylıklar dilerim.tüp bebkle bebek sahibi olmuş biri olarak şükürler olsun :)

eşinin üniversite durumu vs var mı bilmiyorum ama; yüksek lisansa başlasın.
üniversite okumadıysa da üniversitesini okusun hiç değilse 6 aya düşer.

Allah bağışlasın öncelikle. Benim de miniklerin arası 16 ay olacak ikinci bebeğim de kız.
Neredeyse hiçbir şey almama gerek yok kızımın zaten 2 yatağı var, oto koltukları, ana kucağı, mama sandalyesi.
Bize yaşadığınız zorluklar pratik çözümler konusunda biraz tüyo verseniz çok makbule geçer.:KK6:
Hayırlı olsun 2 kız çok güzel olacak hem masraf bakımından hem de çocukların paylaşımları açısından. Özellikle ilk 6 ay zor olabilir ama inanın birkaç sene ara verip de yapsaydınız özellikle uykusuzluk ve yorgunluk bakımından daha zor olurdu,fakat şuanda sinir strese,soğuk yemeklere,2 dkka da yapılan banyolara fazlasıyla alışıksınızdır:KK45:ev işlerini taksit taksit yaparım,en pratik yemekler tercihimdir mesala ama anlayışlı bir eşiniz veya size bir süre yardım edecek birileri olursa çok zorlanmazsınız. Bebiş doğduktan bir ay sonra mecburen pratikliğin kitabını yazan bir anne olacaksınız:) herşeyden önce bol bol sabır ve güzel düşünce,onlar aynı anda büyüdüklerinde benim gibi iyi ki yapmışım diyeceksiniz:KK51:

bu konunun neresinde dert var ben anlamadım. korunmadan hamile kalıyosun, aldırmayı düşünmediğini de belirtiyosun. bir de baştan kötü yorum yapmayın şeklinde uyarıyosun. dert bunun neresinde ne diyelim yani ne yazacağımızı da yazın da ona göre yorum yapalım ? ayrıca her ama her konuya ayet, hadis, sünnet paylaşan üstelik Mune Mune uyarısını yaptıktan sonra da devam eden o ulvi üyelerimizi candan kutluyorum.

Canım benim de 4 yıl çocuğum olmadı tedaviyle bile, 5. Yılda allah nasip etti, bebeğim 12 aylıkken korunmama ve yoğun şekilde emzirmeme rağmen tek seferde hamile kaldım. Bu da allahın takdiri işte, her şeyin bir zamanı var. Allahım sana ve tüm isteyenelere de en kısa zamanda nasip etsin inşallah
Aminn canım benim Allah razı olsun. :dua: Seninde bebişlerini sana bağışlasın rabbim:anne:

emzirmek konusunda bebklernzn gelişimyle ilgli bi prblem oldu mu? ben de emzryrm çalştığım için sütüm oldukça az.bırak bırak diye çok baskı altındayım ikisini birden emzrmeye kararlym ama bu baskı ya bi şey olursa diye vicdan yapyrm.geçen hafta kontrole gttğimde sata göre bir hafta geride çıkıyor bunun hiçbir önemi yok dedi doktor ama benm içime tabi ateş düştü.28 haftalık hamileyim oğlum da bu ayın 20sinde 15 aylık olacak inşllh.

bi de sütüm azaldı ya nerdeyse çok az sknca gelmyr bile oğlum emnce geliyor.sanyrm ki doğum yapınca da böyle gelecek çoğalır dimi. bi de ynei doğan bebeğimin kolostromu iyice alması için o sıralar diğer oğlumu emzirmesem mi ?

çok oldu k.bakmayın .arkadaşa da bana da kolaylıklar dilerim.tüp bebkle bebek sahibi olmuş biri olarak şükürler olsun :)
Ben karnındakini riske atma derim.büyüğü kcaklamak bile gelişimine zarar.bnim 2.kızım 2400 kg dogdu.3 ay emzrdim büyüğü.ve dguma bir gün kalana kdar kcagmdaydı.zaten yakında dgum yapmşsnz.karnınızdakine bi vtamin yok vcudunzda.bide emzrp tmamen btrmeyin.15 aylkken braktı bnm kzımda.gayet saglklı ve güçlü.ikinciyide dşünün.sütüne neden ortak ediosnz.onada yazık.bu bnm görüşüm tartışlmaz.

Merhaba kk hanimlari. Direk konuya geciyorum. Benim 10 bucuk aylik dunyalar tatlisi bir oglum var ve bugun yeniden hamile oldugumi oldugumu ögrendim. Acikcasi biraz tedirginim üzülsemmi sevinsemmi bilemedim 1.sebep. bebegimi emziriyorum ve emmeye cok düskün yeniden hamile kalanlar emzirmeyi birakmali diye duygum cunku bebegi zehirliyomus.
2.sebep. Esim henuz askerligini yapmadi 2018e kadar tecili var eger bedelli cikarsa bi sekilde ödücez gitmicek. Cikmazsada askere giderse ben 2 cocukla nasil askerlik donemini atlaticam bilmiyorum esiminde askerlik oldugu icin 2. Cocukta onunda endiseleri var.
3.sebep sanirim esim ve kayinvalidemin cocugu istemiyolar sanirim bu askerlikten dolayi. Aslinda esim sevindi ama askerlik var nasil olcak diyip duruyo sabah kaynanamla konustuk oda insallah yoktur diyip durdu morelimi bozdu. Bu aralar durumumuz biraz sıkısık maddi konulari aciyo nasil olck nasil bakcaniz diye. Gelen nasibiylr gelirmis bi sekilde bakilir gelene git diyemem dedim sonra konusurz diye kapatti. Kizlar sunuda belirteyim kesinlikle aldirma taraftari degilim evlat bu sonucta bi sekilde bakar buyur sadece ikisinede yeteri kadar ilgiyi gostericekmiyim basarabilcekmiyim 2 cocuklu anne olmayi diye tereddutyeyim. Sadece sizinle burda konusup icimi döktum yorumlariniz lutfen kırıcı olmasin. Iyi aksamlar.

Canım hiç bişey olmaz onu veren rabbim nasibini de verir bir şekilde de sana sabır da verir güç de bu şans herkeze verilmiyor bak mesela ben 20 aylık oğluma var suanda tüp bebekle oldu şimdi bir tane daha istiyorum 3 gün günüm geçti sürekli r abbime dua ediyorum hamilelik olayım diye bunun kıymetini bile canım kimseyi dinleme kendine güven

Allah bağışlasın öncelikle. Benim de miniklerin arası 16 ay olacak ikinci bebeğim de kız.
Neredeyse hiçbir şey almama gerek yok kızımın zaten 2 yatağı var, oto koltukları, ana kucağı, mama sandalyesi.
Bize yaşadığınız zorluklar pratik çözümler konusunda biraz tüyo verseniz çok makbule geçer.:KK6:
Hep yanlarında otrcan çocukların tek tüyo bu:KK53:

Hayırlı olsun 2 kız çok güzel olacak hem masraf bakımından hem de çocukların paylaşımları açısından. Özellikle ilk 6 ay zor olabilir ama inanın birkaç sene ara verip de yapsaydınız özellikle uykusuzluk ve yorgunluk bakımından daha zor olurdu,fakat şuanda sinir strese,soğuk yemeklere,2 dkka da yapılan banyolara fazlasıyla alışıksınızdır:KK45:ev işlerini taksit taksit yaparım,en pratik yemekler tercihimdir mesala ama anlayışlı bir eşiniz veya size bir süre yardım edecek birileri olursa çok zorlanmazsınız. Bebiş doğduktan bir ay sonra mecburen pratikliğin kitabını yazan bir anne olacaksınız:) herşeyden önce bol bol sabır ve güzel düşünce,onlar aynı anda büyüdüklerinde benim gibi iyi ki yapmışım diyeceksiniz:KK51:

Ben de öyle diyorum 10 yıl sonra olsa da aynı zorluklar yaşanacak şimdi de aynı zorluklar yaşanacak. Kaçarı göçeri yok. İkisi de birbiriyle oynayacak ve kreşe gidecek yaşa gelince o dertlerimiz bayağı azalacak daha zevkli kısmı çoğalacak inşallah. İnsan ömrü 65 yılsa 3-4 yıllık bir zorluk göze alınabilir evlat için.

Hiç doğurup da keşke doğurmasaymışım diyen duymadım. Biz de sevgimizle büyütürüz inşallah. Kusurumuz elbette olacak, mükemmel anne olmak mümkün değil.

Hep yanlarında otrcan çocukların tek tüyo bu:KK53:

Çok mantıklı:confused: İkisini aynı odada tutabilirsem tabi. Eve kamera mı döşetsem diye düşünür oldum.

her ay rutin kontrole gittim her kadın gibi. çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı.
benim kızlarım da kilo olarak hep zayıf doğdular.
bizim ailede genetik gibi bir şey. bebeklerimiz zayıf doğuyor.
sadece son kızımda et süt yumurta şeklinde protein ağırlıklı beslenince o 3 kg doğdu :)

zaten bir sakınca olsa mutlaka dr unuz söyler.

ben de 8 senelik bir bekleyişten sonra hamile kaldım ve 3 doğum yaptım.

standart çevre baskısı bende de oldu. hatta annem inek misin, 2 bebek emziriyorsun, birini bıraktır filan dedi. duymadım, umursamadım. çok şükür 30 ay emzirdim ikisini de. şimdi 9 aylık olanı emziriyorum. onu da 30 aya tamamlarım inşallah.

Ben de öyle diyorum 10 yıl sonra olsa da aynı zorluklar yaşanacak şimdi de aynı zorluklar yaşanacak. Kaçarı göçeri yok. İkisi de birbiriyle oynayacak ve kreşe gidecek yaşa gelince o dertlerimiz bayağı azalacak daha zevkli kısmı çoğalacak inşallah. İnsan ömrü 65 yılsa 3-4 yıllık bir zorluk göze alınabilir evlat için.

Hiç doğurup da keşke doğurmasaymışım diyen duymadım. Biz de sevgimizle büyütürüz inşallah. Kusurumuz elbette olacak, mükemmel anne olmak mümkün değil.

Çok mantıklı:confused: İkisini aynı odada tutabilirsem tabi. Eve kamera mı döşetsem diye düşünür oldum.
Bnim kzlarımın arası tam 23 ay inan yanında otrrken bile byüğü zarar verebiliyo olan oldktan snra izleyp npcak kız:işsiz: kçük kndini bilene kdar dkkat lazım çok gzel bi o kadar zor.ama emek olmadan yemek bile olmuo işte:anne::anne:

Ben karnındakini riske atma derim.büyüğü kcaklamak bile gelişimine zarar.bnim 2.kızım 2400 kg dogdu.3 ay emzrdim büyüğü.ve dguma bir gün kalana kdar kcagmdaydı.zaten yakında dgum yapmşsnz.karnınızdakine bi vtamin yok vcudunzda.bide emzrp tmamen btrmeyin.15 aylkken braktı bnm kzımda.gayet saglklı ve güçlü.ikinciyide dşünün.sütüne neden ortak ediosnz.onada yazık.bu bnm görüşüm tartışlmaz.
dr değilseniz kesin yargılardan kaçınmak lazım.
ben kızlarımı her zaman kucağımda taşıdım, sallayarak uyuttum. doğuma kadar emzirdim ve ikisi de kolostrum sütü içtiler. benim depolar sıfırlandı ama düzgün beslenince toparladım.

dr değilseniz kesin yargılardan kaçınmak lazım.
ben kızlarımı her zaman kucağımda taşıdım, sallayarak uyuttum. doğuma kadar emzirdim ve ikisi de kolostrum sütü içtiler. benim depolar sıfırlandı ama düzgün beslenince toparladım.
İlk çocogunz sütünü zaten içmş büyümş.bu yapılan hakszlık gbi geliyor bana.küçüğün sütünü rıskını resmen ikiye bölmek.dediğim gbi bu bnim dşüncem ve hrkes hrkesn dşncesine saygı dymak zornda.

İlk çocogunz sütünü zaten içmş büyümş.bu yapılan hakszlık gbi geliyor bana.küçüğün sütünü rıskını resmen ikiye bölmek.dediğim gbi bu bnim dşüncem ve hrkes hrkesn dşncesine saygı dymak zornda.
hayır.
ilk bebeğim 9 aylıkken ikinciye hamile kaldım ve doğuma kadar emzirdim. doğumdan sonra da emzirmeye devam ettim. ikinci kızım 11 aylıkken de üçüncü kızıma hamile kaldım, onu da doğuma kadar emzirdim ve iki ay oldu bıraktıralı. küçük de 9 aylık oldu.

bu arada hamileyken hiçbir sorun yaşamadım. kucakta da taşıdım son ana kadar.

ikiz üçüz olanlar o zaman ne yapsın?
hangisinin rızkını keselim mesela?

kimsenin nasibi kimseye nasip olmaz. herkes nasibi kadar rızıklanır.

Tandem emzirme diye bir var hic strese girmeyin. Beslenmenize biraz daha ozen gosterirsiniz olur biter.
Hayirli olsun bu arada

Canim bence uzulme cunku benim oglum 9 aylikken ben hamile kaldigimi ogrendim aldirmak istedim bakamam edemem diye bide kaynanamla yasiyodum o hep aldir aldir perisan olursun bak ben aldirmistim oglum kucukken hicte pisman degilim falan bi ton laf annem aldirmiycaksin dedi ben kardesinle seni nasil buyuttum kimse yoktu yanimda dedi ama snein yaninda ben varim dedi benim kardesimle aramda bir bucuk yas var ve cok iyi anlasiyoruz arkadas gibiyiz. Emzirme diyenleride takma bana herkes soyledi yok sakat olur yok oglun ölür zehirlenir kimseyi dinlemedim suan 6 aylik hamileyim tek gogusumden emziriyorum emzirdigim gogusumden sut gelmiyo uyku araci olarak kullaniyo oglum digerinden geliyo onuda vermiyorum kolostrum toplasin diye hani demissin ya nasibiyle gelir diye cok dogru ben kaynanamla yasiyodum hamiel oldugumu ogrendiler bize ev aldilar bebegimde oglumda bende esimde iyiz mutluyuz sakin uzulme ben cok aglamistim ama ne kadar salakmisim iyikide hamile kalmisim diyorum

hayır.
ilk bebeğim 9 aylıkken ikinciye hamile kaldım ve doğuma kadar emzirdim. doğumdan sonra da emzirmeye devam ettim. ikinci kızım 11 aylıkken de üçüncü kızıma hamile kaldım, onu da doğuma kadar emzirdim ve iki ay oldu bıraktıralı. küçük de 9 aylık oldu.

bu arada hamileyken hiçbir sorun yaşamadım. kucakta da taşıdım son ana kadar.

ikiz üçüz olanlar o zaman ne yapsın?
hangisinin rızkını keselim mesela?

kimsenin nasibi kimseye nasip olmaz. herkes nasibi kadar rızıklanır.
Bu senin düşüncen...

Ayrıca ikiz üçüzlr öncedn emme drumu yok aynı anda dguolar bilmem anlatabldmmi

Ayrıca ikiz üçüzlr öncedn emme drumu yok aynı anda dguolar bilmem anlatabldmmi
e ne farkediyor?
sonuçta anne sütünü paylaşıyorlar.
önce sonra doğmak farketmez, yeter ki annenin sütü yetsin.

Kesinlikle öyle,bu 4-5 sene o kadar çabuk geçiyor ki keşke hep bebek kalsaydılar diyeceğimiz günler olacak. Sizin bide iki kız olacağı için daha da zevkli olacak,evde sürekli koşturan iki cimcime:21: üstesinden hayli hayli gelirsiniz merak etmeyin ve kesinlikle korkmayın,Allah yardım ediyor gerçekten. Hayırlı doğumlar dilerim inşallah sağ salim kavuşursunuz:KK51:

Back
X