• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bebegimle yeniden hamileymisim.

Merhaba kk hanimlari. Direk konuya geciyorum. Benim 10 bucuk aylik dunyalar tatlisi bir oglum var ve bugun yeniden hamile oldugumi oldugumu ögrendim. Acikcasi biraz tedirginim üzülsemmi sevinsemmi bilemedim 1.sebep. bebegimi emziriyorum ve emmeye cok düskün yeniden hamile kalanlar emzirmeyi birakmali diye duygum cunku bebegi zehirliyomus.
2.sebep. Esim henuz askerligini yapmadi 2018e kadar tecili var eger bedelli cikarsa bi sekilde ödücez gitmicek. Cikmazsada askere giderse ben 2 cocukla nasil askerlik donemini atlaticam bilmiyorum esiminde askerlik oldugu icin 2. Cocukta onunda endiseleri var.
3.sebep sanirim esim ve kayinvalidemin cocugu istemiyolar sanirim bu askerlikten dolayi. Aslinda esim sevindi ama askerlik var nasil olcak diyip duruyo sabah kaynanamla konustuk oda insallah yoktur diyip durdu morelimi bozdu. Bu aralar durumumuz biraz sıkısık maddi konulari aciyo nasil olck nasil bakcaniz diye. Gelen nasibiylr gelirmis bi sekilde bakilir gelene git diyemem dedim sonra konusurz diye kapatti. Kizlar sunuda belirteyim kesinlikle aldirma taraftari degilim evlat bu sonucta bi sekilde bakar buyur sadece ikisinede yeteri kadar ilgiyi gostericekmiyim basarabilcekmiyim 2 cocuklu anne olmayi diye tereddutyeyim. Sadece sizinle burda konusup icimi döktum yorumlariniz lutfen kırıcı olmasin. Iyi aksamlar.
benimde yıllardaır çocuğum çok bu böyle diye diye size doğrun demek bana düşmez doğurmada diyemem.anlatıklarınızdan yola çıkarak eşiniz bedelli askerlik yapmayıp o parayı bu bebeğinize kullanabiilrsiniz en azından maddi anlamda sıkışma konusu ortadan kalkar.eşiniz dışında kimsenin ne söyledğini umarsamayın sonuçta askerliğini bile bile evlenip 1 çocuk olmuş 2. de allahın lütfu bu bebeğinizde maşallah emmiş zaten.gerisi size kalmış

hayır.
ilk bebeğim 9 aylıkken ikinciye hamile kaldım ve doğuma kadar emzirdim. doğumdan sonra da emzirmeye devam ettim. ikinci kızım 11 aylıkken de üçüncü kızıma hamile kaldım, onu da doğuma kadar emzirdim ve iki ay oldu bıraktıralı. küçük de 9 aylık oldu.

bu arada hamileyken hiçbir sorun yaşamadım. kucakta da taşıdım son ana kadar.

ikiz üçüz olanlar o zaman ne yapsın?
hangisinin rızkını keselim mesela?

kimsenin nasibi kimseye nasip olmaz. herkes nasibi kadar rızıklanır.
cevpların için teşekkür ederim.şimdi düşündüm de ilk çocuğuma hamileyken de gelişimi bazen satla uyumlu gitmemişti o zmnlar kimse yoktu emzirdiğim demek ki bi hafta geri olması emzrmemle alakalı değil :) zaten kucağa almamak mümkün değil ağladığıda korktuğunda sarılmak teselli etmek :KK36:

Konu sahibine fazla yüklemişmiş.. benim bi tanıdığım 3. Çocuktan sonra 3. Sezeryan olduğu için doktor tavsiyesiyle tüplerini bağlattı... 6 yıl sonra hamile kaldı .. kadın 42 yaşında 4. Çocuğa hamile... hastanedeki ler ve doktorlar nasıl basardın hamile kalmayı tüplerin bağlıyken diye konuşuyormuş ... kimi de senelerce uğraşıyor olmuyor işte veren alan vermeyen de allah... yaşayacak nefes varmış olmuş... çocuğunuza doktorunuza danışarak kan tahlilleri yaptırarak emzirebilirsiniz sorun olmaz ama kendini çok güzel beslemelisiniz vitamin takviyesi almanızı öneririm... tabiin hayırlı evlat eylesin

Bir arkadaşım 3 aylık bebeği varken hamile kaldı öğretmen ayrıca çalışıyor yani o yaptıysa sizde yaparsınız ki sizin bebeginiz daha büyük ve kayinvalidene ağzının payını ver tek başıma yapmadım herhalde diye bir şekilde hallolur bence ve su kayın tarafını herşeye dahil etmeyin yaa inşalla h yoktur ne demek sanki gayri-meşru çocuk tövbe yarabbim
hamile iken emzirebildimi bebeğini

hamile iken emzirebildimi bebeğini
Hayır canım o zaten adet görmeyince hani cahallık ışte okumusta olsan farketmiyor süt koruyor sanıyormuş hemde o hamile kalınca bir kaza geçirdi baya ciddiydi sonra bebeği hem ishal olmuş hem kusuyormuş sonra kv arayıp çocuk hem kusuyor hem işgal demiş kv demiş bi test yap sen hamilesin diye sonra biraktirdi mecbur dokundu onun bebeğine

muhtemelen adam askerdeyken o kadın bakacak bu insanlara bence gayet de söz düşer

Bedelli çıkarsa nasıl ödiycekler onu ödeyip neden 2.bebişe zora düşüyolar o kısmı kurcalamak istemedim belli ki biyerden destek olucak.
Kv oğlunu askerlik yapmadan evlendirmeseydi herşeyi biliyo onuda bilseydi nediyim :)

Hamileyken emzirmek bebeği zehirlemiyor, vücudun her iki bebeğe de besin sağladığı için sağlığına daha fazla dikkat etmen gerekir diye biliyorum ben. Doktordan duymuştum bunu.
Kayınvalideye ne oluyor o mu doğuracak?
Eşin askerde olmasa da zaten çalışıyor olacak bütün gün yanınızda olmayacak, böyle düşünürsen için rahat olur.
Muhtemelen aynı durumu yaşıcam yani yalnız kalıcam ama tek çocuğum var benim

Olmuş ve hayırlısını dilemek gerekiyor
Rabbim meleğini size layık görmüş ve yollamış demekki kısmetiniz böyle imiş(Rabbim isteyen hakeden çocuk hasreti ile yanıp tutuşan herkese nasip etsin )
Bence hiç te karamsarlığa kapılmayın süt konusunda doktorunuz ile görüşün

Tandem emzirme araştırın mutlaka. Emmeyi bırakması gerekmiyor. Bir şekilde yoluna girer. Kolaylık diliyorum.

Merhaba kk hanimlari. Direk konuya geciyorum. Benim 10 bucuk aylik dunyalar tatlisi bir oglum var ve bugun yeniden hamile oldugumi oldugumu ögrendim. Acikcasi biraz tedirginim üzülsemmi sevinsemmi bilemedim 1.sebep. bebegimi emziriyorum ve emmeye cok düskün yeniden hamile kalanlar emzirmeyi birakmali diye duygum cunku bebegi zehirliyomus.
2.sebep. Esim henuz askerligini yapmadi 2018e kadar tecili var eger bedelli cikarsa bi sekilde ödücez gitmicek. Cikmazsada askere giderse ben 2 cocukla nasil askerlik donemini atlaticam bilmiyorum esiminde askerlik oldugu icin 2. Cocukta onunda endiseleri var.
3.sebep sanirim esim ve kayinvalidemin cocugu istemiyolar sanirim bu askerlikten dolayi. Aslinda esim sevindi ama askerlik var nasil olcak diyip duruyo sabah kaynanamla konustuk oda insallah yoktur diyip durdu morelimi bozdu. Bu aralar durumumuz biraz sıkısık maddi konulari aciyo nasil olck nasil bakcaniz diye. Gelen nasibiylr gelirmis bi sekilde bakilir gelene git diyemem dedim sonra konusurz diye kapatti. Kizlar sunuda belirteyim kesinlikle aldirma taraftari degilim evlat bu sonucta bi sekilde bakar buyur sadece ikisinede yeteri kadar ilgiyi gostericekmiyim basarabilcekmiyim 2 cocuklu anne olmayi diye tereddutyeyim. Sadece sizinle burda konusup icimi döktum yorumlariniz lutfen kırıcı olmasin. Iyi aksamlar.
CAnım kimseyi dinleme rabbim verdiyse bi bildiği vardır kismetiyle gelir inşallah evlat senin evlatları tabiki baş edebilirsin isteyipte olmayan Dr. Dr. Gezen insanlar var mesela ben 1.5 yıldır istiyoruz ve hiç bi şekilde olmadı tedaviyide bıraktım olursa allahtan bekliyorum artık ...

oğlunu sütün zehirlemez korkma ablamda 1. kızını 9 aylık hamileyken dr sordu emzirebilirsin dedi zaten sonradan bebek kendi bırakıyor emmeyi tuzlu oluyor
2. si için karar sizin
3. vrsa eğer doğur gülüm ALLAHIM SEBEPSİZ NASİP ETMEMİŞTİR

13 aylık kızım varken isteyerek hamıle kaldım dr onayı ıle emzırmeye devam ettım 4 ay sonra kızım kendılığınden bıraktı yok farklı cınsıyetse zehırler bırak yanlış yapıyosun dıyenlere ınat emzırdım oğlum olacagını öğrendım haftasıylada uyumlu cok sukur ve ben ilk 3 ay hiç birşey yıyemıyorum ve sureklı ıstifra edıyorum tetkıklerım yapıldı sureklı dr kontrolunde sıkıntı yaşamadım Allah yardımcın olsun kolay dıyemem zor ama mutluyum uykusuzluğa tempoya alışmışken ıkısı bırlıkte oyun arkadaşı okul arkadaşı olarak buyuyecekler oyuncakları ıkısı bırden buyudugunde ortadan kalkacak tesellı edıyorum kendımı

İki çocuktan korkma bence benimde ikiz bebeklerim var tabi masraf çok ilgilenmek zor ama çok güzel birşey . Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Kurban olduğum Rabbim iki evladını da sana bağşlasn bnm iiççin de dua etmeni isterim

Rabbim gondermis herseyin vakti vardir demekki ikinci cocugunuzda supriz olacakmis rabbimin hediyesi korkmayin evladiniz nasibinile glir

Bulutut yazını şimdi okudum Rabbim yardım etsin sana. Ne yaptın doğdu mu bebeğin ? Nasıl geçiyor bu süreç? :dua:

Back
X