- 15 Ekim 2021
- 381
- 145
- 33
- 38
- Konu Sahibi cokbilennur
-
Hanımlar merhaba. Şuan kpss ye çalışıyorum. Allah nasip ederse nisan ayı içinde bebeğimi kucağıma alacağım. 11. haftamda bebeğim de ense kalınlığı çıktığı için 2 aya yakın bu duruma yoğunlaştım. Doğal olarak gözüm ders, kitap görmedi. Çok şükür yakın zamanda bebeğimin sağlıklı olduğunu öğrendim.Psikolojim i toparlayıp yeniden kpss ye çalışmaya başladım.Gy, gk, eğitim ve alan a çalışmam lazım ve benim bölümüm çok yüksekle kapatıyor.İlk sınav 31temmuz , diğeri 15 ağustosta. Bebek doğana kadar elimden geleni yapıp konuları bitirsem diyorum ama alan bitmaye bilir. Sonrasında ders çalışabilir miyim bilmiyorum..Küçük bebeğiyle sınavlara hazırlanan, hazırlanmış olan hanımlar tecrübelerinizle bana yol gösterir misiniz, bu süreçte ne yaptınız?
iki haftadır alana ağırlıklı verdim.bölümünüz hangisiyse o derse çalışın. uluslararası ilişkiler mezunuysanız ona ağırlık verin. boşuna muhasebe çözmeyin
umarım sınavda gelmez bebişBen de ales ve yds ye girmeye niyetim var Dogum mayis basi, ales 13 nisanda, dogurma ihtimalim bile varona giremezsem agustos ales'e girmem gerek Yds her halukarda dogum sonrasina kaliyor. Umarim çalışabilirim ne diyim ki Baska sansim olmayacak cunku
Bebeğe bakacak kimsem yok. Doğumda yanıma kardeşim ve bir iki akraba gelir ama onlarda en fazla 15 gün benimle durur. Eşim de işten geldikçe yardımcı olur. Sanırım o zamanlarda anca dinlenirimDogum sonrasi olacak is degil bence. Kafa yeni bir seye odaklanip bir seyler ogrenemez o surecte.
Doguma kadar eger sagliginiz izin veriyorsa konulari bitirin, sonra da sinav oncesi esiniz veya ailenizden birisi bebege bakar deneme cozersiniz, o kadar.
kotu de olmaz , yanlis anlamayin beni, bence kafaniz da dinlenir iyi olur, sinav oncesi konu calismayin derlerdi zaten eskiden de, deneme cozmek iyi olur ama.
Emziririm uyur ben de çalışırım diye düşünüyordum ama doğum psikolojisini hesaba katmadım sanırımDoğuma kadar bitirmeye çalışın. Sonrası nasip. Şahsen ben iki doğumumda da 3 ay adımı sorsalar bi düşünüyordum.
eğitim bilimlerine ağırlıklı verdim ondan 2 dersim kaldı o biter de alana yıllardır çalışmamıştım. Bilgim çok azBölümünüzü bilmiyorum ama gk, gy, eğitim ve alan bana nisana kadar bitmez gibi geldi.
Annem ve kayınvalidem vefat etti malesef. Bebekle tek ilgileneceğim. Eşim destek olur ev işlerinde. Sling alacağım teşekkür ederimdoğum akabinde sling alın ve bebeğinizle yapışık yaşamaya başlayın.. uyku saatlerinizi de bebeğe göre ayarlayın. her daim anne kucağında olmak bebeği sakinleştireceği için uyanıkken size çalışmanız için fırsat verecektir. benim bir çok arkadaşım bebekleri kolik dahi olsa sling ile bebekleriyle yapışık yaşadıkları için bebek çok sorun da çıkarmadı, kendileri de günlük işlerini görebildiler..
ev işleri için de anneniz ve eşinizden destek alın..
Tahmini tarihe tam 3 hafta okuyo sinav vakti. Riski goze alip giricem Yoksa diger sinav cok gecumarım sınavda gelmez bebiş
Emziririm uyur ben de çalışırım diye düşünüyordum ama doğum psikolojisini hesaba katmadım sanırım
Yardım edecek kimsem yok, gy gk ve eğitimde temelim var ama alanım kötü. Alandan da uzaktan eğitim aldım. 2 haftadır ona çalışıyorum. Benim ilk çocuğumuz ve tecrübem hiç yotÇok fazla değişken var, yardım edecek kimse var mı? Temeliniz ne durumda? Motivasyonunuz sağlam mı? En önemlisi disiplinli bir kişilik misiniz? KPSS çocuksuz bile çalışması kolay bir sınav değil bir de yenidoğanla o tempo çok daha yorucu olacaktır.
Alana girmiş, 3 yaşında çocuklu bir kadınım ben. Yani her iki alanda da tecrübem mevcut.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?