Küçük bebekle misafir ağırlamaktan temizlikten yoruldum

Kocasıyla küsler kendi evine çağıramıyor ben de gelmesin diyip kırmak istemiyorum kandıncağızı
Sen daha bi kaç gün önce buna benzer konu açtın diye hatırlıyorum. Kaynanaya sesini çıkarmayıp burda sürekli konu açmakla bu sorunu çözemezsin. O kocasıyla küsse bu senin sorunun değil. Benimde 6 aylık bebeğim var günlük işlerimi zor yapıyorum. Kaynana böyle her gün birilerini toplayıp gelcek olsa yerimden kıpırdamam

Tepkinizi burda degil esinize kayinvalidenize verceksiniz. Evde sobayi az yakiyorsa kendileri cok yaksin komuru kendileri alsin sizde nalaka yikanmalari iyy birde onlarin arkasini temizliyorsunuz. Bebeginizle ilgilenin bosverin misafiri tanimadiginiz insanlari ne diye misafir aliyorsunuz taniyorsanizda kayinvalidenin arkadaslari ne bulup ne konusuyorsunuz sadece hizmet ediyorsunuz onlar gulup konusuyolar galiba.

Sen daha bi kaç gün önce buna benzer konu açtın diye hatırlıyorum. Kaynanaya sesini çıkarmayıp burda sürekli konu açmakla bu sorunu çözemezsin. O kocasıyla küsse bu senin sorunun değil. Benimde 6 aylık bebeğim var günlük işlerimi zor yapıyorum. Kaynana böyle her gün birilerini toplayıp gelcek olsa yerimden kıpırdamam
O konuda misafir için kahvaltıya napabilirim diye soruyordu sadece. Kvnin eşiyle küslüğü nedeniyle yine bu hanımda toplanacaktı misafirler.

Siz geçenki konunuzda beş aylık bebekli eve misafirliği eleştirenlere “napalım evliliğin cilveleri, eşimi kırmak istemiyorum” gibi şeyler yazmıştınız, bir miktar şaşırmıştım. Şikayetçi değil gibiydiniz.

Ama madem bu durumdan rahatsızsınız o zaman eşinizle ve kayınvalidenizle konuşun. Hele banyo işini kesinlikle bitirin. Kayınvalidenizin eşiyle küs olması da, kayınpederin cimriliği de sizin meseleniz değil ki.

Son düzenleme:
Bence gelmek isteyeni hemen kabul etmeyin, sonra birkaç aileyi bir arada çağırın. Toptan aradan çıkmış olurlar. Koltuk örtüsü odaya uygun bir şey seçerseniz güzel durabilir neden olmasın. Bence güzel durmasını bırakın, pratikliğe odaklanın zaten. Fikrine önem verdiğiniz insanlar gidince arkalarından temizlik yapan siz oluyorsunuz. Banyo olayına da son verin. Bir iki müsait değilim falan derseniz anlarlar. Hayatımda bu kadar saçma şey duymadım

Bir torba kömür verin ellerine gidip evlerinde yıkansınlar.

Çok mu zor ben pisliğinizi temizlemek zorunda değilim demek. Hadi misafir işi neyse KV en azından yemek yapıyormuş ama banyo işi çok berbat.

Kabul etmemek bu kadar zor degil. Hayir diyeceksiniz. Elalemden ne hayir göreceksiniz sizce. Kayinvalide de kirilacaksa kirilacak. Misafir iyi hos ama kadinin gücü yetiyorsa. Yetmiyorsa herkes kisirini evinde yesin anam

Misafir öncesi kv ikramlıkları hallediyormuş zaten. Misafir sonrası eşiniz buharlaşmıyorsa da bulaşıkları ve temizliği o yapsın bi zahmet. (Ki ne temizliği anlamadım. Yere kırıntı dökülürse alt tarafı iki dk süpürge açılır, zor değil ya) Siz de bebeği alıp geçin odaya. Eğer eşiniz her şeyi size bırakıyorsa o zaman deyin yardım etmeyeceksen misafir falan istemiyorum diye.
Kardeşlerin duş alması saçmalığına da eşiniz son versin. Veremiyorsa da onların temizliğini de eşinize atın. Az diş gösterin, pasif kalmayın.

Yalnız şöyle bir durum var.

Kaynana arkadaş grubunu getirip durduysa kayınpeder gerçekten bıkmış olabilir. Bu durumda o gelen grup bebek ziyareti için değil de görüşme günü olarak devamlı evinizi kullanmak isteyecektir.

En güzeli “bebek hastalanınca kontrole gittik, doktor az temas ettirin dedi, anne bebeği arada getireyin size” diyin. Zaten o kalabalık ortamda bebeğiniz devamlı hastalanıp duruyordur.

Bir bahane söyleyip evinizin toplanma merkezi olmasını baştan engelleyin, alışmasınlar.

Böyle durumlarda bekleyip bekleyip öfke patlaması yaşamak yerine otoriter öğretmen diliyle baştan uzaklaştırmak daha doğru bir yaklaşım diye düşünüyorum.

Eşiniz bir şey demiyor mu? Anneside olsa her gün her gün kimse istemez,çocuk hastalanır,eşim yorulur diye hiç düşünmüyor mu? Eğer umrunda değilse işiniz zor konu sahibi, ataerkil düzende erkek rahatsız olursa düzen değişiyor (örn kayınbaba)Öbür türlü sizin taşın altına elinizi sokmaniz gerekiyor ama sonuçlarına karşı güçlü ve dik durmanız çok önemli.

Arkadaşım doğum yaptı daha görmeye gidemedim çünkü hastalık var salgın var virüs var .sizin oralarda bundan kimsenin haberi yok galiba

Hiç hoşlaşmam misafirden. Bu konuda da çok kızarlar bana ama açık açık insanlara söyledim daha evlenirken. Haftasonu misafir almıyorum, çat kapı gelene kapı açmam, gelmeden birkaç gün önce sorun yoksa kapıdan çeviririm diye. Başta şaka Maka algıldılar. 1-2 defa kapıdan geri çevirince anladılar ciddiyeti. Hiç sevmem, kimseye gitmem, herkesi de misafir diye almam. Elalem gezecek bebe sevecek diye kimseye hizmetçilikte yapamam. Baştan tavır koyun. Biraz çizginizi belirtin.

Hey gidi günler,ben de zamanında elimde 6 aylık çocukla 25-30 kişilik iftarlar düzenledim,yatılı misafirler ağırladım da nooldu? Kimse sağol demedi. Yapan enayidir bu kadar net. Siz de yapmayın,yapıp da kötü olacağınıza yapmayıp kötü olun.
Aynen. öyle veya böyle kötü olunuyor cünkü. Yapipda kötü olmak insanin zoruna cok gider. Yapma bari konu sahibi ozaman en azindan haklilar dersin 🤣

Kv kirmak istemiyorum yazmissin ama o senin ne düsündügünke ilgilenmiyor. Sende ilgilenme

Onların babaları kömürü az atıyor pahalı diye ev soğuk olunca bizde yıkanıyolar sanki evimiz hamam bizim milletin pis havlusunu saçını temizlemek zorunda mıyım
Zorunda değilsen söyleyeceksin canım. Benim bebeğim var işlere yetişemiyorum. Müsait değilim diyeceksin.

Back
X